Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 105
-
- 1 follower
- 1 reply
- 235 views
Po 10 miesiącach używania telefonu zaczął ekran robić się czarny, a czasami pokazują się kolorowe paski na nim. Czasami ekran się naprawiał, gdy mocniej przycisnęłam ekran palcem. Zmieniłam telefon tymczasowo na inny i Xiaomi leżał w pudełku około miesiąca wyłączony i nie używany. Czy jest sens wysyłać telefon na gwarancje, czy to może była tylko kwestia jakiegoś przeciążenia telefonu?
Last reply by Netoper, -
-
- 1 follower
- 2 replies
- 309 views
Witam W powyższym modelu wystąpił brak zasięgu najpierw na gnieździe sim2 (około 2 miesiące temu), a następnie na sim 1 (około 3 tygodni temu). Telefon półroczny, na gwarancji w różowej sieci. Po odesłaniu telefonu ich serwis stwierdził, że telefon ma wygięty moduł wyświetlacza i zaproponował naprawę w kwocie 500 zł. Główny problem nie został nawet wspomniany w ich opisie usterki. Telefon odebrałam bez naprawy, zaniosłam na oględziny do lokalnego, sprawdzonego serwisu. Plomb nie naruszano, telefon obejrzano, testowano kilkanaście kart sim różnych operatorów - problem nadal występuje. Serwisant stwierdził, że lekko wygięty moduł wyświetlacza nie powinien mieć wpływu n…
Last reply by Agat89, -
- 2 followers
- 5 replies
- 206 views
Roidmi Eva plus od czerwca mam problem ponieważ robot nie mógł wjechać ani wyjechać że stacji bazowej kręcił się w kółko w środku a w aplikacji pojawił się komunikat ( komunikacja ze stacja bazowa jest nieprawidlowa) po oddaniu do serwisu na gwarancji stwierdzili winna baterie chociaż robot działa bez problemu 120min które producent deklaruje ( wymiana odpłatna )nie zgodziłem się na wymianę ponieważ robot miał problem z komunikacja więc trafił drugi raz do serwisu zostało wymienione gniazdo ładowania po czym przyjechał do mnie z takim samym problemem z którym oddałem do naprawy czyli (komunikacja ze stacja bazowa jest nieprawidlowa) oddałem trzeci raz do serwisu na gwar…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 193 views
Witam od kilku dni mam problem z tym telefonem bo wskaźnik baterii staną na 15% ani nie spada ani nie podnosi sie podczas ładownia tył telefonu pod oryginalną ładowarką robi sie lekko ciepły tak jak przy normalnym ładownia nie wiem o co chodzi może ktoś miał taki problem lub wie jakie jest rozwiązanie będę wdzięczny za każdy pomysł lub rozwiązanie pozdrawiam
Last reply by Mariusz16666, -
- 0 replies
- 187 views
W moim mi4c padła płyta główna, czy ktoś ma u siebie płytę główną do xiaomi mi4c 3/32 GB?, chciałbym takową zakupić
Last reply by Wilkizlasa, -
- 1 follower
- 5 replies
- 607 views
Witam, niedawno wymieniłem wyświetlacz w xiaomi mi 9t pro. Problem w tym, że nie działa dotyk... Po pierwszym odpaleniu telefonu z nowym komponentem dotyk nie odpowiadał wcale więc jeszcze raz sprawdziłem podpięcie taśmy i włączyłem smartphone i wszystko zaczęło działać idealnie. Opiąłem ponownie taśmy by wszystko skręcić na tip-top i znowu przestał działać totalnie dotyk... Nie jestem w teraz w stanie doprowadzić telefonu do stanu sprzed drugiej próby. Wymieniony wyświetlacz to nowy aliexpressowy amoled z ramką za około 200 zł. Nie mam pojęcia jaka była zależność, że w drugiej próbie wyświetlacz idealnie funkcjonował a teraz nie. Dzięki.
Last reply by Jacek Stankiewicz, -
- 1 reply
- 239 views
Witam kilka dni temu skończyła się gwarancja i tel się zepsuł. Czy są szanse że podciągnąć na gwarancję?
Last reply by szakal88, -
- 1 follower
- 8 replies
- 4.4k views
Witam, w dniu dzisiejszym mój telefon powrócił z serwisu gwarancyjnego nienaprawiony, wraz z informacją o uszkodzeniu mechanicznym. Otrzymałem dokumentacje zdjęciową, na której mam zauważyć owe wygięcie. Telefon sam z siebie nie nosi żadnych śladów upadków i tym podobnych. Jest mi w stanie ktoś odpowiedzieć co mogę zrobić w tej sytuacji? zdjęcia telefonu
Last reply by Acid, -
- 2 followers
- 2 replies
- 2.2k views
Obdzwoniłem chyba pół polski. Serwisy uciekają od tego tematu, A jak znalazła się jedna firma to nie dała żadnej gwarancji na wodoszczelność po wymianie. Może ktoś zna jakiś co się tego podejmie?
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 5 replies
- 728 views
Witam Czy jest możliwe dostać jeszcze baterie do redmi note 7 pro oczywiście oryginalna? A jak nie to jaki zamiennik szukać? Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 254 views
Witam, tak jak w tytule telefon podczas uruchamiania się pokazuje tylko logo Redmi i się wyłącza po podłączeniu do zasilania z ładowarki czy też z komputera uruchamia się i wyłącza w pętli. Dodam, że korzystałem z niego normalnie i nagle się wyłączył. Ktoś wie, co mógłbym zrobić w tej sytuacji?
Last reply by Fazirek, -
- 2 replies
- 1.4k views
Cześć, Od jakiegoś czasu z moim X3 Pro pojawiły się problemy z czasem życia na baterii i zastanawiam się, z czego to wynika. Telefon mam od premiery (czyli ponad 2 lata) i obecnie bateria potrafi schodzić na ~18%/h w aktywnym użytkowaniu i ~1.5%/h w deep sleep. W międzyczasie próbowałem wracać do MIUI poprzez flashowanie fastbootem, ale to nie rozwiązało problemu. Pomyślałbym, że to kwestia baterii, ale w wykorzystaniu baterii zazwyczaj przoduje "sieć komórkowa", która zjada więcej niż ekran. Aplikacje typu AccuBattery, BatteryGuru itp. nie dają odpowiedzi. Czy wysokie zużycie baterii może być rejestrowane przez Androida właśnie jako "sieć komórkowa"?
Last reply by Kokodzambo, -
- 2 replies
- 378 views
Witam. Jak w temacie, jaki jest czas gwarancji producenta na nowe urządzenie? Kupiłem na EBayu nowe Poco F5 i chciałbym wiedzieć czy gwarancja jest na dwa lata czy jakoś inaczej?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 8 replies
- 498 views
Cześć, Od razu napiszę, że nie wiem jak nazywa się ta część pin/styk/wpięcie. Czy ktoś jest w stanie naprawić pin do którego się wpina baterie na płycie głównej xiaomi mi mix 3. Na moje nieszczęście przy juz 4 wymianie baterii w moim telefonie, przy wyciaganiu wtyku koncowka zostala w miejscu gdzie się ją wpina. Próbowałem ją wyciągnąć, ale uszkodziłem te miejsce. Podejrzewam, że trzeba lutować. Bardziej zależy mi na danych na tym telefonie, bo i tak zamierzałem kupić nową 13, ale jeśli udałoby się naprawić to też bym nie narzekał 😃 Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
Witam, Na załączonym filmie przedstawiam problem ze smartwatchem. Otóż zaczął mi "wariować" ekran. Generalnie działa dotyk, powiadomienia itp., no ale jak widać ekrany na zegarku same przeskakują, potrafi się sama zmienić tarcza itp. Robiłem reset, ale problem nie zniknął. Czy jest jakaś możliwość naprawy tej usterki? 339833967_9139189936156078_6665060755456999204_n.mp4
Last reply by Jarek Krzeminski, -
- 1 follower
- 3 replies
- 565 views
Witam serdecznie, chodzi o wymianę wyświetlacza, otóż naprawa w serwisie jest mało opłacalna, i chodzi mi po głowie czy uda się za pierwszym razem wymienić szkło kupują zestaw z allegro widoczny na zdjęciu, dziękuję za wszelkie rady
Last reply by marcin.dresnok, -
- 1 reply
- 541 views
Witajcie, od momentu gdy telefon wpadł mi do wanny (przypadkiem, nie było dużo wody, zanurzył się tylko sam port ładowania), nie działa ładowanie. Odstawiłem telefon do wyschnięcia. Na początku raz się naładował, potem przy podłączeniu ładowarki, zero reakcji. Zaznaczam że telefon ładuje się tylko wtedy jak jest wyłączony. Wymieniłem cały port ładowania (płytkę), robiąc przy okazji hard reset. Problem wciąż pozostaje. Tak mi się zdaje że telefon wręcz oddaje prąd, gdyż przy próbie podłączenia go do transmitera samochodowego, sam transmiter działał z kabla, nie podłączając przy tym go do gniazda zapalniczki. Jakieś porady?
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 1 reply
- 301 views
Witam. Xiaomi redmi 10 pro swa takie same modele, identyczne ustawienia, taki sam system. Jeden ma ekran bardziej w zimnych kolorach drugi w ciepleszych. Ktoś się spotkał z czymś takim?
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 418 views
Witam Jestem posiadaczem xiaomi 12 model 2201123G. Niestety tydzień temu telefon wypadł mi z kieszeni i pękła szybka.Na całe szczęście wszystko działa poprawnie tzn dotyk,kolory itp. Wiem,że taka wymiana nie jest tania jednak zależy mi na oryginalnych częściach i sprawdzonym serwisancie.Zależy mi proszę o pomoc.
Last reply by Netoper, -
- 6 replies
- 884 views
SIemanko Mam poco F4 GT i mam problem z portem USB. Od miesiąca mogę ładować telefon tylko kilkoma ładowarkami (jak podłączę oryginalną 120w to ładuje sekundę i rozłącza. Po sekundzie dalej ładuje i tak w kółko) Dziś chciałem zaktualizować oprogramowanie to w trybie fastboot komputer nie widzi telefonu (testowane na czterech przewodach USB) Czy mogę wysłać telefon na gwarancję z odblokowanym bootloaderem i oprogramowaniem xiaomi EU?
Last reply by marcin19883, -
- 6 replies
- 921 views
Cześć, Zamówiłem ostatnio nowy XIAOMI 12X z Chin, na początku wszystko wydawało się ok, ale nie mogę dodać żadnej karty debetowej do google Pay z powodu braku certyfikatu Play Protect. Wszystkie pozostałe funkcje/apki działają (oprócz netflix) Próbowałem rejestrować urządzenie, nie przyniosło rezultatu. Poszperałem w necie, sprawdziłem SafetyNet - not passed. Wszedłem w opcje programistyczne, wydaję mi się, że mam odblokowany bootloader (samemu tego nie robiłem). Jako, że nie uśmiecha mi się wysyłanie telefonu do Chin, a serwisy do których dzwoniłem (w tym oficjalne Xiaomi) rozkładają ręce to jesteście moją ostatnią deską ratunku - da si…
Last reply by rossi7778, -
- 1 follower
- 0 replies
- 673 views
Jaki polecacie serwis? Padł mi główny aparat w Xiaomi 11, telefon kupiony we Francji, mam faktury, ale polscy przedstawiciele spuścili mnie po brzytwie. Każą wysyłać do sprzedawcy. Pisałem do MiCenter i chyba tam wyśle, chyba że coś jeszcze podpowiecie. Sendnięte z Mi 11
Last reply by kaciek, -
- 8 replies
- 4.3k views
Witam. Telefon Redmi note 11s zgubił zasięg tak po prostu, nic nie było dłubane. wchodząc do Stan telefonu - stan karty sim mam informacje : Sieć - Tylko połączenia alarmowe Numer tel - "Jest właściwy" Stan sieci komórkowej - Rozłączono Stan Usługi - Nie działa Siła sygnału - 0 Typ sieci do połączeń głosowych - Nieznany Typ sieci do mobilnej transmisji danych - Nieznany Operatorem karty jest Nju i z tego co sprawdziłem to moja karta w innym telefonie działa a w moim telefonie karta od Orange (pożyczona od kolegi) działa a moja z niu nie i inna karta też z nju nie działa . Innych kart nie mam na testy. Telefon obraził…
Last reply by meehow, -
- 2 followers
- 2 replies
- 844 views
Witam, poszukuję oryginalnej baterii do Xiaomi Mi 5? Próbowałem już kilka razy przez allegro, ale każda następna jest gorszej jakości i BARDZO szybo się rozładowuje. Pomoże ktoś?
Last reply by uremytoy, -
- 1 reply
- 433 views
Cześć wszystkim [emoji4]. Mam taki problem podczas ładowania telefonu na biurku pociągnąłem rura od odkurzacza kabel i spadł. Szkło ekranu pękło i obraz zanikł. Telefon niby działa. Dotyk reaguje, da się uruchomić recovery i fastboot. Laptop widzi urządzenie. Czy byłby ktoś chętny i nie chciałby wymienić wyświetlacza z ekranem. Ja się na tym nie znam. Jest sporo podróbek, nie wiem co kupić itp. U mnie w mieście nie ma chyba nikogo godnego zaufania i polecenia Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper,