Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 57
-
Witam, jakiś czas temu wymieniony został mi wyświetlacz w redmi 5 plus przez osobę która zarabia na pracowaniu przy telefonach (znajomy), generalnie byłem obecny przy naprawie, mam pewność, że wszystko było dobrze, ekran został sprawdzony przed montażem czy wszystko działa poprawnie, jednak krótki czas po zakończeniu montażu, kiedy ekran już przyklejono, wszystko przykręcono, zamknięto plecy i mogłem z niego swobodnie korzystać zaczęły się drobne problemy. Nie utrudniają one życia aż tak jak może się wydawać, lecz wolałbym żeby ekran działał w 100% sprawnie. Otóż jak obrazują załączone zrzuty ekranu z aplikacji testującej dotyk, od czasu do czasu pojawiają się problemy z …
Last reply by Acid, -
-
- 2 followers
- 8 replies
- 3.9k views
Witajcie. Dziś zobaczyłem niestety szokujący fakt w nowym mi 9t pro. Ekran jakby zgasł widać na nim tylko jeden pasek, wieczorem ekran się zapalił ale widać jakby był rozłam. Reaguje na dotyk lecz nic więcej nie widać obecnie również widać tylko pasek. Szkło całe, nie pęknięty telefon nie upadł uważacie że jest to równoważne z przyjęciem i wymiana na gwarancji ?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 3.5k views
Witam, mam problem ze słuchawkami Redmi Airdots, lewa gra znacznie słabiej, nie ma wyczuwalnego bassu, jest to dość uciążliwe. Filtr jest czysty, zresztą bez gra tak samo. Próbowałem twardego resetu jednak nic nie daje. Próbowałem wszystkich metod znalezionych na forach zarówno polskich jak i zagranicznych i nic. Zauważyłem również, że moje słuchawki przy wciskaniu przycisku zachowują sie inaczej niż te na poradnikach Video. Nieważne jak długo przytrzymam lub w jaki sposób nigdy nie mrugnęły na czerowno-biało. Gdy przytrzymuję je jak do wyłączenia po chwili czerwona lampka szybko miga trzymałem wciśnięty przycisk przez 3 minuty i drugi raz kolor czerwony się nie poja…
Last reply by matskucz, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.1k views
Witajcie, odkurzacz na apce wyswietla taki blad - niestety od tego czasu urzadzenie jest w stanie 'Stand by' (wyswietla sie 'zzzzz' na mapie) i nie reaguje na zadne polecenia z aplikacji ani 'zabawe' przyciskami na urzadzeniu. Wszystko wyczyscilem, zbiorniki sa oproznione - jakis pomysl? Dziekuje za pomoc z góry
Last reply by akir19, -
- 1 reply
- 461 views
Witam Mam pytanie do posiadaczy mi mix 2s czy ktokolwiek z was posiada może wyświetlacz zniszczony ale z działajacym dotykiem ? bo mam problem z nowym wymienionym wyświetlaczem w którym nie działa dotyk i nie jestem w stanie stwierdzić czy jest to wina wyświetlacza czy płyty głownej :/
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 395 views
Cześć Zwracam sie do Was jako ekspertów w sprawie Xiaomi mi9t Telefon spadł i niestety pękła szybka, i stąd moje pytanie, czy w tym modelu ekran jest zespolony czy można wymienić tylko szybkę, telefon normalnie działa nic się nie wylało. Dziękuję za pomoc
Last reply by Kanio, -
- 1 reply
- 481 views
Witam Pacjent tak jak w tytule i od razu zaznaczę że wszystkie czynności jakie trzeba wykonać po zalaniu zostały zrobione.Telefon się włącza,ale po jakimś czasie samoistnie się wyłącza,do tego głośnik nie działa.Czy warto coś robić z tym telefonem, Możliwy jest jakiś problem z baterią? Czy to może płyta główna?
