Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Kacper Skrzypek Podczas unlock  BL  nie widziałem prób  tel poprzez adapter USB-C->LAN najlepiej  nie byle jaki 100Mb/s ale 1 GB/s  pomimo że USB jest 2.0 w tel (lub masz 3.0).  Daj wifi OFF, Dane komórkowe OFF i USB-C do routera pomimo że to nie wskazane. Włożyłbym to w VPN z IP chińskim co nielogiczne (jeśli router oferuje openVPN, Wireguard).  Eth0 wykazuje niesamowitą stabilność pakietów i może nie być  do końca kontrolowany podczas unlock. 1 GB/s najczęściej występuje ożeniony z chipem stacji DisplayLink.

Edytowane przez zagrobelny
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

(na tym może skończmy offtop, wróćmy do tematu unlocku. Dzisiaj swoją drogą spróbowałem, bez szczęścia.)

@Kacper Skrzypek Czy jesteś w trakcie procesu zgody o unlock BL? Czy masz możliwość przetestowania podłączenia się kablem z smarfona poprzez rozdzielacz USB-C w chwili składania wniosku app Xiaomi Community w taki sposób aby zapytanie poszło nie poprzez Dane Komórkowe i nie poprzez WIFI?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.02.2025 o 14:37, Marrik napisał(a):

Koledzy albo mam nieprawdopodobnego farta, albo seria POCO ma inną politykę jeśli chodzi o odblokowanie BL.
Nie miałem żadnej zgody na tym dziwnym community, nawet nie zainstalowałem tej aplikacji. HyperOS EEA 1.0.9.0 a w tle wisząca aktualizacja do 2.0.1, ale nie byłem na tyle odważny, by aktualizować.
Po prostu dodałem konto w ustawieniach telefonu i spróbowałem odblokować. Dostałem info o czekaniu 72h. Dziś znów spróbowałem i poszło.
IMG_20250227_142417.jpgIMG_20250227_142707.jpg

Jesteś 3 lub 4-ty :D
Paręnaście postów wyżej znajdziesz potwierdzenie. Uznano mnie za heretyka i niemal spalono na stosie. :P

Edytowane przez PaterSan
Opublikowano
14 hours ago, PaterSan said:

Jesteś 3 lub 4-ty :D
Paręnaście wątków wyżej znajdziesz potwierdzenie. Uznano mnie za heretyka i niemal spalono na stosie. :P

Przecież HyperOS 1.0 odblokowuje się bez problemu bez pytania się o przydział w community. Sam tak odblokowałem miesiąc temu swój tablet na chińskim ROMie. Jedyną przeszkodą stał się zakaz odblokowania urządzenia na chiński rynek niechińskim kontem Xiaomi. Założyłem chińskie konto i tym jednodniowym kontem też się odblokował BL.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, arturcom napisał(a):

Przecież HyperOS 1.0 odblokowuje się bez problemu bez pytania się o przydział w community. Sam tak odblokowałem miesiąc temu swój tablet na chińskim ROMie.

@arturcom Jesteś optymistą. 1.0.9.0 UNPEUXM (Poco F6) A14 2024-11-1 nie działa, próbuję.  Widziałem ładny bypass poprzez 1.0.4.0  do 1.0.6.0 A14 2024-08-01

Opublikowano (edytowane)
2 hours ago, zagrobelny said:

@arturcom Jesteś optymistą. 1.0.9.0 UNPEUXM (Poco F6) A14 2024-11-1 nie działa, próbuję.  Widziałem ładny bypass poprzez 1.0.4.0  do 1.0.6.0 A14 2024-08-01

No to nie wiedziałem, że z wysokimi numerami też jest problem. Ja potraktowałem 1.0.3.0 w tablecie HyperSploitem. Chińskie konto z polskim nr tel. zadziałało.

https://github.com/TheAirBlow/HyperSploit/releases/tag/1.0.0

Edytowane przez arturcom
Opublikowano (edytowane)

@arturcom Zgrabny automat  mówiłem przy 1.0.9.0 Peridot nie obniży "Ustawień" nawet pomimo usunięcia "Trybu zgodności MIUI" (Dev) stąd nie pójdzie dalej. Innego hacka brak.

Cytat

Unhandled exception caught, can't continue!
AdvancedSharpAdbClient.Exceptions.AdbException: Failure [INSTALL_FAILED_INVALID_APK: Package com.android.settings are not updateable.]

Opublikowano

No Panowie próbujecie, próbujecie i podziwiam, sam bałbym się, że uwalę drogiego fona, ale czasem odwaga popłaca. Ale z tego co ludzie piszą nie tylko na polskich forach to najczęściej im się udaje odblokować nawet flagowe telefony nawet z HyperOS jeżeli wyjmą nowy telefon z pudelka połączą z kontem Xiaomi i próbują na Mi Community. Parę takich przypadków doczytałem. A ile w tym prawdy nie wiem, tylko oni dla kogoś wyrzucenie 80 $ to zniewaga, której się wstydzą. Ale ja przy telefonie za 6500 zł już nie chcę doświadczeń: jak mi zależy na zdjęciu bootloadera to albo Mi Center  a jak jestem bardzo niecierpliwy, to NCUNLOCK, krotka rozmowa przelew i jak mam farta to za 15 minut zdjęty bootloader, tyle ludzi to już robiło, że się nie boję. No ale życzę znalezienia darmowego sposobu.

Opublikowano (edytowane)

@kris68 Ubezpiecz swój telefon = spokojny sen. Znane skrypty idące po ADB i Fastboot nie uwalą smatfona fizycznie.  Raczej nie wstanie system, więc Reset Default lub ten sam firmware upload. Koszt unlock teraz nie problem, inny:   w maju 2025 staniesz (i my) przed dylematem:

• 1. Rootujesz tel. i ładujesz moduły Magiska (o ile będzie stabilny hack - a nie ma,  klucze banowane) aby  nadal używać xiaomi.EU wraz z NFC GooglePay  ewent. BLIK zbliż./zegarek NFC
  • 2 Blokujesz opłacony BL i wracasz do Global/Taiwan
  • 3 Uciekasz z firmware Xiaomi (szczęście AOSP może nie dopisać)
  • 4 Kupujesz inną markę

Jak nic nie zrobisz, w najlepszym przypadku nie będą działać tyko  NFC GP, w najgorszym przestanie działać całkowicie GooglePlay i skojarzone usługi, wystąpi szereg problemów. To nie jest jeszcze źle bo są zamienniki, ale odechce się odblokowanego BL. Dlatego $ unlock spadnie o ile nie wypłynie publicznie/ktoś inny.  Przemyślałem $ i oceniłem swoje wkur%#%$ jako jeszcze słabe.

Opublikowano (edytowane)

Jak realnie ocenić ściemnianie po strzale 17:00?  Po błędzie Xiaomi Community (spróbuj innym razem) udało się poprawie dodać konto do opcji developerskich.  XC nie pokazuje przyznanego prawa do odblokowania, miflash bzdury? 1.0.9.0 VNPEUXM Peridot

m1.png

Opublikowano (edytowane)

Cóż, być może Xiaomi bawi się w kotka i myszkę...

Właśnie dostałem potwierdzenie, że Igorowi Eisbergowi na POCO X7 Pro też się udało, a też miał problemy z Xiaomi Community.

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano
19 minut temu, zagrobelny napisał(a):

Jak realnie ocenić ściemnianie po strzale 17:00?  Po błędzie Xiaomi Community (spróbuj innym razem) udało się poprawie dodać konto do opcji developerskich.  XC nie pokazuje przyznanego prawa do odblokowania, miflash bzdury? 1.0.9.0 VNPEUXM Peridot

miflash_1.jpeg

Ostatnio na  4Pda  wysyp podobnych przypadków . Po odczekaniu czasu licznika unlock przechodzi . 

Tak jak Kacper napisał albo zabawy ze strony Xiaomi albo to jakiś błąd ,grund że unlocki  działają  -puki co ... 

Opublikowano (edytowane)

@zagrobelny Przepraszam ale nie mogę Ci podpowiedzieć . Puki co jeszcze nie zgłębiałem się w niuanse bieżących sposobów odblokowywania .Ostatni raz odblokowywałem na Miui i odbyło się to normalnie i bezproblemowo . 

Śledzę wątek na 4pda  i  jestem tym przerażony co tam się wyrabia . Tak jak pisałem w ostatnich 2 tygodniach  ludzi pisali że po użyciu tego nowego skryptu ,mimo braku akceptacji w Xiaomi Community przechodzili do MiUnlock i dostawali  licznik . 

Edytowane przez VRil
Opublikowano

Czy zgodnie z tabelką umieszczoną w linku: Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass/status.md at master · MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass · GitHub należy rozumieć, że posiadany przeze mnie RN13 Pro z oprogramowaniem MIUI nie jest obsługiwany a tym samym nie ma możliwości odblokowania, bo w żaden sposób nie można go połączyć z kontem. Czy w przypadku aktualizacji do OS1 sytuacja może zmienić w kierunku umożliwienia odblokowania BL.

Opublikowano
3 godziny temu, zagrobelny napisał(a):

m1.png

Jak napisał @VRil unlock przejdzie :D

Opublikowano
W dniu 12.03.2025 o 09:52, zagrobelny napisał(a):

Sugerowane do zadziałania: kupienie zapieczętowanego tel (leżak magazynowy). Nie podłączasz WiFI, SIM, zabraniasz aktulizacji, potem od razu łamiesz BL. @kris68 skanuj: https://virusscan.jotti.org/  https://www.virustotal.com/

Nowy POCO X7 1.0.2.0 więc raczej jakiś leżakowany:

Aplikacja nie została zaktualizowana, bo pakiet wygląda na nieprawidłowy.

Opublikowano (edytowane)

@szauek Rozmawialiśmy o Snapdragonach,  masz Mediateka = inne zasady gry odblok. BL + pozostałe sprawy dev. Słyszałem o hack na Mediatek, natychmiast ściągał BL. Nie aktualizuj systemu! Narzędzie Ci pasuje do procesora?

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, zagrobelny napisał(a):

@szauek Rozmawialiśmy o Snapdragonach,  masz Mediateka = inne zasady gry odblok. BL + pozostałe sprawy dev. Słyszałem o hack na Mediatek, natychmiast ściągał BL. Nie aktualizuj systemu! Narzędzie Ci pasuje do procesora?

Ja jestem amator w telefonach, ja raczej sieci i IT... 
Co to znaczy "czy narzędzie pasuje do procesora"? Ja wzorowałem się na bypass od tego Hindusa i niestety nie poszło, bo tak jak powyżej napisałem pliki nie chciały się zainstalować. Systemu nie aktualizuję licząc na to, że taki leżak to podda się jednak jakiemuś narzędziu. Tylko jakiemu... W sumie to już teraz Ci dziękuję, że chcesz pomóc. Szacun.

Edit: chyba załapałem, tak mam Mediateka w specyfikacji.

Edytowane przez szauek
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, jak to jest, ja też mam Media Tek G88 w moim Redmi 12, podłączyłem konto, które mam 488 dni i wyskoczyło, żebym próbował dopiero, 06.06.2025 sic !!!  Wszedłem w telefon, ustawienia programisty i  jak próbuje telefon sparować z kontem, zawsze wyskakiwało, żeby uzyskać zgodę na Mi Community, a tym razem telefon od razu się sparował. No więc podłączam miunlock, przechodzę całą procedurą i wyskoczyło 2 dni temu, że mam czekać 72h, czyli jutro dokładnie o 22.06 mogę odblokować bootloader. Czemu tak nie wiem, i chyba nikt nie odpowie. To chyba wie sam XiJinping, Wiceprzewodniczący Chińskiej Republiki Ludowej.

Jednym się udaje drugim nie, przy Xiaomi 14 Ultra też na koncie 2 letnim probowalem prawie codziennie pól roku !! Wreszcie nie wytrzymalem zapłaciłem 77 $ i mam w 15 minut odblokowane. Czemu takie trudności i polityka Xiaomi nie wiem.

Aha dla jasności telefon ma HyperOS 2.0.3.0 najnowszy, a nie Miui więc tym bardziej dziwne.

Edytowane przez kris68
błąd.
Opublikowano
W dniu 17.03.2025 o 20:37, Janwoj napisał(a):

Czy zgodnie z tabelką umieszczoną w linku: Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass/status.md at master · MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass · GitHub należy rozumieć, że posiadany przeze mnie RN13 Pro z oprogramowaniem MIUI nie jest obsługiwany a tym samym nie ma możliwości odblokowania, bo w żaden sposób nie można go połączyć z kontem. Czy w przypadku aktualizacji do OS1 sytuacja może zmienić w kierunku umożliwienia odblokowania BL.

Czy ktoś ma ten model i zna odpowiedź na to pytanie?

Opublikowano

Witajcie, 

Mam pytanie odnośnie wspomnianego ncunlock. Czy ta operacja jest bezpieczna? Czy Pan Azjata może coś instalować "niechcianego" na telefonie albo komputerze? Samo wydanie 300 zł aż tak mnie nie przeraża jak możliwość "wycieku" danych wrażliwych. Niestety pomimo wielu prób nie jest mi dane załapać się listę o godzinie 17. A potrzebuję zrootować moje Xiaomi 15 ultra...

Dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Ja to zrobiłem, patrzyłem, co robi, nie ruszył folderu, gdzie mam wrażliwe dane, telefon chodzi jak F-35, komp również, oba skanowane Eset Internet Security — nic nie wykryły, więc uważam za bezpieczne, a jak się umówisz i zapłacisz, preferują PayPal, to zrobi i po kłopocie, chyba że serwery będą offline, tego nie przewidzisz, wtedy trzeba zaczekać nieraz parę godzin nieraz na drugi dzień. Możesz spokojnie odblokowywać, jest bezpiecznie.

Opublikowano
16 godzin temu, JachuV6 napisał(a):

Witajcie, 

Mam pytanie odnośnie wspomnianego ncunlock. Czy ta operacja jest bezpieczna? Czy Pan Azjata może coś instalować "niechcianego" na telefonie albo komputerze? Samo wydanie 300 zł aż tak mnie nie przeraża jak możliwość "wycieku" danych wrażliwych. Niestety pomimo wielu prób nie jest mi dane załapać się listę o godzinie 17. A potrzebuję zrootować moje Xiaomi 15 ultra...

Dzięki za odpowiedź

wczoraj zrobiłem - od ręki ... szybko i bezproblemowo ...

Opublikowano (edytowane)

Przetestowałem dostępne metody obejścia– żadna nie zadziałała Poco F6 Peridot 1.0.9.0 UNPEUXM. Odblokowałem oficjalnie. Po nieudanej próbie złożenia wniosku  Xiaomi Community  i braku aprobaty, natychmiast do menu Deweloper i pomyślnie powiązałem  konto.  Mi zeznał oczekiewaniem 72 g. po którym odblokowałem.

Kliknąłem  23:59:59, zsynchronizowałem komp.  time.microsoft.com, monitorowałem (https://time.is), użyłem adapter USB-C – LAN Hub HAWK HW-HUB801 (Wi-Fi & dane komórkowe OFF!), aby zwiększyć stabilność pinga.  WAN 700 Mb/s. Odblokowanie zajęło 3 dni (1x wfi, potem tylko USB-LAN) po zakupie tel z drugiej ręki, wcześniej szukałem info. Powodzenia!

p2.pngp1.pngp3.pngp4.pngp5.pngL1.png

L2.png

L3.png

Opublikowano

Gratulacje.
Trochę się rozpisałeś, ale wszystko po "moja własna metoda" nie ma znaczenia.
Jeśli uda Ci się powiązać konto z telefonem w opcjach deweloperskich to odblokujesz bootloader.