Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) jedyną opcją na spolszczenie jest wgranie PaceFit ROM, aby to zrobić musisz mieć odblokowany bootloader, wersje softu 1.2.13 - China i 1.3.2b US - mają już zablokowany Bootloader aby go odblokować musisz postąpić jak w tym wątku , wgranie Pacefit zgodnie z tym wątkiem. Na j. Polski można zmienić za pomocą aplikacji stąd lub wskazówek stąd to tyle na szybko, jak coś to pytaj Edited September 3, 2017 by kaudii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) Dnia 03.09.2017 o 16:31, kaudii napisał: u mnie to nie działa, i właśnie nie wiem czemu - ścigamy i instalujemy mi home z tąd http://app.mi.com/details?id=com.xiaomi.smarthome&ref=search - ściągamy i instalujemy amazfitwatch z tąd http://app.xiaomi.com/details?id=com.huami.watch.hmwatchmanager&back=true&ref=mobileWeb Logujemy się w mi home i ustawiamy lokalizację jak poniżej (oczywiście zakładając że mamy urządzenia smarthome) Gdy już mamy skonfigurowaną apke smart home oraz amazfit watch wybudzamy zegarek i przechodzimy na nim do apki mi home, aplikacja prosi o uruchomienie mi home w telefonie i dodanie urządzenia. Nie blokując zegarka uruchamiamy mi home i dodajemy urządzenie ręcznie wyszukując amazfit watch Urządzenie powinno dodać się bez problemu (oczywiście zakładając że mamy połączenie przez BT) przetestowałem to na dwóch telefonach xiaomi. Następnie w mi home na stronie głównej powinno pokazać się nowe urządzenie Amazfit Watch z napisem offiline. Klikamy i wybieramy połącz, po sparowaniu mamy następujący obrazek Nie zamykając aplikacji w telefonie czekamy chwilę i uruchamiamy w zegarku mi home, powinno być widać czujniki orz urządzenia smarthome By był podgląd urządzeń smarthome w zegarku cały czas proponuję założyć kłódkę w aplikacji mi home by jej nie ubijał system. Edited November 14, 2017 by Axon 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 @Axon przyjrzałem się twojemu opisowi oraz temu co dostałem wcześniej na PW od @Vergiliusz i na pewno to co w zegarku jest informacją z urządzeń, które macie w domu połączone z MiHome, a nie są to dane z zegarka, stąd u mnie brak tych informacji, bo nie mam innych urządzeń połączonych z MiHome, zegarek jest jedynie nośnikiem informacji oraz urządzeniem sterującym, stąd potrzeba dodania go do MiHome Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Oczywiście że nie są to dane z zegarka (nigdzie tak nie napisałem), dlatego by był podgląd w smartwatchu musi być synchronizacja zegarka z aplikacją mi home.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) wiem, że nie napisałeś, ale zaczynając zabawę z parowaniem zegarka z MiHome liczyłem, że uda się aby po wejściu w MiHome w zegarku uzyskać info z czujników wewnątrz tego właśnie zegarka, moje błędne założenie, ale doczytałem dzisiaj i Twoja instrukcja parowania oraz Vergiliusza upewniły mnie w tym Edited September 3, 2017 by kaudii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Ok. Teraz wszystko jasne Pytanie z innej beczki, czy następny Rom Pacefit również będzie blokował Bootloader? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 tego jeszcze nie wiem, myślę, że chłopaki z XDA opracują metodę aby po odblokowaniu Bootloadera został on odblokowany po aktualizacji, myślę że się dowiemy za 1 lub 2 tygodnie, bo ostatnio w tych odstępach aktualizacje wychodzą 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Ok dzięki.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Chłopaki z XDA piszą że nie trzeba będzie odblokować bootloadera przy kolejnej aktualizacji Romu. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Mówiłem że coś wymyślą i będzie odblokowanyWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 witam mam pytanie odnośnie synchronizacji treningów do stravy. czy po biegu itp po prostu zatrzymujemy trening i przy podłączeniu do internetu on się synchronizuje automatycznie czy wymagane są jakieś inne zabiegi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Hejka, Własnie doszedł z wersją 1.3.On - czy ona ma zablokowany BL czy mogę wgrać soft z PL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Ten chyba nie ma jeszcze zablokowanego bootloadera. To zdaje się ostatni który nie miał Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 (edited) Czyli mam postępować teraz wg tego poradnika z xda? https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/permanent-install i wgrać ten: Rel 26: Full install Version 1.2.35 ? ale jak mam 1.3 to mogę wgrać niższą wersję? Edited September 4, 2017 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketyso Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 W jaki sposób mogę dograć spolszczenie do tego nowego romu Pacefied 1.2.35?, język pl miałem już zmieniony na poprzednim 1.2.32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketyso Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 już sobie poradziłem,dobra robota z tłumaczeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 napiszesz co i jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Musisz z posta pobrać spolszczenie, pobrać android Commander i teraźniejszość ważna kolejność. W adb uruchamiasz adb root jak w wyniku masz # to możesz uruchomić Centrum android Commander jako administrator. W lewym oknie masz to co na pc a w prawym to co na podłączonym zegarku. W system/ app masz większością rzeczy a wearluncher i settings masz w priv/app i kopiujesWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 @Vergiliusz ok wszystkie apk z 2 linków mam i je kopiuje ale do którego katalogu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Z linku o nazwie spolszczenie. Drugi link to chyba rom. Apki o nazwie początkowej Huami maja odpowiedniki w system /app a Wear w priv/app Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaAplikacja do zmiany języka - LINKWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaWybierz ten drugi, pewnie nowszy z poprawkami. We wcześniejszym poście masz screena z moim oknem z Android Commander. Spójrz na niego, w lewych oknie apki pobrane z rozpakowanwgo pliku w linku a w prawy oknie to co masz na zegarku. Jak nie masz roota na zegarku to pojawi Ci się błąd jak na moim screenie. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Udało się? Jeżeli nie to opiszę to dokładniej, mniej chaotycznie jak tylko dotrę do pracy. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) 14 godzin temu, milenium17 napisał: @Vergiliusz ok wszystkie apk z 2 linków mam i je kopiuje ale do którego katalogu? Jak obiecałem, już wyjaśniam. Pobierz aplikacje spolszczone z drugiego linku. Rozpakuj je sobie gdzieś. Teraz podłącz zegarek i uruchom ADB a w nim wpisz adb devices, jak zegarek odpowie wpisz ADB root. Powinien pojawić się wynik w postaci symbolu # to oznacza że masz na zegarku uprawnienia root. Teraz uruchom Android Commander z uprawnieniami administratora. Kiedy program pojawi się na ekranie w lewym oknie będziesz miał zawartość dysku a w prawym to co jest na zegarku. Teraz musisz w oknie gdzie masz zawartość zegarka odszukać w drzewie katalogów system/app odpowiedni folder a w nim nazwy aplikacji które masz widoczne w lewym oknie ( czyli na dysku PC). Odpowiednio będą to HiamiLab, HuamiAlarm itd. To że znajdziesz je na zegarku to nie koniec, musisz wejść w te foldery aż w oknie zegarka będziesz miał samą aplikację z rozszerzeniem apk, dopiero wtedy kopiujesz przez przeciągnięcie z lewego do prawego okna. Robisz tak dla każdej aplikacji z nazwą Huami. Żeby skopiować teraz aplikacje o nazwie Wear.. musisz cofnąć się ( chyba o jeden albo dwa poziomy w drzewie katalogów) w oknie gdzie masz zawartość zegarka aż znajdziesz folder priv/apk Edited September 5, 2017 by Vergiliusz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 witam mam zegarek z 1.3.3a próbuję wejść w fastboot i za cholere nie mogę robie tak wylaczam zegarek w podstawce wlaczam na 2 sek puszczę na sek i wciskam. gdy ekran przygasa. wkładam usb do kompa i licze do 4 puszczam przycisk.... zamiast fastboot jest znaczek A i normalnie się uruchamia. Szału dostaje. helpWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 już jestem ale w adb device nie ma nic na liście Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) 1 godzinę temu, ppmuzyk napisał: już jestem ale w adb device nie ma nic na liście Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka a zegarek masz w fastboot? Powinieneś mieć coś takiego Wykrywa Ci poprawnie zegarek w systemie? Może trzeba styki przeczyścić lub delikatnie w ładowarce obrócić go. Mi często zdarzało się tak że działało ładowanie ale go nie wykrywało i pojawiał się komunikat z systemu że to urządzenie może działać szybciej, wówczas nic nie mogłem zrobić. 