Cwieko Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Zacznę od początku, mój mi band 2 tygodnie temu sam magicznie przestał rejestrować sen i sumować kroki. Szukałem w necie rozwiązania, ale jak to pewnie wiedzie, konkretnego rozwiązania nie ma :P. Postanowiłem spróbować zrobić upgrade firmware przez oficjalną apkę. Wszystko chyba przebiegło prawidłowo, jednak problem braku rejestracji kroków został. Wyłączyłem i włączyłem bluethooth - nic, uruchomiłem ponowni telefon, nadal nic. Postanowiłem rozłączyć opaskę z telefonem i tu już nastąpił koniec. Nie mogę połączyć się z opaską, w ogóle jej nie widzi, sprawdzałem na 2 telefonach. Próbowałem podłączyć ją do ładowania to zamiast świecenia diod zaczęła wibrować przez jakieś 10 sekund po czym przestała i koniec, diody nie świeca czyli nie ładuje. Opaskę kupiłem na allegro w lipcu, więc gwarancja powinna działać, dlatego mam pytanie, gdzie trzeba by wysłać opaskę w ramach gwarancji, polecacie jakiś serwis w Polsce czy trzeba gdzieś za granice wysyłać ?
kulig007 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 A próbowałeś tą metodę z włożeniem Mi Band do lodówki. Nie pamiętam na jak długo... Ale - choć brzmi abstrakcyjnie - niektórym Mi Band zmartwychwstał TapTap Tapatalk+MI4W
Numb Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Serwis Ci nie pomoże, bo tego nie naprawisz. Prawdopodobnie bateria leży tak jak w moim starym. Jak lodówka nie pomoże to trup. Wtedy co najwyżej możesz się u sprzedawcy upomnieć o gwarancję, ale wątpię aby realizował.
Addamas Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Spróbuj na 15 minut wsadzić ją do lodówki, wtedy do ładowarki i spróbuj się połączyć. Jak to nie pomoże to kaput Xiaomi Mi2S with sMIUI
Cwieko Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Niestety, próbowałem i z lodówką i z zamrażarka :P, i później nawet podłączony przez 2 godziny i nadal brak jakiejkolwiek reakcji. Kurde ja rozumiem jakbym celowo go uszkodził, rzucił nim czy coś, ale kurde wgrałem oryginalny soft od nich i to właściwie z przymusu bo nie pytało się czy chce nowy firmware i to zepsuło mi urządzenie z ich winy. Teraz niby jedyne co mogę zrobić to właściwie kupić sobie nowe urządzenie ?
Addamas Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Niestety to chyba jedyne rozwiązanie. No chyba że telefon widzi to urządzenie. Na forum jest temat odnośnie downgrade firmware opaski ale czy Gadget go wykryje to Ci nie powiem niestety. Xiaomi Mi2S with sMIUI
Recommended Posts