Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
650 topics in this forum
-
- 1 reply
- 498 views
Otóż mam nastepujący problem, pewnego razu Mi 9 wypadło mi z rąk i upadł na ziemie. Ekran od razu się wyłączył i od tamtej pory pozostaje cały czas czarny. Telefon jest wykrywany poprzez USB, w adb również, fastoboot też, Jestem w stanie wgrywać recovery, romy itp. Telefon wygląda jak nowy, nawet na ekranie żadnego śladu uszkodzenia. Ma ktoś pomysł jak sprawdzić co może być uszkodzone?
Last reply by Netoper, -
-
- 4 replies
- 1k views
Witam, chciałbym się Was doradzić otóż chodzi oto że z mojej winy uderzylem drzwiami od samochodu gdy zamykalem telefon, nie wiem jak tam upadł ale stało się niestety. Telefon działa tak jakby ale wyświetlacz nic nie wyświetla bo jest uszkodzony. Chciałbym się Was zapytać czy jest sens wymiany wyswietlacza gdyż sądzę jakby telefon działał, gdy go podłączam pod komputer jest dźwięk z telefonu że się podłączył do ładowania jak i na komputerze, ale że jest debugowanie USB czy jakoś tak to nie mogę spoglądać dane bo muszę odblokować na telefonie a tego nie zrobię bo wyświetlacz jest uszkodzony. Są wibracje, działają zaplanowane wcześniej alarmy z rana, coś na ten telefon przy…
Last reply by Ragashow, -
- 3 replies
- 456 views
Hej, mam pytanie czy zmieniał ktoś sam oczko aparatu w swoim mi9? Jeśli tak to skąd je dorwaliście, bo ja zamówiłem z allegro, i mam wrażenie że coś jest nie tak, często jak się ściemnia to gubi ostrość i nie może jej złapać, stąd moje pytanie.
Last reply by r0bertt, -
- 2 replies
- 886 views
Witam mam problem z moim Xiaomi gdyż kupiłem wyświetlacz LCD razem z ramką bo mój wyświetlacz się wylał. Wszystko ze starej ramki włożyłem w nową tak jak powinno być telefon leżał jakiś czas rozładowany po skręceniu wszystkiego podłączyłem pod ładowarkę ekran się zapalił nic nie było widać świeciła biała dioda oraz przez chwilę świecił ekran na czarny kolor zgasł i po chwili znowu się zapalił i tak cały czas co to może być???????
Last reply by AreckiGaming, -
- 7 replies
- 369 views
Witam, wczoraj odebrałem słuchawki. Po pierwszym parowaniu wszystko było okej, w godzinach wieczornych prawa przestała działać, myślałem ze trzeba je naładować ale cała noc były podłączone i umieszczone w etui. Prawa słuchawka dalej nie działa, po wyjęciu z etui nie ma żadnej reakcji czego nie mogę powiedzieć o lewej bo ta akurat działa poprawnie, po wyjęciu mryga na biało a prawa nic. Ogólnie w telefonie wyszukuje mi teraz tylko lewa słuchawkę. Próby sparowania na nic, lewa reaguje na obszar dotykowy słuchawki i można ja wyłączyć i zresetować, prawa mogę trzymać i trzymać a ona i tak nie reaguje. Jest jakiś sposób żeby to naprawić czy musze je odesłać? Kupiłem je n…
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 809 views
Witam, czy ktoś może polecić serwis gdzie są naprawiane osuszacze i nawilżacze Xiaomi / Smartmi (najlepiej Warszawa i okolice)? Pozdrawiam
Last reply by marianfci, -
- 1 reply
- 455 views
Cześć niestety dzisiaj z kieszeni wypadł mi telefon i przeleciał kilka metrów ekranem po nowej kostce na której był wysypany piasek. Wy wyniku upadku telefon ma lekko uszczerbiony róg i jest cały porysowany. Z powodu, że wymiana kosztuje blisko 500zł (za telefon dałme ok1700) i obecnie brak ekranów w micenter zastanawiam się czy warto wymieniać ekran i za ile ewentualnie mógłbym sprzedać telefon teraz i po wymianie? PS. Uszkodzona jest tylko i wyłącznie szybka wyświetlaczowi nic nie jest.
Last reply by radier, -
- 1 follower
- 28 replies
- 5.9k views
Witam Dwa miesiące temu kupiłem córce Xiaomi Redmi Note 8T i dzisiaj mi oświadczyła że zresetowała telefon do ustawień fabrycznych bo zapomniała hasła blokady telefonu i myślała że reset jej w tym pomoże . Niestety hasło jest nadal potrzebne , moje pytanie czy jest sposób żebym go odblokował czy lepiej dać telefon gdzieś do serwisu ?
Last reply by TMX, -
- 1 follower
- 1 reply
- 359 views
Witam, skontaktowałem się z serwisem MiCenter, jeśli chodzi o wyświetlacz jest ok wymienią ale nie mają w ofercie gniazd/modułów USB zgodzili się jednak na wymianę jak dostarczę ten element. Problem polega na tym że napisali mi że "na rynku dostępne są moduły OEMowe więc prawie nie działa zasięg 4G" prosilnym o przybliżenie tego tematu bo nie rozumiem co mogli mieć na myśli pomiędzy gniazdem USB a zasięgiem. Pozdrawiam
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 3 replies
- 432 views
Witajcie. Nie wiem co tu sie stało. Telefon ma niespelna 3miesiace, nigdy nie upad, nie zamoczylem go, noszony w etui razem ze szklem na wyswietlaczu. Dzis zeobilo sie cos takiego gdy telefon lezal sobie na stole
Last reply by Acid, -
- 2 replies
- 2.7k views
Witam, jakiś czas temu niestety mój redmi note 8 pro został zalany przez co padła płyta główna(diagnoza w serwisie). Szukałem na necie skąd można by zamówić płytę główną do niego, ale nie mogłem znaleźć. Byłby w stanie ktoś pomóc znaleźć sklep skąd mógłbym zakupić w 100% sprawną płyte główną do rn8p(aby sprawna nie musi być nowa). I żeby nie kosztowała tyle co nowy tel, bo to mija się z celem ;/ Z góry dzięki i pozdrawiam
Last reply by szumiii, -
- 3 replies
- 545 views
Witam Czy ktoś miał problem z wyświetlaczem w Xiaomi Mi8 ? Wyświetlacz nagle bez przyczyny zrobił się jasno zielony z bardzo dużą ilością pkt , plam granatowach i ciągle miga. Nie da się wyłączyć. Im dłużej to trwa to ilość plam się zwiększa.
Last reply by Andrzej9226, -
- 0 replies
- 301 views
Mam słuchawki kupione kilka miesięcy temu lewą słuchawka dziś przestała grać a że do mistore mam 15 minut poechotą czy muszę mieć pudełko do tych słuchawek czy wystarczy sam paragon ewentualnie zdjęcie paragonu Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by nardenis, -
- 2 followers
- 2 replies
- 417 views
Witam. Kilka dni temu, odświeżyłem sobie model i trafił mi się Xiaomi MI6. Wszystko fajnie, ale mocno podejrzewam, że jest uszkodzony port USB/ładowania. Telefon ładuje się poprawnie, ale żaden komputer ZA CHINY nie widzi go i nie rozpoznaje. Chyba szlag trafił piny odpowiedzialne za "transmisję". Dobrze myślę, czy złym torem podążam? Ma ktoś dostęp do oryginalnego, nowego, lub używanego(sprawnego) portu USB? Ewentualnie dobrej jakości zamiennik (niestety tego jest 99% rynku) - choć zdecydowanie wolałbym oryginalną część. @Acid jest szansa w Waszym serwisie na dostępność tej części? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by kulig007, -
- 1 follower
- 4 replies
- 936 views
Witam, Potrzebuje wymienić baterię w MI5S, lecz mam problem z jej kupnem w sensownych pieniądzach. Najpierw szukałem na Ali lecz tam pełno podróbek i trudno stwierdzić u którego sprzedawcy to oryginał. Na allegro są lecz także zapewnie z Ali i nie wiadomo czy to oryginał czy podróbka z połową fabrycznej pojemności. Więc pytanie, gdzie kupić oryginalna baterie do MI5S? Ma ktoś sprawdzone miejsce?
Last reply by rradek, -
- 0 replies
- 277 views
Cześć, może to śmieszny problem ale zastanawiam się czy nie pojawi się tego więcej i czy kwalifikuje się to do gwarancji ;) Chodzi o ten mały migający pixel przedniego aparatu dodam, że widoczny zazwyczaj na czarnym ale sam fakt denerwuje migająca kropka ;d https://zapodaj.net/518dabfa2f296.jpg.html https://zapodaj.net/2c799a9084ca6.jpg.html https://zapodaj.net/61f2c469945e7.jpg.html
Last reply by Cunpollino, -
- 1 follower
- 5 replies
- 888 views
Cześć. Pacjent - Xiaomi Mi8 Ostatnio miałam przykry incydent i niestety skończyło się to rozlanym ekranem. Oddałam go do serwisu, ekran został wymieniony (na zamiennik) i z nim nie ma problemu, ale: 1) Moduł aparatu się długo włącza. Sama aplikacja działa bardzo szybko (i w sumie mnie to nie powinno dziwić), jednak obraz pojawia się po około 4-5 sekundach. Na początku jest czarny lub zblurowany podgląd poprzedniego kadru. Jak się można domyślić - odblokowywanie twarzą działa też z opóźnieniem, co jest dość irytujące. Człowiek w serwisie powiedział, że to nie jest wina upadku, ponieważ uszkodzeniu raczej uległaby stabilizacja ekranu czy o…
Last reply by radier, -
- 5 replies
- 751 views
Witam! Kilka dni temu miałem nieszczęśliwą przygodę z mi 9, telefon upadł, ma zbite plecki i nie wyświetla się nic na ekranie. Telefon reaguje na ładowanie, działają wibracje, latarka... W serwisie dowiedziałem się, że na 90% jest to rozlany wyświetlacz, naprawa tego na ten moment może wynieść 750-900 zł. Co byście zrobili na moim miejscu? Czy warto to naprawiać? Czy lepiej poczekać trochę czasu? Czy może lepiej sprzedać telefon w takim stanie i poszukać czegoś innego?
Last reply by Pietr, -
- 3 replies
- 350 views
Wczoraj kupiłam nowy telefon Xiaomi Redmi 8 i nie mogę wysunąć szufladki na kartę sim. Czy ktoś wie jak sama mogę to naprawić?
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 12 replies
- 4.3k views
Witam Pytanie odnośnie Wyświetlaczy gdzie mogę dostać do mi9 T Pro kompletny wyświetlacz? na Allegro widzialem po 500-600 zł z Hong Kongu serwis obstawiam że bedzie droższy. Co polecacie w takim przypadku chciałbym go odratować gdzie zakupić? Faktycznie dość kruche są te wyświetlacze
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 615 views
Witam serdecznie. Temat pękniętego ekranu jest powielany. Koszt całego ekranu to 900zł. Mi pękła szybka dotyk działa, żadnych przebarwień. Czy jest możliwość wymiany samej szybki??? Pozdrawiam serdecznie
Last reply by dawido1991, -
- 1 reply
- 293 views
Witajcie, jestem tu nowy, zarejestrowałem się specjalnie aby prosić Was o poradę. Sprawa dotyczy Redmi note 7. Otóż we środę wpadł mi dosłownie na sekundę do miski z wodą, i wydaje mi się że głównie dzięki gumowemu case'owi Spigena telefon mało co się "nałykał". Wyłączyłem go od razu ale jako że musiałem być pod telefonem, włączyłem po ok pół godziny i ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu - działał normalnie. W czwartek przez kilka godzin był problem z przyblokowanym przyciskiem volume up oraz niewłączającym się aparatem, następnie problem ustąpił, potem smartfon raz samoczynnie się wyłączył, po włączeniu przez chwilę nie mógł się połączyć z aparatem oraz nie miał…
Last reply by Kanio, -
- 1 follower
- 4 replies
- 473 views
Witam, szanownych forumowiczów. Od paru dni mam problem z wyświetlaczem pojawiły sie masy przez środek na całej długości i w ogóle nie działa dotyk. Wipe nic nie dał. Myślicie że to digitizer do wymiany ? Czy mogę to jakoś sprawdzić ?
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 2 replies
- 583 views
To mój pierwszy post na tym forum, więc wypada się przywitać. A więc witam serdecznie,jestem szczęśliwym posiadaczem Mi 9 Lite 6/128 od kilku dni i jest to mój pierwszy smartfon Xiaomi, więc proszę wybaczyć mi brak specjalistycznej wiedzy z zakresu MIUI, zaszokowało mnie jak tu kombinujecie. Do rzeczy, mój M9L został zakupiony z GearBesta, odkupiłem go od kogoś sprawdzając wcześniej czy telefon jest oryginalny. Jego problem polega na tym, że nie działa czujnik zbliżeniowy ani podczas rozmów ani podczas kalibracji, podejrzewam, że go po prostu nie ma,bo w ustawieniach połączeń nie mam nawet opcji zaznaczenia czujnika zbliżenia. O co może chodzić? Podejrzewam że n…
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Witam. Czy ktoś z was samodzielnie wymieniał głośniczek rozmów w redmi note 5 ? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Acid,