Akcesoria/dodatki/części
Pytania ogólne, niezwiązane z konkretną wersją hulajnogi, dotyczące dodatków i części do nich (np. zapięcie do hulajnogi, dzwonek, pompka, klakson, kierunkowskazy, wieszak, torba, opony itp.).
22 tematów w tym forum
-
Scooter5 MAX - opony.
przez TexNex- 1 odpowiedź
- 920 wyświetleń
Witam, wydawałoby się, że prozaiczna sprawa ale czy orientujecie się w oznaczeniach opon. Ja mam 60/70-6.5 CST C-9373-22 z tyło a z przodu C-9373-12 ale nie mogę identycznych znaleść. Niestety tylna ma małe przebicie i schodzi powietrze. Moze polecicie mi jakieś oponki jako alternatywę?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 5 Września 2025 -
-
- 1 odpowiedź
- 904 wyświetleń
Jaki klej polecacie do szybki wyświetlacza w hulajnodze xiaomi ,bo musze ją przykleić
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 9 Marca 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Chcialem zapytac czy jest gdzies mozliwosc dostania oryginalnej manetki gazu i w miare pewnosci, ze to faktycznie oryginal. Mam M365 Pro 2 od 2 lat - ma najechane 455 km i juz raz z powodu bledu 14 wymienialem manetke. No niby tanio 20-25 zl ale robilem to w listopadzie. Potem nie bylo jezdzone i teraz nie wiem od marca czy kwietnia troche pojezdzone i znowu error 14. Mam wrazenie, ze to troche slaby wynik.
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 17 Czerwca 2024 -
Hamulec XTECH HB-100 1 2
przez L_u_k_e_1_0_2- 58 odpowiedzi
- 11,5 tys. wyświetleń
Czy ktoś zmieniał oryginalne hamulce na XTECH HB-100? Jakie spostrzeżenia? Warto zamieniać te z pro 2? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnia odpowiedź: Druciarz008, 25 Lutego 2024 -
- 10 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
Siemka mam pytanie, a mianowicie chciałbym dodać do mojej 1S mocniejsze światła oraz kierunkowskazy 12v, lecz totalnie nie wiem, w jaki sposób je podłączyć. Miałem kilka pomysłów, lecz nie wiem, który z nich jest najlepszy. 1: Koszyk z bateriami 12v pod to przełącznik i światła 2: Akumulator 12v żelowy bądź jakiś RC i tak samo przełącznik oraz światła 3: Konwerter napięć z 42v na 12v (Z AliExpress) pod to przełącznik i światła Która z tych opcji jest najlepsza nie ufam elektronice z chin ale z tego co słyszałem opcja nr.3 jest najlepsza robił ktoś bądź wie jak zrobić taką modyfikację i chciałby pomóc z góry dziękuje.
Ostatnia odpowiedź: Marek Sander, 5 Lipca 2023 -
Amortyzator 750 lbs.
przez Slawulo- 5 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Cześć, założyłem amortyzator kupiony na Ali 15 cm 750 lbs fot. 1 zamiast tej sprężyny z zawieszenia Esparts fot. 2 Czy to możliwe, że ani trochę się nie ugina? Czy kupiłem za twardy. Pisali ze taki pasuje do 75 kg. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Slawulo, 23 Maja 2023 -
Klocki do Zoom HB—100
przez Slawulo- 2 odpowiedzi
- 505 wyświetleń
Czy Wam też tak szybko zużywają się klocki, te założone z 3 tygodnie temu. Jeżdżę do pracy ok 24 km dziennie. Co jakiś czas muszę podkręcać linkę. A tylko w czwartek jadąc w deszczu i co za tym idzie koła i hamulec są w piachu, klocki starły się, że podkręcenie na maksa nic nie dało. Hamowałem tylko silnikiem. Dodatkowo powiem, że nigdy nie udało mi się zamontować hamulca, aby brały całe klocki (w zawieszeniu Esparts i teraz w Monorim). Zobaczcie jak się ścierają. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Slawulo, 23 Maja 2023 -
- 3 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
Witam. Pytanie jak w temacie, na forum znalazłem jedynie tematy o 10" oponach a nic o standardowym rozmiarze. Jest w ogóle jakiś wybór na rynku dla rozmiaru 8 1/2 poza CST ? Opony pełne odpadają. Ponoć CST "ulepszył" swoje opony (modele z białym paskiem) ale nie znam się, hulajkę mam od tygodnia.
Ostatnia odpowiedź: motov8, 19 Października 2022 -
Opony offroad
przez 5555g5- 8 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam, jakie polecacie opony offroad do m365? Dodam że planuje zamontować przedni oraz tylny amortyzator.
Ostatnia odpowiedź: sziva, 18 Września 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 503 wyświetleń
Witam Nie moge spasowac wlasciwie hamulca Xtech HB100 na tylnym zawieszeniu od Monorim MR-BR (v2). Mam tarcze orginalna, tj 120mm i dwa rozne adaptery do hamulca Xtech. W zadnej konfiguracji na ma prawa to dobrze dzialac, albo nie lapie zupelnie tarczy, albo tarzca obciera o korpus hamulca, albo kat natarcia klockow jest tak beznadziejny, ze szkoda gadac. Dopuszczam wymiane tarczy czy kupno innego adaptera (choc jak juz cos wymieniac, to chyba lepiej tarcze np. na wieksza). Co tu zrobic? Jeden adapter wydawal sie obecujacy, ale obciera o korpus, nawet jak podkladke dam od tej jednej strony i to i tak obciera. No nie idze tego zmontowac prawidlowo.
Ostatnia odpowiedź: kozikowski11, 16 Sierpnia 2022 -
- 2 odpowiedzi
- 673 wyświetleń
Cześć, Od jakiegoś czasu szukam w miarę solidnego zapięcia typu u-lock do mojej m365 pro. W internecie praktycznie nie ma informacji na ten temat, lub są one szczątkowe. Obecnie mam bardzo słabe zapięcie za 20zł, które można przeciąć porządnymi kombinerkami. Budżet mam ograniczony do powiedzmy 100zł, bo ostatnio miałem sporo wydatków. Zastanawiam się nad trzema zapięciami: Kryptonite Keeper 12 STD Onguard Bulldog Mini LS 8014 Onguard Neon 8155 Kryptonite mam wrażenie, że płaci się sporo za firmę i popularność, więc skłaniał bym się raczej ku zapięciom Onguard, ale może nie mam racji, więc niech ktoś inny się wypo…
Ostatnia odpowiedź: Grabo, 24 Lipca 2022 -
- 1 odpowiedź
- 746 wyświetleń
założyłem sobie do monorima na przód damper powietrzny EXA z podwójna komorą powietrzna. Ma ktoś jakieś wskazówki jakie ciśnienie ustawić w MP i NP? Ważę 85kg, jakieś konkretne ustawiać, czy regulować na 30% SAG?
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 21 Lipca 2022 -
- 4 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Hej, Zakupiłem XTech HB100 z tarczą 120 mm i popularnym chińskim adapterem. Zamontowałem w M365 białą (pierwsza odsłona z 2018, czyli z już poprawionym mocowaniem kierownicy i dwoma bezpiecznikami). Pierwsze co mnie uderzyło, to że nie ma tam zbyt wiele miejsca. Właściwie hamulec trzeba założyć na nieprzykręconą tarczę 120 mm, a dopiero wtedy tarczę. Teraz mam kilka pytań: 1. Nie widzę aby zaciski chodziły równomiernie. Dla mnie wciąż jeden dominuje, do tego jest bardziej wysunięty od drugiego. Czy tak ma być czy mam jakiś odpad, który nie przeszedł QA (testu jakościowego)? 2. Tarcza właściwie non stop szoruje po klockach. Nie da się obracać …
Ostatnia odpowiedź: Kazimiera, 5 Lipca 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam jak w temacie mam do wyboru dwa rodzaje pełnych opon i zastanawiam się które wybrać Czy może ktoś miał porównanie i może sie wypowiedzieć Roznice miedzy nimi: jedna jest wyższa ,trochę szersza ma inny bieżnik i inny kształt ( znaczy bardziej płaska) min szerszy środek inna amortyzacje Zastanawiam się na której będzie się lepiej jeździć
Ostatnia odpowiedź: Kazimiera, 4 Lipca 2022 -
- 15 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
Witam. Zamierzam w mojej Pro 2 wymienić opony na bezdętkowe pełne. Możecie coś polecić? Czy w ogóle jest sens zmieniać? W przyszłości zamierzam założyć amortyzatory i hamulec xtech hm-100. Moja waga to 90kg.
Ostatnia odpowiedź: MilyMis, 3 Czerwca 2022 -
Amortyzator mi scooter 3
przez Poco- 5 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witajcie. Ma ktoś może jakąś wiedzę czy od m365 będą pasowały amortyzatory do mi scooter 3? Lub ewentualnie jakie będą pasować?
Ostatnia odpowiedź: XTeK, 13 Maja 2022 -
Opony 10 calowe do m365 1 2
przez tsparrow- 1 obserwujący
- 69 odpowiedzi
- 33,4 tys. wyświetleń
Cześć wam Mam chyba mały problem... Zamówiłem sobie na polskim Allegore takie oto opony: No i teraz czuje, że mam problem, a zakłądałem już je 3 razy próbując "wyważyć" je, włożyć równo i mało co się poprawiło. Używam dętek oryginalnych które były w zestawie od nowości. Podczas jazdy po płaskim terenie, super płaskim czuje jakby te opony teraz były "jajkowate" i lekko bo lekko ale czuje takie mini delikatne podskoki hulajnogi, co mnie troche denerwuje i pytanie mam czy macie sposób na to jeżeli ktoś z was to robił? Czy te opony "tak mają". Ogólnie serio lepsza amortyzacja podczas jazdy na chodniku po zmianie na 10cali, czuć to bardzo, więk…
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 30 Marca 2022 -
- 2 odpowiedzi
- 932 wyświetleń
Nie widział ktoś u chińczyków takowej ładowarki żeby można było w samochodzie ładować najlepiej na 12/24v ?
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 6 Marca 2022 -
- 14 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Cześć, zmieniłem tarcze na 135 mm ale nie pasuje mi teraz hamulec, jaki powinien być adapter? Kupię go w np Decathlonie? Nie chce mi się znowu przykręcać starej tarczy.
Ostatnia odpowiedź: Slawulo, 3 Grudnia 2021 -
- 15 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
Przeglądam forum, ale nigdzie nie trafiłem na wątek z trapiącym mnie pytaniem, a mianowicie, jakie blokady/zabezpieczenia fizyczne stosujecie przed ewentualną kradzieżą sprzętu, np. przed sklepem czy centrum handlowym? Są jakieś dedykowane lub sprawdzone blokady, które tak jak w przypadku rowerów, potrafią na krótszy lub dłuższy moment zabezpieczyć sprzęt? Wiadomo, że każdą blokadę da się pokonać, ale nawet najmniejsze zabezpieczenie w jakiś sposób ogranicza lub spowalnia taką możliwość. I w którym miejscu (hulajnogi) taką blokadę najlepiej założyć?
Ostatnia odpowiedź: pilotm, 8 Lipca 2021 -
Akcesoria do 1S
przez lukaszkrk- 1 odpowiedź
- 898 wyświetleń
Witam. Czy akcesoria z M365 pasują do 1S?. Chodzi mi i zaślepki , uchwyty , mocowania itp.
Ostatnia odpowiedź: Battery_Saver, 28 Marca 2021 -
- 11 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
Drodzy! jeszcze do mnie nie dojechała moja hulajka (będzie za kilka godzin), ale już teraz wiem co chciałbym w niej zmienić. Chciałbym wyprowadzić z niej kabel z gniazdem USB do ładowania telefonu podczas jazdy. Czy ktoś z Was coś takiego robił, albo ma wspaniały pomysł jak to dobrze zrobić i gdzie się wpiąć żeby działało to jak trzeba? Z góry dzięki za konstruktywne odpowiedzi ;) Pzdr.
Ostatnia odpowiedź: cichy45, 4 Października 2019