Mark1991 Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 W aktualizacji 7.6.15 zniknęły zautomatyzowane zadania oraz wywalono jednolite obramowanie ikon. To chyba jakiś żart... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Nie działa również aktualizacja pogody. Trzeba ręcznie odświeżyć żeby pobrało aktualne dane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Spróbuj ustawić w aplikacji oszczędzania energii, systemowe i ustawić pogodę oraz dostawcę pogody na działanie bez ograniczeń w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Nie ma opcji żeby wróciły obramowania ikon? W sumie wgrałem inny motyw i fajnie to wygląda ale dobrze żeby użytkownik o tym decydował. 11 godzin temu, whiro napisał: Spróbuj ustawić w aplikacji oszczędzania energii, systemowe i ustawić pogodę oraz dostawcę pogody na działanie bez ograniczeń w tle. Nie mogę tego znaleźć w jakie opcje wejsc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 (edited) 3 godziny temu, adrx napisał: Nie mogę tego znaleźć w jakie opcje wejsc? Ustawienia --> Bateria i wydajność ---> Zarządzaj użyciem baterii przez aplikacje ---> Wybierz aplikacje ---> przejdź na kartę systemowe i znajdź aplikację Pogoda a następnie wybierz "Bez ograniczeń" Edited June 19, 2017 by Mark1991 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Nie bardzo to działa albo synchronizacja jest bardzo rzadko. Czasami jak ręcznie aktualizuje to wyskakuje błąd sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slepy233 Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Pytanie chyba w odpowiednim temacie Do użytkowników romu global dev czy warto przesiąść się z xiaomi eu 7.1? Jakie różnice czy w codziennym użytkowaniu lepszy global dev? Proszę o komentarze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaidden Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Witam, po dzisiejszej aktualizacji do 7.9.7 i MIUI 9. Rozmówca mnie nie słyszy. Tak jakby był wyciszony mikrofon. Jeśli włączę głośnik, to wtedy jest wszystko normalnie. Ktoś ma jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 1 godzinę temu, Gaidden napisał: Witam, po dzisiejszej aktualizacji do 7.9.7 i MIUI 9. Rozmówca mnie nie słyszy. Tak jakby był wyciszony mikrofon. Jeśli włączę głośnik, to wtedy jest wszystko normalnie. Ktoś ma jakiś pomysł? Tego problemu nie mam ale jak chcę zmienić akcje przycisków pod ekranem to mi crashuje ustawienia.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Dostaniemy aktualizacje do androida 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaidden Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 18 godzin temu, Pawel978 napisał: Tego problemu nie mam ale jak chcę zmienić akcje przycisków pod ekranem to mi crashuje ustawienia.. Mi też, także nie jesteś odosobniony. Widocznie trzeba czekać do kolejnej aktualizacji. Co do głośnika, chyba najzwyczajniej w świecie padł. Ponoć ten model tak ma. Trzeba będzie serwisu poszukać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 (edited) @Kamil Kupiec Xiaomi raczej nie wypuszcza dwóch aktualizacji systemu a nasz już był aktualizowany z 5.1.1 do 6.0.1 poza tym ma on 1,5 roku więc wątpię. Co do aktualizacji to po przejściu z MIUI 7 na 8 zmiany były konkretne właściwie w wyglądzie zmieniło się wszystko a tutaj zmiany są kosmetyczne. Chyba, że "pod maską" sporo się zmieniło bo z wyglądu to raczej MIUI 8.1 niż 9. Ale najważniejsze, że dalej będą cotygodniowe aktualizacje. Fakt, zmienianie akcji przycisków wywala do ustawień. Ale zniknęła też opcja włącz/wyłącz podświetlenie. Jak miałem do tej pory wyłączone to już nie ma jak włączyć.. Opcja włączenia przycisków jest ale w diodzie powiadomień. Przy lądowaniu nie pokazuje już natężenia prądu jakim aktualnie ładuje co też było przydatne. Edited September 9, 2017 by Mark1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Czy ktoś ma problem z wysyłaniem wiadomości SMS, za każdym razem komunikat niestety aplikacja sms została zatrzymana Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bociek22 Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 U mnie przy aktualizacji do 7.9.7 coś porobiło się z emotkami bo pomimo że je wysyłam to u odbiorcy się nie pojawiają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 (edited) 2 godziny temu, bociek22 napisał: U mnie przy aktualizacji do 7.9.7 coś porobiło się z emotkami bo pomimo że je wysyłam to u odbiorcy się nie pojawiają Wyłącz opcje "użyj alfabetu GSM" . Edited September 10, 2017 by Kamil Kupiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Dnia 9.09.2017 o 10:28, Mark1991 napisał: @Kamil Kupiec Xiaomi raczej nie wypuszcza dwóch aktualizacji systemu a nasz już był aktualizowany z 5.1.1 do 6.0.1 poza tym ma on 1,5 roku więc wątpię. Co do aktualizacji to po przejściu z MIUI 7 na 8 zmiany były konkretne właściwie w wyglądzie zmieniło się wszystko a tutaj zmiany są kosmetyczne. Chyba, że "pod maską" sporo się zmieniło bo z wyglądu to raczej MIUI 8.1 niż 9. Ale najważniejsze, że dalej będą cotygodniowe aktualizacje. Fakt, zmienianie akcji przycisków wywala do ustawień. Ale zniknęła też opcja włącz/wyłącz podświetlenie. Jak miałem do tej pory wyłączone to już nie ma jak włączyć.. Opcja włączenia przycisków jest ale w diodzie powiadomień. Przy lądowaniu nie pokazuje już natężenia prądu jakim aktualnie ładuje co też było przydatne. Z tymi przyciskami to zauważyłem że wywala tylko jak mamy ustawiony język polski. Np jak zmienisz na angielski to już możesz zmienić. Pewnie to poprawią ale jak chcesz zmienić z tymi przyciskami już to musisz na chwilę angielski sobie dać np. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 20 minut temu, Pawel978 napisał: Z tymi przyciskami to zauważyłem że wywala tylko jak mamy ustawiony język polski. Np jak zmienisz na angielski to już możesz zmienić. Pewnie to poprawią ale jak chcesz zmienić z tymi przyciskami już to musisz na chwilę angielski sobie dać np. Dzięki, fakt mały bug pierwsza wersja więc trzeba wybaczyć. Gorzej, że prawie wszystkie "fiuczery" MIUI 9 są zarezerwowane dla Androida 7 więc my mamy w sumie tylko zmiany wizualne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Wydaje mi się czy na tym MIUI9 bateria jakoś krótko trzyma ?, wydaje mi się że na ostatniej testowej wersji działała dłużej. I nie można wyłączyć "animacji systemu", czy nie mogę tego znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpiast Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Czy ktoś wie dlaczego mój aparat po aktualizacji jest do góry nogami? Zrobione zdjęcie jest odwrócone o 180 stopni a do tego menu Opcje aparatu również? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 (edited) 5 godzin temu, dpiast napisał: Czy ktoś wie dlaczego mój aparat po aktualizacji jest do góry nogami? Zrobione zdjęcie jest odwrócone o 180 stopni a do tego menu Opcje aparatu również? Używasz programów typu rotation control? Edited September 15, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpiast Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 (edited) 5 godzin temu, dpiast napisał: Czy ktoś wie dlaczego mój aparat po aktualizacji jest do góry nogami? Zrobione zdjęcie jest odwrócone o 180 stopni a do tego menu Opcje aparatu również? Która aktualizacja, jaką masz teraz wersję? U mnie na 7.9.15 nie ma takiego problemu. Edited September 15, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpiast Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Po trzecim restarcie wszystko wróciło do normy Dzięki, musiało się coś przywiesić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Ma ktoś link do xposed framework działającej na miui 9 7.9.15? Wersja 87.1 nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpiast Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 No i niestety znów problem z orientacją telefonu. Ciągle myśli że jest do góry nogami i nie chcę tego zmienić. Zdjęcia obraca, aparat obraca i menu aparatu też. W sumie problem tylko z aparatem. Reszta apek OK. Edit: Jeszcze YouTube się nie obraca względem położenia telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 12 minut temu, dpiast napisał: No i niestety znów problem z orientacją telefonu. Ciągle myśli że jest do góry nogami i nie chcę tego zmienić. Zdjęcia obraca, aparat obraca i menu aparatu też. W sumie problem tylko z aparatem. Reszta apek OK. Edit: Jeszcze YouTube się nie obraca względem położenia telefonu. Może spróbuj skalibrować w *#*#64663#*#* 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpiast Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Ok, zaraz sprawdzę. Dzięki Edit: Kalibracja nieudana. Osie X Y Z ciągle pokazują zero. Wyskakuje błąd "don't shake the phone". Po restarcie wszystko wraca do normy, X Y Z prawidłowo odczytuje dane, kalibracja zakończona sukcesem. Podziała to chwilę i znów zacznie wariować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpiast Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 No i znowu ten sam problem. Wszystko się posypało po aktualizacji do MIUI 9. Później była kolejna piątkowa aktualka ale nadal to samo. Ewidentnie problem leży po stronie software. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 2 godziny temu, dpiast napisał: No i znowu ten sam problem. Wszystko się posypało po aktualizacji do MIUI 9. Później była kolejna piątkowa aktualka ale nadal to samo. Ewidentnie problem leży po stronie software. U mnie jest ok, ja bym zrobił dobry backup i miflashem zainstalował, jak dla mnie nie ma różnicy między miui 8 a 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Jak dla mnie na miui9 szybciej chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oby3y Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 (edited) Brakuje mi opcji przy ekranie blokady by po przesunięciu w lewo bądź w prawo otwierała się określona przeze mnie apka, mam MIUI: 7.9.14, a sprawdzałem u kolegi z pracy to takie cuś ma przy 6.0.1 i to też jest Xiaomi, tyle że bez miuipolska. Przed aktualizacją (miałem jakąś wersje jeszcze z przed ponad pół roku) mogłem sobie takie ustawienie włączyć a teraz ktoś to musiał wykastrować, czemu? Edited September 20, 2017 by oby3y Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaidden Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Dnia 20.09.2017 o 22:05, oby3y napisał: Brakuje mi opcji przy ekranie blokady by po przesunięciu w lewo bądź w prawo otwierała się określona przeze mnie apka, mam MIUI: 7.9.14, a sprawdzałem u kolegi z pracy to takie cuś ma przy 6.0.1 i to też jest Xiaomi, tyle że bez miuipolska. Przed aktualizacją (miałem jakąś wersje jeszcze z przed ponad pół roku) mogłem sobie takie ustawienie włączyć a teraz ktoś to musiał wykastrować, czemu? Nie jestem do końca pewny ale z moich obserwacji wynika, że aplikacje "lewo-prawo" na ekranie blokady wynikają z używanego motywu, na jednym miałem w lewo aparat, na drugim motywie kalendarz. Być może się mylę, ale spróbuj zmienić motyw na inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Jest działająca wersja xposed pod najnowsze global dev miui 9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluepinkpanther Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 Istnieje rom/wersja miui dla kenzo w którym powiadomienia wyglądają tak jak jak w globalu na nougacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Jest xposed działający na najnowszym Global Dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts