Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
650 topics in this forum
-
- 0 replies
- 290 views
Czy ktoś może wymieniał już w swoim Mi8 akumulator? Czy istnieje niebezpieczeństwo, że w trakcie wymiany serwis coś może uszkodzić ze względu np. na specyficzną konstrukcję mocowania, podłączenia, etc? Czy po wymianie widzicie ewidentną różnicę w czasie pracy telefonu? Zauważyłem, że mój telefon bardzo mocno się grzeje gdy mam włączony hotspot. Boję się, czy już bateria nie spuchła, chociaż na zewnątrz takich objawów nie widzę. Poza tym bardzo szybko schodzą mi procenty. Czasem przeglądanie netu przez 2 minuty to spadek potrafi wynieść 4% (w tle najwyżej 3 działające aplikacje). Wg. apki AccuBattery przybliżona pojemność akumulatora liczona z ponad 300 sesji ładowań …
Last reply by Carburator, -
-
- 2 followers
- 5 replies
- 386 views
Witam ostatnio note nieszczęście spadł mi na podłogę szkło na plecach się zbiło jest do wymiany. Mam problem ze znalezieniem tylnej obudowy, poprostu nigdzie jej niema, kolor nie ma znaczenia. Jeżeli ktoś się natkną na takie plecki to proszę o pomoc !!
Last reply by simcold, -
- 1 follower
- 8 replies
- 649 views
Po 3 latach używania czas pracy mojego lekko już wysłużonego Mi Maxa 2 na jednym ładowaniu wyraźnie się skrócił. Pomiary przeprowadzone software'owo (aplikacja AccuBattery) jak i hardware'owo (miernik USB Keweisi) dawały zbliżony wynik: pojemność baterii w granicach 2600-2700 mAh, więc o połowę mniej, niż fabrycznie. Zakupiłem oryginalne, nowe (wyprodukowane w sierpniu 2020) ogniwo i je wymieniłem. Niestety ani czas pracy telefonu nie uległ jakiemukolwiek wydłużeniu, a pomiary aplikacją i miernikiem USB tylko to potwierdzają. Czy po wymianie baterii trzeba wdrożyć jakąś procedurę resetującą stan baterii? Czy mam pecha i zakupiona bateria jest trefna?
Last reply by moogoom, -
- 3 followers
- 8 replies
- 4.4k views
Witam!! Przez moje dziurawe ręce spadł mi telefon na kostkę i niestety spadł na tylne plecki gorilla glass (nie miałem akurat etui) W prawym górnym rogu cała szyba się powoli kruszy. Czy jest jakaś możliwość wymiany tych tylnych plecków? Jak tak to gdzie znajdę (najlepiej oryginalne) plecki gorilla glass na wymianę (szukałem w Chińskim sklepie na A i niestety nie mogę znaleźć na mój telefon). PS. I ostatnie najważniejsze dam radę to sam wymienić? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
Last reply by koz, -
- 0 replies
- 332 views
Cześć Wypada mi kabelek USB z portu ładowania przez co jestem zmuszony do jego wymiany. Czy da się samemu przeprowadzić tą operację? Skąd zamówić taką pytkę i jaką dobrać do telefonu. Znalazłem coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/32887885417.html?src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Gploogle_7_shopping&aff_atform=google&aff_short_key=UneMJZVf&&albagn=888888&albcp=6459787116&albag=77066918093&trgt=1075312350876&crea=pl32887885417&netw=u&device=c&albpg=1075312350876&albpd=pl32887885417&gclid=Cj0KCQiAifz-BRDjARIsAEElyGI-Q4Zk5utqO_gl2ORgpf…
Last reply by Fugeo, -
- 1 follower
- 1 reply
- 510 views
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Last reply by Acid, -
- 3 followers
- 21 replies
- 3.1k views
Witam jak w temacie kupiłem tydzień temu mi 10 ale niestety telefon ma uszkodzony autofokus, komputronik się wypiął na wymianę telefonu ponieważ był na firmie. Gdzie mogę go wysłać żeby został naprawiony na gwarancji i żeby była to pewne firma która nie odeśle mi cegły jak często się czyta ? pozdrawiam Czy express gsm to dobry pomysł ? czy naprawiają sprzęty gwarancyjne
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 483 views
Witam pilnie poszukuje maskownicy głośnika do xiaomi redmi note 9 Pro czy ktoś posiada
Last reply by Neozgr, -
- 7 replies
- 790 views
Witam.. W maju lub czerwcu tego roku zakupiłem w "trybie crowdfundingowym" dwa zegarki/opaski AMAZFIT X. Czarny i Złoty. Oba przyszły do mnie w październiku. Problemem jest działanie GPSa. To co wyczynia ten model to totalna porażka. Według waszej strony (https://miuipolska.pl/xiaomi-amazfit-x-powiew-swiezosci/) miał byc wyposażony w system GPS + GLONASS. Tymczasem to co znajduje się w Amazfit X to AGPS.... chyba nie muszę nikomu tłumaczyć jak wielka jest różnica w działaniu tych dwóch systemów. Jestem rozczarowany. W zasadzie czuje się oszukany. O ile mojej dziewczynie - która biega na bieżni i lub ćwiczy na siłowni ten system nie przeszkadza, o tyle ja…
Last reply by Baranq, -
- 0 replies
- 510 views
Chcialem wymienic wyswietlacz w moim mi5s (zbita szybka), jednak przed rozbebeszaniem calego telefonu chcialem sprawdzic czy ten nowy wyswietlacz w ogole dziala. No wiec odlaczylem tasme oryginalnego wyswietlacza i podlaczylem od nowego wyswietlacza. Telefon sie wlacza, ale tak zamula ze wlasciwie nie da sie z niego korzystac. Przejscie do sasiedniego pulpitu zajmuje kilka sekund. Przy tasmie sa dwie blaszki, na filmach youtube widze, ze te blaszki przylegaja do niezaizolowanej czesciramki. Myslicie, ze to ma jakis wplyw na dzialanie wyswietlacza? EDIT W TWRP telefon z nowym wyswietlaczem nie zamula. Moja teoria jest taka, ze rom laduje sterownik oryginalnego wysw…
Last reply by tepek, -
- 2 replies
- 1k views
Witam, Mam problem z ekranem w RN7, mianowicie: Faza #1 Wymieniłem ekran na nowy i wszystko śmigało przez 3 tygodnie. Faza #2 Jako że to tylko telefon zapasowy to jak dostałem z reklamacji mój telefon to zostawiłem go włączonego i po 3/4 dniach przypomniałem sobie o nim, ale jak go odblokowałem to strasznie się zacinał, więc go zrestartowałem przytrzymując przycisk power i pokazało się logo Redmi przez dobre 10 sekund i ekran zgasł i tyle. Potem za jakiś czas dioda powiadomień migała bo pewnie dostałem wiadomość, więc musi działać system. Faza #3 Zrestartowałem go ponownie i chciałem wejść w tryb recovery co mi się udało, ale menu było widoczne p…
Last reply by Kumalajs, -
- 0 replies
- 411 views
Witam. Mam pewien problem. Telefon mi upadł akurat na róg kostki i wyświetlacz do wymiany. Wymieniłem i takie coś. Pomyślałem sobie.. może wyświetlacz.. (chociaż wymieniłem już po raz 3 i wszystko było zawsze w porządku) włożyłem inny który mam w domu i to samo. Pomyślałem bateria.. To samo. Poszło złącze od bateri czy macie inny pomysły co zrobić aby wstał? Po wciśnięciu vol up + power robi to samo tylko 10x szybciej. https://www.youtube.com/watch?v=598MpPFb2L8&feature=youtu.be
Last reply by Thuriax, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Dzień dobry, Dnia 26.10.2019 zakupiłem na allegro.pl od firmy Best Morning s.r.o. (Slovakia) telefon Xiaomi Redmi 7A. W dniu 14.10.2020 telefon podczas normalnego korzystania wyłączył się i kompletnie nie reaguje na przycisk zasilania czy podłączenie do ładowarki. Jako że firma Best Morning jest w upadłości dostałem od nich zwrotnie informację żeby reklamować u przedstawiciela XIAOMI. Mam oczywiście słowacką fakturę zakupu. Pisałem już do Słowaków/Czechów ale oni mnie zbyli... Jak mogę reklamować produkt ? Telefon ma 24 miesiące gwarancji a nie upłynęło nawet 12 miesięcy.
Last reply by mrosi, -
- 2 followers
- 8 replies
- 2.3k views
Szukając wyświetlacza natknąłem się na d wa rodzaje: z ramką i bez.Który z nich jest lepszy?Oczywiście nie chodzi mi tu o parametry techniczne, gdyż te są raczej identyczne, lecz o łatwość montażu.Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie i mógłby mi doradzić co wybrać?
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 3 replies
- 662 views
Witam Telefon niefortunnie mi spadł i uderzył o nogi fotela. Obiła się obudowa która przyblokowała i lekko wbiła przedni wysuwający się aparat. Nie ma jak tego odgiąć niestety Myślicie że da się to naprawić? Załączam zdjęcie na którym widać problem.
Last reply by Acid, -
- 3 replies
- 402 views
Witam! Pękły mi tylne plecki w MI9 kolor niebieski. Kupował ktoś zamiennik dobrej jakości ze wszystkimi napisami na tylnej części bądź oryginał jeśli tak to poproszę o link ? Pozdrawiam!
Last reply by r0bertt, -
- 0 replies
- 733 views
Siema wszystkim. Ma ktoś autoryzowane ? (cokolwiek to u Mi znaczy) konto xiaomi. Ucegliłem Redmi 8 Pro i mimo że mam konto ,nie jestem w stanie flashować MTK - jestem w Miflashu zalogowany,do konta ,niby wszystko jest git ,ale dostaję komunikat o nieautoryzowanej czynności , download nie rusza i wali błedem BROM. Ktoś by pomógł postawić mojego fona na nogi?
Last reply by bolopaczek, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1k views
Mój MI 9T zaliczył o jeden upadek za dużo. Mimo szkła hartowanego i etui uwalił się ekran w lewym górnym rogu przez co cały wyświetlacz padł. Zakupiłem ekran wraz z ramką z demontażu, okazało się jednak że też uszkodzony, ma przebarwienia w prawym dolnym rogu. Dotyk działa. Możecie polecić jakieś pewne źródło oryginalnych amoledów do MI 9T ? Jest masa zamieników, często o gorszych parametrach czy w innej technologii wykonania.
Last reply by skay77, -
- 4 replies
- 1.1k views
Witam! Czy zna ktoś jakiś sposób na włączenie telefonu Xiaomi Mi4C nie używając fizycznych przycisków? (przycisk power i vol+/1) Niestety wszystkie fizyczne przyciski "same" się powciskały i nie działają jak się klika :/ Albo czy jest jakiś sposób na odzyskanie danych z telefonu. Jak podłączam go pod komputer to mam tylko ładowanie
Last reply by r0bertt, -
- 2 followers
- 13 replies
- 3.1k views
Witajcie POCOmaniacy. Przytrafił mi się wypadek. Wysiadając z auta wypadł mi telefon na asfalt. Ekran w narożniku niestety pękł. I teraz pytanie. Jakiś sprawdzony serwis? Ktoś w ogóle dokonywał już naprawy/wymiany wyświetlacza? Napisałem do ccsonline.pl, które widnieje na stronie xiaomi jako autoryzowane centrum naprawcze ale cisza. Ktoś może zna jakiś orientacyjny koszt takiej wymiany? Zawsze dbałem o telefony i nigdy mi się nie przytrafiła taka historia. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by zzzdjziom, -
- 2 replies
- 374 views
Cześć. Mam problem z podświetleniem wyświetlacza w Redmi Note 5, działa bardzo słabo, w świetle dziennym na zewnątrz pomieszczenia praktycznie nic nie widać Stało się to po wymianie złącza ładowania. Historia wygląda tak, że wymieniłam złącze ładowania kupione od Chińczyka ale okazało się, że nie działa w nim mikrofon (w ogóle nie było go na płytce). Włożyłem stare złącze i okazało się, że podświetlenie padło. Złącze zareklamowałem i czekając na nie po kilku dniach nagle podświetlenie powróciło. W poniedziałek przyszło zareklamowane złącze, podjąłem ryzyko i znowu je wymieniłem. Problem z podświetleniem powrócił i trwa. Podpowiedzcie proszę czy coś mogę zrobić…
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 341 views
Witam, Szukam sprawdzonego serwisu na wymianę wyświetlacza w mi9. Po przeszukaniu pozostały 3 opcje: Micenter z kosztem 840zl-oryginalny wg opinii na forum, autoryzowany css z kosztem ponad 600zl-pytanie czy jest to oryginał lub kupno na dragon-tt i wymiana w lokalnym serwisie. Nie ukrywam, że zależy mi na czasie. Co najlepiej wybrać?
Last reply by Abecadlo, -
- 2 followers
- 10 replies
- 1.4k views
Przepraszam jeśli temat nie jest odpowiedni na to miejsce ale mam pytanie czy stosujac klej uv na mi10 moglem uszkodzić digitizer, aktualnie problem polega na tym ze dotyk działa tylko do polowy a telefon nie był ani utopiony ani nie upadł.
Last reply by iceman2002, -
- 2 followers
- 3 replies
- 498 views
Witam wymieniłem wyświetlacz z ramką wszystko fajnie ale telefon uruchamia się do systemu ale recovery nie działa ,jedynie zmodyfikowane tzw chińskie jak telefon się rozładuje to wpada w bootloop dopiero po chwili jak uruchomie telefon powerem i załaduje sie system normalnie ładuje macie jakieś pomysły jedyne co na xda zmalałem to ze to wina kernela ?
Last reply by flywin, -
- 1 follower
- 2 replies
- 393 views
witam Jak w temacie. Wymieniałem ekran w mi9 (już drugi raz) i przypadkowo wyrwałem dwa gniazda razem z kabelkami. Zaznaczyłem na zdjęciu o które chodzi. Chciałbym się dowiedzieć od czego one są bo sprawdzałem chwilę działanie telefonu i wszystko niby działa poprawnie. Ale nie wydaje mi się,żeby były tam tylko dekoracyjnie. Jeśli to nic konkretnego to zostawię jak jest bo i tak tel robi za zastępczy. No chyba ,że s20 mnie doprowadzi do szału lub się rozsypie ten złomowaty szajsung. Wtedy chciałbym mi9 mieć w 100% sprawny.
Last reply by poke KzG,