1 godzinę temu, ppmuzyk napisał: witam mam zegarek z 1.3.3a próbuję wejść w fastboot i za cholere nie mogę robie tak wylaczam zegarek w podstawce wlaczam na 2 sek puszczę na sek i wciskam. gdy ekran przygasa. wkładam usb do kompa i licze do 4 puszczam przycisk.... zamiast fastboot jest znaczek A i normalnie się uruchamia. Szału dostaje. help Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Pobierz i zainstaluj sobie to: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979 a wówczas za pomocą komend wpisanych w wierszu poleceń wejdziesz do fastboot Robisz według tej instrukcji: When you try, I advice to put the watch in its charging base, the usb Cable connected to the base, but not on the PC. Here are the steps to go in fastboot mode : 1) press the power button 2 seconds 2) release the button et repress it again without releasing it 3) when the screen of the watch switch off, plug the usb cable. 4) when the screen turn on, count from 1 to 4. At 4 release the power button. You are now in fastboot. If it fails, try again. It is a little difficult. Edited September 5, 2017 by Vergiliusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 w Windows 7 mam nieznane urządzenie ja podłącze w fastboot Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Zainstaluj poprawnie sterowniki ADB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 9 minut temu, ppmuzyk napisał: w Windows 7 mam nieznane urządzenie ja podłącze w fastboot Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Sterowniki albo podstawka źle styka z zegarkiem, to jest to co pisałem. A obróć go delikatnie wokół własnej osi bez odpinania. Powinno załączyć a komunikat zniknie. Ewentualnie dobrze przeczyść styki w zegarku i w stacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Skoro nieznane urządzenie to na 100% sterowniki.Gdyby opaska nie stykała poprawnie to by tam się żadne urządzenie nie pojawiło. Radzę wyłączyć wymuszanie podpisywania sterowników i próbować instalować sterowniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 przeczyscilem styki ruszam wypinam i dalej nie rozpoznaje urządzenia Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalkaskad sterowniki? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) http://www.download.net.pl/1773095/universal-adb-driver/ lub https://drive.google.com/file/d/0B0IycTNp5FszeGVNVXhMYXhqWk0/view?usp=sharing Edited September 5, 2017 by Vergiliusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 dziękuję serdecznie za pomoc ale sterownik nie działa. mialem juz wcześniej poprawny ADB testing device w menadżer urządzeń ale adb devices nie wykrywa nic Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalkapodstawka w normalnym trybie (nie fastboot) działa bo mam dostęp do urządzenia MTPWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 A uruchomiłeś ADB w trybie administratora? Może to głupie pytanie ale tonący brzydko się trzyma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 uruchamiam cmd z polecenia uruchom pojawia się czarne okno wpisuje cd.. az wejde w katalog c:/adb i wpisuje adb devices Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalkajak instalowałem adb to prawym kliknąłem jako adminWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) ALe uruchamiać też musisz jako Admin. Jeszcze kiedy miałem oryginalny rom udało mi się wejść do fastboot. Wszystko uruchamiałem jako admin. Edited September 5, 2017 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts