Problemy techniczne
102 topics in this forum
-
- 5 replies
- 840 views
Mam taki problem. Używałem do ładowania telefonu kabla magnetycznego z funkcją szybkiego ładowania. Funkcja szybkiego ładowania przestała działać. Po podłączeniu kabla wszystko wygląda. tak jakby telefon był ładowany w trybie normalnym, ale po godzinnym ładowaniu procent naładowania baterii spadł o 1%. Aplikacja do kontroli baterii pokazuje jakby kabel był podłączony do przesyłania danych a nie do ładowania. Na innych kablach ładowanie odbywa się normalnie jest też szybkie ładowanie. Mój problem jednak polega na tym że telefon przestał wykrywać pendriva. Czy jest taka ewentualność że kabel magnetyczny mògł zmienić oprogramowanie lub uszkodzić port USB. Wcześniej nie miałe…
Last reply by Netoper, -
-
- 3 replies
- 864 views
Witam, jako że jestem tu nowy, i nie znam się na telefonach chciałbym uzyskać pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. W czasie przewijania stron internetowych bądź czytania dokumentów na telefonie ekran przestaje działać nie da się nic zrobić jedyna możliwością jest zablokowanie i ponowne odblokowanie telefonu. Problem ten pojawił się nagle. Po 2 latach użytkowania telefonu. Jakieś sugestie? Co zrobić? Dzięki i pozdrawiam
Last reply by erem, -
- 1 follower
- 4 replies
- 396 views
Cześć, Mam dwa mix2s w których przestał działać aparat. W jednym działał, lecz wgrałem rom Pixel evolution i przestał. Stąd mam pewność, że winny jest system. W drugim przestał działać po którejś z aktualizacji Pixel Experience. Tutaj wgrywałem już różne custom Romy, miui przez miflash. Aktualnie mam miui polska i przedni aparat w aplikacji systemowej pokazuje obraz z tylnej kamery. Gdzieś doczytałem, że problem występuje w różnych modelach xiaomi. Jest chyba związany z plikami camery. Będę wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę jak mogę przewrócić fabryczny system plików. Format w Twrp i miflash bez blokady BL nic nie dał.
Last reply by erem, -
- 0 replies
- 458 views
Padł mi lcd w 2s a o nowy widzę trudniej już teraz w granicy do 150 zł. Bo kiedyś tak kupiłem. Ale widzę że są do mi mix2 orientuje się ktoś czy złącze by pasowało z 2 do 2s? Ekran będzie pewnie ciut większy ale chodzi o ożywienie telefonu i użytku domowego.
Last reply by xrayan, -
- 1 follower
- 2 replies
- 914 views
Niestety wczoraj padł mi telefon Xiaomi Mi Mix2s. W pewnym momencie po prostu się wyłączył i od tamtej pory przestał reagować: - nie reaguje na wciskanie przycisku Power, Power + Vol Up ani żadnej innej standardowej kombinacji; - nie reaguje na wpięcie do ładowarki, po podpięciu nie zapala się nawet dioda ładowania; - zostawienie podpiętego do ładowania na kilka godzin nic nie daje; - po podpięciu do kompa, komp wykrywa nowe urządzenie, ale w menadżerze pojawia się jedynie jako nieznane urządzenie o nazwie: "QUSB_BULK_CID:0402_SN:********" (w miejsce gwiazdek jest numer seryjny) - Windows10 twierdzi, że sterownik jest niedostępny; - zostawienie na wiele godzi…
Last reply by Acid, -
- 5 replies
- 1.4k views
Od 24 h mam ten szajs i jak do tej pory nie ukończył nawet połowy przywracania ze sklepu Google. W innych telefonach trwało to max 5h. Najwiekszy problem ma przy grach powyżej 300mb . Mam około 150 różnych aplikacji więc odpada instalowanie ich po kolei.Teraz jeszcze nie mogę edytować tego posta bo pisze że nie jestem zalogowany. MOŻE KTOŚ WIE O CO CHODZI??? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Last reply by xrayan, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.1k views
Witam. Posiadam Mix 2S, oprogramowanie Global jak w tytule. Kumpel posiada identyczny model, identyczne programowanie oraz też zakup w x-kom. Oba telefony na 100% nie grzebane. I tu zagadka, ja posiadam opcję super tapety. Tak jak na screenie. A kumpel ma tylko dwie opcje i brak tych super tapet. O co tu chodzi???
Last reply by vvvzc, -
- 0 replies
- 585 views
Zauważyłem od dzisiaj migotania ekranu. Tj raz na 3s a nawet raz na 10s czyli różnie dziwny taki migot pół sekundowy. Telefon nie upadł ani nic z tych rzeczy. Wczoraj tylko były aktualizacje ze sklepu, app vault i android auto z takich określając to systemowych. Czy tego typu aktualizacje lub wogole aktualizacje mogą mieć wpływ na takie oznaki? A może ktoś zaobserwował takie coś u siebie. Edit. Chyba problem się odnalazł https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/aplikacje/google-wciaz-przestaje-dzialac-awaria-na-smartfonach-jak-to-rozwiazac/2648tsc Odinstalowałem nie całość tylko aktualizacje i narazie poprawa jest.
Last reply by xrayan, -
- 8 replies
- 2.6k views
Witam, Raz na jakiś czas telefon potrafi się sam wyłączyć, a po tym restartuje się kilkanaście lub kilkadziesiąt razy dochodząc tylko do napisu MI. Po pewnym czasie (zwykle około 10 minut) uda mu się powrócić do normalnej pracy. Co ciekawe zawsze po takiej sytuacji wyświetla się komunikat o ,, Usłudze aktywacji SIM Xiaomi - znajdź urządzenie "Nie można aktywować karty SIM - Reach_Downlink_SMS_Limitation"'' Czy ktoś miał podobny problem? Losowość restartów bez znajomości przyczyny wpływa na poczucie stabilności telefonu - raz zdarzyło mu się restartować w pociągu podczas kontroli biletowej z biletem w aplikacji
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 395 views
Witam ✋ Od miesiąca jestem właścicielem Xiaomi mi mix2s. Niestety przez ten okres okazało się że występuje po mojej stronie problem z jakością rozmów. Chodzi o głośny szum (słyszalny tylko przez osobę z którą rozmawiam). Podczas mojej wypowiedzi szum czasem przycichnie ale kiedy nic nie mówię to wraca i jest b. głośny. Mikrofon w diagnostyce działa (główny i top). Odkryłem również, że szum całkowicie znika kiedy wyjdę z aplikacji dialera do pulpitu (przyciskając środkowy przycisk). Myślałem, że to wina aplikacji więc zmieniłem ja na google dialera lecz identyczna sytuacja. Sam zmieniłem softa na Xiaomi.eu 12.0.2. Proszę o pomoc. ✋
Last reply by y3lon, -
- 6 replies
- 8.7k views
Mam telefon od pol roku, przenioslam do niego wszystkie sms ze starego telefonu za pomoca aplikacji. Od jakiegos czasu zorientowalam sie ze znikaja mi sms starsze niz 4 miesiace od i do kontaktow z ktorymi najczesciej pisze. Bardzo prosze o pomoc, zniknelo mi juz sporo waznych wiadomosci i nadal znikaja.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 2.1k views
Witam, Już od jakiegoś czasu szukam w różnych miejscach rozwiązania mojego problemu z Android Auto. Nie jestem pewien czy problem jest po stronie samochodu czy telefonu, ale wydaje mi się że problemem jest telefon. Wydaje mi się tak dlatego że po połączeniu iPhone żony takie cuda się nie dzieją. Tak więc najbardziej denerwującą rzeczą po połączeniu telefonu z samochodem za pomocą kabla jest to że nie mogę wykonywać połączeń. Tzn po wybraniu kontaktu z książki telefonicznej nie następuje połączenie. Po odłączeniu kabla telefon zaczyna dzwonić. Gdy telefon jest połączony za pośrednictwem Bluetooth wszystko z połączeniami jest ok. Zastanawiam się czym to może być…
- 3 followers
- 26 replies
- 5.3k views
Witam Mam problem z czujnikiem zbliżeniowym podczas rozmowy. Ekran się nie wygasza po zbliżeniu do ucha. Soft global 10.3.2.0. Chciałem zmienić czułość czujnika ale nie mogę go zmienić gdyż nie ważne na jaką wartość dB ustawie zawsze mam tylko opcję "Fail" do kliknięcia. Czy to jest problem systemowy, czy ktoś ma podobnie na tym sofcie, czy może uszkodziłem czujnik, gdyż parę razy telefon mi upadł? Jeżeli istnieje rozwiązanie problemu będę wdzięczny za pomoc
Last reply by radekony, -
- 3 replies
- 1.1k views
Cześć! Niedawno kupiłem nowego Mi Mixa 2s. Na początku wszystko fajnie, ale po jakimś czasie zauważyłem, że telefon zaczął grać ciszej na słuchawkach. Gdy ustawię głośność na full zdarza mi się słyszeć dźwięki z otoczenia (używam słuchawek dokanałowych), wcześniej aż ciężko było wytrzymać. Moim poprzednim telefonem był Redmi 5 Plus i grał normalnie, ale pamiętam, że czasem zdarzały mu się jazdy, że grał dużo głośniej, a po restarcie wszystko wracało do normy. Jaka jest tego przyczyna? Czy to wina jakiejś aktualizacji? 2s kupiłem na GB, wersja global, obecnie MIUI Global 10.0 | 10.0.6.0(PDGMIFH). Liczę na Waszą pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam!
Last reply by chodzyn, -
- 0 replies
- 634 views
Cześć Chciałem skonfigurować skrzynkę pracowniczą ale wywala mi błąd. Rom Global. Macie pomysł jak to obejść? Może zainstalować rom Eu? Screen poniżej. Dziękuję! Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Last reply by dadi, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.3k views
Witam Od dłuższego czasu w rożnych aplikacjach pojawia mi się niebieska ramka która przeszkadza w odpisywaniu czy używaniu telefonu. Ten tryb powiększa ekran i przymula telefon. Musze kilka razy wcisnąć klawisz Back by się pozbyć tej ramki (jak na załączniku) To nie jest raczej przypadłość samego Mix 2S. Ale taki mam telefon i w tym dziale opisuję irytujące zjawisko. Co to jest i gdzie to wyłączyć?
