Dyskusja ogólna
27 topics in this forum
-
- 5 followers
- 161 replies
- 25.2k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by qczu, -
-
- 2 followers
- 6 replies
- 908 views
Witam. Pojawił się problem z aplikacją Citi Mobile. Nie można się zalogować. Telefon Xiaomi 11 Lite 5 G. Wersja MIUI V14.0.12.0.TKICNXM Stabilna. Czy można temu jakoś zaradzić?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
Witam jak tytułem napisałem podłączyłem telefon (xaomo mi 11 lite) do ładowania, o której telefon się wyłączył i nie mogę go uruchomić ponownie co może być przyczyną???
Last reply by Master, -
- 6 followers
- 107 replies
- 19.3k views
Mi 11 Lite 4G Global Stable ROM - MIUI V12.0.3.0 https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.RKQMIXM/miui_COURBETGlobal_V12.0.3.0.RKQMIXM_d74e3f5c43_11.0.zip EEA Stable ROM - MIUI V12.0.2.0 https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.RKQEUXM/miui_COURBETEEAGlobal_V12.0.2.0.RKQEUXM_73603117d3_11.0.zip
Last reply by pkonrad, -
- 1 reply
- 274 views
Witam. Mam w konsoli taki komunikat FAILED (remote: Failed to load/authenticate boot image: Load Error) może ktoś pomoże?
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 1 reply
- 576 views
Witam Posiadam Xiaomi Mi11 lite 5G. Ktoregos razu widze napis The system has been destroyed. Bootloader nie odblokowany. Moge jakos wgrac nowy firmware?
Last reply by andrzej1, -
- 2 followers
- 39 replies
- 3k views
czy ta? https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-mi-11/ ? Punkt 1 Przygotowania - rozumiem. Punkt 2. Pierwsza instalacja Miuipolska - niektórych nie rozumiem Tytuł artykułu to "Jak zainstalować Xiaomi.eu na MI 11?" a nie "Jak zainstalować Miuipolska na MI 11?" MiuiPolska i Xiaomi.eu jest to samo czy inne rzeczy? Ja nie wiem. Pierwszy krok "Uruchamiamy urządzenie w trybie fastboot wg. pkt 1 z poradnika." - link do tego poradnika otwiera stronę główną a nie jakiś poradnik. Gdzie znajdę poradnik? Punkt 3. Instalacja aktualizacji MIUPolska - znów nie rozumiem bo jest mowa o "aktualizacji MIUI Polska" a nie o pełnym ROM'ie/pełnym system…
Last reply by miki_, -
- 2 followers
- 5 replies
- 9.7k views
Cześć! Słyszałem, że MIUI 14 jest już dawno dostępne dla mojego modelu Xiaomi (Mi 11 Lite 5G). Mi do tej pory taka aktualizacja się nie pojawiła. Mam cały czas MIUI 13, poniżej screen, żeby pokazać, którą wersję. Nie mam nawet żadnych aktualizacji zabezpieczeń. Ostatnią aktualizację miałem w 2022 roku. Telefon kupiłem w Polsce jako nowy, nie z żadnej sieci. Nigdy nie wgrywałem żadnych nieoficjalnych romów. Co może być przyczyną i jak zaktualizować do MIUI 14? Chciałbym uniknąć odblokowania bootloadera i wgrywania jakichś customów.
Last reply by Bar.Tek, -
- 2 replies
- 380 views
Witam, nagle z dnia na dzień przestały mi działać płatności zbliżeniowe nie robiłem żadnej aktualizacji systemu a po zbliżeniu tel. wyskakuje komunikat że telefon nie spełnia wymogów bezpieczeństwa , próbowałem odinstalować portfel google ale nic nie pomogło . Co mogę jeszcze zrobić oprócz resetowania telefonu ?
Last reply by Master, -
- 5 replies
- 953 views
Witam. Chciałbym zapytać, czy jest możliwość wycięcia i przesłania dźwięku alarmu, konkretnie dźwięk świetliki. Za każdą sugestię będę wdzięczny, pozdrawiam. Wersja miui global 13.0.9 wersja android 12 SKQ1.211006.001
Last reply by vertige, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam. Nie dawno zakupiłem Mi 11 Lite 5G NE. W samochodzie mam chinskie radio na windowsie 6.0CE z obsluga mirrorlink. Jednak jak podlaczam swoj telefon to nie mam w nim opcji pirror linka. I tutaj mam pytanie bo chyba ten model nie ma mirror link ? przegladam strony ze specyfikacja ale nigdzie nie pisze, ze maProsze o odpowiedz, ma mirrorlink czy nie ma ? Jesli nie ma...jak mozna wyswietlac ekran, zawartosc tego telefonu na wyswietlaczu radia ? Zalezy mi na mapach... Dziekuje.
Last reply by si3wc4, -
- 1 follower
- 2 replies
- 398 views
Witam da radę odzyskać skasowane SMsy sprzed 6 miesiecy
Last reply by Bar.Tek, -
- 0 replies
- 383 views
Witam. Zakładam temat otóż od jakiegoś czasu zauważam różnice przy działaniu kamery. O tym mówiłem już jakiś czas temu gdzie to tylko jedna różnica względem tego co było a jest. Na zdjęciu przedstawiam różnice aparatu w podobnym położeniu jak statyw mnie więcej stał. Na najnowszym Miui 14 beta mam wrażenie że nastało pogorszenie jakości aparatu. Liczę na wasze komentarze i wrażenie bo może coś u mnie jest nie tak. Robiąc zdjęcia na miui 14 mam sporo uwag w kwestii braku nasycenia i jakości. Wychodzą jakby mniej wyraźne... Jedyną alternatywą na miui 14 jest instalacja Camera miui Leica. Problem polega na tym że po resecie powraca do…
Last reply by mixolh, -
- 2 followers
- 9 replies
- 2.3k views
Może trochę nie na temat, ale poprzedni telefon Redmi 4 pro kupiłem chyba z 5 lat temu. Następny był 11 lite 5G który po 10 miesiącach został zablokowany przez operatora. Zakupiłem następny 11lite 5G NE który od otwarcia pudełka miał blokadę sieci. Czy w tych czasach warto w ogóle rozważać zakup używanego telefonu? Te których dostałem imei od sprzedawcy do sprawdzenia okazywały się własnością operatora, więc ryzyko blokady wysokie. Zdarzył się także imei którego nie da się sprawdzić, bo jest błędny.
Last reply by Mocny4N, -
- 4 replies
- 715 views
czy ktoś też ma problem z (nie)działającymi powiadomieniami? Przykładem jest Whatsapp - nadane wszelkie uprawnienia, oszczędzanie baterii również wyłączone - mimo to aplikacja nie wysyła powiadomień jeśli sam jej nie uruchomię. Po kilku godzinach jak włączę whatsapp'a to nagle przychodzą wszystkie wiadomości. Wersja Mi 11 Lite 5G
Last reply by Colza, -
- 1 follower
- 3 replies
- 953 views
Witam. Posiadam obecnie telefon jak w temacie z oprogramowaniem MIUI Global 12.5.7.0 RKIEUXM. Za nic nie znajduje mi nowszej wersji z Androidem 12. Wiem, że jest, ale z innym oznaczeniem. Czy taki soft można w jakiś prosty sposób wgrać do telefonu? Aha czy będzie to miało jakieś znaczenie dla działania VoLTE i VoWiFi? Zależy mi na tych funkcjach. Pozdrawiam. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZduneX25, -
- 2 followers
- 8 replies
- 1.6k views
Witam. Posiadam telefon Mi 11 Lite 5G. Mój operator jeszcze nie nadaje 5G gdzie mieszkam. Jednak według mapki plusa to są BTS'y 5G. Przy skanowaniu sieci nie mam jednak sieci 5G plusa. Zmiana "Agregacja operatorów 5G" nie ma wpływu na znalezienie sieci 5G.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 505 views
Dzień dobry chciał bym się dowiedzieć jak po odblokowaniu BL wgrać MUI 13 z Aplikacją SMS i Telefon od Xiaomi Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Last reply by kozseb, -
- 4 replies
- 1.5k views
Hej, Mam Mi 11 Lite 5G z brandowanym softem od Orange (końcówka OR). Czy mogę flashować czyste EEA, a następnie zamknąć na nim bootloader? Nic się nie stanie? Pozdrawiam
Last reply by yaro.bob, -
- 1 reply
- 361 views
Witam wszystkich mam pytanko odnośnie powiadomien z ustawieniach wiadomości. Mam powiadomienia domyślne pod jakąś inną nazwą i niewiem z kad to się wzięło może ktoś mógłby mi pomóc nie ogarniam tego
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.6k views
WITAM, co sądzicie o aparacie przednim selfie XIAOMI MI 11 lite 5G NE? przesiadłam się na ten tel z XIAOMI MI 8 (który miałam 3 lata)? I powiem szczerze , że zdjęcia z przedniego aparatu przy słabym świetle to dramat, w nocy w lokalu, przy sztucznym świetle, niewyraźne, rozmazane, nie wychodzą ładnie. W mi 8 zdjęcia z przedniego aparatu były super. Nie musiałam zastygać, żeby zdjęcia się nie rozmazały i naprawdę jak na warunki oświetleniowe , były ładne, na koncercie, na dyskotece. Nie wiem o co chodzi bo mi 11 lite ma teoretycznie lepszy przedni aparat niż mi 8. czy macie podobne odczucia co do tego aparatu ?
Last reply by FromWP, -
- 2 followers
- 9 replies
- 1.8k views
Witam, przymierzam się do zakupu telefonu podanego w temacie. Chciałbym dopytać, jak wygląda tutaj sytuacja z oprogramowaniem miui polska. Dla tego modelu używane jest oprogramowanie dla Mi 11 Lite 5G (Bez NE)? Czy jest specjalna wersja oprogramowania dla modelu, którym się interesuje? Ostatnie już pytanie jest dostępne TWRP do tego modelu? Czy pozostaje tylko instalacja przez fastboot?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 705 views
Witam, czy jest możliwość zainstalowania na nowo systemu z poziomu telefonu, mam trochę błędów w telefonie, format nie pomaga, kiedyś na redmi note 9 pro instalowałem na nowo system z poziomu tel, pozdrawiam:)
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Witam koledzy. Chciałem żonie zainstalować system już na nowym Androdzie 12 ale potrzebuje do tego też użyć magisk i pewnie z opcją hide. Czy ktoś już przerabiał ten temat na A12 ? Nie chciałbym uceglić telefonu 😕
Last reply by Benker, -
- 2 replies
- 551 views
Proszę o pomoc w kwestii powiadomień, dźwięki domyślne jakie miałem wcześniej w Samsungu A70 w aplikacjach typu Viber, ING, i innych w 11 lite 5g nie są obecne, podobnie w przypadku płatności NFC logo karty nie wyświetla się na ekranie przy połączeniu. Czy ten typ tak ma, czy też muszę poszukać w ustawieniach lepiej/głębiej?
Last reply by carlos81kk,