Last reply by Daj bo zepsujesz, -
- 1 follower
- 1 reply
- 682 views
Dzień dobry, Upadł mi dzisiaj mój Redmi 4X, ekranem w dół. Po upadku porobiły się pionowe paski. Nie wiem czy to wyświetlacz umarł czy może cos głębiej w telefonie? Dotyk na tym czarnym polu pasków działa bez zarzutu. Wydawało mi się zawsze, że jak tłucze się wyświetlacz to się on zalewa i powstają czarne plamy, a tutaj mam czarne pionowe paski. Chodzi mi głównie o to, czy opłaca się kupować nowy wyświetlacz - jestem w stanie sama go sobie zamontować jeżeli to on właśnie uległ awarii. Bo nie chcę wydawać kilku stów bez sensu jeżeli telefon już całkiem padł bo zepsuło się coś "głębiej" jak np.karta graficzna. Proszę też o radę czy w ogóle opłaca się naprawia…
Last reply by ash1970, -
- 1 reply
- 517 views
Witam. Ostatnio będąc w pracy przez przypadek telefon wleciał mi do naczynia z wodą. Upadł on stroną wejścia od ładowarki i tu pojawia się problem. Telefon działa tzn włącza się bez problemu reaguje na przyciski blokady i głośności ale nie reaguje na dotyk. Dodam, że ekran razem z obudową jest pęknięty na rogu właśnie od strony ładowarki. Jaka jest szansa uratować telefon? Wystarczy wymiana wyświetlacza czy szykuje się też wymiana płyty głównej?
Last reply by mgcompany, -
- 1 reply
- 590 views
Mam problem z moim Redmi 7, mianowicie po upadku pękł mi dotyk. Telefon działa, ale kiepsko. Zastanawiam się, czy opłaca sie w nim wymieniać ten element? W sensie, czy nie jest to przypadkiem zbyt kosztowne? I czy nie lepiej kupić po prostu nowy sprzęt? Edit. Już naprawione. Wrzucam odnośnik do serwisu: https://dillcom.pl/kontakt - znają się tam na rzeczy.
Last reply by r0bertt, -
- 1 follower
- 4 replies
- 962 views
Witam, dzisiaj upuściłem przypadkiem telefon na talerz, ku mojemu zdziwieniu pękło szkło oraz ekran przestał działać - wyświetla jedynie paski oraz kropki przy miejscu upadku (górna część ekranu pod aparatem). Zwracam się z pytaniem czy polecacie jakiś dobry serwis najlepiej Gdynia w którym wymienią mi szkło i ekran w telefonie ? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Last reply by r0bertt, -
- 0 replies
- 748 views
Jak to jest z tymi telefonami, w których baterie są zamontowane "na stałe". Czy można coś z tym zrobić?? Czy istnieje możłiwość wymiany takiej zużytej baterii na nową i aby powrócić do pierwotnej żywotności w codziennym użytkowaniu?
Last reply by pioben, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
Witajcie, Tak jak w tytule, poszukuje rzetelnego i dobrego serwisu, który podejmie się wymiany szybki w Mi Mix 2 SE. Z tego co udało mi się ustalić części wykorzystane w tym telefonie nie są kompatybilne z jego słabszym modelem ( mi mix 2) . Głównym powodem wymiany szybki ( szybka jest delikatnie stłuczona) jest problem z mikrofonem , który przy okazji wymiany szybki można będzie wymienić bądź też przeczyścić kanały dolotowe. Niestety po użytkowaniu telefonu od roku zaczął pojawiać się problem z głośnością mikrofonu . Przeprowadziłem wszystkie " naprawy " softowe jakie udało mi się znaleźć na forach internetowych i niestety nie udało się poprawić głośności... Ta…
Last reply by Joksiu, -
- 1 follower
- 2 replies
- 505 views
Witam. Mam problem. Wymieniłem LCD i po wymianie niby wszystko działa ale zamiast wpisywanego ciągu cyfr pokazuje się tak Qw3456ui90. Coś dotknąłem (taśmę?), uszkodzone LCD? Błąd systemowy w związku z nieoryginalnym LCD i trzeba zrobić reset systemu?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 387 views
Witam posiada ktoś wyświetlacz razem z ramka do redmi note 4x tylko nie jakaś podróbkę która pęka albo się nie podświetla
Last reply by diacon90, -
- 3 replies
- 453 views
Chyba uszkodził mi się wyświetlacz w MI 9SE, gdzie można tanio dostać, bo mcena jest masakryczna, lepiej nowy kupić
Last reply by r0bertt, -
- 3 replies
- 463 views
Witam, Od wczoraj mam problem z ładowaniem mojego telefonu. Objawy: -na włączonym tel, po podłączeniu ładowarki nic się nie dzieje - na wyłączonym tel, po podłączeniu ładowarki pokazuje stan baterii, ale nie ładuje (przez całą noc przy pradzie poziom naładowania spadł o 1%) Telefon był kilka razy resetowany oraz raz formatowany. Sprawdzałem na kilku różnych ladowarkach i jest to samo. Działają one na innych urządzeniach. Ampere pokazuje tylko napis 'disconnected' przy podłączonej ładowarce. Proszę o pomoc.
Last reply by Czyjatoja, -
- 1 reply
- 317 views
Otóż sprawa wygląda tak, że niedawno zakupiłam Redmi Note 7 a po dwóch dniach przez to, że zapomniałam hasła musiałam go oddać do sieci aby wysłali go do Xiaomi. Robiłam hard reset i cały czas proszona była o podanie jakiegoś hasła (działały tylko liczby), dowiedziałam się potem, że jest to ochrona przed kradzieżą czy coś w tym stylu. I teraz pytanie do Was. Czy takie uszkodzenie da się naprawić i u nich, oraz ile będę czekać aż mi go zwrócą? Telefon oczywiście tydzień temu został wysłany. Z góry dziękuję.
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 1 reply
- 492 views
Czy ktoś z Was posiada namiary gdzie można kupić oryginalne plecki do Mi8 Explorer? Jest trochę tego na AliExpress ale nie mam czasu na loterię a do serwisu też mi się nie uśmiecha odsyłać bo telefon to moje narzędzie pracy.
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 20 replies
- 9.4k views
Witam, dzisiaj telefon mi upadł i zrobiła się piękna pajęczynka. W związku z tym z tego co wyczytałem potrzebuję digitizer + wyświetlacz LCD bym mógł samemu naprawić telefon. Wymieniałem już nie raz wyświetlacze w telefonach i mam nadzieję że z tym też sobie poradzę. Mam problem z zakupem wyświetlacza. Mój telefon to redmi note 4 w wersji global z procesorem snapdragon 625 4/64. Czyli mam redmi note 4 czy redmi note 4x? Nie wiem też skąd zamówić wyświetlacz z digitizerem. Na allegro są już od 70zł, na ali od 50zł. Który będzie najlepszy?
Last reply by Acid, -
- 2 replies
- 546 views
Czy opłaca mi się naprawiać telefon: Xiaomi Redmi 4X uszkodzony (źle działający dotykowo) ekran oraz nie działający czytnik linii papilarnych czy raczej dołożyć i kupić nowy np. Xiaomi Redmi 4X lub Redmi 6?
Last reply by r0bertt, -
- 6 replies
- 693 views
Witam uszkodzony ekran, po włączeniu poprzeczne paski na części ekranu i zero aktywności, podobno brak oryginalnych części na kraje UE tylko klejone podróbki natomiast oryginał ma być montowany na ramce - mam prośbę o jakieś podpowiedzi, oczywiście widziałem na ALI...SIE wiele ekranów od oleda za 300 do LED za 100
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 494 views
Czy w Warszawie znajduje się może serwis zdolny wymienić ekran + czytnik linii papilarnych do Xiaomi Redmi 4X?
Last reply by dawciobiel, -
- 1 reply
- 1.2k views
Cześć! mam do Was pytanie, wymieniłem w moim Xiaomi RedMi Note 4 wyświetlacz, cały, łącznie z ramką, przełożyłem wszystkie komponenty z starego do nowego bardzo ostrożnie, jednakże po uruchomieniu telefonu, nie ma dźwięku, głośnomówiący, multimedia (dolny głośnik) - jaka może być przyczyna ? Moje ustalenia: - po podłączeniu słuchawek , dźwięk jest w słuchawkach - nóżki styku są poprawne - miejsce styku są przeczyszczone - mikrofon, wibracja, ładowanie - działa - po podłączeniu 1.5V napięcia pod styki głośnika - głośnik wydaje dźwięk Jakieś sugestie ?
Last reply by jonzi, -
- 0 replies
- 561 views
Witam czy znalazłby ktoś wyświetlacz do xiaomi mi note 2 bo na aliexpress oryginalny kosztuje ok 500zl na allegro 600zl.Głównie chodzi mi o jakiś zamiennik bez tego super amoled.Bo nie uśmiecha mi sie 500 dawac za wyświetlacz skoro mam uzywke za 600 fona xd Jakby jakiś zamiennik był to bym prosił link i-xiaomi-mi-note-2-6-128gb-czarny.webp
Last reply by Fifti55,