- 0 replies
- 425 views
Dzień dobry, Właśnie zaktualizowałem system do wersji miui 12 i jak wszystko mi się podoba tak to mnie od razu zaczęło doprowadzać do szewskiej pasji. W miui 11 wszystkie ikonki na pasku widziałem, dopiero jak wypełniły cały pasek to zaczęły się chować, zrozumiałe. Ale teraz chowa jak jest ich więcej niż 3! Nie znalazłem żadnej opcji w ustawieniach jak wyłączyć to ukrywanie. Liczę na jakąś pomoc. Z góry dziękuję, pozdrawiam
Last reply by Grzybica, -
Xiaomi Mi Mix 2S MIUI Global 12.0.1 Mniej więcej od czasu ostatniej aktualizacji (lipiec 2020) mam problem z pozostającymi na ekranie komunikatami systemowymi lub od aplikacji. Chodzi o te informacje, które pojawiają się w chmurce z tekstem np. z booking.com "odwołałeś rezerwację", z opaski "odblokowano przez urządzenie bluetooth". Ich rodzajów jest wiele. Tego typu komunikaty powinny zniknąć z ekranu po kilku sekundach od pojawienia się. U mnie to są minuty. Jest to dość kłopotliwe, bo często zasłaniają one tekst. Czy długość utrzymywania się takiego komunikatu na ekranie jest możliwa do ustawienia z poziomu systemu? Czy jest to k…
Last reply by frrancuz, -
- 0 replies
- 982 views
Cześć, Czy jest jakaś możliwość ustawić/wymusić dźwięk stereo na głośnikach bluetooth? Po podłączeniu głośnika bluetooth Anker Motion+ dźwięk leci tylko z prawych membran, lewe nie grają. Problemem na pewno nie jest głośnik, ponieważ z innymi telefonami wszystkie membrany grają. Zmieniałem kodeki w ustawieniach programistycznych, ale nic nie przynosi efektu. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dzięki
Last reply by m4zd4, -
- 4 replies
- 1.5k views
Witam, bite 3,5h już nad tym siedzę... postanowiłem zainstalować Pixel Experience żeby nieco odpocząć od MIUI i wydawało by się nic prostszego; aktualizacja twrp, instalacja noweg fw, instalacja romu, wyczyszczenie cache, data itp i... nic. Po restarcie telefon po chwili wraca do recovery. Testowałem łącznie jakieś 4 fw, instalowałem kilka xiaomi.eu (stable 10 i 11, najnowsze 12), wgrałem zamiast twrp to najnowsze orange fox, próbowałem zainstalować lineage os czy nawet miui 11 global stable, czyściłem wszystko masę razy i w różnych kolejnościach... generalnie próbowałem już wszystkiego stąd ten post; o co chodzi? Dlaczego mój telefon toleruje tylko i wyłącznie rom MIUI P…
Last reply by vvvzc, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.2k views
Cześć Wszystkim. Miałem dzisiaj taką sytuację: Włączyłem hotspot w telefonie. Po jakimś czasie hotspot wyłączył się, a na telefonie pojawiła się informacja o zabezpieczeniu przed przegrzaniem: wyłączony moduł wifi i coś tam jeszcze. Od tamtej pory nie działa sensor fingerprint W diagnostyce pokazuje "Fail for NO FP!" Restart telefonu, czyszczenie cache - nic nie pomaga Aha, w menu ustawień nie ma w ogóle pozycji dotyczącej odcisku palca. Ktoś coś ?
Last reply by Osama, -
- 0 replies
- 566 views
Hej. Czy ktoś z was też ma taki problem? Nie mogę zaktualizować telefonu do wersji 11.0.5.0, gdy już pobierze się pakiet ok 335MB telefon nie może zainstalować poprawki.... Nawet gdy zresetuje telefon ten błąd ciągle wyskakuje.
Last reply by Darek mi mix, -
- 5 replies
- 2.3k views
Cześć, Od około 2 tygodni zmagam się z problemem głośności rozmów. Rozmawiam z kimś i dobrze go słyszę a za chwilę totalnie go nie słyszę jakby telefon sam wyciszał rozmówcę.
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, od czasu aktualizacji mi mixa 2s do androida 10 zauwazylem spadki plynnosci przy kilku aplikacjach wlaczonych nawet przy przesuwaniu ekranow albo scrollowaniu na yt czy przegladarce, wczesniej tak nie mialem i mnie to irytuje. Mam miui global. Czy instalacja romu z miui polska naprawi ten problem? Z gory dzieki.
Last reply by Tomek897, -
Dzień dobry, mam problem z moim Mi MIX 2S zakupiony jako używany na początku roku. Mianowicie przy codziennym używaniu telefon potrafi się zawiesić i po kilkunastu sekundach odwiesić, albo zaświeci się biały ekran na kilka sekund i telefon się restartuje. Miał ktoś może podobny problem? Zna ktoś może jakieś rozwiązanie danego problemu? Pozdrawiam
Last reply by mrosi,