Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 128
-
- 2 replies
- 2.3k views
Witam Szukam serwisu mi3 który wymieni mi uszkodzony slot na karty SIM. Sprawa pilna. Dzięki za pomoc
Last reply by thugzie, -
-
witam pękł mi ekran w moim Redmi 1S w lewym dolnym rogu i pytanie czy mi sie oplaca wymieniac i jesli macie jakies strony gdzie moge kupic ewentualnie gdzie wyslac zeby zmienili ? prosze o pomoc
Last reply by konrad15, -
- 2 followers
- 15 replies
- 3.6k views
Witam! Swoje mi4 mam jakoś od jesieni zeszłego roku, wczoraj rano przeglądając FB nagle usłyszałem głuche "pyk". I moim oczom ukazało się to co widać na załączonym obrazku. Nie trzeba chyba mówić, że trochę mnie to... zirytowało. Telefon od nowości jest noszony w oryginalnym flipcoverze (nie widać na zdjęciu) z naklejoną folią. Zdarzyło mu się parę razy upaść z małej wysokości, ale nie zrobiło to na nim większego wrażenia... W związku z zaistniałą sytuacją mam pytanie, czy da radę naprawić to w ramach gwarancji? Jeśli tak od czego zacząć? Zaznaczam, że pęknięcie nastąpiło przy normalnym użytkowaniu!
Last reply by jordan87, -
- 1 follower
- 2 replies
- 3.2k views
Dostałem od syna telefon Samsung Glakxy SII i9100. Ja nie jestem taki dobry jak wy tutaj i nie potrafię sam naprawić softa. W warszawie na razie nie spotkałem kogoś kto zna MiUi, wszyscy mi oferują powrót do oryginalnego systemu samsunga, le ja bardzo polubiłem mój MiUi. Mm pytanie: Czy znacie jakiś warsztat w Warszawie, który potrafi odświeżyć mój telefon bez zbędnych komentarzy? Mój syn mieszka z granicą, bardzo daleko. Pozdrawim
Last reply by jordan87, -
- 0 replies
- 2.1k views
Witam, Jakiś czas temu zbił mi się wyświetlacz, a co za tym idzie trzeba go wymienić. I tu zaczyna się problem, jak poznać czy wyświetlacz jest dobrej jakości? Słyszałem, że oryginałów nie ma więc cokolwiek wybiorę będzie to zamiennik. Na aliexpress jest masa wyświetlaczy tanich, bez loga, i trochę droższe i całkiem drogie z logiem. Zastanawiam się czy logo jest jakimś "wyznacznikiem" jakości, czy mogę trafić na kicz? Różnice są znaczne w jakościach tych "podróbek"? W serwisie dostałem dwa warianty naprawy, z natury wolę zapłacić więcej i mieć spokój niż potem się bawić, lecz oba wyświetlacze tam są z logiem i nie mam pojęcia jak stwierdzić czym się różnią (oprócz kol…
Last reply by necro, -
- 5 replies
- 3.5k views
Witam Dzisiaj pekła mi przednia szybka w MI3 czy istnieje jakaś możliwość wymiany? Kto może się tego podjąć?
Last reply by avish, -
- 7 replies
- 4.5k views
Niedawno kupiłem xiaomi mi 3 upadł mi i pękła szybka wyświetlacza, przestał działać ekran dotykowy oraz powstała plama w górnej części ekranu. Jakby ktoś miał namiary na serwisy, które są gotowe zajać sie takią naprawą to bym był bardzo wdzięczny. Przy okazji ostrzegam przed serwisem http://i-naprawa.com.pl/zmienili cene naprawy w chwili gdy telefon do nich dotarł, trzymali go równy miesiąc a na koniec odesłali nie naprawiony z wiadomością że sotarła do nich zepsuta część.
Last reply by t.bone, -
- 1 reply
- 2.2k views
Witam Zna ktoś może serwis GSM, który jest w stanie naprawić telefon Xiaomi Mi2? Telefon został uszkodzony przez zwarcie w ładowarce. Obecnie nie włączy się zarówno na baterii, jak i na samej ładowarce. Pozdrawiam
Last reply by avish, -
- 9 replies
- 3.3k views
WItam, swojego Red Rice kupiłam we wrześniu 2014, do tej pory nie było z nim jakiś większych problemów (oprócz bardzo długiego czasu pobierania i instalacji każdej aktualizacji, pierwsza to chyba sto lat trwała) Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu wejście słuchawkowe nie działa tak jak powinno. Byłam przekonana, że to wina słuchawek, bo miałam je już bardzo długo (jeszcze z poprzednim telefonem), więc starych się pozbyłam i kupiłam nowe. Niestety problem nie zniknął. Nie przypominam sobie, aby telefon doznał jakiegoś urazu, wykrzywienia tegoż wejścia poprzez wyrywanie/wyginanie kabla, po prostu pewnego dnia podłączyłam słuchawki jak zawsze w drodze na autobu…
Last reply by rudzix, -
- 1 reply
- 2.3k views
Witam, ostatnio mój głosnik zaczął buczeć jakby mucha była zamknięta w pudełku po zapałkach . Przy niskiej sile głosności jest to jeszcze do zniesienia, ale przy większej już nie da się rozmawiać. Na 99 % jest to wina uwalonego głośniczka rozwów. Telefon jest jeszcze 3 miesiące na gwarancji, ale nie mam czasu i pieniędzy na wysylkę do ibuygou, i chciałbym samodzielnie go wymienić. Gdzies na forum znalazłem temat, że mozna to zrobić, tylko trzeba dopasować głośniczek. Tu zapytanie , jaki i gdzie mozna takowy znależć i go kupić. Mam nadzieję ze mi pomożecie.
Last reply by Numb, -
- 1 reply
- 2.9k views
Ostatnio coś mi się stało z Mi4 i padł głośnik. Wygląda na problem z hardware, więc chcąc nie chcąc muszę odesłać telefon na gwarancję. Ktoś mi może opisać krok po kroku jak to zrobić? Kupowałem na ibuygou.
Last reply by avish, -
- 6 replies
- 2.5k views
Cześć. Właśnie padł mi prawy kanał w pistonach. Problem leży przy Jacku wiec naprawa na własną rękę nie będzie zbyt trwała. Czy ktoś z was wysyłał juz pistony na gwarancję i jakie to są koszta + czas oczekiwania?
Last reply by Filo301, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2.9k views
Rozbiłem digitizer na moim Mi4 naprawa w serwisie Ibuygou się nie kalkuluje, także stawiam na ebay, amazon, alibaba czy inny sklep internetowy. Zamówię i wymienię w jakimś serwisie GSM- tak wiem, gwarancja poleci. Jest pełno ofert i zastanawiam się czy kupić sam digitizer czy cały ekran i tak będzie w miarę tanio a łatwiej by to było wymienić. Tutaj mam do Was pytanie, myślicie, że jakość tego ekranu będzie taka sama jaka jest oryginalnie w MI4, na aukcjach pisze "orginal" "full HD" itp itd ale wiadomo jak to u chińczyków bywa. Nie chce się w kopać i mieć w MI4 jakiś ekran 320x240 Możecie mi coś doradzić, bo sam już nie wiem co zamawiać. z góry dzięki, Pozdrawiam.
Last reply by Eru,