baku1991 Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Temat o aktualizacji 6.9.15 post numer #110 Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariuszes Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 beda dostepne juz w dzien premiery ? wersja za 345 jak dla mnie najoptymalnijesza bo zazwyczaj te najslabsze/najtansze wersje maja ograniczony procesor i nie tylko chyba tak jak w wypadku mi5 obecnego - ta najtansza wesja ma slabsza pamiec porcesor i w sumie nie wiem co jeszce .......... to jak wyjdzie eska to ile bedzie warty obecny mi 5 250$? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 RAM wolniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Cena mi5 spadnie albo nie:) zależy ile zapasu mają. Mi4 i mi4c zapasu u operatorów była masa stąd spadek cen i kanibalizacja przez te modele serii redmi. Tutaj wcale tak być nie musi. Wystarczy popatrzeć na redmi note 2, ceny po wprowadzeniu trójki ledwo się ruszyły. A teraz z tego co widać jest nawet od niej droższy. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buullo Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Tak przy okazji. Czy jak zostanie rozpoczęta sprzedaż a ja będę chciał zakupić sobie mi5s np z ibg to będzie on z globalem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 chyba nie ma co oczekiwać innowacyjności? Narazie to naśladują głównych graczy. Zastanawiam się dlaczego dają NFC zamiast ładowania bezprzewodowego? Używa ktoś NFC? Ja używam do płatności zblizeniowych Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Tak przy okazji. Czy jak zostanie rozpoczęta sprzedaż a ja będę chciał zakupić sobie mi5s np z ibg to będzie on z globalem? Na początku wątpię. Będzie China z angielskim i chinskim Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buullo Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Jeśli bedzie z en to będzie spoko. Chociaż najchętniej zainstalował bym na nim miuipl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariuszes Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Xiaomi Mi 5S Plus – specyfikacja techniczna: 5,7-calowy ekran o rozdzielczości QHD (1440 x 2560 pikseli) i jasności 650 nitów 4-rdzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 821 z GPU Adreno 530 4 lub 6 GB pamięci operacyjnej RAM typu LPDDR4 do 256 GB pamięci flash typu UFS 2.0 czytnik kart pamięci microSD kamerka do wideorozmów i selfie podwójny aparat fotograficzny bateria o pojemności około 3500-4000 mAh z Quick Charge 3.0 Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2, GPS, NFC modem 4G/LTE dual SIM złącze USB C Android 6.0 Marshmallow z MIUI 8 źródło: gizmochina The following two tabs change content below. A ten wynik z benchmark to podobno nie mi 5s tylko mi note- kolejna produkcja nie wiem jakie oznaczenie 2 lub 3 nie wiem już gubue się w tych modelach Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted September 26, 2016 Author Share Posted September 26, 2016 Premiera już jutro... A ploteczki ciąg dalszy. Kolejne informacje "potwierdzone" http://www.gizchina.com/2016/09/26/xiaomi-mi-5s-to-feature-ultrasonic-fingerprint-scanner/ http://www.gizchina.com/2016/09/26/xiaomi-mi5s-leaks-renders-photos/ wystukane w Tapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponyyou Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Witam. Mam takie pytanie ponieważ zamierzałem kupić sobie mi 5 ale stwierdziłem że poczekam na mi5s. Do sprzedaży w Chinach ma wejść jakość 3 dni po premierze. Czy o wiele później pojawi się na ibuygou i czy będzie soft global czy na początku tylko china? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Oczywiście że china. Zawsze China. Global może w przyszłym roku. Z Mi5 Pro Znaczy się MIUIPolska będzie najszybciej i tak. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponyyou Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 A czy ze znajomością języka angielskiego istnieje szansa na wyczekanie miuipolska i czy ten okres trwał by dość długo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Jak Ci angielski nie przeszkadza to czemu nie Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponyyou Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Ale to będzie bardziej angielski czy angielskieo chiński? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Będzie angielski, ale: 1) mozesz miec problem z dostaniem telefonu tak szybko, bo chwile minie zanim dostanie IBG, Spemall czy inni 2) nie bedzie google play Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponyyou Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Google play będzie można dograć? A w przypadku mi 5 długo trzeba było czekać na miuipolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Bedzie mozna, przez sklep mi, ale na poczatku bylo troche tematow jak ludzie mieli z tym problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinetiq Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Poczekajmy zobaczymy jakie będą ceny. Wystarczy zobaczyć jakie ceny ma redmi pro, najdroższa werjsa kosztuje ponad 300$ i mi5s na bank nie będzie tańszy. Jedno jest