kinetiq Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 serio? w piasecznie? tam serwisuje xkom, to byloby cos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Ja musiałem wysyłać do Chin, więc nie wiem jak to jest z serwisem w Polsce goldwaya. Od goldwaya: We have a service in poland, you can send there . Contact :Damian Bogusz Address:Polna 6 Wolka Kozodawska, Mazowieckie, Poland zip:05502 Tel::48-22-7500451 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 A to ciekawe i zmienia trochę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Czy ktoś wie czy kolor gray bedzie matowy i brushed? Czy tylko brushed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 13 godzin temu, zunio84 napisał: @nosports posiadam Mi4c i chciałbym aby każdy telefon tak wyglądał. Pokaż mi gdzie za tysiaka dostanę Mi5. Mi też pasuje wygląd Mi4c. Tylko szkoda, że nie dostał CPU i dotyku od Mi4 . Te nowe Mi4S i Pro średnio wyglądają. Zmieniłbym kilka detali i ekran na mniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 A ja liczę na nowego Note, bo 5.15" to za mało dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Tak jak mogę zapytać, kiedy wysyłałeś telefon do serwisu? Nie wysylalem. Problem byl taki ze mipad mial taki zolty ekran, byl to ekran auo optics co jest normalne. Pisalem do goldwaya a przed wysylka kazalem mu sprawdzic i wyslac z ekranem sharpa, otworzylem spor na ali a goldway pisal zebym wyslal mipada do ich serwisu zeby sprawdzili czy ekran nie jest wadliwy. W ostatecznosci spor skonczyl sie czesciowym zwrotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 7 godzin temu, tosshi2 napisał: Od goldwaya: We have a service in poland, you can send there . Contact :Damian Bogusz Address:Polna 6 Wolka Kozodawska, Mazowieckie, Poland zip:05502 Tel::48-22-7500451 To autoryzowany serwis Goldwaya ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redjohn Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Czy taki chiński Mi5S z ibygou nadaje się aktualnie do używania w polsce (zanim wyjdzie polski rom)? Potencjalne problemy jakie widzę to nie obsługiwane wszystkie pasma LTE ale dla mnie to nie problem i nie mogę znaleźć potwierdzenia czy chinski rom ma też język angielski? Chyba, że coś jeszcze przeoczyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 @redjohn Oryginalny soft z Chin ma angielski. Kulawy, ale idzie tego używać Link to comment Share on other sites More sharing options...
redjohn Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 12 hours ago, Eragon said: @redjohn Oryginalny soft z Chin ma angielski. Kulawy, ale idzie tego używać A jak wygląda sytuacja z google play? Będzie można zainstalować na tym chinskim romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Gappsy można instalować Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars28 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Przez ten zakichany srajfonowy emejzing teraz wszystkie telefony od Xiaomi będą w takich mdłych zniewieściałych kolorach? A ja się pytam - gdzie do nędzy jest czarny? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan254 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 No słabo z tymi kolorami.I szkoda że zaczynają przypominać inne marki,Mi5 wygląda jak Samsung,Mi5s jak Meizu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 3 godziny temu, mars28 napisał: Przez ten zakichany srajfonowy emejzing teraz wszystkie telefony od Xiaomi będą w takich mdłych zniewieściałych kolorach? A ja się pytam - gdzie do nędzy jest czarny? Czarny jest nietolerancyjny w tych czasach 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Są pierwsze nieśmiałe testy na yt po angielsku, wychodzi na to, że ewolucji jednak nie będzie, przynajmniej w kwestii jakości zdjęć. Czarna ramka wygląda na co najmniej 2x grubszą od tej z mi4 i w wersji z białym frontem wygląda to słabo. Czytnik palca natomiast chyba się udał. https://www.youtube.com/playlist?list=PLVJ5yuUCk8wCOnbXbL6JqTffs37F242Gw Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 8 minut temu, korc napisał: przynajmniej w kwestii jakości zdjęć. Mówiłem, to mnie wyśmiali i zjechali z błotem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Eee, gdzie tam, każda niezapatrzona ślepo w telefony Xiaomi osoba wie, że fotki d*py nie urywają, ale nie aż takie złe, na poziomie flagowców sprzed dwóch lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wist7 Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Po tym teście chyba nie ma sensu S6 zamieniać na Mi5s. Chyba trzeba pomyśleć o czymś innym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHIBBY Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Moim zdaniem problem leży w oprogramowaniu i dlatego aparat wypada tak słabo. Moim Mi2s jestem w stanie wykonać bardzo dobre zdjęcia, ale korzystając z aplikacji typu lgCamera czy Camera FV-5. W Mi2s jest przeciętna (na dzień dzisiejszy) matryca, która sobie nie radzi np. gdy jest ciemno bez narzucenia wysokiego szumu, ale w Mi5s jest nowy, wydaje się porządny sensor. Jestem przekonany, że uda się z niego wycisnąć o wiele więcej niż na tym teście z