Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, J_D napisał(a):

Staż konta Xiaomi liczy się od założenia czy od pierwszej wizyty na community? Mam jedno konto które służyło mibandom i robotowi sprzątającemu z 2017. Do celów odblokowania bl jest ono widziane jak zupełnie nowe i trzeba czekać 30 dni?

wiek od powstania, miałeś zapisany numer do tego konta od jego powstania, czy na sztukę bez numeru było?

Opublikowano

Jestem kolejnym zadowolonym użytkownikiem, któremu @QbaPLpomogł z uzyskaniem zgody na odblokowanie. U mnie zadziałalo za pierwszym razem na nowo stworzonym koncie (czekałem te 30 dni). Na moim starym koncie (założone ponad 10 lat temu i które służyło do odblokowania chyba 5 urządzeń w przeszłości) nie chciało przepuścić mimo licznych prób.

W każdym razie bardzo polecam @QbaPL ! I dziękuję

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, QbaPL napisał(a):

wiek od powstania, miałeś zapisany numer do tego konta od jego powstania, czy na sztukę bez numeru było?

było bez numeru telefonu....

czyli mam to konto

drugie co ma 20x dni ale na nim w październiku/listopadzie odblokowałem 15-tke

i trzecie gdzie mam wszystkie urządzenia od czasów Redmi 1s, i na którym odblokowałem 12x ale to cholera ma lokalizację Chiny i nawet support mnie zlał żeby to zmienić.

Opublikowano
5 godzin temu, J_D napisał(a):

było bez numeru telefonu....

czyli mam to konto

drugie co ma 20x dni ale na nim w październiku/listopadzie odblokowałem 15-tke

i trzecie gdzie mam wszystkie urządzenia od czasów Redmi 1s, i na którym odblokowałem 12x ale to cholera ma lokalizację Chiny i nawet support mnie zlał żeby to zmienić.

2 i 3 odpadają, do 1 dopisz świży numer i zobacz czy Ci się uda

Opublikowano
6 godzin temu, QbaPL napisał(a):

2 i 3 odpadają, do 1 dopisz świży numer i zobacz czy Ci się uda

Ten błąd który wywala skrypt od razu jest spowodowany kwestią uprawnień konta?

"ARU_FHL_v070425_token_#1:
Checking account status
[Error] Cookie expired, need an updated one.
Press Enter to close..."

Jeśli zastosuję się do tutoriala i skryptów z postu Zefirka z 9.09.2025 to przejdzie czy są nowe skrypty/metody?

Opublikowano
5 godzin temu, J_D napisał(a):

Ten błąd który wywala skrypt od razu jest spowodowany kwestią uprawnień konta?

"ARU_FHL_v070425_token_#1:
Checking account status
[Error] Cookie expired, need an updated one.
Press Enter to close..."

Jeśli zastosuję się do tutoriala i skryptów z postu Zefirka z 9.09.2025 to przejdzie czy są nowe skrypty/metody?

poszukaj na XDA, jest od lutego nowa poprawiona wersja, która nie łapie tego błędu

Opublikowano
4 godziny temu, J_D napisał(a):

naiwnie wierzyłem że jest jakaś wersja pl :P

jasne ze jest i to dużo lepsza, a nwet jej 4 wersje

pl.jpeg

Opublikowano
11 godzin temu, QbaPL napisał(a):

jasne ze jest i to dużo lepsza, a nwet jej 4 wersje

pl.jpeg

Można poprosić link do tutoriala i skryptów?

Opublikowano
11 godzin temu, J_D napisał(a):

Można poprosić link do tutoriala i skryptów?

Linka niestety nie można dostać, ale instrukcja jest na XDA

Opublikowano (edytowane)

U mnie w kolejce czeka Poco F5. 30 dni do konta. Bateria ma blisko 700 cykli a zachowuje się jakby już umierała. Problemy z ładowaniem do 100% i restarty z tyłka ( nie wiem czy to nie wina hos 3 ). Moze na A16 by lepiej chodził.

ps. problem tych wszystkich telefonów jest taki że jak dojdzie do 100% i pisze "naładowana" to w rzeczywistości dalej telefon ładuje baterie i to je mocno niszczy. Jaki to problem dla producenta "odcinać" ładowanie na 100% a tego nie robią..... i po dwóch latach bateria do wyrzucenia... biznes się kręci dalej....

Edytowane przez Raf6
Opublikowano
W dniu 6.05.2026 o 21:41, QbaPL napisał(a):

Linka niestety nie można dostać, ale instrukcja jest na XDA

U mnie póki co nie udało się na POCO X7. Próbowałem skryptami i wyskoczyło żeby spróbować 22 mają o 00:00 :Do także ten ...

Opublikowano
1 godzinę temu, ziomek1993 napisał(a):

U mnie póki co nie udało się na POCO X7. Próbowałem skryptami i wyskoczyło żeby spróbować 22 mają o 00:00 :Do także ten ...

soft ban na 10 dni

Opublikowano
38 minut temu, QbaPL napisał(a):

soft ban na 10 dni

Wytrzymam jakoś

Ewentualnie jakaś podpowiedź by odblokować bootloader ? Bo już zgłupiałem...

Opublikowano
8 godzin temu, ziomek1993 napisał(a):

Wytrzymam jakoś

Ewentualnie jakaś podpowiedź by odblokować bootloader ? Bo już zgłupiałem...

załóż swieze konto na inny numer i na nim za 30 dni puszczaj skrypt, bo na Twoim jak nie masz porządku to nic nie zrobisz. Twoje aktualne konto, może też mieć problem i nigdy na nim nie uda się złapać zgody

Opublikowano
2 godziny temu, QbaPL napisał(a):

załóż swieze konto na inny numer i na nim za 30 dni puszczaj skrypt, bo na Twoim jak nie masz porządku to nic nie zrobisz. Twoje aktualne konto, może też mieć problem i nigdy na nim nie uda się złapać zgody

Jasne , też o tym myślałem . Może też problemem stanowi to że te konto nie było używane x czasu ... 

I tak właśnie zrobię 

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich. 

Takie pytanko do znawców, a może nawet trzy:

1. czy tokeny (te ciągi które są w pliku txtowym) zmieniają się z czasem, sesją zalogowania, czy są takie same kolejnego dnia, bo jeśli się nie zmienią to nie będę aktualizował,

2. czy kolejność jest istotna np. 1 i 3 z frfoxa, a 2 i 4 z chromka, czy może być odwrotnie: 1 i 3 z chromka, 2 i 4 z frfx?

3. czy próbowanie skryptów na dwóch rożnych kompach i kontach (stare na jednym kompie i świeżutkie konto na drugim kompie oba po domowym wifi) z jednego zew. IP ma sens?

Pozdrowionka

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.05.2026 o 11:00, Pulko.shot napisał(a):

Cześć

Posiadam Poco X6 Pro, które chciałbym odblokować. Pomożecie mi to zrobić?

Hej, ja też kombinuję wiec nie traktuj moich rad 100%. Najpierw załóż konto na xiaomi, powiąż tel z kontem, odblokuj oem, włącz debugowanie usb, sprawdź czy masz sterowniki, czy komp się łączy i czy widzi tel. (również jak jest w trybie fasboot pod miflash_unlock itd.Musisz zaaplikować o zezwolenie na odblokowanie fastobota na Xiaomi Community, zazwyczaj jest problem bo każą próbować o 24.00 pekińskiego czasu (nasza 18.00 latem), ale ciągle brakuje i tutaj mają przyjść z pomocą skrypty.
tutoriala masz tutaj:

zerknij na komentarze pod filmem, tam masz link do instalki pythona i link do telegrama, skąd pobierzesz skrypty https://t.me/technobuzzofficial/14491, później odpalasz firefoxa i chroma, logujesz sie na tym samym koncie na Xiaomi Community i sprawdzasz tokeny:

chrome: wklejasz w pasek tą frazę (wklejasz ze spacją między "javascript" i ":" i po wklejeniu usuwasz tę spację (bo jak wkleisz bez spacji to się psuje):

javascript :(function(){var token=document.cookie.match(/popRunToken=([^;]+)/);if(token){prompt("Copy the token:", token[1]);}else{alert("Token not found");}})()

to co ci wypluje to token który kopiujesz do pliczku token.txt jako 2 i 4

w firefoxie używając dodatku: cookie editor, wchodzisz w wyszukiwarkę cookiesów i po wpisując "new" zobaczysz new_bbs_serviceToken i ten string wpisujesz do tokent.txt jako 1 i 3.

Zapisać token.txt

Później przed 18.00 polskiego letniego czasu uruchamiasz skrypt i powinieneś mieć przyznane uprawnienie na jedno odblokowanie, ale na ogólnych zasadach raczej czyli miflash_unlock wypluje, że trzeba będzie poczekać tydzień czyli 168 godzin.

Ja też dzisiaj w końcu zapoluję, bo na razie nie miałem czasu. Daj znać jak Ci pójdzie.

update: próbowałem na jednym koncie, do którego mam telefon który chcę odblokować przypisany, chyba się nie udało...

image.thumb.png.d4abfb6d2bf233afb417875e9925f414.png

wg translatora:

image.thumb.png.b40a1291e3d0b64e8b5bb2c15d3cb18e.png

na telefonie w apce Xiaomi Community mam taki status, chyba ok, zafajkowane 30 dni?
image.thumb.png.dbb91b620efef4db1ce5b0141204be37.png

@QbaPL czy coś robię nie tak? pomożesz pliz?

Edytowane przez krzykul
  • Thanks 2
Opublikowano
W dniu 18.05.2026 o 22:09, krzykul napisał(a):

1. czy tokeny (te ciągi które są w pliku txtowym) zmieniają się z czasem, sesją zalogowania, czy są takie same kolejnego dnia, bo jeśli się nie zmienią to nie będę aktualizował,

Token jest ważny 30 minut. 

Dlatego skrypt do wysłania prośby o odblokowanie odpalasz najwcześniej 30 min przed ich północą. 

2. czy kolejność jest istotna np. 1 i 3 z frfoxa, a 2 i 4 z chromka, czy może być odwrotnie: 1 i 3 z chromka, 2 i 4 z frfx?

Chyba nie. 

3. czy próbowanie skryptów na dwóch rożnych kompach i kontach (stare na jednym kompie i świeżutkie konto na drugim kompie oba po domowym wifi) z jednego zew. IP ma sens?

Tak

Opublikowano

U mnie soft ban na 10 dni. Account error.....Ech co za firma.... człowiek czeka 30 dni i go banują na kolejne 10 dni... 😑

Opublikowano
W dniu 22.05.2026 o 18:15, Raf6 napisał(a):

U mnie soft ban na 10 dni. Account error.....Ech co za firma.... człowiek czeka 30 dni i go banują na kolejne 10 dni... 😑

Życzę Ci, że jak już odczekasz kolejne ileś dni to, że w końcu Tobie się uda. U mnie mimo braku account error ni uja, któryś raz z kolei, to jest chyba bez sensu, nie ma nadziei.

Opublikowano
W dniu 24.05.2026 o 21:12, krzykul napisał(a):

Życzę Ci, że jak już odczekasz kolejne ileś dni to, że w końcu Tobie się uda. U mnie mimo braku account error ni uja, któryś raz z kolei, to jest chyba bez sensu, nie ma nadziei.

Zmieniłem urządzenie na koncie xiaomi i się pewnie algorytmowi nie spodobało przy próbie odblokowania lub po zmianie nie włożyłem karty sim 🙃 efekt ban na 10 dni

Opublikowano

Udało się na tym koncie, ban 10 dni ale jednak poszło. To pewnie takie zabezpieczenie na "dziwne ruchy" na koncie. Teraz tylko 72h i droga wolna 🙃

Opublikowano
46 minut temu, J_D napisał(a):

Raf6 wrzuć może wg jakiego tutoriala to robiłeś i którymi skryptami 

Lepiej takich rzeczy nie upubliczniać bo jest ciężko z odblokowywaniem. Mam zmodowany przez siebie skrypt pythona. QbaPL pomaga, zagadaj z nim.

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, Raf6 napisał(a):

Lepiej takich rzeczy nie upubliczniać bo jest ciężko z odblokowywaniem. Mam zmodowany przez siebie skrypt pythona. QbaPL pomaga, zagadaj z nim.

Chyba trochę Cię poniosło.... Takie podejście przeczy idei forum....

Opublikowano
10 godzin temu, J_D napisał(a):

Chyba trochę Cię poniosło.... Takie podejście przeczy idei forum....

Firma ogranicza odblokowania do 1 urządzenia rocznie to co się dziwisz.... pretensje do Xiaomi a nie do mnie

• Haha 1
Opublikowano

Witam. Mam telefon Redmi note 13 pro 4g (Emerald) i chiałem go odblokować i każe mi w coś w mi community ale jak po kliknięciu pisało że muszę czekać Kolejny miesiąc czy wie ktoś jak to ominąć lub jak to pospieszyć czy czekać ten miesiąc 

Opublikowano

Pany i Panewki! Próbuję kolejny dzień uzyskać zgodę za pomocą skryptu dostępnego na XDA, ale nie bardzo wiem, co się dzieje po rozpoczęciu wysyłania zgłoszeń. Zapętla się i tyle, bez rezultatu. Czy ktoś opisał w jakiś zrozumiały sposób tą procedurę? Czy może ktoś ma jakiś sprawdzony skrypt? Sytuacja z odblokowaniem bootloadera jest absurdalna. Konto mam od wielu lat, ostatni telefon odblokowywałem ze dwa lata temu, wtedy trzeba było tylko czekać 168 godzin (też głupota), numer telefonu przypisany cały czas ten sam, kraj też.

• Like 2
Opublikowano

Chora polityka odblokowywania bootloadera. Chyba dostałem bana na 10 dni. Miałem przygotować ojcu telefon do użytkowania, bo na oryginalnym sofcie nie idzie nic zrobić i jest przyzwyczajony do użytkowania xiaomi.eu, a tu jeb! Ban! Chyba pora rozstać się z Xiaomi, bo już szału można z nimi dostać, a tak fajnie zaczynali, używałem MIUI od czasu Androida 2.3.

• Like 1