Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli krótko mówiąc zgoda przypisana jest do konta i z niego można odblokować dowolny telefon z HyperOS dopisany do niego.

Opublikowano
(oczywiście jeśli uda się wbić o odpowiedniej porze na community).

Tylko że ja nie występowałem o zgodę na community. Zrobiłem to w ustawieniach starego telefonu i dostałem info, że pomyślnie dodano konto. Po odpaleniu miflasha i zalogowaniu do konta mam info z grafiką by podłączyć telefon w trybie fastboot i szarym napisem "unlock".
Ten telefon był już kiedyś odblokowany, ale obecnie ma zablokowany BL i służy jako zastępczy, bo obecny poco poszedł do serwisu, więc na razie nie chcę go odblokowywać.
Czy zatem jest szansa, że unlock na nim pójdzie? No i drugie pytanie czy tak samo pójdzie na telefonie z HyperOS z tym samym kontem?
Tak dopytuję, bo obawiam się, że poco wróci z serwisu z wgranym eea a ja miałem na nim Indonezję. Myk z podmianą pliku ZIP już podobno nie działa i zostanę bez nagrywania rozmów.
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Marrik napisał(a):

Tak dopytuję, bo obawiam się, że poco wróci z serwisu z wgranym eea a ja miałem na nim Indonezję. Myk z podmianą pliku ZIP już podobno nie działa i zostanę bez nagrywania rozmów.

Mnie 28 stycznia w RN13Pro 5G udało się podmienić plik MIUI EEA na indonezyjską wersję, czego nie mogłem zrobić z HyperOS na innym zwróconym telefonie.

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano

Jeśli masz MIUI, no to na nim nie będzie nigdy problemu z odblokowaniem. Problemy pojawiają się po aktualizacji do HyperOS i wtedy trzeba się ubiegać o zgodę na Community.

Jeśli to jest jeszcze 1.0, to od biedy można spróbować bypassem. Na 2.0 bypass już nie pójdzie, bo w zdecydowanej większości przypadków zmienia się wersja Androida i nie można zainstalować starszych Ustawień.

Opublikowano
13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jeśli masz MIUI, no to na nim nie będzie nigdy problemu z odblokowaniem. Problemy pojawiają się po aktualizacji do HyperOS i wtedy trzeba się ubiegać o zgodę na Community.

I tutaj mam pewne wątpliwości, bo w moim RN13Pro 5G z MIUI w wersji indonezyjskiej, dostaję ciągle propozycję aktualizacji do HyperOS 1.0, czego nie zrobiłem i pewnie dlatego nie mogę skojarzyć telefonu z kontem, bo dostaję informację "The system is being upgraded. Please try again later" o czym wcześniej pisałem a wyjaśnienia w tej sprawie pobrałem z forum XDA.

Opublikowano (edytowane)

Gdybym zdecydował się na OS1.0.14.0.UNRIDXM to okazuje się, że już jest również wersja OS2.0.4.0.VNRIDXM 15.0 z 2025-02-19, ale jakoś na razie nie spieszę się. Rozumiem, że gdybym zdecydował się to wpierw muszę załadować OS1 a potem OS2.

Edytowane przez Janwoj
Opublikowano

Wrócił mi telefon z serwisu i tak jak myślałem, naprawy nie zrobili ale eea wgrali.
Zaryzykowałam z odblokowaniem BL i dostałem takie info IMG_20250224_104624.thumb.jpg.621e144d8501fc8bfb9f078cea2a50a6.jpg

Czy zielone "verifying device" oznacza, że mam zgodę na odblokowanie BL tylko mam poczekać 72h?

Opublikowano
34 minuty temu, Marrik napisał(a):

Czy zielone "verifying device" oznacza, że mam zgodę na odblokowanie BL tylko mam poczekać 72h?

Nie. Informacja o braku zgody może się pojawić przy Unlocking.

Skoro nie masz takiego błędu, to najpewniej odblokować możesz.

Opublikowano

Nie mniej nadzieja jest, bo po co informacja o czekaniu 72h jak nie miałbym zgody?
Poczekam do czwartku i spróbuję raz jeszcze.

Opublikowano
18 minut temu, Marrik napisał(a):

Nie mniej nadzieja jest, bo po co informacja o czekaniu 72h jak nie miałbym zgody?
Poczekam do czwartku i spróbuję raz jeszcze.

Jaki to model planujesz odblokować?