pewne, zbytnio szaleć nie mogą. Leeco le 3 pro dyktuje ceny Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka LeEco nie maja, z tego co sie orientuje, alternatywnego, sensownego romu niestety. a bez dobrego software najlepszy hardware nie da rady (jak w zyciu) 😊 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Poczytaj o softach od cuoco Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 (edited) Ceny Mi5s i Mi 5s plus Edited September 27, 2016 by TKN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 (edited) mi5s wyglada tak jak chcialem aby mi5 wygladal. Teraz konstrukcja powinna byc sztywniejsza. Ciekawe czy gps sie nie pogorszy przez metalowy tyl. Kusi, pewnie kupie gdy wyjdzie wersja b20. Tylko szkło 2,5 którego nie lubie. Edited September 27, 2016 by Bohyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Chwała im za to, że zrezygnowali z tej ceramiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 I teraz dylemat co zrobić niedawno co kupiłem Mi5 Pro, a ten Mi5s kusi okrutnie. Natomiast Mi5s Plus jest prze paskudny ... Co do ceramiki w Mi5 Pro - jest ok, wygląda zjawiskowo, co prawda jest śliska ale etui (przeźroczyste) zakładasz i jest luks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Zaskakuje mnie cena... 300$? Tak wiem, w IBG będzie pewnie 400$, ale pół roku i spadnie. Trochę szkoda mi osób, które kupiły Mi5 niedawno. Bo Mi5S to nie tylko nowszy telefon, ale znacznie lepszy, 3D Touch, czytnik pod szkłem, Snap 821.. Do tego brak ceramiki, telefon wytrzymalszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duris Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 (edited) Tutaj sporo info i grafiki: http://en.miui.com/thread-361827-1-1.html i tutaj: http://s1.bbs.xiaomi.cn/live/20160927/index.html PS. Trzeba będzie poczekać na tego 5s. A i Mi TV całkiem ciekawe może być Edited September 27, 2016 by Duris Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 ceny jak mi5 na starcie a wiadomo co bylo, mi5 3/64 kosztował po 450$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 (edited) Miało być kółko pod ekranem, a potem już jest jajo. Wersja plus ma z tyłu czytnik czy mnie oczy mylą? Dodatkowo zrobili sobie dołek jak w Moto G? I ten nieszczęsny dualsim. Jedynie procek oraz ilości pamięci mogą się spodobać osobom o wygórowanych wymaganiach. Jak dla mnie to robicie chype jakby to był iPhone/srajfon. Znowu posiedzę podziękuję. Edited September 27, 2016 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Bardzo dobrzez, że nie ma kółka. Dołek nie jak w moto G tylko jak we wszystkich redmi. Mogli tylko zrobić inne anteny (jak redmi note 4?) i zrobić pusty dół ekranu skoro i tak jest czytnik ultradzwiękowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 5s ma ładną bryłę, trochę szkoda, że faktura to jakby szczotkowane aluminium, wolałbym mat. No ale może rysy nie będą rzucać się w oczy. Szkło frontowe 2,5d też mnie irytuje, więcej minusów niż plusów jak dla mnie. Jestem na etapie szukania następcy mi4, i wytrzymywałem się z decyzją do premiery, chyba dobrze zrobiłem. Tak czy siak trzeba poczekać na pierwsze opinie. Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockmonster Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Matuchno, jak ten Mi5s wygląda paskudnie Szkoda, że w plusie nie dali czytnika i 3D touch jak w zwykłym. Mi Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 (edited) 1 godzinę temu, galakty napisał: Zaskakuje mnie cena... 300$? Tak wiem, w IBG będzie pewnie 400$, ale pół roku i spadnie. Trochę szkoda mi osób, które kupiły Mi5 niedawno. Bo Mi5S to nie tylko nowszy telefon, ale znacznie lepszy, 3D Touch, czytnik pod szkłem, Snap 821.. Do tego brak ceramiki, telefon wytrzymalszy. Nie zgodzę się z Tobą zupełnie. Sam zakupiłem Mi5 64GB i rozważałem również zakup Mi5S, ale tego nie zrobię. Po pierwsze opcja 64GB ma dokładnie tyle samo ramu, nie posiada 3d touch, bateria 3200 nie zrobi tutaj kompletnie różnicy. Także nie widze kompletnie sensu zmiany Mi5 na Mi5s na wersję 128Gb bo tyle pamięci nie jest przeze mnie wykorzystywane. Więc jaki jest sens kupowania nowego Mi5s ? Na dodatek aparat zostaje bez zmian. Moim zdaniem wydanie Mi5s w wersji 64GB mija się z celem. Wziąłbym Mi5s gdyby posiadał lepszy aparat, miał to 6GB ramu, 3D Touch oraz był wykonany z solidniejszych materiałów. Wymiana Mi5 na Mi5s to żadna zmiana. Czekam na recenzję Mi5s. Edited September 27, 2016 by ziomeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Ja liczę na zmianę wytrzymałości, aparat imx298 kontra imx378, wiec tak "ten sam". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 3 minuty temu, Bohyn napisał: Ja liczę na zmianę wytrzymałości, aparat imx298 kontra imx378, wiec tak "ten sam". Myślisz, że zmieni to znacząco jakość zdjęć? Nie sądzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 21 minut temu, ziomeczek napisał: Myślisz, że zmieni to znacząco jakość zdjęć? Nie sądzę. Gdyby Xiaomi dbało o soft, to tak. Ale mogą wrzucić sensor z S7 Edge a i tak będzie gorsze zdjęcia robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts