tombeast Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Przed chwilą, eloelo1 napisał: Cześć, Próbowałem wgrać ROM china stable przez MiFlash. Proces się zatrzymał z błędem "W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia". Odłączyłem telefon i tu zaczyna się problem - telefon zaczął się sam resetować (robi to cały czas teraz) tzn. wyłącza się i włącza, pokazuje się logo mi mi.com i koniec. Jak chcę go wyłączyć, to robi się to samo, jedynie mogę przejść do FASTBOOT, ale nic więcej. Czy ktoś wie o co chodzi? kolego wczoraj przerabialem to samo pomogło mi to co pisałem post wyżej mam windows 7 64bit po wciśnieciu vol + vol - power trzymaj dlugo wejdziesz w download 1
eloelo1 Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 (edited) 1 godzinę temu, tombeast napisał: kolego wczoraj przerabialem to samo pomogło mi to co pisałem post wyżej mam windows 7 64bit po wciśnieciu vol + vol - power trzymaj dlugo wejdziesz w download Dzięki. Ściągnąłem tego MiFlasha co podałeś i 6.5.5 rom. Przeszedłem też na win 8 64 bit, podłączyłęm i trzymałem vol + i - do tego power, za piątym razem jakoś telefon pokazał "FASTBOOT". MiFlash w 213s. ogarnął ROM, bo Status na koniec był "Operacja ukończona pomyślnie". Niestety mimo tego telefon włączam i wisi na logu "mi mi.com", z tym, że teraz się nie resetuje, tylko tak sobie wisi Edit: Ok, telefon za drugim razem wstał. Wszystko robiłem to samo co przy pierwszej próbie z Twoimi wskazówkami, tyle że tym razem zostawiłem telefon na jakieś 5 minut przy Statusie "Operacja ukończona pomyślnie". ROM się wgrał. Nie wiem jak Tobie, ale mi nie pokazało się ani razu Menu z "download", jedynie pokazywało się FASTBOOT, ale ROM wgrywał się tak naprawdę przy całkowicie wyłączonym ekranie. Edited May 7, 2016 by eloelo1
tombeast Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 po pierwsze odsylam cie do pierwszej strony i dobrze przeczytaj poradnik rom 6.5.5 mozesz dopiero wgrywac po odblokowaniu bootloadera a poprzez miflash najpierw wgrywasz romy pierwszy china stable pozniej china developer tez przez miflash i poźniej cala procedura z odblokowaniem itp na telefonie wciskasz vol + vol - power az ci tak jakby zgasnie ekran u mnie cos takiego działo się po dwóch wibracjach wtedy tel jest w download był czarny ekran nie podswietlony wtedy podlanczalem do komp refresh i flash i rom sie wgrywal trwalo to ok 500sek az bedzie napis chyba operation succesuful i wtedy odlanczasz i uruchamiasz tel przez power ja musialem 2 razy wciskac power 1
eloelo1 Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 5 minut temu, tombeast napisał: po pierwsze odsylam cie do pierwszej strony i dobrze przeczytaj poradnik rom 6.5.5 mozesz dopiero wgrywac po odblokowaniu bootloadera a poprzez miflash najpierw wgrywasz romy pierwszy china stable pozniej china developer tez przez miflash i poźniej cala procedura z odblokowaniem itp na telefonie wciskasz vol + vol - power az ci tak jakby zgasnie ekran u mnie cos takiego działo się po dwóch wibracjach wtedy tel jest w download był czarny ekran nie podswietlony wtedy podlanczalem do komp refresh i flash i rom sie wgrywal trwalo to ok 500sek az bedzie napis chyba operation succesuful i wtedy odlanczasz i uruchamiasz tel przez power ja musialem 2 razy wciskac power Wszystko robiłem zgodnie z instrukcjami począwszy od odblokowania bootloadera. Wyżej edytowałem post, telefon wstał z chińskim romem. Dziękuję Ci za pomoc.
