Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko jedno pytanie dyktafon to dyktafon, a dialer to co innego. Przecież przy rozmowie mam włączone automatyczne nagrywanie, co zapisuje się w konkretnym miejscu. Sprawdzę to, co napisałeś, ale trochę mi to nie pasuje.

Opublikowano
W dniu 11.09.2025 o 00:51, Master napisał(a):

... lub nieoficjalna / płatna ... 

Jaka płatna, tu za darmochę się wszystko odbywa i działa za pierwszym razem! 

W dniu 11.09.2025 o 08:45, kris68 napisał(a):

to jest jeden przemiły kolega, którego gorąco polecam @QbaPL, myślę, że jak poprosisz, to pomoże

Proście, a będzie Wam odblokowane, dajcie, a będzie Wam EU wgrane! Bierzcie i odblokowujcie z tego wszyscy! 😁

• Like 1
Opublikowano

No i poszło od strzała, Poco F7 dzisiaj dostarczony, telefon odpaliłem i wstępnie skonfigurowałem przed południem bez włączania dostępu do sieci, o 17.45 zalogowałem się na forum, skonfigurowałem i odpalilem 4 skrypty (Na Firefoxie wygodniej niż na Chrome) o 18tej coś tam w skryptach po francusku wyskoczyło. Zasadziłem kartę SIM do fona (tej karty nie używałem w fonach Xiaomi) odpaliłem dane komórkowe , wlazłem w opcje programisty żeby dodać konto, za pierwszym razem zalogowało/przerzuciło do konta w ustawieniach, wlazłem drugi raz w programistę ponownie dodałem konto no i komunikat że sukces. Fastboot, drżącą myszą odpalam miunlock no i ... efekt na fotce

Zobaczymy czy po tym czasie nie dorzucą jeszcze oczekiwania, bo spodziewałem się 168h, pierwszy raz mam 72h, a już ponad 20 fonów odblokowałem zanim weszły restrykcje.
Swoją drogą na globalu syfu co nie miara i reklamy co i rusz w powiadomieniach, ale jeszcze debloatu nie robiłem.
ed22db33d48c4657ca95dfadd9be1c3a.jpg3675c9da44e427a7607fbed5c3654150.jpg

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na razie nic nie grzebię głębiej, Wywaliłem tylko to co można normalnie odinstalować z poziomu fona, czacha dymi ile syfu jest od Googla i Xiaomi, się zapomniało jak fabryczny global naszpikowany jest dodatkami.
No nic, trza poczekać żeby kłódkę otworzyć i będę testował romy.
W każdym razie metoda odpukać zadziałała a miałem obawy bo w firmie dziadowski internet mobilny z tęgimi pingami.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 18.09.2025 o 20:51, Netoper napisał(a):

No i poszło od strzała, Poco F7 dzisiaj dostarczony, telefon odpaliłem i wstępnie skonfigurowałem przed południem bez włączania dostępu do sieci, o 17.45 zalogowałem się na forum, skonfigurowałem i odpalilem 4 skrypty (Na Firefoxie wygodniej niż na Chrome) o 18tej coś tam w skryptach po francusku wyskoczyło. Zasadziłem kartę SIM do fona (tej karty nie używałem w fonach Xiaomi) odpaliłem dane komórkowe , wlazłem w opcje programisty żeby dodać konto, za pierwszym razem zalogowało/przerzuciło do konta w ustawieniach, wlazłem drugi raz w programistę ponownie dodałem konto no i komunikat że sukces. Fastboot, drżącą myszą odpalam miunlock no i ... efekt na fotce emoji123.png

Zobaczymy czy po tym czasie nie dorzucą jeszcze oczekiwania, bo spodziewałem się 168h, pierwszy raz mam 72h, a już ponad 20 fonów odblokowałem zanim weszły restrykcje.
Swoją drogą na globalu syfu co nie miara i reklamy co i rusz w powiadomieniach, ale jeszcze debloatu nie robiłem.

i pomyśleć, że to w zasadzie póki co banalne, jak człowiek do tego przysiądzie, a w internecie ceny między 30, a 80 USD za odblokowanie. Złoty biznes dla naciągaczy

Opublikowano
Złoty biznes dla naciągaczy

No chyba trochę przesadzasz. Cena znana jest od początku a i nikt nikogo nie zmusza by zapłacił, ani niczego nie ukrywa.
  • Like 1
Opublikowano

No cóż, zanim w ogóle się dowiedziałem o tych skryptach i tak zapłaciłem 77 $. Zresztą samemu mi to nie wychodzi, nie wiem, co źle robię, dzięki @QbaPL drugi raz mi odblokował, bo wreszcie się wkurzyłem. No co prawda teraz większość wrażliwych aplikacji mi działa, oczywiście poza portfelem Google. No ale od tego teraz mam smartwatcha do płacenia, ale to półśrodek.

Cytat

Żadni naciągacze po prostu ludzie są leniwi nie szukają rozwiązań na własną rękę

To nie jest tak do końca, próbowałem skrypty ruszyć, zainstalowałem Firefoksa, którego od jakiegoś czasu nie trawie i w którymś momencie nie wiem, co mam robić. No ale tak @QbaPL ma pewnie ze 25 lat a ja prawie 57, wiec niby wszystko ogarniam, ale jednak jak widać nie do końca........

No a @QbaPL, że pomaga ludziom, za darmo, choć spokojnie mógłby kosić za to kasę. Niestety mało takich ludzi , nieraz miałem jakiś problem do rozwiązania, wrzucałem na forum, dużo ludzi ma mój model odblokowany, i na pytanie cisza..... Jedynie @Kacper Skrzypek w wolnym czasie mi pomoże i podpowie. A inni zlewają, radź sobie sam taka prawda.....

Opublikowano

Masz racje też z tym wiek robi swoje ja mam 38 lat nadal bawię się w root itd. Ale też czasem proszę o coś bo sam ogarnąć czegoś nie mogę

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Masz rację @wypcio.    Co jeszcze dodam — jak ja chodziłem do szkoły podstawowej tylko rosyjski, średnia dużo rosyjskiego i po parę godzin niemiecki albo angielski, ja trafiłem akurat na niemiecki, w pomaturalnej jednej i drugiej też znienawidzony rosyjski. Co prawda Chrome mi przetłumaczy, ale widocznie nie do końca dokładnie i stąd problemy. Teraz młodzi ludzie od podstawówki tylko angielski więc w lot łapią wszystko, a ja co prawda po tylu latach większość rozumiem, jak widać nie wszystko. A jeżeli ktoś chciałby naprawdę pomóc, to wrzuciłby tutaj po polsku jak dokładnie to robić. Ale dopóki są ludzie tacy jak w/w kolega to w sumie nie potrzeba, ale mimo wszystko przydałoby się. Teraz się w wolnych chwilach sam bawię w naukę angielskiego, ale to już chyba trochę za późno.

Opublikowano

Te skrypty to się dużo poźniej pokazały niż możliwość płatnego odblokowania, i płatne raczej zupełnie inaczej funkcjonuje skoro od ręki BL jest zdjęty bez oczekiwania żeby samemu miunlockiem odblokowywać po użyciu skryptu.

Opublikowano (edytowane)

@Netoper u mnie było akurat o tyle dziwnie, że jak @QbaPL mi pomógł, to dobrze ze zrobiłem wcześniej kopię telefonu, bo nie musiałem czekać 72 h, tylko odblokowało od razu. Dlaczego nie wiem no i oczywiście wyczyściło fona.

Edytowane przez kris68
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, kris68 napisał(a):

No ale tak @QbaPL ma pewnie ze 25 lat a ja prawie 57,

46 w tym roku 😁. Co do braku oczekiwania, to zapewne dlatego, że już raz miałeś odblokowanego BL na tym telefonie i raz już czekałeś?

10 godzin temu, Netoper napisał(a):

No ale musiałeś zapewne użyć miunlocka, a przy płatnym odblokowaniu jest to od ręki,

Ja trafiłem na opcję płatnego odblokowania na innym koncie, które mieli mi sprzedać, czyli zakładali dużo kont, 30 dni mijało, zdejmowali blokadę i sprzedawali. Czekało się 3 dni i już.

22 godziny temu, Marrik napisał(a):

No chyba trochę przesadzasz. Cena znana jest od początku a i nikt nikogo nie zmusza by zapłacił, ani niczego nie ukrywa.

Fakt, może nie naciągacze, ale mogli by to robić dużo taniej. Jak to określić? Wiem, jest potrzeba, jest klient, zapłaci, ale dla części ludzi to przepaść jeżeli chodzi o kwoty kilkudziesięciu dolarów.

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano
W dniu 21.09.2025 o 08:35, QbaPL napisał(a):

ale mogli by to robić dużo taniej

Ta metoda na odblokowanie pojawiła się znacznie później niż płatne UBL, co więcej może (ale nie musi) wkrótce przestać działać jak to bywało z poprzednimi (np. bypass skryptem).

Z tego co wiem sam serwer xiaomi obsługujący unlock jest płatny więc w cenach odblokowania zdalnego ~70-90$ jest zawarty koszt do xiaomi, który ponosi gość odblokowujący i któremu płacisz - bo on akurat ma do tego dostęp, a nie każdy ma. Nikt tu nikogo nie naciąga bo pytasz się ile UBL kosztuje > masz odp. że tyle > zgadzasz się i akceptujesz.

A, że jeden chce tyle a drugi trochę więcej to cóż, to tak jak w tej reklamie Lidl/Biedra: w biedrze za ten sam koszyk zapłacili "więcej", a w lidlu mniej mimo, że raczej ceny hurtowe tych produktów są prawie identyczne. Jedni chcą taką marżę a inni większą, normalne.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.09.2025 o 10:51, Acid napisał(a):

(...)
Z tego co wiem sam serwer xiaomi obsługujący unlock jest płatny więc w cenach odblokowania zdalnego ~70-90$ jest zawarty koszt do xiaomi, który ponosi gość odblokowujący i któremu płacisz - bo on akurat ma do tego dostęp, a nie każdy ma. Nikt tu nikogo nie naciąga bo pytasz się ile UBL kosztuje > masz odp. że tyle > zgadzasz się i akceptujesz.

(...)

Mojego Mi 11i kupiłem za równowartość 70$. Te zaporowe ceny za UBL są na rynek o innej sile nabywczej pieniądza lub dla desperatów, gotowych zapłacić taką cenę za topowy model, bo relacja usługi względem ceny topa jest niewielka.

Edytowane przez ze7zez
Opublikowano
Mojego Mi 11i kupiłem za równowartość 70$. Te zaporowe ceny za UBL są na rynek o innej sile nabywczej pieniądza lub dla desperatów, gotowych zapłacić taką cenę za topowy model, bo relacja usługi względem ceny topa jest niewielka.
To akurat akademicka dyskusja kogo na co stać i na co (nie)przeznacza swoją kasę, nic to wnosi do tematu techniki odblokowania BLa, więc nie ma się co licytować.

Ps Mi 11i wyszedł w 21r na Miui więc z nim nie było problemu z odblokowaniem BL.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 25.09.2025 o 18:29, QbaPL napisał(a):

No i dziś kolejny koleżka odblokowany. :)

To prawda. Dzięki pomocy @QbaPL mam odblokowany BL. 

@QbaPL zrobił to zupełnie bezinteresownie.

Wielkie dzięki !

• Like 1
Opublikowano

@QbaPL jak można odblokować 14t pro skoro 3 dzień siedzę i klikam żeby uzyskać zgodę w aplikacji i nic - osiągnięto limit 😁

Może jakaś sugestia albo dobra rada bo tracę cierpliwość a root stał się potrzebny albo zmiana na global. 

Opublikowano

Trochę się spóźniłem ale może się komuś przyda.

PRZECZYTAJ NAJPIERW CAŁY PORADNIK, 

Nie jestem autorem, poradników ani odnośników / linków. 

Pierwszeństwo ma wersja angielskia (mogłem pomylić tłumaczenie)

Najpierw kroki po polsku z tego poradnika

https://miuipolska.pl/jak-odblokowac-bootloader-na-hyperos/

Potem zamiast klikać o 18 (17 czas zimowy), Przechodzimy do nie oficjalnej metody. Przejrzeć zwłaszcza drugi poradnik. Tam są obrazki jak to powinno wyglądać.

https://xdaforums.com/t/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-all-devices-except-cn.4654009/post-89311595
To samo co wyżej tylko bardziej szczegółowo opisane https://droidwin.com/how-to-unlock-bootloader-on-xiaomi-hyperos-2-android-15/

Wszystkie linki, skróty są zamieszczone w powyższych poradnikach.
Z poradników powyżej Ściągamy
Python https://www.python.org/downloads/ i instalujemy
skrypt (AQLR.7z) https://xdaforums.com/attachments/aqlr-7z.6260101/ i rozpakowujemy.
miflash_unlock_en_7_6_727_43 – na innej wersji nie chciał mi przyjść SMS https://xdaforums.com/attachments/mi_unlock_tool_v7-6-727-43-rar.6155026/

Włączamy przeglądarkę Firefox
Instalujemy rozszerzenie Cookie Editor add-on
Logujemy się na swoje konto z jednego z linków, nie ma znaczenia z którego
L1 https://c.mi.com/global/
L2 https://new.c.mi.com/global/
Gdy jesteśmy zalogowani na koncie, w rozszerzeniu wpisujemy new i rozwijamy new_bbs_serviceToken sekcje i kopiujemy wartość z VALUE to do naszego skryptu AQLR.7 w pliku token.txt file. W Miejsce 1 i 3 (po wklejeniu cyfry są zastąpione)

Włączamy przeglądarkę Chrome
Logujemy się na swoje konto z jednego z linków, nie ma znaczenia z którego
L1 https://c.mi.com/global/
L2 https://new.c.mi.com/global/
W polu adresu wklejamy
javascript : (function(){var token=document.cookie.match(/popRunToken=([^;]+)/);if(token){prompt("Copy the token:", token[1]);}else{alert("Token not found");}})()
(upewniamy się że między „JavaScript” i „:” nie ma spacji.) TO JEST WAŻNE
Gdy wykonaliśmy to poprawnie wyskoczy TOKEN, który kopiujemy do skryptu AQLR.7 w pliku token.txt file. W Miejsce 2 i 4. (po wklejeniu cyfry są zastąpione)

Teraz czekamy na odpowiednią godzinę.
Nie wcześniej jak 30 min przed godziną 24:00 w CHINACH, u nas 18 czas letni, 17 zimowy. Odpalamy skrypt. W AQLR.7
włączamy plik Script.py, wpisujemy 1 i wciskamy enter.
Włączamy plik Script.py, wpisujemy 2 i wciskamy enter.
Włączamy plik Script.py, wpisujemy 3 i wciskamy enter.
Włączamy plik Script.py, wpisujemy 4 i wciskamy enter.
Powinnyśmy mieć 4 okna. Skrypt uruchomi się równo o 24:00 w Chinach.
Nie ważne co pokaże skrypt po godzinie 24.

Zawsze postępujemy
Settings » Advanced Settings » For Developers » Mi Unlock Status » Link Account to Device. Try unlocking with Mi_Unlock.
Ustawienia > Dodatkowych ustawień > Opcje programisty > Stan odblokowania Mi> Powiąż konto z urządzeniem, > spróbuj odblokować miflash_unlock_.
Jeżeli porażka ( jak tak Miałem)
Settings » My Account » Sign out of Account » then restart the device;
Ustawienia > moje konto> wylogowanie z konta xiaomi. I reset urządzenia
After restarting: Settings » Advanced Settings » For Developers » Mi Unlock Status » Link Account to Device. Try unlocking with Mi_Unlock.
Po resecie logujemy się na swoje konto i
Ustawienia > Dodatkowych ustawień > Opcje programisty > Stan odblokowania Mi> Powiąż konto z urządzeniem, NAWET JAK WYSKOCZYŁ BŁĄD spróbuj odblokować miflash_unlock_.
Wyskoczył mi komunikat abym czekał 72h. Przez ten czas nie nie zmieniamy, z telefonem, kontem itp.

Tu sposób na odblokowanie, ewentualnie zagadaj z Quba na PW czy miałby czas coby zdalnie pomóc.

Opublikowano

No to teraz moja historia . Walka z odblokowaniem i za każdym razem porażka . Po kontakcie z QbaPL mam telefon odblokowany i co ciekawe BEZ CZASU NA CZEKANIE 72 godzin. Szacun dla Kolegi bo nie mogę w to uwierzyć. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, mnkowalski napisał(a):

No to teraz moja historia . Walka z odblokowaniem i za każdym razem porażka . Po kontakcie z QbaPL mam telefon odblokowany i co ciekawe BEZ CZASU NA CZEKANIE 72 godzin. Szacun dla Kolegi bo nie mogę w to uwierzyć. 

Wszedłem na nowy level odblokowywania! :) a może kiedyś już miał zdjętą blokadę i byl spowrotem zablokowany?
P.S.

Odezwał sie kolega z forum nastepny, który ma blokade konta Xiaomi, bo robił na 3 na raz. Po jaki mczasie może mu zejść taka blokada?

Opublikowano

A nie podali informacji na ile bana załączyli?
Coś mi świta że chyba przed wakacjami ktoś działał z ruskimi skryptami załapał bana i miał podany czas.

Opublikowano
7 godzin temu, Netoper napisał(a):

A nie podali informacji na ile bana załączyli?
Coś mi świta że chyba przed wakacjami ktoś działał z ruskimi skryptami załapał bana i miał podany czas.

ma do 12.10, długo się zbierał z odpowiedzią

Opublikowano

To ja jestem od tych blokad 😉. Mam konto od czasów xiaomi mi3. Odblokowałem wiele bootloaderow w kolejnych generacjach xiaomi.  Blokade pierwszy raz złapałem jak próbowałem na 3 telefonach jednoczenie kliknąć o 18:00 prośbę o odblokowanie. Kolejna złapałem ja użyłem scrytpu Z opisu tu na forum. Ale dzięki pomocy QbaPL I drugiego konta pożyczonego od szwagra udało się uzyskać zgodę I czekam te trzy doby na odblokowanie. Pozdrawiam image.thumb.png.348885c594838c5413a0b5a630ee9d3d.png

• Like 2
Opublikowano

a jest jakaś możliwość sprawdzenia czy konto ma zgodę na odblokowanie BL, w taki sposób, żeby nie uwiązać blokady do telefonu na jakim się sprawdzi stan odblokowania Mi, czy można to jakoś rozłączyć potem i użyć w docelowym telefonie?

Opublikowano

Zgoda jest przypisana do konkretnego urządzenia i konta jajomi . Jeśli odblokuje się oficjalną metoda

Opublikowano
4 minuty temu, wypcio napisał(a):

Zgoda jest przypisana do konkretnego urządzenia i konta jajomi . Jeśli odblokuje się oficjalną metoda

Wiem. Chodzi o to, ze jest zgoda, ale zeby to sprawdzic trzeba zalogowac sie na jakims telefonie z zablokowany BL, i polaczyc konto z telefonem w stanie odblokowania mi, tylko, ze jezeli sie to uda i konto sie polaczy, czyli jest zgoda, czy da sie to rozpiąć, żeby doeclowy czlowiek sobie odblokowal na innym telefonie?

Zastanawiam sie czy nie wystarczy po pomyslnym sparowaniu konta z telefonem z stanie odblokowaniu mi, po prostu sie wylogowac na telefonie i zalogowac sie ponownie i status odblokowania mi bedzie czysty znow do polaczenia?