Opublikowano

POCO M6 pro 4g. Podmianki z plikiem zip aktualizacji, jak wcześniej zrobiłem, już nie można, wywala błąd, więc jedyna możliwość wgrania Indonezji to odblokowanie BL.

Opublikowano (edytowane)

Na https://new.c.mi.com/pl/ mam poniższe odznaki. Czy to ma jakikolwiek wpływ na to że jak będę miął jakiś sprzęt z HyperOS v1 lub v2 to jakaś przychylność na zgodę na odblokowanie BL? Czy można coś robić do przodu czasowo jeśli przypuszczam że będę kiedyś chciał odblokować BL mając HyperOS a obecnie go nie mam?

xiaomi_meldowanie.jpg

Edytowane przez zagrobelny
Opublikowano
29 minut temu, zagrobelny napisał(a):

Czy to ma jakikolwiek wpływ na to że jak będę miął jakiś sprzęt z HyperOS v1 lub v2 to jakaś przychylność na zgodę na odblokowanie BL?

Nie.

29 minut temu, zagrobelny napisał(a):

Czy można coś robić do przodu czasowo jeśli przypuszczam że będę kiedyś chciał odblokować BL mając HyperOS a obecnie go nie mam?

Próbować ubiegać się o zgodę w Xiaomi Community (na regionie Global, na regionie Polska opcja się nie pojawi).

Opublikowano (edytowane)

Stwierdza: ~2300 days in Community, LV2 Rookie Bunny, 100 points. To > 5 lat to jest wiek konta? Mam jeszcze starsze konta które mają 2x tyle czasu.  NIe przypominam sobie abyś pisał o wieku , gdzie do jest dostępne? Może ludziom się przyda jeśli wygrzebią zaległe konta X do odblokowania BL. Czy ten wiek ma jaką przekładkę na dostępność odblokowania BL?

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Chodzi o apkę. Staż na community nie ma znaczenia, liczy się wiek konta Xiaomi.

Hm idąc tym tokiem rozumowania, jeśli liczy się wiek konta Xiaomi a moje istnieje już od 2016 r. Czyli już dość długo.. To powinienem w miarę bezproblemowo otrzymać zgodę na odblokowanie BL, ze względu na długi staż konta. Niestety tak nie było, mimo wielokrotnego wysyłania wniosków w aplikacji, zgody nie otrzymałem. I zdecydowałem się na płatne odblokowanie. Co innego jak ktoś ma niski staż konta (np. tylko te 30 dni, lub ogółem mało), to powinien dłużej czekać na zgodę na odblokowanie to logiczne i sprawiedliwe moim zdaniem. A Ci co mają właśnie długi staż konta, powinni szybciej otrzymać zgodę. Ja już konto mam tyle lat i 4 telefon od Xiaomi, w ich oczach powinienem być lojalnym użytkownikiem ich marki, a takim powinno się ułatwiać np. odblokowanie BL itp. a nie wszystko utrudniać. Ah niestety Xiaomi chyba powariowało i coraz bardziej Nas użytkowników ma gdzieś.

EDIT : Sprawdziłem, konto Xiaomi mam od 24 Października 2016 r. czyli 3045 dni, co daje ponad 8 lat. To chyba, nie mały staż?

Edytowane przez Kubala94
Opublikowano

A tego to nie wiedziałem tylko 2000 dziennie? Haha jaja normalnie. 😆 I jak tu masz uzyskać zgodę, jak jest tylko dwa tysiące zgód na jeden dzień możliwych. A ile ludzi z całego świata pewnie chce uzyskać zgodę codziennie. Przecież, to graniczy z cudem chyba jak wygrana w lotto. Można tak składać wnioski codziennie w kółko i nic, każą Ci czekać i próbować kolejnego dnia i liczyć na cud chyba. 😂 

To przecież jak Oni dadzą te 2 tyś. marne na dzień i zaczną przyjmować wnioski o 00:00 kolejnego dnia to się to rozejdzie jak Ciepłe bułeczki w kilka minut albo nawet sekund i nie ma. Gdyby zwiększyli limit to jeszcze szansa większa by była..

Opublikowano (edytowane)

GMT+8 i początek dnia 00:00 w Chinach  -> to oznacza 17:00 w Polsce (GMT+2) na czas resetu.  Xiaomi Community widzę osobne  menu z kalendarzem do odliczania  i sprawdzania zameldowania

Opublikowano

2000 zgód na odblokowanie a o godzinie zero przy smartfonie siedzi i klika 100 000 osób. Chyba prędzej telefonicznie (nie mam na bilet do USA), udałoby mi się zbałamucić Angelinę Jolie. Ale życzę klikającym szczęścia, o ile macie szczęście w lotto......

Opublikowano

Xiaomi nie pozwala ,VIVO,honor za jakiś czas żadnego nie będzie można odblokować jakoś mi nie jest potrzebne te zabawy Play integrity i portfelem google na szczęście honor ma polski od razu

Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, skay77 napisał(a):

Xiaomi nie pozwala ,VIVO,honor za jakiś czas żadnego nie będzie można odblokować jakoś mi nie jest potrzebne te zabawy Play integrity i portfelem google na szczęście honor ma polski od razu emoji854.png

Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka

Mniejsza już tam z tą zabawą z Play Integrity bo stosując poprawkę Play Integrity Fix od MIUI Polska nie ma problemu z portfelem google,aplkacjami bankowymi,mObywatel, Revoult. Przynajmniej Ja nie mam. Instalując tą poprawkę masz device_integrity i basic_integrity i to w zadzaie wystarczy. Nie ma strong_integrity, ale narazie nie zauważyłem , żeby jakaś aplikacja nie działała mi bez tego. Może niektóre potrzebują nie wiem.

Podsumowując większość ludzi odblokowuje bootloadera głównie po to , żeby wgrać twrp i mieć możliwość zmiany romu , systemu. Na przykład na MIUI Polska, czy instalacja MIUI/Hyper OS z innego regionu niż EU (bo taki fabrycznie jest instalowany w tel. sprzedawanych u Nas) np. Global,Indonezja, Taiwan aby mieć nagrywanie rozmów lub inne funkcje, romy mogą się różnić od siebie w zależności od regionu. Lub są jeszcze Custom romy z czystym Androidem bez MIUI/HyperOS. Rom EU nie ma nagrywania rozmów itp. Bez odblokowania BL nie zmienisz romu.

A nie bawienie się w roota i Play Integrity, sam już z tego zrezygnowałem. A root nie jest mi obecnie do niczego potrzebny. Jak będzie to zainstaluje sobie ponownie.

Edytowane przez Kubala94
Opublikowano (edytowane)

Z NC.unlock tez chu..a, gość skasował 77 $, poczekałem pół godziny, napisał wait, po 15 minutach: "offline server try tomorrow maybe around 7 a.m. in 15 hours we'll see maybe we'll make it".  Fajnie jak 77$ pójdzie się jeb...ć. Sorry za słowa. Uważajcie.

Edytowane przez kris68
Opublikowano
4 minuty temu, kris68 napisał(a):

Z ncunlock tez chu..a, gość skasował 77 $, poczekałem pol godziny, napisał wait, po 15 minutach : "offline server try tomorrow maybe around 7 a.m. in 15 hours we'll see maybe we'll make it

Hm, Ja akurat mam pozytywne doświadczenie z ncunlock. Mam odblokowany bootloader dzięki ncunlock. I też pisał mi coś podobnie jak tobie, że mam zapłacić i czekać 10 godzin tam mi napisał. Początkowo wahałem się i nie byłem pewien czy to nie oszustwo. Ale nie. Właśnie chyba trzeba wstrzelić się w "okienko czasowe" i jak serwer jest online i jaki czas jest u Niego. Pamiętajmy , że gość jest z Wietnamu.. a więc różnica czasu dość duża.

Podam przykład pisałem do niego najpierw 2 razy z pytaniem o odblokowanie ok. 19 raz i potem kilka dni później ok. 20

Za każdym razem pisał , że serwer offline i mam czekać 10 godzin...

Raz napisałem ok. 15:30 następnego dnia, i bez problemu po dokonaniu zapłaty i potwierdzeniu otrzymania $, chwila przygotowania, połączył się się zdalnie i odblokował BL całość trwała może z ok. 10 minut.

Także Ja mogę polecić ncunlock. Może spróbuj w innych godzinach, tak jak Ja. Wiem, że nie każdy ma czas zawsze..

No ale z tego co czytam jak mu zapłaciłeś i to nie mało, to powinien wykonać usługę. No bez jaj. Napisz do niego, nie wiem umów się na jakiś dzień,godzinę czy jak. Przecież zapłaciłeś, to ma odblokować. Ja bym tego tak nie zostawił. 🤨

A i na ncunlock zdecydowałem się też, bo dostałem tutaj na forum pozytywną opinie o Nim, że ktoś już odblokowywał na ncunlock i ok działa. Bodajże polecił mi użytkownik Master.

Opublikowano

Umówiłem się na jutro rano na 7 - bo kazał mi za 15 godzin od 14 jak miał to zrobic wszystko było podłączone, przygotowane. Może najpierw powinien sprawdzić czy serwer jest online, a potem kazać płacić. Po drugie to  nie z Wietnamu tylko z Singapuru.

I tu miałem problem z bankiem ING - próbowałem zapłacić i zablokowali mi kartę. Dwie rozmowy z ING po dobre 25 minut i mówią, że zablokowali, bo dyrektywy Unii Europejskiej, że terroryzm itp.no i dziwny kraj Singapur. To raz zablokowali, mieli odblokować za pół godziny - 14.15 dostaje, ze karta znów zablokowana Telefon do nich znów. Pytania, czy aby na pewno firma, której place jest legalna, zaufana normalnie totalna inwigilacja. Wreszcie drugi raz odblokowali. Ale facet dostał 77$, bo mi napisał dane transakcji, kwotę itd.

Ale miał czas sprawdzić przez tyle czasu czy serwer online. Nie podoba mi się czekanie kilka dni i proszenie się czy już. Mam cały czas włączony z nim Telegram, więc powinien sprawdzać i sam napisać, żeby przygotować fona. Obym tej kasy nie stracił...

Opublikowano
16 minut temu, kris68 napisał(a):

Umówiłem się na jutro rano na 7 - bo kazał mi za 15 godzin od 14 jak miał to zrobic wszystko było podłączone, przygotowane. Może najpierw powinien sprawdzić czy serwer jest online, a potem kazać płacić. Po drugie to  nie z Wietnamu tylko z Singapuru.

I tu miałem problem z bankiem ING - próbowałem zapłacić i zablokowali mi kartę. Dwie rozmowy z ING po dobre 25 minut i mówią, że zablokowali, bo dyrektywy Unii Europejskiej, że terroryzm itp.no i dziwny kraj Singapur. To raz zablokowali, mieli odblokować za pół godziny - 14.15 dostaje, ze karta znów zablokowana Telefon do nich znów. Pytania, czy aby na pewno firma, której place jest legalna, zaufana normalnie totalna inwigilacja. Wreszcie drugi raz odblokowali. Ale facet dostał 77$, bo mi napisał dane transakcji, kwotę itd.

Ale miał czas sprawdzić przez tyle czasu czy serwer online. Nie podoba mi się czekanie kilka dni i proszenie się czy już. Mam cały czas włączony z nim Telegram, więc powinien sprawdzać i sam napisać, żeby przygotować fona. Obym tej kasy nie stracił...

Hm, niezłe cyrki z tym bankiem, ale miałem już kiedyś podobną sytuację ale to przy innej transakcji..  Dlatego, podejrzewałem , że gdy spróbuje zapłacić kartą to mogę mieć problem. Zapłaciłem przy pomocy PayPal. Mam nadzieje, że w końcu uda Ci się odblokować BL. Ba musi się udać :)

Opublikowano (edytowane)

I tak wszystko wskazuje że NFC -> płatności google od maja 2025 przestaną działać, Play Integrity Fix MIUI.eu możliwe że już nigdy nie będzie funkcjonował. Google zmienia politykę certyfikacji i bezpieczeństwa na ścisłą (zapisane w rozporządzeniu developerskim)

Odblokowany BL, a nawet Root w tel. może się do niczego nie przydać. Obecnie Revolut mimo PlayIntegrityFix nie funkcjonuje, co z tego że działa mi jeszcze mobywatel czy inne banki. Developerzy już teraz w aplikacjach mogą stosować te  zabezpieczenia i jak widać działaja... niestety skutecznie. Zastanów się 2x zanim zapłacisz za BL bo okaże się wkrótce że będzie to tylko służyć do zmiany firmware na taki z możliwością nagrywania i nie wykorzystamy potencjału xiaomi.eu :(

Opublikowano
30 minut temu, zagrobelny napisał(a):

I tak wszystko wskazuje że NFC -> płatności google od maja 2025 przestaną działać, Play Integrity Fix MIUI.eu możliwe że już nigdy nie będzie funkcjonował. Google zmienia politykę certyfikacji i bezpieczeństwa na ścisłą (zapisane w rozporządzeniu developerskim)

Odblokowany BL, a nawet Root w tel. może się do niczego nie przydać. Obecnie Revolut mimo PlayIntegrityFix nie funkcjonuje, co z tego że działa mi jeszcze mobywatel czy inne banki. Developerzy już teraz w aplikacjach mogą stosować te  zabezpieczenia i jak widać działaja... niestety skutecznie. Zastanów się 2x zanim zapłacisz za BL bo okaże się wkrótce że będzie to tylko służyć do zmiany firmware na taki z możliwością nagrywania i nie wykorzystamy potencjału xiaomi.eu :(

Niestety masz rację.. jeśli to dalej tak pójdzie to BL, root, twrp już do niczego nie będą przydatne. Bo nawet jeśli będziesz miał odblokowany BL,root,Custom rom itp. a będą takie problemy z płatnościami NFC,aplikacjami bankowymi itp. to większość ludzi z tego zrezygnuje. Ah to już chyba niedługo koniec, modowanych tel. i Xiaomi.eu też.. :( 

Opublikowano

Nie plączcie panowie ja i tak płace kartą więc jak się nie będzie dało telefonem, przeżyje. A soft xiaomi.eu miał zawsze poza nagrywaniem tyle ciekawostek, ze nie żałuje ze odblokowywuję, byle tylko chińczyk się jutro odezwał...... Nie lubię, jak ktoś ma moje 77$ i pokazuje mi faka....

Opublikowano

Ja tak samo :) Jeśli miałbym wybierać NFC ,aplikacje bankowe  a root to wybieram root .

Zbyt dużo grzebie MT Managerem w plikach systemowych aby stracić taką możliwość  😎

Opublikowano

Napiszę panowie tak, sorry, ze wczoraj w komentarzach trochę się zdenerwowałem , ale miałem ciężką noc (chora MAMA i przespałem niecałe 3h, ale nieważne). Bylem z gościem z NC Unlock umówiony dziś na 7.00 rano, napisałem do niego czy serwer jest online, odpisał ok i żebym włączył fastboot. Potem oczywiście dane z UltraViewer do zdalnego zarządzania, poprosił jeszcze o zainstalowanie AnyDesk i tam podał mi do wpisania numer zaproszenia. Potem już tylko sam zdalnie zainstalował USB_Redirector_Client_1.9.7. Poprosił, żebym nie dotykał laptopa i fona. 10 minut i bootloader odblokowany. Zainstalowałem do mojego modelu Xiaomi 14 Ultra : xiaomi.eu_AURORA_OS2.0.103.0.VNACNXM_15. Wreszcie 😄. Teraz programem, którym zrobiłem kopię fona, pisze, bo dostałem PW jaki soft do tego, czyli : Coolmuster Android Assistant-wczoraj zrobiłem backup, prawie 41 Gb — a teraz restore. Potrwa pewnie ze 20 minut. Ktoś też pytał: robi kopie wszystkiego nawet aplikacji (tych miałem 307, sorry zboczenie), kontakty, sms, foto, mowie, połączenia itd. Teraz tylko pozostaje w każdej wymagającej tego aplikacji zrobić ustawienia. Poukładać apki na ekranie jak mi pasuje i finał. Troszkę się obawiałem tej wysyłki do Singapuru tych 77$, ale myślę, że bardzo się opłaca, a nie od pół roku klikałem codziennie na Mi Community i nigdy nic. Tak, że polecam — nie ma co czekać, koszt w Polsce dużo większy i czekamy parę dni, a tu tylko jak serwer online (ja w sumie poczekałem 15 godzin), 20 minut pracy gościa i wreszcie mogę się cieszyć. Teraz tylko prosimy Kacper Skrzypek o nowe  softy do Xiaomi 14 Ultra, nie rezygnujcie, proszę, softy są super w porównaniu z oryginalnym softem, ja tam oprócz nagrywania korzystam z wielu ustawień, których nie ma w sofcie oryginalnym. Napisałem to wszystko, bo może komuś, kto się obawia wysłać tam kasę, się przyda. Mam nadziej, że admin tego posta nie usunie, choć mały offtop. Podziękowania dla Master za udzielenie pomocy.

• Like 1