Jump to content

[ROM] Dyskusja o global dev OTA xiaomi

Trzucha

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Po aktualizacji nie mam wskazujących okienek z wiadomościami w Messengererze. Wyskakujące okna włączone. 

Edit. W powiadomieniach wyłączyły się wyskakujące okna 

Edited by shirou93
Naprawione.

• 2 months later...
8 minut temu, adrx napisał:

Zauważyłem fajny ficzer, otóż gdy bateria się naładuje i dobije do 100% dioda powiadomień gaśnie. Bardzo fajne bo wiadomo że można odpiąć już telefon. 

Już od kliku wersji Global Dev tak jest ale też mi się to bardzo podoba.

Mam też wrażenie, że minimalnie szybciej się ładuje od ostatniej aktualizacji ale może tylko mi się wydaje. 

Oby rozwiązali w końcu ten problem, że czasami ładuje bardzo małym prądem i trzeba uruchomić ponownie, żeby zaskoczył. Od dobrych kilkunastu wersji sporadycznie występuje. 

1 godzinę temu, marcuso86 napisał:

Po ostatniej aktualizacji telefon wogole nie przechodzi w Deep sleep. Też tak macie?

Póki co nie widzę różnic w stosunku do 7.2.9 ogólnie żadnych. Z tym że ja mam od kilkunastu dniu global dev, instalowałem przez miflash 7.2.9.

Edited by Pawel978

25 minut temu, szunaj4 napisał:

Na każdej tak samo, wszystko zależy czy telefon wchodzi w deep sleep czy tez nie. 

U mnie na najnowszych dev xiaomi.eu albo stable xiaomi.eu trzymają po 5h na ekranie, kiedy np. na 6.9.9 trzyma 8-9h tylko nie chce mi się siedzieć na starym romie, bo chce się nowości :D Mozę jakiś custom rom sam nie wiem co robić :/

• 4 weeks later...

Witam. 

Mam małe pytanie. 

Posiadam wraz z narzeczoną telefon Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm 2/16. 

Mamy zainstalowane Global Dev (ja mam też ZCX Twrp i su) i jest taka sprawa, że ja dostaje w piątek informacje o aktualizacji i ściąga mi 1,2Gb, a u niej wczoraj pobierało jedynie 57mb. 

Moje pytanie brzmi "dlaczego u mnie pobiera cały rom a u niej jedynie paczkę ostatnich aktualizacji?". 

Pozdrawiam Kamil 

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Witam. 

1. Na najnowszym global dev zaczął mi wyskakiwać błąd procesu android przy czyszczeniu pamięci. Zna ktoś rozwiązanie? 

2. Pytanie z innej beczki, czy przy wgraniu softu przez MiFlash z zaznaczona opcja flash all twrp zniknie? 

Screenshot_2017-05-30-12-26-33-296_com.teslacoilsw.launcher.png

6 godzin temu, shirou93 napisał:

Nadal po zaszyfrowaniu telefonu nie da się aktualizować? Z każdą aktualizacją coraz mniej języka polskiego. Aplikacja kalendarz jest już po polsku?

U mnie 95% systemu jest w języku polskim. Nie zauważyłem żeby coś miało duże braki albo żeby przeszkadzało wręcz.

• Like 1

4 godziny temu, Kamil Kupiec napisał:

U was także nie synchronizację się aplikacja pogodowa na global dev? 

U mnie działa synchronizacja pogody. Ale po ostatniej aktualizacji aplikacja kalendarz jest tylko po angielsku.

• 2 weeks later...

Witam. Ja aktualizację kalendarz odinstowałem i wróciło do normy. Ale zauważyłem że znikła opcja volte i mam ostatnio problem z siecią. Kilka osób dzwoniło do mnie i załączyła im się skrzynka głosowa pomimo tego że tel miał zasięg. Chyba dzieje się tak gdy jestem w domu i siedzę na wi fi. Zawsze mam włączone wi fi i dane komórkowe oraz preferowane lte. Czy ktoś miał taki problem?