Polan Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Panowie mam problem. Telefon to Redmi 3pro. Wgrałem Rom xiaomi.eu Poszło gładko jednakże mam zgodę na odblokowanie i do tej operacji chciałem wgrać zalecany Rom dev z pierwszego posta. Miflash zwraca błąd : "W magazynie brak miejsca do wykonania tego polecenia. 0x800700008: Max buffer sektor is 32" Pomoże ktoś? Na tą chwilę telefon poprawnie przyjmuje chyba tylko Rom Xiaomi.eu Przy próbie odblokowania na xiaomi.eu wisi na 50%. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
eloelo1 Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 6 minut temu, Polan napisał: Panowie mam problem. Telefon to Redmi 3pro. Wgrałem Rom xiaomi.eu Poszło gładko jednakże mam zgodę na odblokowanie i do tej operacji chciałem wgrać zalecany Rom dev z pierwszego posta. Miflash zwraca błąd : "W magazynie brak miejsca do wykonania tego polecenia. 0x800700008: Max buffer sektor is 32" Pomoże ktoś? Na tą chwilę telefon poprawnie przyjmuje chyba tylko Rom Xiaomi.eu Przy próbie odblokowania na xiaomi.eu wisi na 50%. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Przed chwilą miałem to samo dosłownie. Idź na kompa w Winem w wersji 64 bitowej. 1
Polan Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 Dzięki za info. To ma sens. Dam znać czy poszło. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Marwolo Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) On 22.03.2016 at 5:27 PM, jarekm95 said: d)link Hide contents Spoiler On 24.03.2016 at 9:26 PM, sp4ubw said: Dnia 24.03.2016 o 21:26, sp4ubw napisał: ROM dla zablokowanego bootloadera w wersji wielojęzykowej (jest PL). Opis: Baza : ido_V7.1.3.0.LHPCNCK Root (SuperSU) Zainstalowane Pico Gapps Dołączony Google Play Odblokowany zapis na kartę pamięci Usunięta większość chińskich aplikacji takich jak Mi app store (za wyjątkiem systemowych takich jak konto Mi etc.) Dodana obsługa modułów Xposed Witam Zainstalowałem właśnie powyższy rom (przez Miflash), na Redmi 3 Pro. Ale po instalacji nie mam zasięgu sieci i kilku innych funkcji. Co mogę zainstalować aby móc korzystać z telefonu. Nie mam odblokowanego bootloadera. Edited May 8, 2016 by Marwolo
FromWP Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) Chiński stable, lub dev pod MiFlasha tu masz link do wszystkich modeli: http://en.miui.com/a-234.html i poczekać na odblokowanie, nie masz na razie wyboru. Lepiej od razu dev bo taki będzie potrzebny przy odblokowaniu i w sumie im nowszy tym lepszy dla Redmi 3 pro. Edited May 8, 2016 by FromWP 1
jarekm95 Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 Zainstalować oryginalny chiński. I odblokować bootloader. Nie ma dobrego softu na zablokowany z j.polskim na wersję pro Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
Lukash Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Dnia 6.05.2016 o 01:30, simonsimon1980 napisał: Na nowo roota(super su) musisz wgrać z zipa przez recovery Dziękuję wszystko działa! Bałem się zainstalować tego SuperSu z poziomu TWRP, bo gdzieś mi się obiło że blokuje telefon. Ale ten jest ok.
Marwolo Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) @FromWP Pobrałem dev pod MiFlasha, ale nie mogę go rozpakować. Ma rozszerzenie .tgz. Co z tym mam zrobić? Edited May 8, 2016 by Marwolo
jarekm95 Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 Rozpakować. Np winrarem. Co znaczy nie możesz? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) 36 minut temu, Marwolo napisał: @FromWP Pobrałem dev pod MiFlasha, ale nie mogę go rozpakować. Ma rozszerzenie .tgz. Co z tym mam zrobić? 7zip darmowy i rozpakowuje, najpierw do .tar potem do folderu z romem Edited May 8, 2016 by FromWP 1
Marwolo Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) Dzięki, już sobie poradziłem. Po prostu pierwszy raz spotkałem się z rozszerzeniem .tgz. Chińska dev wersja już wgrana. Ale na razie chyba muszę sobie poradzić bez usług Google Play, czy na dev romie sklep Play będzie dzałał? Edited May 8, 2016 by Marwolo
FromWP Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) Będzie, tylko musisz znaleźć odpowiedni instalator usług Googla bo sam sklep nie wystarczy.. Poszukaj na tym forum, albo en.miui. I uwaga po instalacji zaczyna wszystko działać dopiero po reboocie tel. Tu masz link do poradnika i pobrania na en.miui: http://en.miui.com/thread-3998-1-1.html Edited May 8, 2016 by FromWP 1
rzadzu Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Dnia 6.05.2016 o 10:29, rzadzu napisał: Czy przy przechodzeniu z wersji xiaomi.eu na zablokowany bootloader na wersję xiaomi.eu instalowaną przez TWRP trzeba robić full wipe, czy wystarczy wyczyścić sam cache? Ponawiam pytanie
grzegorz.lki Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Jak będziesz wgrywał dev chiński przez miflash to i tak wyczyści telefon Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
Polan Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Potwierdzam problem z instalacją na win32. Na 64 poszło chwila moment. Dziękuję za podpowiedź! Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
jarekm95 Posted May 9, 2016 Author Posted May 9, 2016 Generalnie ja robię zawsze wszelkie aktualizacje bez wipe - a jak coś nie działa to wracam do twrp i robię wipe. Także polecam samemu sprawdzać, bo to zależy jakie zmiany są w romie i raczej tylko developerzy mogą trafnie odpowiedzieć na takie pytania. Co do info o systemie 32/64 bit, dziękuję, niedługo to uzupełnię Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Leszek?Smieszek Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Oficjalny rom jest godny instalacji? Na angielski jest prawidłowo przetłumaczony?
Han1909 Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 (edited) Witam! Nie mogę sprawdzić czy mam zablokowany/odblokowany bootloader. Po uruchomieniu pliku BAT w okienku miga waiting for device i nic więcej. Po kupnie telefonu na allegro mam wersję Miui Global 7.1, jednak nie jest on dobrze przetłumaczony, jest dosyć dużo tekstu po angielsku. Ktoś mógłby mi doradzić nt tego bootloadera? Pozdrawiam! Ps. Jak uruchamiam telefon w fastboocie, to Windows wydaje dźwięk nierozpoznawanego urządzenia. Edited May 9, 2016 by Han1909
jarekm95 Posted May 9, 2016 Author Posted May 9, 2016 Wniosek prosty, nie masz sterowników. Zainstalowałeś miflash? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Han1909 Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 (edited) Skopiowałem z menedżera urządzeń identyfikator sprzętu(podpisany był Android) do googli i ściągnąłem pierwszy sterownik, po instalacji, urządzenie nazywa się "Android ADB Interface" takie coś spasuje? /edit udało mi się sprawdzić, wszędzie we wszystkich trzech linijkach pisze "false". Czyli rozumiem że bootloader jest zablokowany? Edited May 9, 2016 by Han1909
Polan Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Dobrze rozumiesz Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
rzadzu Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 9 godzin temu, grzegorz.lki napisał: Jak będziesz wgrywał dev chiński przez miflash to i tak wyczyści telefon Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk A na xiaomi.eu nie da się odblokować? Przecież te ROMy są chyba budowane na wersji DEV?
grzegorz.lki Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 A na xiaomi.eu nie da się odblokować? Przecież te ROMy są chyba budowane na wersji DEV? Niestety nie da się. W MiUnlock wyświetli że masz nie oryginalne oprogramowanie
Madridista Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Poprawiło się coś w temacie romu xiaomi,eu dla Redmi 3 Pro? Nadaje się do użytku czy dalej są problemy?
jarekm95 Posted May 10, 2016 Author Posted May 10, 2016 Najnowsze xiaomi.eu podobno działają bez zastrzeżeń Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
kajfasz Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Mam takie pytanie. Próbując zainstalować MiuiPolska według tej instrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ poprzez Flashify (pkt 3.1) dochodzę do momentu kiedy już po instalacji Flashify mam " W aplikacji Flashify > Recovery image > Choose a file i wybieramy pobrane wcześniej recovery (plik .IMG)" Chodzi o to, że ja widzę tylko foldery - nie widzę pojedynczych plików i przez to nie mogę odnaleźć pliku recovery .img, którego wrzuciłem do pamięci telefonu. Czy muszę gdzieś w telefonie włączyć pokazywanie wszystkich plików czy może jeszcze coś innego. Tylko co?
pikus149 Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 zainstaluj recovery od cafface. Też miałem problem z recovery. Jak instalowałem ten z miuipolska to była kicha, zaintalowałem recovery od cafface i wszystko śmiga
kajfasz Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Miałem właśnie tego od cafface. Ale już ok. Poradziłem sobie i półtora miesiąca do kupienia telefonu mam wreszcie polskie meni i mogę zacząć używać tego telefonu! Hurrrrra.! Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
rafu997 Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 (edited) Prośba o pomoc. Mam Redmi 3 Pro i wciąż czekam na zgodę na odblokowanie. Czy jest szansa na zainstalowanie polskiego romu na zablokowany? Jest gdzieś nowszy rom niż ten z poradnika (xiaomi.eu_redmi3_v7.1.3.0.lhpcnck_5.1_miflash)? Na tym podobno Redmi 3 Pro ma problem z zasięgiem. Gdzie w ogóle można szukać romów do wgrania przez MiFlash? Na xiaomi.eu widzę same ROMy do TWRP... Dzięki Edited May 11, 2016 by rafu997
Recommended Posts