FromWP Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Dokładnie tak. Założenie nowego konta nic nie kosztuje, a nie obciąża danymi już istniejącego, lepiej założyć nowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abdul190 Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 W tym poradniku jest napisane, żeby przed flashowaniem za pomocą MiFlash wejść w tryb download (czarny ekran) inny poradnik z tego forum w obsłudze MiFlash mówi o wejściu w fastboot. Więc jak to mam zrobić? Którą metodą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozin Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Próbuje na wszyskie sposoby dowiedziec sie jak wyłaczyc powiadomienia Zautomatyzowanych Zadan i nie moge nic ogarnąc Po co mi powiadomienie o tym ze wyłaczyło mi np WIFI jak wiem ze ma sie wyłaczzyc o okreslonej porze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 22 godziny temu, abdul190 napisał: W tym poradniku jest napisane, żeby przed flashowaniem za pomocą MiFlash wejść w tryb download (czarny ekran) inny poradnik z tego forum w obsłudze MiFlash mówi o wejściu w fastboot. Więc jak to mam zrobić? Którą metodą? Jak masz zablokowany bl to przez download, a zapewne masz skoro się pytasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzix_x Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Dnia 11.05.2017 o 00:00, jozin napisał: Próbuje na wszyskie sposoby dowiedziec sie jak wyłaczyc powiadomienia Zautomatyzowanych Zadan i nie moge nic ogarnąc Po co mi powiadomienie o tym ze wyłaczyło mi np WIFI jak wiem ze ma sie wyłaczzyc o okreslonej porze Podłączam się do tematu. Ale niestety z tego co mi wiadomo to zautomatyzowane zadania są integralną częścią panelu sterowania. Może zgłosić to do następnej aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozin Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Dnia 11.05.2017 o 00:00, jozin napisał: Próbuje na wszyskie sposoby dowiedziec sie jak wyłaczyc powiadomienia Zautomatyzowanych Zadan i nie moge nic ogarnąc Po co mi powiadomienie o tym ze wyłaczyło mi np WIFI jak wiem ze ma sie wyłaczzyc o okreslonej porze czy ktos rozkminił temat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Wyłącz powiadomienia w ustawieniach dla tej aplikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Dla panelu sterowania nie da się wyłączyć powiadomień====Wysłane z MI 5 by Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozin Posted May 28, 2017 Share Posted May 28, 2017 Dnia 26.05.2017 o 05:31, grzegorz.lki napisał: Dla panelu sterowania nie da się wyłączyć powiadomień ==== Wysłane z MI 5 by Tapatalk tak wlasnie . Nie można wylaczyc powiadomień panelu sterowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Dnia 7.05.2017 o 22:40, FromWP napisał: Dokładnie tak. Założenie nowego konta nic nie kosztuje, a nie obciąża danymi już istniejącego, lepiej założyć nowe Założyłem żonie to nowe konto...No i ona mnie chyba zabije przez splot niefortunnych wydarzeń. Otóż, wcześniej korzystałem z konta na swoim telefonie, synchronizując jedynie kontakty, wiadomości...pozostałe opcje miałem zawsze wyłączone. Telefon żony po wyjęciu z pudełka konfigurowałem po północy razem z kontem MIUI, no i musiałem nie skończyć wszystkiego dobrze poustawiać, tzn. domyślam się, że nie powyłączałem automatycznej konfiguracji, ani powiadomień z chmury itp. Na drugi dzień żona otrzymała kilka różnych powiadomień, w tym z chmury w celu synchronizacji...Musiała poklikać coś na szybko i pechowo włączyła również tą synchronizację. Po jakieś godzinie woła mnie, że wyskoczył jej komunikat o utworzeniu kopii w chmurze. Zareagowałem na szybko, żeby się tym nie przejmowała, że może to usunąć, że później skończę konfigurować telefon. Po godzinie żona wchodzi w telefonie na galerię i okazuje się, że ze 100 zdjęć zostało jej tylko 2 !! Czy ta synchronizacja faktycznie tak działa, że zdjęcia z telefonu (wycina i przenosi) na chmurę? Myślałem, że zdjęcia, czy jakiekolwiek dane mogą być tylko skopiowane, dlatego powiedziałem, żeby skasowała tą kopię. Natomiast teraz jestem w czarnej d*pie...Kopia skasowana, więc zdjęć nie odzyskam. Nigdy bym się nie domyślił, ze tak działa synchronizacja kopii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Nie nie działa tak. Musiała przy okazji kopii zdjęć wybrać jeszcze optymalizację pamięci telefonu i wtedy cała kopia jest przenoszona do chmury a dane są usuwane z telefonuWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 21 minut temu, grzegorz.lki napisał: cała kopia jest przenoszona do chmury a dane są usuwane z telefonu A nie tak, że na telefonie zostają małe prewki, a w chmurze oryginały? Nigdy tego nie uzywałem. 57 minut temu, cointreau napisał: Natomiast teraz jestem w czarnej d*pie...Kopia skasowana, więc zdjęć nie odzyskam. A z kosza w chmurze też skasowałeś? Tam jeszcze przez jakiś czas po skasowaniu zostają, tylko nie wiem czy wszystkie i jak długo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chomikez Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Witam Zakupiłem tydzień temu nowego redmi 3s pro i mam problemy z zasięgiem tzn. gubi się ciągle lub go nie ma w ogóle. O ile dobrze zrozumiałem to wina romu i powinienem wgrać nowy taki ściągnąłem land_global_images_7.5.19_20170519.0000.00_6.0_global Żeby go wgrać trzeba zrobić to za pomocą miflash ,który ściągnąlem ale nie odpala mi "ta aplikacja nie będzie działać na twoim komputerze" takie coś wyskakuje teraz nie wiem czy to kwestia jakiś sterowników ? Od razu piszę ,że jestem zielony w tego typu rzeczach ale muszę coś z tym zrobić. Więc pytanie czy dobrym torem idę żeby pozbyć się problemu? Bo przez chwilę zastanawiałem się czy go nie wysłać na gwarancję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom80 Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 Witam, Posiadam Miui 7.4 xiaomi eu 6.5.5 (rozwojowa) czy mogę wgrać najnowszą wersje MIUI 8 poprzez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasikonik1983 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 (edited) Witam Panowie Mam pytanko. Otóż od kilku miesiecy posiadam Xiaomi Redmi 3 S. Wersja MIUI 8 Global 6.9.8. Beta kupiony w sklepi Goldway. Domyslam się że jest to stara wersja systemu i mogę aktualizować do najnowszej wersji którą mi pokazuje czyli 7.6.7. Czy muszę przechodzić przez którychś z etapów z 1 strony tego tematu czy mogę normalnie aktualizować z poziomu telefonu. Dodam że niekoniecznie potrzebuję wersję systemu xiaomi.eu. Czy przed aktualizacją do najnowszej wersji muszę zgrywać gdzieś dane Edited June 12, 2017 by pasikonik1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 @pasikonik1983 Nic nie musisz zgrywać, zaktualizuj z poziomu telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasikonik1983 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 (edited) 3 minuty temu, paveu napisał: @pasikonik1983 Nic nie musisz zgrywać, zaktualizuj z poziomu telefonu. a podczas aktualizacji stracę dane czy nic się z nimi nie stanie. Chodzi mi o zdjecia, aplikacje, numery telefonów. Jak się okaże że coś jest nie tak mogę wrócic do poprzedniej wersji ?? Edited June 12, 2017 by pasikonik1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 @pasikonik1983 raczej stać się nie powinno nic z danymi (zawsze możesz zrobić kopię zapasową na koncie Xiaomi).Do starszej wersji możesz tylko wrócić ale niestety z całkowitym czyszczeniem telefonuWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris78 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Witam Zamierzam kupić redmi 3 dla syna mam pytanie w związku z tym ponieważ on gra w pokemon Go to czy nie będzie problemu z uruchomieniem tej gry dodam że ja mam mi5s i nie mogę tej gry uruchomić cały czas kręci przy próbie zalogowania wyczytałem że może to być związek z root ale usunąłem go i dalej to samo ale wracając do r3 czy tam też mogę spodziewać się tego samego bo jeszcze chodzi mi po głowie HTC one m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Witam Zamierzam kupić redmi 3 dla syna mam pytanie w związku z tym ponieważ on gra w pokemon Go to czy nie będzie problemu z uruchomieniem tej gry dodam że ja mam mi5s i nie mogę tej gry uruchomić cały czas kręci przy próbie zalogowania wyczytałem że może to być związek z root ale usunąłem go i dalej to samo ale wracając do r3 czy tam też mogę spodziewać się tego samego bo jeszcze chodzi mi po głowie HTC one m8A nie lepiej coś nowszego np. Redmi 4pro ewentualnie Redmi 4x i zostawić na oficjalnym global Stable. Będzie sklep pokazywał że urządzenie certyfikowane.Cena urządzeń podoba.Ewentualnie dograj Magisk przez twrp i ukryj w nim root przed pokemon goWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris78 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Szukam czegoś do max 380 zł z drugiej ręki a 4x jest droższy chyba jednak wezmę HTC Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 43 minuty temu, jumpertomek napisał: coś stabilnego 44 minuty temu, jumpertomek napisał: global dev No to stabilny czy dev? To są dwie różne rzeczy. 44 minuty temu, jumpertomek napisał: Myślę o cyanogenie jeszcze Ze stabilnością to on ma niewiele wspólnego. W tym momencie najlepsze jest xiaomi.eu i długo takie pozostanie, jeśli nie na zawsze. Sam do niego wróciłem z customów i dziwię się sobie, jak mogłem z nich korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 @paveu Aż taka różnica jest dla ciebie? Ja ciągle używam ostatniej wersji RR i poza sporadycznymi dziwnymi spadkami responsywności nie widzę powodu aby wrócić do MIUI (no może poza chmurą). Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 @cukru Ogromna różnica. System jest płynniejszy, nie ma tych spadków responsywności, o których piszesz, a które też zauważyłem na RR. Aparat w porównaniu do RR jest o niebo lepszy, zdjęcia wychodzą dużo ładniejsze. W mojej ocenie zarządzanie ramem też jest lepsze niż na RR - 3 dni temu instalowałem apkę ze Sklepu, dzisiaj go otworzyłem i był trzymany w ramie, nie przeładował się. Na RR było to nie do pomyślenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Ostatnie xiaomi.eu, wersja 7.6.8, jest w dziale Pobierz Miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Dnia 31.05.2017 o 21:39, FromWP napisał: A z kosza w chmurze też skasowałeś? Tam jeszcze przez jakiś czas po skasowaniu zostają, tylko nie wiem czy wszystkie i jak długo Nie było już nic w koszu, być może faktycznie za późno tam zajrzałem... W każdym razie od czasu tamtego problemu (przypadkowa synchronizacja zdjęć) postanowiłem się zabezpieczyć, zamontowałem żonie kartę microSD i teraz regularnie będę kopiował zdjęcia do laptopa. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz...minimum 2 razy dziennie wyskakuje jej taki komunikat jak na screenie? Jak go wyłączyć? Nie mogę nigdzie znaleźć powiadomień odpowiedzialnych za ten proces. Wiem, wiem, ona ma global, a nie xiaomi.eu, ale może pomożesz(-cie)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 57 minut temu, cointreau napisał: minimum 2 razy dziennie wyskakuje jej taki komunikat jak na screenie? Jak go wyłączyć? To powiadomienie Systemowego UI. Pojawia się po każdym podłączeniu karty SD, czy pamięci zewnętrznej do USB. Samo nie powinno się pojawiać, co najwyżej po restarcie, jak system podłącza kartę, albo po włożeniu karty. Jak pojawia się samoczynnie to powodem może być problem ze stykami karty, Całkiem tych powiadomień nie da się chyba wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minik Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Cześć Mam Redmi 3s już od roku. Wgrywałem oryginalny softu przez Miflash, ale miałem z tym spore problemy bo telefon zupełnie się zawiesił podczas wgrywania i telefon przestał działać. W końcu, dzięki Waszej pomocy, udało się uruchomić telefon i co ciekawe uruchomił się z nowym romem, ale przy próbie automatycznej aktualizacji telefon pobiera rom - potem go sprawdza, a na koniec pisze, że coś poszło nie tak. Nie udaje się też aktualizacja z pliku Zip. Prawdopodobnie coś jednak się nie do końca dograło choć na tym Romie co mam udało mi się odblokować bootloadera. Obecnie nadal mam MIUI 8 GLOBAL 6.9.22 | Beta android 6.0.1 MMB29M i chcę go uaktualnić. Jak to zrobić najbezpieczniej? Czy po prostu ściągnąć roma potem MiFlash i flashowanie w trybie download/edl, czy jest jakiś inny sposób? Po pierwszym ucegleniu telefonu wolę dmuchać na zimne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 (edited) 3 godziny temu, Minik napisał: Obecnie nadal mam MIUI 8 GLOBAL 6.9.22 | Beta android 6.0.1 MMB29M i chcę go uaktualnić. Jak odblokowałeś bl to możesz w fastboot, ale niestety nadal MFlashem. Ostatnie wydanie 7.6.15 jest całkiem niezłe. Tylko może poszukaj najnowszej wersji z 2017roku. Używałem juź kilka razy i działa z 3s bez problemu. Edited June 22, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minik Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 33 minuty temu, FromWP napisał: Jak odblokowałeś bl to możesz w fastboot, ale niestety nadal MFlashem. Ostatnie wydanie 7.6.15 jest całkiem niezłe. Tylko może poszukaj najnowszej wersji z 2017roku. Używałem juź kilka razy i działa z 3s bez problemu. Ok ściągnąłem ostatnie wydanie roma land_global_images_7.6.15_20170615.0000.00_6.0_global_a91540fdcf Rozumiem, że wszystko robię tak samo (zaznaczając Flash all ) tylko przy fleshowaniu wprowadzam telefon w tryb fastboot zamiast download/edl Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 (edited) 19 minut temu, Minik napisał: Rozumiem, że wszystko robię tak samo (zaznaczając Flash all ) tylko przy fleshowaniu wprowadzam telefon w tryb fastboot zamiast download/edl Tak. A tu masz temat z linkiem do najnowszego MiFlash toola: https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/?do=findComment&comment=345681 Edited June 22, 2017 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 (edited) Czy mogę bez problemu wgrać starszą wersję romu? Żonie w redmi 3 pro zrobiła się aktualizacja automatycznie i telefon restartuje się samoczynnie bardzo często. Ma Global DEV, czy mogę ściagnąć poprzedni ROM wrzucić na kartę i zrobić flash z poziomu telefonu? Może jakaś inna opcja? Na kompie mam MiFlash 2016.04.01.0(64bit) czy nim można zrobić flash starszego romu bez utraty danych? Edited June 25, 2017 by gore2kill4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Czy mogę bez problemu wgrać starszą wersję romu? Żonie w redmi 3 pro zrobiła się aktualizacja automatycznie i telefon restartuje się samoczynnie bardzo często. Ma Global DEV, czy mogę ściagnąć poprzedni ROM wrzucić na kartę i zrobić flash z poziomu telefonu? Może jakaś inna opcja? Na kompie mam MiFlash 2016.04.01.0(64bit) czy nim można zrobić flash starszego romu bez utraty danych?Na global dev wgranie starszej wersji wiąże się z czyszczeniem całego telefonuWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Ściągnąłem jej ponownie ten plik na telefon i zaktualizowałem, nie pomogło. Telefon restartuje się głównie jak leży bezczynnie. Restarty po kilka na godzinę stają się męczące. Przed chwilą w ciągu 2 min restart aż trzy razy. Wiecie gdzie mogę pobrać archiwalne Dev global romy? Szkoda by żona męczyła się tydzień (do następnej aktualizacji) z takim telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 2 godziny temu, gore2kill4 napisał: Wiecie gdzie mogę pobrać archiwalne Dev global romy? Bez MiFlasha z flashall chyba się nie obędzie. Dane odzyskasz z chmury, albo można zrobić lokalną kopię (jak się uda pomiędzy restartami). Jeżeli wiesz jaki rom wgrała, to mogę ci znaleźć starszą wersję pod fastboota (MiFlash). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts