Lector Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 (edited) U mnie International też nie grają Edited August 30, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 1 godzinę temu, Fanek napisał: ik`ey - a jak z tymi radiami wygląda sytuacja w tej chwili, tylko 1 polskie RMF Maxx Ryba? jeszcze działa RMF Gold Pl (bvadi2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 (edited) Wyglądana na to, że nie działają radia z serwera International może coś koło tego grzebią. Napisze do nich czy nie mogą ich przenieść na serwer Ryba. Odpisali mi, że sprawdzą o co chodzi z serwerem International i przeniosą radia na serwer Ryba. Eska i Zet już powinny być na serwerze RYBA. Edit: RMF FM też już jest przeniesiony na Rybe. Jak posłuchacie trochę dłużej niż włączyć i sprawdzić czy działa to dajcie znać, Obiecałem, że dam info przyjacielom z Rosji czy wszystko dobrze działa. Edited September 1, 2017 by kumpel_ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYBA Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 (edited) Gratulujemy wspólnoty! Jestem administratorem serwera RYBA projektu XIMIRAGA. Wszystkie życzenia dla stacji radiowych mogą być wysłane do mnie prywatnie lub tutaj na forum Rozumiem takie języki jak polski, angielski, niemiecki, rosyjski, ukraiński. (Proszę wybaczyć ewentualne błędy) Edited September 1, 2017 by RYBA 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 @RYBA jeszcze raz dzięki za współpracę przy przenoszeniu na nowy serwer. Utworzyłem nowy temat ze zbiorem scen, mam nadzieję, że dołączycie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYBA Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Wszystkie polskie stacje radiowe na serwerze RYBA można znaleźć w wyszukiwarce (playlist Mi Home). Wprowadź [PL], aby uzyskać pełną listę. Teraz mamy cztery: ZET, ESKA, RMF FM, RMF MAXXX, a możemy dodać więcej stacji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYBA Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 (edited) On 25/08/2017 at 9:48 PM, abc00 said: Jeszcze prośba żeby dodali: Blue Marlin Ibiza Radio: Dodano! P.S. Cieszy mnie, gdy ktoś naprawdę słucha tych stacji, nie tylko z prośbą, aby je dodać Edited September 1, 2017 by RYBA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 (edited) Proponuję przykleić nowy temat w którym można prosić o stacje radiowe tak aby nie było bałaganu i aby można było łatwo wszystko odnaleźć. Edited September 1, 2017 by koles142 Błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYBA Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 (edited) 1 hour ago, koles142 said: Proponuję przykleić nowy temat w którym można prosić o stacje radiowe tak aby nie było bałaganu i aby można było łatwo wszystko odnaleźć. Temat dodano Edited September 1, 2017 by RYBA Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBE97400 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Witam serdecznie mam taki problem. Ustawiłem czujnik by uruchamiał światło po wykryciu ruchu. Światło - on / Światło 2 - off. Ustawiłem na suwaku od 20 do 5 zmieniło na 3-12. Światło żyje swoim życiem. Wczoraj świeciło już od 18.30 innego dnia od 19, 20... Czasami zatnie się i nie świeci w ogóle.... Help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @EBE97400 jeśli ustawiłeś czas reguły na 20-5, to powinna być aktywna w godzinach 21-6. Przetestuj sobie najpierw działanie tych dwóch reguł bez ustawiania czasu (tzn. ustaw All day). Jak wygląda druga reguła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBE97400 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) Wygląda następująco jak w załączonym obrazku. Przy wyborze czasu mam Tylko 3 Every day, Weekdays, Custom(ustawione wszystkie dni i naciskam OK) Gdzie jest ALL DAY? Jest też takie ustawienie: Automatic gataway light. Od czego to jest? Może być to włączone razem z tym co mam? Czy w Radiu wyświetlają wam się obrazki stacji? U mnie nie ma a dodałem nowe od RYBA(Dzięki!) Edited September 2, 2017 by EBE97400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Czas ustaw na 00-00 i every day. Automatic gateway light na razie wyłącz.Tapnięte z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bati Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 A mi nie wyszukuje polskich stacji od RYBA International nie działają. Wchodzę w lupkę i nie wyszukuje mi niczego ... EMPTY LIST Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 1 godzinę temu, EBE97400 napisał: Jest też takie ustawienie: Automatic gataway light. Od czego to jest? Może być to włączone razem z tym co mam? Niektóre reguły możesz ustawiać bezpośrednio w apce Gateway, a nie w Mi Home. Gateway ma wbudowany czujnik światła, który w tej regule możesz wykorzystać. Jeśli ustawisz reguły w Gateway i Mi Home, to może to spowodować niepożądane wyniki, bo obydwie reguły będą się nakładać na siebie. Dlatego wcześniej napisałem Ci, aby wyłączyć to ustawienie w Gateway i przetestować to co masz w Mi Home. Jeśli chciałbyś wykorzystać czujnik światła w Gateway, to możesz także wykorzystać następującą regułę ustawioną w Mi Home (screen poniżej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBE97400 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) Ustawiłem w światło, światło 2 na all day 00-00 i w tym momencie już się świeci. // Ustawiłem z tym dark jak podałeś powyżej przestało świecić zobaczę kiedy się odpali. Jeśli chodzi o radio to wpisywałem [PL], (ryba) i nic nie znalazło. Wyszukałem ręcznie na samym dole w bodajże ostatniej zakładce radia. Edited September 2, 2017 by EBE97400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaveq Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Cześć, ponawiam pytanie czy ktoś z was ma problem w mi home 4.2.5 z gatewayem. Kiedy chcę wejść w niego z głównego ekranu to albo plugin ładuje się bardzo długo albo w ogóle. Pomaga wywalenie aplikacji z pamięci telefonu. Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @slaveq u mnie działa. Może czyszczenie danych aplikacji Mi Home pomoże? @bati spójrz niżej na to co napisał @EBE97400, spróbuj wyszukać ręcznie, a nie przez wyszukiwarkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBE97400 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Tak zrobiłem @wolf bo przez wyszukiwarkę właśnie nie odnalazło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaveq Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Czyściłem, resetowałem gatewaya, wszystko na nic. Spróbuje, na innym telefonie i może podepne do innego wifiWysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 4 godziny temu, wolf napisał: Niektóre reguły możesz ustawiać bezpośrednio w apce Gateway, a nie w Mi Home. Gateway ma wbudowany czujnik światła, który w tej regule możesz wykorzystać. Gateway ma czujnik światła?! do czego można to wykorzystać? jakieś przykładowe pomysły/sceny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bati Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Przejrzałem wszystkie stacje ręcznie i nie znalazłem chyba że są po chińsku zapisane ... nie ma ani w Rank ani w Integrated ani w Local Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Przed chwilą, bati napisał: Przejrzałem wszystkie stacje ręcznie i nie znalazłem chyba że są po chińsku zapisane ... nie ma ani w Rank ani w Integrated ani w Local A masz zmnienione dnsy? Bo u mnie są i właśnie chwilę temu je dodałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Gateway ma czujnik światła?! do czego można to wykorzystać? jakieś przykładowe pomysły/sceny? Czujnik światła działa niestety dwustopniowo jasno/ciemno. Przykładową scenę podałem kilka postów wcześniej, na screenie.Tapnięte z Mi5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Przejrzałem wszystkie stacje ręcznie i nie znalazłem chyba że są po chińsku zapisane ... nie ma ani w Rank ani w Integrated ani w LocalBati najprościej jak się da, wejdź w telefonie w ustawienia wifi, w twojej sieci przełącz DHCP na Statyczny i ustaw DNS jak na screenie. Nie musisz mieć Roota, nie musisz nic zmieniać w routerze. Po dodaniu stacji do ulubionych, wróć do poprzednich ustawień sieci w telefonie. Musi zadziałać.Tapnięte z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBE97400 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @wolf Światło już się u mnie pali po ustawieniu in dark Co teraz myślisz zrobić by działało jak się należy? miedzy naszą godziną od 20 do 6 rano? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Ustaw na suwaku 19-5.Tapnięte z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) 9 godzin temu, EBE97400 napisał: Witam serdecznie mam taki problem. Ustawiłem czujnik by uruchamiał światło po wykryciu ruchu. Światło - on / Światło 2 - off. Ustawiłem na suwaku od 20 do 5 zmieniło na 3-12. Światło żyje swoim życiem. Wczoraj świeciło już od 18.30 innego dnia od 19, 20... Czasami zatnie się i nie świeci w ogóle.... Help! Jeżeli dalej się borykasz z problemem to zobacz jak ja to zrobiłem. Nie ma z tym żadnych problemów. Edited September 2, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 8 godzin temu, wolf napisał: Czujnik światła działa niestety dwustopniowo jasno/ciemno. Przykładową scenę podałem kilka postów wcześniej, na screenie. Tapnięte z Mi5 Ale bez czujnika ruchu nic nie zrobie z tą sceną zapalania sie światła w Gateway co? Mam w tej chwili sam Gateway i chodzi mi czy mogę w ogóle na nim samym ustawić jakąś "smart scene"? chciałem się tylko pobawić, zanim zamówie coś więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
bati Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Dzięki panowie Działa. Zmieniłem DNS na routerze i nawet znalazło przez wyszukiwarkę Myślałem że jak już kiedyś dodałem polskie stacje to teraz znów je wyszuka jak widać trzeba za każdym razem zmieniać DNS Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 @Fanek możesz ustawić bez czujnika ruchu. Np. jeśli Gateway jest In dark to Gateway Light Turn on. Możesz też w pluginie Gatewaya ustawić sobie sceny włączania różnego koloru światła , w różnych przedziałach czasowych - zakładka Gateway Light timer. Baw się!Tapnięte z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaveq Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 A czy da się zrobić negację warunków w Mi Home? Np. jeśli Gateway NOT in the dark to wyłącz światło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Niestety nie. Można używać tylko tych wyzwalaczy, które są zdefiniowane przy konkretnych urządzeniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 A da się skonfigurować gateway, żeby o danej godzinie uruchomił radio i światło w tryb flow np? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Radio tak, a co masz na myśli pisząc o trybie flow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts