Problemy techniczne
188 topics in this forum
-
- 5 replies
- 2.7k views
Witam, tak jak w tytule telefon nie widzi karty SIM, a dokładniej to jeszcze jak byłem w Polsce wszystko działało, tuż po przekroczeniu granicy Niemieckiej telefon karty już nie "widział". Myślałem, że po prostu zmieniamy położenie czy coś wiec się tam coś chrzani, utrzymywałem się w nadziei, że zaraz jak przyjedziemy do Holandi to wszystko wróci do normy, lecz tak się nie stało. Minął dzień, dwa i nic...dalej to samo próbowałem czyścić zarówno kartę jak i wnętrze, dodam jeszcze, że karta nie jest na abonament jeżeli to by miało robić jakąś różnice . Z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam.
Last reply by SabinaFronczyk, -
-
- 2 followers
- 1 reply
- 222 views
Cześć! Męczę się ostatnio z telefonem, który niedawno kupiłem. Po uruchomieniu telefonu wyświetla się menu wyboru języka (zdjęcie). Ekran działa i można kliknąć na wybrany język, jednak kliknięcie strzałki nie przenosi nas ani dalej ani wstecz. Zrobiłem więc hard reset, ale żanego rezultatu, nie licząc tego, że na początku wyjątkowo pokazało mi się logo MIUI 10 ;). Podobnie gdy próbowałem połączyć telefon przez MiPCSuite. System Windows podaje tylko, że Xiaomi jest podłączony i się ładuje, ale poza tym nic więcej; nie mam dostępu do danych w pamięci telefonu. Próbowałem coś z rootem, ale chyba do tego trzeba wcześniej dokonać jakiejś konfiguracji na telef…
Last reply by Acid, -
- 4 replies
- 2.2k views
Cześć, jestem tu całkowicie nowy Mój fon odmawia mi posłuszeństwa - kilka razy na minutę wyświetla się okno ""Panel sterowania wciąż przestaje działać" i nie daje się z niego korzystać. Przypuszczam, że będę musiał zainstalować od nowa cały soft - od czego zacząć? Którego tutoriala powinienem użyć? Mam taki fon: Redmi 4A, MIUI Global 10.2.3 Stabilna 10.2.3.0 (NCCMIXM) Android 7.1.2 N2G47H Procesor Maks. 4x1.40 GHz, RAM 2,00GB Proszę o pomoc, jak się zabrać do naprawy? Łukasz
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 reply
- 485 views
Bardzo proszę o pomoc. Mam problem z dotykiem ale bardzo nietypowy bo wg mnie nie sprzętowy. Dotyk działa na całej powierzchni wyświetlacza idealnie ale nie na wszystkich stronach. Problem jest ogólnie w pasie dolnym ok 1cm (jest tu klawiatura alfanumeryczna i działa precyzyjnie, idealnie i zawsze). Po czym włączam jaką aplikację i w miejscu tej klawiatury pojawia się jakieś pole dajmy na to z wyborem ""potwierdź" i "odrzuć". I wtedy można klikać dotyk tak jakby nie działał ale jak wspomniałem to nie wina sprzętu. Próbowałem robić hard reset "WIPE" oraz przywracanie do ustawień fabrycznych nic to nie daje, dotyk w danym miejscu nie dział…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.7k views
Od niedawna mam jakiś problem z mikrofonem na 4A. Otóż gdy dzwonię lub odbieram telefon, to rozmówca mnie nie słyszy. Jedyny sposób, żeby rozmówca mnie słyszał, to włączenie głośnomówiącego. Nie wiem czy dzieciak mógł coś namieszać w systemie. Spróbuję przywrócenia ustawień fabrycznych. Jeśli to nie pomoże, to ewentualnie wgranie oprogramowania jeszcze raz? Może nie będzie to aż tak bardzo skomplikowane?
Last reply by Robinson, -
Witam, posiadam Redmi 4a. Na jednym slocie SIM mam kartę od operatora a na drugim slocie jest karta microSD. Na laptopie mam dwa systemy operacyjne: Windows 8.1 x64 oraz Linux Mint 19.3 X64 XFCE. Po podłączeniu smartfona przez kabel do laptopa pod linuxem system widzi pamięć wewnętrzną smartfona oraz kartę pamięci microSD (mam dostęp do karty pamięci). Po podłączeniu do Windowsa system widzi w "Mój komputer" tylko pamięć wewnętrzną urządzenia. Jak zrobić, aby także widział kartę microSD z drugiego slotu ?
Last reply by anthony0013, -
- 5 replies
- 656 views
Witam, mój staruszek po kliku latach niezawodnej pracy... zawodzi :P Mam problem z dotykiem o tyle dziwny iż nie występuje ciągle, po restarcie mogę chwilę działać - kilkanaście "dotyków" i koniec. Po odblokowani dotyk działa dosłownie kilka dotknięć. Dolne trzy przyciski działają bez problemu. Próbowałem już resetu i przywrócenia ustawień fabrycznych. Czy można jeszcze staruszka wskrzesić?
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 1.2k views
Jak w temacie, działa wszystko inne, 2g i LTE bez problemu, jeśli telefon połączy się z nadajnikiem UMTS nadającym w częstotliwości 2100 to też działa, a jak przełączy na 900 to pokazuje, że jest zasięg, ale nic nie można zrobić, ani połączenia ani internet nie działają. Telefon w Orange, ale sprawdzałam też na karcie Play, z nadajnikami Play i T-Mobile ta sama sytuacja, działa 2100, nie działa 900. Zmieniałam typ sieci na wszelkie możliwe sposoby, zrobiłam też reset do ustawień fabrycznych, bez zmian. Ktoś, coś? Teraz myślę nad nowym telefonem i chciałabym żeby to był Xiaomi, ale boję się że one może wszystkie mają coś z obsługą tego pasma w 3g? Choc…
Last reply by Jemiołka, -
- 0 replies
- 474 views
proszę o usunięcie
Last reply by ajaxx, -
- 1 reply
- 1k views
Witam Dzisiejszego dnia postanowiłem podłączyć przez przejściówkę otg, projektor (acer aspire c120) z ciekawości czy zadziała. Jednak telefon wyłączył się nagle od razu gdy podłączyłem, spięcia itp. na pewno nie było, gdyż sprawdzałem kabel po wszystkim. Trzymałem dosyć długo przycisk zasilania, jednak nic to nie dało. Podłączenie zasilania także nic nie daje Postanowiłem go rozebrać i odłączyć baterię może to by pomogło, jednak nic nie dało. Gdy podłączam ładowarkę to zaczyna się nagrzewać i jak by na płycie głównej 1 element nagrzewał się. Czy to oznacza że jedyne co mogę zrobić to wymiana płyty głównej ...
Last reply by kikizmora, -
- 2 replies
- 831 views
Mam problem z telefonem Redmi 4A. Rano spadł z łóżka - patrzę, wyłączony. - Próba wyłączenia przez Power nie powodzi się. - Próba ładowania nie powodzi się (po podłączeniu do ładowarki zapala się czerwona dioda oraz pojawia się logo producenta, po chwili znika i dalej brak reakcji; próbowałem ładować pod innymi ładowarkami, to samo) - próba Power + Vol (czy plus czy minus) nie reaguje (trzymam klawisz Power czy to z plusem czy z minusem przez okolo 10 sekund i nic) Telefon był podłączony do ładowania wieczorem, więc teoretycznie bateria powinna być naładowana. Cóż to mogło się stać i co jeszcze mogę próbować zrobić?
Last reply by kikizmora, -
- 0 replies
- 616 views
Witam przychodzę z problemem otóż 3 godziny temu mój wyświetlacz przestał reagować na dotyk reset telefonu nie pomógł ekran jak i moje ręce są czyste i nic nie działa ze względu że jest niedziela to nigdzie nie pójdę do serwisu a telefon jest mi bardzo potrzebny, oraz nie chcę robić twardego resetu ponieważ mam ważne aplikacje oraz zapisane notatki których lepiej żebym nie stracił. Więc proszę was o pomoc co mam robić z góry dziękuje. A i zapomniałem dodać telefon wpadł na dosłownie sekunde do wody został wyczyszczony tylko z wierchu, gdy zdjąłem obudowę było sucho.
Last reply by ArBuzeK, -
- 2 replies
- 936 views
Witam. Mam dziwny problem z telefonem redmi 4a 32g. Wszystko działa na nim idealnie nie ma żadnych problemów z systemem nawet internet działa cały czas z karty sim i nie gubi zasięgu a problem polega na tym że od czasu do czasu nie można nawiązać połączenia gdy próbuję się z kimś połączyć to nic nie słychać w słuchawce a po chwili rozlacza tak jakby nie mógł się połączyć. Dodam że internet działa wtedy normalnie nie ma z tym problemów. W drugą stronę jak ktoś próbuje się że mną połączyć to abonent poza zasięgiem lub ma wyłączony telefon. Poradzcie mi czy można to jakoś naprawić. Czy jakbym wymienił antenę i kabel antenowy to może by pomogło?? Z góry dziękuję za odpowiedz…
Last reply by piotro237, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam, Po wymianie baterii jest czarny ekran, zakupiona została na allegro jako oryginalna. Telefon działa jakby w tle, tzn. jak dzwonie to sygnał jest i ikony powiadomień ale ekran jest czarny. Co tu może być nie tak?
Last reply by szypkiwonsz, -
- 5 replies
- 1.2k views
Witam! Jak wyżej napisane w temacie mam problem z połączeniem Redmi 4A z komputerem poprzez USB. Po podłączeniu komputer nie wykrywa telefonu i włącza się tylko ładowanie. Na drugim komputerze bez problemu wykrywa. Komputer na którym nie działa Redmi 4A widzi natomiast Redmi Note 5. Pytanie w czym jest problem? Z góry mówię, że debugowanie USB jest włączone. Z góry dziękuję za wszelki wkład w wyjaśnienie problemu.
Last reply by majoballs, -
- 4 replies
- 684 views
Witam , zakupiłem kartę MicroSD Samsung EVO PLUS 128GB SDXC CLASS 10 , i sformatowałem ja pod telefonem, natomiast nie mogę kopiować dużych plików powyżej 4GB (ograniczenie FAT32) , czym zmienić format karty na NTFS i czy karta będzie działała poprawnie na nim ?
Last reply by xnd, -
- 0 replies
- 943 views
Witam, Ostatnio wielu rozmówców zgłasza mi problem ze słyszeniem mnie podczas rozmowy. Ja słyszę ich czysto i wyraźnie, ale oni mnie nie. Podczas rozmowy jak nagrałem ją na dyktafon słychać faktycznie jak mój głos się gdzieś gubi jakbym był z 2 metry od telefonu i mówił. Ktoś się z tym spotkał? Inteligentna redukcja szumów w xiaomi?
Last reply by mi4u, -
- 4 replies
- 823 views
Odblokowalem bootloader i wgralem twrp ale mam problem ze gdy telefon wchodzi do recovery ekran jest kolorowy przez co nic nie widac i nie mozna nic zrobic w recovery... Probowalem wersji 3.3.0 jak i 3.3.1 Ktos cos wie?
Last reply by sprzetowiec90, -
- 1 reply
- 769 views
Witam. Kupiłem rozbity model z olx gdyż miałem ekran i uszkodzoną płytę główną. Zamieniłem co trzeba. Odpalam - działa. Ale brak haseł do xiaomi i ostatniego konta Google. Bootloader zablokowany. Co mogę zrobić? Jakiś kontakt z support xiaomi?
Last reply by sprzetowiec90, -
- 0 replies
- 707 views
Witam, korzystam z telefonu od 2018r 1sty i dzialal bezproblemowo. Dzisiaj nagle z telefonem zaczely sie dziac dziwne rzeczy.Jak poszedlem na obiad to moj telefon mial czarny ekran i nie moglem go odblokowac. Nie probowalem hard resetu i FASTBOOT bo nie chce ztracic moich danych. Mial normalny ekran blokady[tapeta godz apki itp] ale nie moglem go odblokowac. Gdy wygasl mial czarny ekran i tylko pojawialy sie ikonki gdy przytrzymywalem przycisk POWER. Telefon byl RAZ zalany ale w serwisie mi go oczyszczyli. Teraz mi nie dziala a zblizaja sie wakacje. Milego wieczoru Do Widzenia
Last reply by AnonimBydg, -
- 3 replies
- 856 views
Witam. Kupiłem telefon xiaomi redmi 4a. Poprzedni właściciel przywrócił ustawienia fabryczne (hard reset ?). Wszystko działa oprócz internetu. Nie ma ani przez wifi ani przez dane komórkowe i nie można skonfigurować konta google. Brak dostępu do sklepu play. Co ciekawe że mogę z tego telefonu udostępnić internet na inny telefon lub tablet to tam działa bez problemu. Może miał ktoś taki problem i zna rozwiązanie. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 886 views
Witam Zauważyłem dzisiaj dziwny błąd. Miałem 37% baterii, temp baterii 9st. Odpaliłem aparat zrobiłem 2 zdjęcia z flashem i cyk telefon się wyłączył. Włączyłem go, ponownie odpaliłem aparat 2 zdjęcia i znowu się wyłączył. Bateria spadła nagle do 20-24%. Postanowiłem przyjść do domu telefon się trochę ogrzał patrzę bateria zaczęła znikać w oczach do 8%. Zrobiłem 4-5 zdjęć z flashem nie wyłączył się. Chwilę go podładowałem do 31% zrobiłem z 10 zdjęć z flashem i jest ok, nawet 1% nie ubył a teraz widzę do 33% się podniosło i trzyma stabilnie. Bateria dogorywa czy może było za zimno i jakieś zabezpieczenie zadziałało? Normalnie telefon ładuję co 2 dni na tyle mni…
Last reply by vvvzc, -
- 1 reply
- 689 views
Witam! Nie mogę sflashować ani miui 8 ani 10 na Xiaomi Redmi 4a w trybie edl przez miflash. Próbowałem 7-8 wersji miflasha lecz zawsze pojawia się jakiś problem. Nie mam innej możliwości niż przez edl gdyż zdarzył mi się mały wypadek. Tutaj logi z ostatniej próby z najnowszym miflashem i miui 10. Czym jest to spowodowane i jak mogę to naprawić? Złe miui? Zły miflash? Błagam pomóżcie! Z góry dzięki!
Last reply by Migacz470, -
- 0 replies
- 734 views
Witam. Mam problem, przed chwilą chciałam włączyć drugą przestrzeń na telefonie. Ustawiłam nowy wzór żeby odblokować drugą przestrzeń. Wyłączyłam na chwilke telefon, włączyłam no dobra i chciałam sobie włączyć a tu nagle komunikat: Telefon został zablokowany Spróbuj ponownie za 1308 minut. I co ja mam zrobić? Wcześniej nie miałam problemów z drugą przestrzenią i już nie wiem czyja to wina, czy moja bo zaczęłam się bawić drugą przestrzenią czy coś się stało poważniejszego no nie wiem ale wychodzi na to że przez tak długi czas nie będę mogła korzystać z telefonu, nie mam zastępczego a jest mi potrzebny... proszę niech ktos mi pomoże! mam czekać czy coś zrobić? nie wiem. res…
Last reply by kwiatulowa, -
- 0 replies
- 541 views
Nie wiem jak się to stało ale od pewnego czasu mój telefon przestał robić wyraźne i ostre zdjęcia. Próbowałem zmienić jakość zdjęć w ustawieniach ale to nic nie dało Z bliska zdjęcia są praktycznie nie widoczne. Daje do porównania dwa zdjęcia, z przedniej i tylniej kamery. Proszę o pomoc.
Last reply by Bartosz Łubek,