Jump to content

Wymiana wyświetlacza

Recommended Posts

Witam, niedawno wymieniłem wyświetlacz w xiaomi mi 9t pro. Problem w tym, że nie działa dotyk... Po pierwszym odpaleniu telefonu z nowym komponentem dotyk nie odpowiadał wcale więc jeszcze raz sprawdziłem podpięcie taśmy i włączyłem smartphone i wszystko zaczęło działać idealnie. Opiąłem ponownie taśmy by wszystko skręcić na tip-top i znowu przestał działać totalnie dotyk... Nie jestem w teraz w stanie doprowadzić telefonu do stanu sprzed drugiej próby. Wymieniony wyświetlacz to nowy aliexpressowy amoled z ramką za około 200 zł. Nie mam pojęcia jaka była zależność, że w drugiej próbie wyświetlacz idealnie funkcjonował a teraz nie. Dzięki.

Idąc w wymianę za 200 zł pamiętaj o przełożeniu czarnej wkładki prostokątnej spod modułu USB oryginalnego ekranu. To ekran na elektronikę, której wyświetlacz za 200 zł nie posiada. Trzeba przełożyć ten i najlepiej fragment czarnej taśmy ekranowej z miejsca po drugiej stronie. Jest jeszcze taśma OLED flex. Możliwe że jest uszkodzona od strony płyty lub wyświetlacza, choć stawiam że wyświetlacz jest słaby albo nie dałeś ekranów na elektronikę.

Był tylko jeden a po lewej stronie była naklejona tylko welurowa taśma której nie dało rady przełożyć, on jest przyklejony na odwrocie głośnika który po przykręceniu jest spasowany do tego miejsca, wygląda tak samo jak ten ekran po prawej tylko jest sparowany ze speeakerem który jest idealnie dopasowany do tego miejsca. Nie odpowiada, niestety.