Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
650 topics in this forum
-
- 1 reply
- 787 views
Witam...W moim MI6 zauważyłem dziś w lewym dolnym rogu tak jakby taki podłużny przy samej krawędzi bąbel powietrza, wygląda to tak jak nie doklejona folia ochronna. Na początku myślałem, że rzeczywiście na ekranie jest jakaś fabryczna folia ale po bliższym przyjrzeniu się jest to pod szkłem ekranu, nie idzie tego w ogóle podważyć. Co to się dzieje?? Spotkał się ktoś z Was z podobnym przypadkiem?? Pozdro.
Last reply by kanguros, -
-
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
Witam, tydzień temu telefon wysunął się z kieszeni i zaliczył glebę niestety roztrzaskał dwa rogi w drobny mak. Wyświetlacz mimo zniszczenia działa i dotyk też ( odcisk palca ) ale tylko 2 dni i jest teraz czarny ekran ale dotyk dział. bo jak włączy się alarm ( budzik ) bez problemu da się go wyłączyć przeciagajac palcem w górę. Obdzwoniłem większość serwisów nikt nie chce za wiele powiedzieć, nikt nie ma cześci do tego a nawet dostałem informacje że stany magazynowe wyświetlaczy w chinach ( xiaomi ) są na wyczerpaniu. Czy ktoś coś może pomóc? sprawdzałem na aliexpress jest sporo ale jaka gwarancja że to oryginalny? że będzie działać? P…
Last reply by Acid, -
- 6 replies
- 639 views
Witam. Mam problem z telefonem siostry który nie wyświetla lewej części ekranu. Był też problem z włączeniem się ekranu po restarcie. Za każdym razem dopiero po np. piątym restarcie ekran się uruchamiał. Mimo wszystko nie miał np. problemu wyświetlać fastboota itd. Problem z uruchamianiem ekranu ustąpił po powrocie z xiaomi.eu na globala. Rzecz w tym ze czarny pasek jest cały czas. Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić/zdiagnozować czy to fizyczne uszkodzenie ekranu bez otwierania go? Po zdjęciu szkła hartowanego które było trochę zdezelowane ekran wygląda nieskazitelnie. Sam już nie wiem co jest przyczyną, bo zmiana ROMu na globala rozwiązała cześć problemu. Załączam zd…
Last reply by sobotek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 520 views
Witam rok temu zakupilem telefon Poco F2 PRO, po numerze IMEI ustaliłem że jest z czeskiej dystrybucji więc wiem ze na polska gwarancje nie mam co liczyć. Problem polega na tym ze od kilku dni telefon raz sie ladowal raz nie, i sprawdziłem inne kable ładowarki i za kazdym razem było to samo, bateria trzymała normalnie jak zazwyczaj wiec raczej nie z nią jest problem a z portem ladowania, teraz telefon nie laduje mi już wcale. i tu jest moje pytanie, czy znacie polecacie jakis serwis ktory naprawi mi to bez tanich zamienników z aliexpres? Pozdrawiam
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 8 replies
- 5.2k views
Witam, Panowie kupiłem na olx nowego Poco x3, potrzebowałem na szybko bo poprzedni telefon padł z dnia na dzień. Sprzedający powiedział że nie ma paragonu ale telefony Xiaomi do gwarancji nie potrzebują paragonu tylko kartę gwarancyjną i naklejkę z imei lub oryginalne pudełko. W pudełku była karta gwarancyjna ale nic tam nie ma, tylko jakieś regułki i regulamin. Natomiast mam imei na pudełku oraz naklejkę która była na telefonie. Wpisywałem imei na stronkach które niby mają pokazywać czy mam gwarancję ale nic tam konkretnego nie widzę... to jest ta gwarancja bez paragonu czy nie?
Last reply by jbl485, -
- 0 replies
- 377 views
W poszukiwaniu akumulatora BN41 oraz BN43 kupowałem już podróbki kiepskiej jakości z allegro, nieco lepsze jakościowo akumulatory Green Cell. Na stronie smartfonowereanimacje serwis Kraków pisze, że sprzedaje oryginalne baterie takie jak montowane fabrycznie w telefonie. Ktoś miał z nimi styczność i może potwierdzić co to za akumulatory?
Last reply by Pozor, -
- 1 follower
- 17 replies
- 3.6k views
Cześć, Mam fabryczne problemy z smartphonem, który zgłosiłem na podstawie gwarancji i telefon został odesłany do serwisu CCS Po dwóch dniach telefon dostałem zwrotnie z adnotacją "brak naprawy". Reklamuję sprzęt ponownie i czekam, a tu brak jakiejkolwiek reakcji ze strony serwisu. Odnoszę wrażenie, że sprzedano mi wadliwy sprzęt, a nikt nie poczuwa się do jego naprawy lub zamiany na nowy model, czy zwrotu pieniędzy za uszkodzony towar. Czy ktoś z was spotkał się z podobną sytuacją? może macie przećwiczony scenariusz procesu jaki należy wykonać, gdyż zaczynam skłaniać się do złożenia skargi w uokiku. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Last reply by gorzki, -
- 0 replies
- 975 views
Chciał bym wymienić baterię w Mi 9. Szukam solidnego serwisu, by mieć pewność, że nowa bateria nie będzie gorsza niż stara 2 letnia . Bo już takie przypadki widziałem. Czy oferujecie taką usługę? Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by gore2kill4, -
- 1 follower
- 3 replies
- 482 views
Kupiłem telefon z myślą o wymianie wyświetlacza, jednak po zdjęciu tyłu widać, że niektóre śrubki są zardzewiałe. Czy Waszym zdaniem kupiłem złom?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 399 views
Witam Mam Mi TV 4S 43" który do tej pory wisiał na ścianie. Po przeprowadzce nie mam opcji go powiesić i niestety okazało się że gdzieś zgubiły się oryginalne nóżki. Pisałem już do supportu w Polsce i Global i nie ma opcji ich dokupić. Jeśli ktoś miałby je na zbyciu to chętnie odkupię.
Last reply by Huberto, -
- 3 replies
- 629 views
Dzień doby mam problem kupiłem telefon w lombardzie dokładnie redmi 9s i niestety coś kliknąłem w ustawieniach programistycznych. Przeniosło mnie do Main Menu redmi recowery 3.0wszedłem w opcje rebot i przycisk rebot to system ale nic nie wyszło więc wróciłem i klikniołem wipe all data i jak skończył powturzyłem rebot przeniosło mnie do do "this device is locked" telefon przed trafieniem do mnie ktoś go użytkował i zalogował się a ja nie znam hasło do tego konta i czy ktoś wie jak wrucic lub żeby włączyć ustawienia fabryczne i jakoś korzystać z tego telefonu bo jestem uziemiony. z góry dzięki
Last reply by Bartosz Dylewski, -
Nie mogę sobie pozwolić na pozostawienie problemu bez odpowiedzi a takie już widziałem w tamtym dziale, jest to przekierowanie z tematu https://miuipolska.pl/forum/topic/54410-bardzo-ciężki-problem-ciagłe-restarty-następnie-utknięcie-w-trybie-recovery-wymiana-baterii-nie-pomogła/ Od bodaj pół roku lub więcej bateria dawała się we znaki, zaczęła się szybciej rozładowywać, a i zdarzały się nagłe rozładowania, gdy na przykład przy ok 40% (lub przy innym procencie, było bardzo różnie) wyłączał się telefon i po włączeniu nagle było 1%. Pewnego dnia chciałem go naładować właśnie po takim wyłączeniu przy 10%. Podłączam ładowarke i włączam go, po ok 5-10 sekundach od załado…
Last reply by Bartosz Dylewski, -
- 1 follower
- 3 replies
- 637 views
Hej, Potrzebuje odzyskać zawartość z całego telefonu, cały razem z internal storage. TWRP nie robi internal Co zrobiłem, miałem filmy zdjęcia na telefonie, dokonałem resetu telefonu ... zapomniałem o tych zdjeciach i filmach (nie niema ich w google etc) ani w xiaomi. Były na urządzeniu. Ściągnąłem TWRP, odblokowałem xiaomi no i telefon sie znowu zresetował ... Chce i muszę odzyskać te zdjęcia filmy i backup signala. Ktoś zna pomysł etc? Chodzi mi o rozwiązania softowe - nie lutowanie etc, chce sam to zrobić nikomu nie oddawać telefonu.
Last reply by student, -
- 1 follower
- 2 replies
- 335 views
Witam. Wie ktoś może jak zamówić przez sklep usługę zmiany softu z global na polski?
Last reply by Acid, -
- 2 followers
- 2 replies
- 613 views
Witam, znajomej ni z gruchy ni z pietruchy wylał wyświetlacz, zegarek nie upadł ani nic, ktoś tam stwierdził, że bateria mogła trochę spuchnąć. Telefon kupiony w chinach ale każą odesłać na swój koszt co się mija z celem bo to koszt ok 250 zł. Lokalny serwis Xiaomi stwierdził, że nie naprawia zegarków nie z polskiej dystrybucji nawet odpłatnie Czy ktoś zna albo ma serwis, który by się podjął wymiany wyświetlacza oczywiście odpłatnie lub wie gdzie można kupić sam wyświetlacz ? Z góry dziękuję za odpowiedź
Last reply by Renegade, -
- 3 replies
- 845 views
Witam, pytanie jak w temacie. Przytrzymanie długotrwałe przycisku wyłączania powoduje restart telefonu. Z góry dziękuje za pomoc.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 4 replies
- 574 views
Witam, potrzebuję pomocy :) zdechł mi telefon Redmi 7a i potrzebuję porady... Telefon nie używany po prostu zdechł i był jeszcze dźwięk wyłączenia. Baterii obstawiam że było powyżej 20% bo w tych granicach ładowałem. Teraz telefon nie reaguje na ładowarkę ani na przycisk włączania. Pierwszy raz takie coś mam więc nie ogarniam czy zamawiać baterię i go próbować reanimować czy gwarancja producenta jeszcze działa. Złomek kupowany we wrześniu 2019 więc dwa lata nie minęły. Jednak zakupiony był wysyłkowo przez stronę pcprojekt.pl.
Last reply by Traws, -
- 0 replies
- 328 views
Cześć, dziś zauważyłem na ekranie rysę przechodzącą w pęknięcie zewnętrznej warstwy. Nie jest to pajączek, po prostu ryska i cos w rodzaju bąbla powietrza pod zewnetrzną warstwą. Czy wymaga to wymiany całego ekranu ew. czy inna drobniejsza naprawa może załatwić sprawę? pozdrawiam D
Last reply by domi_ha, -
- 1 reply
- 385 views
Swój problem z wyświetlaczem opisałem i udokumentowałem zdjęciami tutaj Pytanie czy takie coś łapie się na naprawę/ wymianę gwarancyjną? Problem z oledami mają różni producenci (wystarczy wpisać w google grafika "green screen smartphone oled") i z tego co wiem to jedni producenci wymieniają, a inni twierdzą że taka jest specyfika oleda.
- 1 follower
- 1 reply
- 590 views
Niestety ekran w mi 9t odmówił posłuszeństwa. Nawet nie do końca wiem w jakich okolicznościach. W załączniku zdjęcie plamy, która robi się coraz większa oraz nie działa dotyk w górnej części ekranu. Na gwarancji pewnie i tak to odrzucą stąd pytanie gdzie i za ile go wymienić? Z góry dzięki
Last reply by Acid, -
- 6 replies
- 4.6k views
mi-serwis.pl Czy można ufać temu serwisowi Xiaomi? Wysłałem do nich zgłoszenie, odpowiedzieli po paru dniach aby wysłać telefon na adres: MI-SERWIS.PL Emilewo 37 62-640 Barłogi (woj. Wielkopolskie) Telefon jako nowy zakupiony był na buyelectro.pl, a mi-serwis.pl świadczy dla nich usługi gwarancyjne. Jak im wyślę ten telefon to wróci?
Last reply by ytaldQ, -
- 1 follower
- 16 replies
- 2.8k views
Witam, Posiadam Redmi Note 4 Global, a więc snapdragon. Muszę wymienić wyświetlacz po raz pierwszy w swoim życiu i tutaj mam dylemat... Wiadomo, że kupię z ramką, ale co wybrać? Kupić oryginał czy jakiś zamiennik? Nie chcę przepłacać, a z drugiej strony nie chcę się rozczarować jak będzie jakaś totalna siara z jakością obrazu. Niby bym kupił z Chin, ale w PL zawsze jest rękojmia w razie coś. Proszę o porady.
Last reply by DyndaS, -
- 1 follower
- 11 replies
- 529 views
Witam Spotkała mnie taka sytuacja. Kupiłem telefon na Allegro. Sprzedawca przepadł. Straciłem prawo do gwarancji z tytuły rękojmi. Serwisy w Polsce mówią, że nie uznają gwarancji, pomimo iż na Globalnej stronie Mi telefon po IMEI pokazuję się z aktywną gwarancją. Czy ktoś miał taką sytuację i wie gdzie w Polsce można telefon serwisować z tytułu gwarancji producenta ? Co do Allegro i sprzedawcy. Allegro zgodziło się, aby skorzystał z programu Ochrony Konsumenta. Tylko nie bardzo wiem, jak to ugryźć. Żądać zwrotu całej gotówki za telefon czy jak ? Na nowy raczej nie wymienią, gotówki całej raczej nie oddadzą. Więc jedyne co pozostaje to częś…
- 0 replies
- 545 views
Bateria w moim mix2 powoli odmawia posłuszeństwa, więc postanowiłam wymienić. Znalazłem 3 interesujące mnie oferty i nie wiem, która z nich będzie warta zakupu. Na Aliexpress mam -$4 z kodu dla nowych czy mimo tego lepiej brać z dragona? ($5) https://aliexpress.com/item/32952210514.html ($8) https://aliexpress.com/item/32821710473.html ($17) http://dragon-tt.com/xx.aspx?id=1169
Last reply by madesio, -
Telefon w jednej sekundzie przestał działać, mieli ale nie ładuje się do systemu. Kombinacja klawiszy nie pozwala wejść w tryb awaryjny. Bardzo Was proszę - pomóżcie - jak to naprawić.
Last reply by czeslawdonarski,