YouTube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Jak popatrzyłem to aż boli brak stabilizacji w porównaniu do Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 9 godzin temu, wist7 napisał: Po tym teście chyba nie ma sensu S6 zamieniać na Mi5s. Chyba trzeba pomyśleć o czymś innym. OP3 to kierunek w który teraz pójdę. Chociaż znów pojawiły się przecieki, że w przyszłym miesiącu prawdopodobna premiera Mi Note 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 2 godziny temu, TKN napisał: OP3 to kierunek w który teraz pójdę. Chociaż znów pojawiły się przecieki, że w przyszłym miesiącu prawdopodobna premiera Mi Note 2... To czekaj jeszcze na Mi6, Mi Note 3 itp itd. Na pewno w końcu doczekasz się aparatu z porządnym softem i OIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 1 godzinę temu, galakty napisał: To czekaj jeszcze na Mi6, Mi Note 3 itp itd. Na pewno w końcu doczekasz się aparatu z porządnym softem i OIS No właśnie już nie chce mi się czekać, ale OP3 w wersji gold ma wrócić do sprzedaży w ciągu dwóch tygodni, a okres oczekiwania po zakupie na dostawę to będzie kolejny miesiąc. Więc tak czy siak trzeba czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Filmy w 1080p wyglądają ok, zdjęcia też są w porządku. Po prostu nie jest to poziom zapowiadanej rewolucji. Te wszystkie porównania przedpremierowe można sobie włożyć w buty. I to jest najbardziej irytujące, bo to nic innego jak zwykła ściema, nieładnie. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 2 godziny temu, korc napisał: Filmy w 1080p wyglądają ok, zdjęcia też są w porządku. Po prostu nie jest to poziom zapowiadanej rewolucji. Te wszystkie porównania przedpremierowe można sobie włożyć w buty. I to jest najbardziej irytujące, bo to nic innego jak zwykła ściema, nieładnie. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka To samo było z Mi5... Zdjęcia na en.miui były piękne, cudowne, boskie. Chyba za dużo obróbki ktoś zrobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Zdjęcia pokazowe zawsze wychodzą super tak jak i w samochodach jest ze spalaniem. W salonie mówią, że samochód pali 4,5l na setkę, a w realu na drodze okazuję się że na 50-tkę ma takie spalanie. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 43 minuty temu, tomasznowak napisał: Zdjęcia pokazowe zawsze wychodzą super tak jak i w samochodach jest ze spalaniem. W salonie mówią, że samochód pali 4,5l na setkę, a w realu na drodze okazuję się że na 50-tkę ma takie spalanie. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Spalanie podawane jest z testów w warunkach syntetycznych, laboratoryjnych i każdy o tym nie i nie bierze pod uwagę. A zdjęcia czym robili? Lustrzanką? Czy obrobili w programie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Pewnie poprawili w jakimś programie. Jeśli chodzi o samochody to niby każdy wie jak się robi testy na spalanie , a jednak potem prawie każdy kierowca się chwali jaki to jego samochód oszczędny. Jeśli chodzi o Mi 5 to planuję go kupić i aparat nie jest dla mnie najważniejszy. Jednak uważam, że nie potrzebnie pokazują takie zdjęcia podrasowane , a potem większość osób narzeka na jakość zdjęć u siebie. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Otóż to. Mi5 złych zdjęć nie robi, po prostu nie robi takich, jakie zapowiadali. Zawsze chwalą się rewolucją, super optyką itp itd a wychodzi nic nowego. No niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Spalanie podawane jest z testów w warunkach syntetycznych, laboratoryjnych i każdy o tym nie i nie bierze pod uwagę. A zdjęcia czym robili? Lustrzanką? Czy obrobili w programie?Sorry że odgrzeje kotleta i to nie na temat ale pamiętajcie o jednym- pomijając fakt że mogą nas zrobić w jajo czy na spalaniu czy na zdjęciach to zazwyczaj trzymają się norm. Zobaczcie sobie efekty sesji zdjęciowej z modelką wykonanej za pomocą iphona: Da się zrobić dobre zdjęcia telefonem ale trzeba mieć wiedzę na temat oświetlenia i innych szczegółów taką jak bardziej rozgarniety fotograf. I tak prawdopodobnie powstają zdjęcia do prezentacji ( długie czasy naświetlania, ręczne nastawy, odpowiednia ekspozycja). Kto wie czy nie używają zmodyfikowanego oprogramowania do aparatu. Jednakze powyższa sesja dowodzi że się da zrobić ładne zdjęcia telefonem które na pierwszy rzut oka wyglądają na mocno obrobione programem.Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Mi5 nawet w rękach takiego fotografa by miało gorszą jakość zdjęć. Kiepski sensor, mała przesłona i tyle. Dali by w końcu F/1.8 .. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Jak dadzą za dobrą to nikt nie kupi Yi kamerek. Taka sama logika jak Mi4 wyszedł z MiBand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 (edited) Dnia 17.10.2016 o 10:44, preston2009 napisał: Jak dadzą za dobrą to nikt nie kupi Yi kamerek. Taka sama logika jak Mi4 wyszedł z MiBand. Co ma piernik do wiatraka, kamerki to inna bajka i zastosowanie. Gdzie nie da się telefonu, to się bierze kamerkę. Idąc tą drogą to wyświetlacze powinni dawać słabe bo nikt nie kupi telewizora. Edited October 31, 2016 by gore2kill4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts