gore2kill4 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 (edited) @FromWP MIUI 8 Global 7.6.8 I Beta EDIT: @FromWP Ściągnę i wgram wersję Fastboot MIUI 8 Global Beta ROM 7.5.25 przy pomocy Miflasha z czyszczeniem wszystkiego poza lokalną kopią aplikacji Edited June 26, 2017 by gore2kill4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 33 minuty temu, gore2kill4 napisał: MIUI 8 Global 7.6.8 I Beta Tu masz temat z romami i linkami 7.5.25, to chyba ostatnie z przed 7.6.8 http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=621330&highlight=Global%2Bbeta%2B7.5.25 Można jeszcze spróbować pobrać 7.6.8 ale wersję fastboot dla Redmi 3 stąd: http://en.miui.com/a-234.html i wgrać MiFlashem z opcją zachowania danych. Może naprawi błędy, bez utraty danych, ale wątpię żeby to się udało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
4imb0t Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 (edited) Jak wygląda przejście z CM13 na xiaomi.eu MIUI 8.2 ? Można po prostu wipe all a potem install zip, czy trzeba się jeszcze coś dodatkowo męczyć? (Redmi 3) Edited June 27, 2017 by 4imb0t Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 @4imb0t Nic nie męczysz. Robisz normalny wipe i instalujesz xiaomi.eu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meczek Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Mam globala 8.5.1, wczoraj zaktualizowany i czy znajde gdzies ucinanie ogonkow, bo nie mam emotikon w smsach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 2 godziny temu, meczek napisał: Mam globala 8.5.1, wczoraj zaktualizowany i czy znajde gdzies ucinanie ogonkow, bo nie mam emotikon w smsach? Jak jest to jest w menu aplikacji SMS. Przy otworzonej aplikacji klikasz w lewy dolny klawisz funkcyjny i w menu jest, albo nie zakładka Użyj alfabetu GSM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gryga Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Dnia 4.05.2016 o 17:46, whyisthiskeephappening napisał: (...) [00001ADC]CQPSTReport::GetPortObject(308): Wystąpił błąd podczas ładowania biblioteki typu/DLL.(0x80029c4a) [00001ADC]COM3 0.01 wait port ready to use 0 I tak liczy do 10. (...) Witam, posiadam podobny problem co cytowany kolega. Redmi 3 mojej narzeczonej ma obecnie wgrany xiaomi.eu 7.1.3.0 (LHPCNCK) stable na zablokowany bootloader, chciałem wgrać latest global dev a potem global stable ale wyskakuje przy flashowaniu błąd "wait port ready to use 9". Ktoś ma jakiś pomysł co z tym podziałać? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
blachaflacha Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 przy instalacji miflash wyskakuje mi taki error: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gryga Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Spróbuj uruchomić jako administratorWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veasly Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Witam wszystkich. Ja z kolei mam taki problem, że telefon nie chce uruchomić się w trybie download, czy to skryptami czy z poziomu telefonu. Włącza się z powrotem jak normalnie. Jedyne co działa to fastboot i wtedy też miflash widzi urządzenie jednak to nic nie daje bo nie mogę go sflashować mając włączony fastboot. Telefon od Goldway, ale przy próbie aktualizacji z telefonu, wpada on w bootloopa aż do rozładowania się baterii. Chcę zmienić system ze względu na to, że strasznie muli, zamyka aplikacje i ogólnie nie daje rady nawet ze snapchatem czy messengerem a to raczej mało możliwe, gdyż wcześniej z tym problemów nie miałem. Teraz ścina się na najprostszych zadaniach, odpalenie klawiatury czy w ogóle aplikacji... Ktoś pomoże rozwiklać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cziter314 Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Witam, Czy instalując ROM global poprzez MiFlash (mam zablokowany bootloader na chińskim romie) będę miał normalnie aktualizacje czy będę musiał instalować od nowa po aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 @Cziter314 Będziesz miał na Globalu aktualizacje, ale akurat są zawieszone więc szybko się ich nie doczekasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cziter314 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Jestem w punkcie 7. Klikam Refresh ale wyskakuje mi komunikat "Określone rzutowanie jest nieprawidłowe". Zna ktoś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Jaki miflash ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cziter314 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 5 minut temu, mariusz.ur napisał: Jaki miflash ? 2016.08.30.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Dla redmi 3 proponuje wersję z 2015.10.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 @Cziter314 A ja z kolei polecam wersję 2016.04.01, nigdy nie miałem z nią problemów. Tutaj link https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diodalodz Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Jaki Rom aktualnie polecacie ? mam wgrany xiaomi.eu_multi_HM3_7.6.8_v8-5. Telefon Redmi 3 PRO. Na tym romie nie działa mi zmiana mp3 i radia przez bluetooth. Troszkę mnie to drażni. Co wgrać, by było aktualne, funkcjonalne i przyjemne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraViec Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 właśnie zaktualizowałem swojego redmi 3 do miui 8 rom 7.6.8 global dev i mam pytanie przy wyborze aplikacji (ekran zamykania i czyszczenia pamięci ram) nie ma tam informacji ile jest dostępnej pamięci ram - czy to normalne czy można gdzieś taką informację włączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 @KraViec Ustawienia - Pulpit - Pokaż info. o RAM. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekSha Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Witajcie, po roku od odblokowania bootloadera mojego Redmi 3 i wgrania romu Miuipolska (6.6.30) postanowiłem zaktualizować rom do jednej z ostatnich wersji (konkretnie 7.5.18). Wszystko poszło pięknie i gładko, ale zapragnąłem doinstalować jeszcze dodatki (blokada reklam itp.). No i okazuje się, że nie jestem w stanie wejść w tryb recovery Klawisze Power/Vol+ uruchamiają menu, ale po kliknięciu przycisku "recovery" telefon po prostu się restartuje. Podłączyłem go więc w trybie fastboot i wydałem komendę sprawdzającą status bootloadera. Otrzymałem odpowiedź: "Device unlocked: false" czyli jakimś cudem mam teraz zablokowany bootloader. Próbowałem więc odblokowac go poprzez MiUnlockFlash ale to nie działa. Co mam w tej sytuacji robić? Chciałbym sobie na teraz wgrać dodatki, a za chwilę zaktualizować rom z Miui 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 7 minut temu, MarekSha napisał: za chwilę zaktualizować rom z Miui 9. Nic ci się nie zablokowało. Uruchom tel. trzymając wszystkie 3 klawisze, vol+ vol- i power, to się uruchomi w twrp. Na ostatnich romach popsuło się wchodzenie do twrp z tego chińskiego menu. Trzeba wchodzić kombinacją trzech klawiszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekSha Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Dzięki @FromWP ! Wszystko działa! Pozdrawiam, Marek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorkub Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Piszę z pewnym zapytaniem chciałabym wgrać inną wersję miui (chyba najlepiej global?). I zastanawiam się czy muszę to zrobić przez kabel itd. czy mogę to pobrać, wrzucić na telefon i zainstalować z zakładki aktualizacje (pierwszy screeny)? Robię to ponieważ telefon samoczynnie się wyłącza (pytałam w innej części forum ale zero odzewu) a z tego co widzę zainstalowanie innej wersji pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 @dorkub masz oficjalny global. Możesz spróbować wgrać global dev przez aktualizacje ale i tak skasuje wszystkie dane. Możesz też odblokować Bootloader i wgrać TWRP a potem Xiaomi.euWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorkub Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 @grzegorz.lki - "skasuje wszystkie dane" masz na myśli aplikacje i ustawienia czy coś więcej? Bo jeżeli tylko tyle to nie jest dla mnie problemem. Wkurza mnie to ponowne uruchamianie, a telefon mam od kilku dni także nie mam na nim nic ważnego, a to pierwszy telefon z firmy Xiaomi i cała ta kombinacja z systemem/kablem trochę mnie przeraża, dlatego szukam najłatwiejszego sposobu. Dziękuję za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 @grzegorz.lki - "skasuje wszystkie dane" masz na myśli aplikacje i ustawienia czy coś więcej? Bo jeżeli tylko tyle to nie jest dla mnie problemem. Wkurza mnie to