Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 128
-
- 1 follower
- 1 reply
- 1.2k views
Witam Bez żadnych uszkodzeń mechanicznych (telefon nie upadł itd.), ekran zaczął mrygać na zielono. Po restarcie urządzenia na ekranie widać zielono-fioletowe paski i czasami ekran wygląda jakby snieżyl. Wygląd ekranu jest uzależniony od tego co jest wyświetlane. Zauważyłem, że w momencie gdy wezmę jasność ekranu na maksa wszystko jest w porządku, jednak po minimalnym zmniejszeniu jasności problem znowu się pojawia.
Last reply by Acid, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 445 views
Mi 8 MIUI 12.0.3 (QEAMIXM) Nie działa główny mikrofon, wymienilem płytkę zawierającą port usb i mikrofon na chińską wersję i nie przyniosło to skutku, przelutowałem mikrofon na nowy w oryginalnej płycie - nadal to samo, mikrofon nie działa. Wyłączałem funkcje "ok google", ściszałem, podgłaśniałem mikrofon - dalej nic. W menu testowym główny mikrofon cały czas wskazuje wartość na pierwszej kresce, nie opada, nie podnosi się. Brak mi pomysłow, co mogło pójść nie tak?, telefon nie był zalany.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 497 views
Przy upadku telefonu matryca przestała działać (a co zabawne szkło jest nietknięte). Chciciałem z mojego 9t pro odzyskać głównie zdjęcia (sentyment) samemu, jednak o ile tryb debuggowania na był włączony, to połączenie ustawione jest na ładowanie, a nie przesył danych i niedużo mogę zdziałać. Bluetooth, WiFi, lokalizator (gps/sms) też nie działają, więc te opcje odpadają. A więc, kierując się do pytania: Czy w Mi-Store, mogę liczyć na diagnozę problemu (zastanawia mnie jeszcze uszkodzenie płyty) i/albo odzyskanie danych? Słyszałem, że z dowodem zakupu jest tam szczególnie niedrogo z odzyskiwaniem danych i diagnozą, jednak chciałem to zweryfikować. W sumie jedyn…
Last reply by MrJettri, -
- 1 follower
- 4 replies
- 585 views
Otóż dzis kolega mi zrzucił telefon na wykładzine na szybke, od razu po tej sytuacji stało sie własnie to co jest na nagraniu Jest wiadome dokładnie co sie mogło stać i czy da sie to naprawic? Jak tak to czy niezbędne jest pójście do firmy czy jest jakiś domowy sposób video-1641822718.mp4
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 665 views
Witam, mam problem aktualizacja w redmi 7a zatrzymuje sie na 15% I telefon się resetuje, I tak w kółko, nie mam dostępu do telefonu ani do recowery, jedynie fastboot próbowałem wgrać rom przez mifalsh ale niestety pasek postępu na maks odlicza czas i fleszuje w nieskończoność... jakieś pomysły?
Last reply by Pakul92, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.4k views
Hej, napotkałem pewien problem po wymianie wyświetlacza. Podczas uruchomienia telefonu z nowym wyświetlaczem obraz jest cały paskowany jak na foto załączonym poniżej. Co ciekawe stary zbity wyświetlacz działał dobrze gdy jednak podmieniłem go z powrotem on również wyświetla w podobny sposób. Zastanawia mnie co mogło pójść nie tak? Obecnie na swoim koncie mam 4 wymienione ekrany w Xiaomi i nigdy nic się nie działo. Czy ktoś coś potrafi podpowiedzieć ?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 485 views
Gdzie najtaniej wymienię wyświetlacz kompletny z ramką w Mi 11 ultra ? padł totalnie dotyk i szyba
Last reply by lyru332, -
- 1 reply
- 485 views
Witam Probowalem wgrac aktualizacje w mi boxie (oficjalna, sam zglosil, ze jest do pobrania), po restarcie urzadzenie wpadlo w jakas petle bootowania, pojawia sie na 2s logo mi i restartuje sie i znowu pojawia sie logo na 2s i znowu restart i tak w kolko. Probowalem wejsc do recovery menu (klawisz wstecz i ok na pilocie, probowalem rowniez klawisz + i klawisz ok na pilocie przy wyjetej wtyczce) ale niestety zero reakcji. Urzadzenie jest po gwarancji, czy jestem w stanie cos z nim zrobic czy pozostalo wyrzucic do kosza?
Last reply by unida, -
- 1 follower
- 3 replies
- 577 views
Witam, wie ktoś gdzie kupić orginalny ekran do Redmi note 6? NA allegro jest pełno wyświatlaczy, ale wszystkie są od redmi 6- czytaj, bez gorilla glass. Na xi-mi.pl nie ma, też są tylko od redmi 6 i redmi 6a poratuje ktoś info? może pasują jakieś od innych modeli. zależy mi , żeby było gorilla glass pozdrawiam
Last reply by Raszer, -
- 1 follower
- 4 replies
- 648 views
Która pastę polecacie kupić i jaką ilość nanieść? W oryginale była mała powierzchnia pokryta pastą. Czy nie powinno być po całości?
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 877 views
Witam. Nie znalazłem takiego wątku na forum dlatego zakładam własny. Może ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził. Od kilku dni nie docieraja do mnie smsy z hasłami do przelewów z banku. dzwoniłem do Banku oraz sieci Plus i twierdzą, ze wszystko u nich jest poprawnie a winny jest telefon. Po przełożeniu karty do innego aparatu smsy docieraja. Gdzie szukać przyczyny?
Last reply by Mundi12, -
- 1 follower
- 1 reply
- 545 views
Dzień dobry, Z góry przepraszam, jeżeli post zamieszczam w niewłaściwym dziale, nie znalazłem odpowiedniejszego. Mam dość trudną sytuację związana z odzyskiwaniem konta Xiaomi na urządzeniu mi9t. Poniżej pozwolę sobie krótko nakreślić moją sytuacje-jest ona dość skomplikowana i nietypowa.... W 2010 roku zakupiłem swój pierwszy telefon marki Xiaomi (mi9t). W tym miesiącu dokonałem zakupu kolejnego swojego telefonu, również marki Xiaomi tym razem wybór padł na mi10t. Na starym telefonie (mi9t) chciałem dokonać przywrócenia danych fabrycznych, aby komuś aparat ten podarować-telefon jest sprawny, więc czemu nie.... Przed zaakcentowaniem przywrócenia ust…
Last reply by Acid, -
- 2 followers
- 4 replies
- 1.2k views
Witam. Wyspa z aparatami w tym modelu wystaje niemiłosiernie w związku z czym łatwo ją zarysować. Niestety u mnie pojawiło się już kilka rysek. Ktoś się może orientuje jaki może być koszt wymiany tego szkiełka? W ogóle jest taka możliwość? Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka
Last reply by michalm83, -
- 1 reply
- 1k views
Witam...W moim MI6 zauważyłem dziś w lewym dolnym rogu tak jakby taki podłużny przy samej krawędzi bąbel powietrza, wygląda to tak jak nie doklejona folia ochronna. Na początku myślałem, że rzeczywiście na ekranie jest jakaś fabryczna folia ale po bliższym przyjrzeniu się jest to pod szkłem ekranu, nie idzie tego w ogóle podważyć. Co to się dzieje?? Spotkał się ktoś z Was z podobnym przypadkiem?? Pozdro.
Last reply by kanguros, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.7k views
Witam, tydzień temu telefon wysunął się z kieszeni i zaliczył glebę niestety roztrzaskał dwa rogi w drobny mak. Wyświetlacz mimo zniszczenia działa i dotyk też ( odcisk palca ) ale tylko 2 dni i jest teraz czarny ekran ale dotyk dział. bo jak włączy się alarm ( budzik ) bez problemu da się go wyłączyć przeciagajac palcem w górę. Obdzwoniłem większość serwisów nikt nie chce za wiele powiedzieć, nikt nie ma cześci do tego a nawet dostałem informacje że stany magazynowe wyświetlaczy w chinach ( xiaomi ) są na wyczerpaniu. Czy ktoś coś może pomóc? sprawdzałem na aliexpress jest sporo ale jaka gwarancja że to oryginalny? że będzie działać? P…
Last reply by Acid, -
- 6 replies
- 788 views
Witam. Mam problem z telefonem siostry który nie wyświetla lewej części ekranu. Był też problem z włączeniem się ekranu po restarcie. Za każdym razem dopiero po np. piątym restarcie ekran się uruchamiał. Mimo wszystko nie miał np. problemu wyświetlać fastboota itd. Problem z uruchamianiem ekranu ustąpił po powrocie z xiaomi.eu na globala. Rzecz w tym ze czarny pasek jest cały czas. Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić/zdiagnozować czy to fizyczne uszkodzenie ekranu bez otwierania go? Po zdjęciu szkła hartowanego które było trochę zdezelowane ekran wygląda nieskazitelnie. Sam już nie wiem co jest przyczyną, bo zmiana ROMu na globala rozwiązała cześć problemu. Załączam zd…
Last reply by sobotek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 797 views
Witam rok temu zakupilem telefon Poco F2 PRO, po numerze IMEI ustaliłem że jest z czeskiej dystrybucji więc wiem ze na polska gwarancje nie mam co liczyć. Problem polega na tym ze od kilku dni telefon raz sie ladowal raz nie, i sprawdziłem inne kable ładowarki i za kazdym razem było to samo, bateria trzymała normalnie jak zazwyczaj wiec raczej nie z nią jest problem a z portem ladowania, teraz telefon nie laduje mi już wcale. i tu jest moje pytanie, czy znacie polecacie jakis serwis ktory naprawi mi to bez tanich zamienników z aliexpres? Pozdrawiam
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 8 replies
- 8.6k views
Witam, Panowie kupiłem na olx nowego Poco x3, potrzebowałem na szybko bo poprzedni telefon padł z dnia na dzień. Sprzedający powiedział że nie ma paragonu ale telefony Xiaomi do gwarancji nie potrzebują paragonu tylko kartę gwarancyjną i naklejkę z imei lub oryginalne pudełko. W pudełku była karta gwarancyjna ale nic tam nie ma, tylko jakieś regułki i regulamin. Natomiast mam imei na pudełku oraz naklejkę która była na telefonie. Wpisywałem imei na stronkach które niby mają pokazywać czy mam gwarancję ale nic tam konkretnego nie widzę... to jest ta gwarancja bez paragonu czy nie?
Last reply by jbl485, -
- 0 replies
- 506 views
W poszukiwaniu akumulatora BN41 oraz BN43 kupowałem już podróbki kiepskiej jakości z allegro, nieco lepsze jakościowo akumulatory Green Cell. Na stronie smartfonowereanimacje serwis Kraków pisze, że sprzedaje oryginalne baterie takie jak montowane fabrycznie w telefonie. Ktoś miał z nimi styczność i może potwierdzić co to za akumulatory?
Last reply by Pozor, -
- 1 follower
- 17 replies
- 5k views
Cześć, Mam fabryczne problemy z smartphonem, który zgłosiłem na podstawie gwarancji i telefon został odesłany do serwisu CCS Po dwóch dniach telefon dostałem zwrotnie z adnotacją "brak naprawy". Reklamuję sprzęt ponownie i czekam, a tu brak jakiejkolwiek reakcji ze strony serwisu. Odnoszę wrażenie, że sprzedano mi wadliwy sprzęt, a nikt nie poczuwa się do jego naprawy lub zamiany na nowy model, czy zwrotu pieniędzy za uszkodzony towar. Czy ktoś z was spotkał się z podobną sytuacją? może macie przećwiczony scenariusz procesu jaki należy wykonać, gdyż zaczynam skłaniać się do złożenia skargi w uokiku. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Last reply by gorzki, -
- 0 replies
- 1.2k views
Chciał bym wymienić baterię w Mi 9. Szukam solidnego serwisu, by mieć pewność, że nowa bateria nie będzie gorsza niż stara 2 letnia . Bo już takie przypadki widziałem. Czy oferujecie taką usługę? Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by gore2kill4, -
- 1 follower
- 3 replies
- 676 views
Kupiłem telefon z myślą o wymianie wyświetlacza, jednak po zdjęciu tyłu widać, że niektóre śrubki są zardzewiałe. Czy Waszym zdaniem kupiłem złom?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 533 views
Witam Mam Mi TV 4S 43" który do tej pory wisiał na ścianie. Po przeprowadzce nie mam opcji go powiesić i niestety okazało się że gdzieś zgubiły się oryginalne nóżki. Pisałem już do supportu w Polsce i Global i nie ma opcji ich dokupić. Jeśli ktoś miałby je na zbyciu to chętnie odkupię.
Last reply by Huberto, -
- 3 replies
- 932 views
Dzień doby mam problem kupiłem telefon w lombardzie dokładnie redmi 9s i niestety coś kliknąłem w ustawieniach programistycznych. Przeniosło mnie do Main Menu redmi recowery 3.0wszedłem w opcje rebot i przycisk rebot to system ale nic nie wyszło więc wróciłem i klikniołem wipe all data i jak skończył powturzyłem rebot przeniosło mnie do do "this device is locked" telefon przed trafieniem do mnie ktoś go użytkował i zalogował się a ja nie znam hasło do tego konta i czy ktoś wie jak wrucic lub żeby włączyć ustawienia fabryczne i jakoś korzystać z tego telefonu bo jestem uziemiony. z góry dzięki
Last reply by Bartosz Dylewski, -
Nie mogę sobie pozwolić na pozostawienie problemu bez odpowiedzi a takie już widziałem w tamtym dziale, jest to przekierowanie z tematu https://miuipolska.pl/forum/topic/54410-bardzo-ciężki-problem-ciagłe-restarty-następnie-utknięcie-w-trybie-recovery-wymiana-baterii-nie-pomogła/ Od bodaj pół roku lub więcej bateria dawała się we znaki, zaczęła się szybciej rozładowywać, a i zdarzały się nagłe rozładowania, gdy na przykład przy ok 40% (lub przy innym procencie, było bardzo różnie) wyłączał się telefon i po włączeniu nagle było 1%. Pewnego dnia chciałem go naładować właśnie po takim wyłączeniu przy 10%. Podłączam ładowarke i włączam go, po ok 5-10 sekundach od załado…
Last reply by Bartosz Dylewski,