ponowne uruchamianie, a telefon mam od kilku dni także nie mam na nim nic ważnego, a to pierwszy telefon z firmy Xiaomi i cała ta kombinacja z systemem/kablem trochę mnie przeraża, dlatego szukam najłatwiejszego sposobu. Dziękuję za odpowiedź Tak skasuje dane aplikacji i twoje jak zdjęcia itp. Taki format factoryWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 12 godzin temu, dorkub napisał: z tego co widzę zainstalowanie innej wersji pomogło Prawie wszyscy mają mają mniejsze, lub większe problemy z restartami, czy samoistnym wyłączniem się tego telefonu na romach global stable. Na najnowszych global dev tego już nie ma. Jak nie uda się przejście na dev przez aktualizację z pliku, to pozostaje ci odblokowanie bootloadera i wgranie romu dev MiFlashem, lub twrp i rom eu. W sumie odblokowanie i miflash to lepsze rozwiązanie od aktualizacji z pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorkub Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 23 godziny temu, grzegorz.lki napisał: Tak skasuje dane aplikacji i twoje jak zdjęcia itp. Taki format factory Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 23 godziny temu, FromWP napisał: Prawie wszyscy mają mają mniejsze, lub większe problemy z restartami, czy samoistnym wyłączniem się tego telefonu na romach global stable. Na najnowszych global dev tego już nie ma. Jak nie uda się przejście na dev przez aktualizację z pliku, to pozostaje ci odblokowanie bootloadera i wgranie romu dev MiFlashem, lub twrp i rom eu. W sumie odblokowanie i miflash to lepsze rozwiązanie od aktualizacji z pliku. Wybaczcie Panowie że zawracam głowę, ale która wersja aktualizacji, bootloadera i Mi Flash jest najlepsza oraz skąd ją pobrać? Widzę wiele wersji na różnych stronach i nie chcę pobrać bubla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 58 minut temu, dorkub napisał: Wybaczcie Panowie że zawracam głowę, ale która wersja aktualizacji, bootloadera i Mi Flash jest najlepsza oraz skąd ją pobrać? Najpierw spróbuj aktualizacji z pliku, najnowszy global dev (i stable) masz tu http://en.miui.com/download-303.html Bootloadera się nie pobiera tylko odblokowuje, jak, znajdziesz. Potem jak odblokujesz bl, Miflash (2016.04.01) i skrót do najnowszych romów fastboot dla wszystkich telefonów masz na pierwszej stronie tego tematu. Ciebie interesuje Redmi 3s/prime i rom latest global developer. Najnowsze romy eu masz np tu: https://miuipolska.pl/download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorkub Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Niestety telefon jak się wyłączał tak wyłącza się dalej. Zaczekam na MIUI 9, jak nie pomoże to wówczas zastosuję się do waszych rad Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 19 minut temu, dorkub napisał: Zaczekam na MIUI 9 Nie musisz czekać, już jest, jak wgrałeś global dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorkub Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 7 godzin temu, FromWP napisał: Nie musisz czekać, już jest, jak wgrałeś global dev. Mam 9, nic się nie zmieniło w działaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 5 minut temu, dorkub napisał: Mam 9, nic się nie zmieniło w działaniu Przykro, może flash w Miflashu by pomógł, ale nie na pewno. Samoczynne restarty czy wyłączenia mogą być spowodowane jakąś wadą fizyczną, np. uszkodzona płyta główna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Witajcie, szukam na forum opisu mojego problemu i albo za słabo szukam, albo o tym nie było... jeśli opcja pierwsza to proszę nie bijcie :-/ Chciałem dzisiaj u żony wgrać ostatnie miui polska -> redmi 3. Obecnie na tym telefonie jest wgrane miuipolska 7.4.13 W tel. wchodzę w opcję uruchom w recovery, zeby wejść w TWRP i zonk, telefon sie restartuje, jakby nie było twrp (za jego pomocą wcześniej wgrywałem kolejne tygodniówki miuipl). Uruchamiam fastboot, sprawdzam status telefonu i okazuje się, że mam zablokowany bootloader Teraz mam zagwozdkę... czy muszę wykonać całą operację odblokowania bootloadera od nowa? czyli wgranie china dev, odblokowanie MiUnlock itp., póxniej twrp i dopiero wgranie miuipolska? Dlaczego booloader się zablokował? przecież go odblokowywałem (jakiś rok temu), żeby wgrać miuipolska :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts