Janwoj Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 Teraz to wiadomo dlaczego tak trudno dostać zgodę na odblokowanie BL - po to za darmo, żaden interes - skoro w kilkadziesiąt minut można to zrobić za konkretną kasę.
kris68 Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 Janwoj - wiesz po chyba 6 miesiącach doszedłem do może dla Ciebie głupiego wniosku, ze skoro telefon kosztował 6500 zł — to te 310 zł to nie jest tragedia, a wreszcie mogę korzystać z xiaomi.eu, którego używam w różnych, chyba kilkunastu telefonach od ładnych paru lat. Ale to wybór każdego z nas.... Aha, żeby nie było, ze jestem bogaty, Xiaomi 14 Ultra kupiłem na raty, chodziło mi o optykę Leica, bo z zawodu jestem fotografem.
Kubala94 Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 6 godzin temu, kris68 napisał(a): Napiszę panowie tak, sorry, ze wczoraj w komentarzach trochę się zdenerwowałem , ale miałem ciężką noc (chora MAMA i przespałem niecałe 3h, ale nieważne). Bylem z gościem z NC Unlock umówiony dziś na 7.00 rano, napisałem do niego czy serwer jest online, odpisał ok i żebym włączył fastboot. Potem oczywiście dane z UltraViewer do zdalnego zarządzania, poprosił jeszcze o zainstalowanie AnyDesk i tam podał mi do wpisania numer zaproszenia. Potem już tylko sam zdalnie zainstalował USB_Redirector_Client_1.9.7. Poprosił, żebym nie dotykał laptopa i fona. 10 minut i bootloader odblokowany. Zainstalowałem do mojego modelu Xiaomi 14 Ultra : xiaomi.eu_AURORA_OS2.0.103.0.VNACNXM_15. Wreszcie 😄. Teraz programem, którym zrobiłem kopię fona, pisze, bo dostałem PW jaki soft do tego, czyli : Coolmuster Android Assistant-wczoraj zrobiłem backup, prawie 41 Gb — a teraz restore. Potrwa pewnie ze 20 minut. Ktoś też pytał: robi kopie wszystkiego nawet aplikacji (tych miałem 307, sorry zboczenie), kontakty, sms, foto, mowie, połączenia itd. Teraz tylko pozostaje w każdej wymagającej tego aplikacji zrobić ustawienia. Poukładać apki na ekranie jak mi pasuje i finał. Troszkę się obawiałem tej wysyłki do Singapuru tych 77$, ale myślę, że bardzo się opłaca, a nie od pół roku klikałem codziennie na Mi Community i nigdy nic. Tak, że polecam — nie ma co czekać, koszt w Polsce dużo większy i czekamy parę dni, a tu tylko jak serwer online (ja w sumie poczekałem 15 godzin), 20 minut pracy gościa i wreszcie mogę się cieszyć. Teraz tylko prosimy Kacper Skrzypek o nowe softy do Xiaomi 14 Ultra, nie rezygnujcie, proszę, softy są super w porównaniu z oryginalnym softem, ja tam oprócz nagrywania korzystam z wielu ustawień, których nie ma w sofcie oryginalnym. Napisałem to wszystko, bo może komuś, kto się obawia wysłać tam kasę, się przyda. Mam nadziej, że admin tego posta nie usunie, choć mały offtop. Podziękowania dla Master za udzielenie pomocy. Czyli ncunlock mimo wszystko jest wiarygodny i działa. Mamy potwierdzenie kolejnego użytkownika (oprócz mnie).😁 Dobrze , że udało Ci się w końcu odblokować BL. 1
kris68 Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 (edytowane) BL jak BL, ale wreszcie wgrałem moje " ukochane " xiaomi.eu. Może jestem przeczulony, ale nie ten sam smartfon. I jeszcze jedno, kolega z Singapuru czasem trochę niejasno pisze, a serwery online nie jego wina. Teraz się przywracają apki, więc trzeba je uruchomić i poukładać, tak jak przedtem, żeby mi pasował układ tego co najczęściej używam. I jeszcze jedno, jako że zbliżam się do wieku emerytalnego, w szkołach kiedyś angielskiego nie było, a tu trzeba się było logicznie i szybko dogadać, to dopiero było wyzwanie.... Edytowane 26 Lutego 2025 przez kris68
Kubala94 Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 Godzinę temu, kris68 napisał(a): BL jak BL, ale wreszcie wgrałem moje " ukochane " xiaomi.eu. Może jestem przeczulony, ale nie ten sam smartfon. I jeszcze jedno, kolega z Singapuru czasem trochę niejasno pisze, a serwery online nie jego wina. Teraz się przywracają apki, więc trzeba je uruchomić i poukładać, tak jak przedtem, żeby mi pasował układ tego co najczęściej używam. I jeszcze jedno, jako że zbliżam się do wieku emerytalnego, w szkołach kiedyś angielskiego nie było, a tu trzeba się było logicznie i szybko dogadać, to dopiero było wyzwanie.... Racja, ale do takiej konwersacji to raczej prosty angielski wystarczy , znaczy podstawowe słówka, wyrażenia. Na szczęście żyjemy w czasach gdzie są translatory, jak ktoś nie umie nawet podstawowego angielskiego (nie umniejszając nikomu oczywiście , proszę się nie obrażać 😄) wystarczy wklepać w translator co chcemy przetłumaczyć i kopiuj wklej. Oczywiście translatory idealnie nie tłumaczą ale na podstawowe rzeczy raczej wystarczy. A i dzięki AI, translatory są chyba coraz bardziej "inteligentniejsze" 1
Marrik Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 Koledzy albo mam nieprawdopodobnego farta, albo seria POCO ma inną politykę jeśli chodzi o odblokowanie BL.Nie miałem żadnej zgody na tym dziwnym community, nawet nie zainstalowałem tej aplikacji. HyperOS EEA 1.0.9.0 a w tle wisząca aktualizacja do 2.0.1, ale nie byłem na tyle odważny, by aktualizować.Po prostu dodałem konto w ustawieniach telefonu i spróbowałem odblokować. Dostałem info o czekaniu 72h. Dziś znów spróbowałem i poszło. 1
Kubala94 Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 Ciekawe,może rzeczywiście masz farta 😄albo z POCO jest inaczej. Ponoć na HyperOS nie da się odblokować BL bez uzyskania zgody w aplikacji Xiaomi Community.. A tu proszę. Widocznie od wersji HyperOS 2 sa takie cyrki z tym. A na niektórych wersjach HyperOS 1 da się , tak podejrzewam.
Janwoj Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 (edytowane) Gratuluję. Rozumiem, że w pozycji "Stan odblokowania Mi" i potwierdzeniu Zgadzam się w okienku Wymagane uprawnienia po naciśnięciu przycisku Dodaj konto i urządzenie, takie połączenie u Ciebie nastąpiło. Pytam tak szczegółowo, bo u mnie to nie wychodzi. Przy okazji, jaki to model POCO. Edytowane 27 Lutego 2025 przez Janwoj
Marrik Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 Ponoć na HyperOS nie da się odblokować BL bez uzyskania zgody w aplikacji Xiaomi Community.. A tu proszę.No właśnie wszędzie tak piszą i postanowiłem to sprawdzić. Tak jak pisałem wcześniej, telefon wrócił z serwisu z wgranym eea i nie miałem nic do stracenia. Swoją drogą ciekawe jak oni to wgrali bez odblokowania BL, jak był na romie Indonezja?po naciśnięciu przycisku Dodaj konto i urządzenie, takie połączenie u Ciebie nastąpiło.Tak, dokładnie. Teraz po wgraniu Indonezji znów dodałem konto i też obyło się bez problemów. Telefon to M6 pro 4G
jordan87 Opublikowano 5 Marca 2025 Opublikowano 5 Marca 2025 Dostalem dzis swojego Xiaomi 15 Global z polskiej dystrybocji. Oczywiście utknalem na zgodzie z "Xiaomi community", z informacja ze brak slotow (probowalem okolo 1min po polnocy chinskiego czasu). Zostaje polowanie na zgode czy ten bypass moze zadzialac https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass ? 1
jordan87 Opublikowano 8 Marca 2025 Opublikowano 8 Marca 2025 Zaplacilem NC Unlock 75$ za odblokowanie bo inaczej zwracal bym telefon. MIUI dialler z nagrywaniem rozmow to dla mnie podstawowa funkcja ktora wybieram telefon.
arturcom Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 On 08/03/2025 at 07:26, jordan87 said: Zaplacilem NC Unlock 75$ za odblokowanie bo inaczej zwracal bym telefon. MIUI dialler z nagrywaniem rozmow to dla mnie podstawowa funkcja ktora wybieram telefon. I jak, odblokowali bootloader? Jaki program używali do tego? Masz go na dysku? Też jestem skłonny zapłacić, ale w opisie jest odblokowanie wersji Global, a ja mam EEA. To to samo?
Netoper Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Tak, EEA to global. I nie chodzi stricte o wgrany ROM tylko o rynek z którego pochodzi telefon, bo telefonów z rynku CN nie da się odblokować po za Chinami. A można się spotkać z przypadkami że fon z rynku CN a na pokładzie rom global i zablokowany BL.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
arturcom Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 1 hour ago, Netoper said: A można się spotkać z przypadkami że fon z rynku CN a na pokładzie rom global i zablokowany BL. Też to zauważyłem, że można kupić z rynku CN z romem global i zablokowanym BL. Ten płatny serwis NC Unlock przy niektórych modelach ma usługę "podmiany" romu bez dotykania BL. Może da się podmienić ROM bez odblokowania BL w domowych warunkach np. z EEA na fabryczny Indonesia?
jordan87 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 2 godziny temu, arturcom napisał(a): I jak, odblokowali bootloader? Jaki program używali do tego? Masz go na dysku? Też jestem skłonny zapłacić, ale w opisie jest odblokowanie wersji Global, a ja mam EEA. To to samo? Odblokował, zapłąciłem wieczorem, chciał żebym okolo 6 rano sie odezwal ale cos mu od razu nie poszlo i poprosil aby jeszcze godzine poczekac, po niecalej godzinie byl jzu odblokowany. Na moim komputerze mial tylko zwykle aplikacje a zdalnie udostepnil USB z mojego na swoj i w ten sposob odblokowywał. Ja wrzuciłem najpierw Indonezyjski ale albo za slabo szukalem albo byl tylko Google Dialer bez nagrywania i tak samo jak na Xiaomi 13 wrzuciłem Tajwan i tutaj jest MIUI Dialer. Juz zablokowalem Bootloader na oryginalnym SW tajwańskim.
Netoper Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Może da się podmienić ROM bez odblokowania BL w domowych warunkach np. z EEA na fabryczny Indonesia?Jak fon na nakładce MIUI to jest duża szansa, jak na HyperOs to szanse mocno spadają, z tego co na forum ludki piszą to na HyperOs2 nie idzie podmienić. Możliwe że jest to też powiązane z wersją androida bo np andek15 tak dba o nasze bezpieczeństwo że tam mało co można podłubać.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
arturcom Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 9 hours ago, jordan87 said: wrzuciłem Tajwan Czy ten tajwański ROM ma języki międzynarodowe z polskim, czy tylko chińskie i angielski?
alonsoharris Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 (edytowane) @Kubala94 ncunlock wiarygodny, odblokowywałem 15 Ultra. Owszem mam zgodę z Community, którą uzyskalem rok temu przy odblokowywaniu 14 Ultra, ale bylem dobrym kumplem i jeszcze dwa inne telefony odblokowalem co uniemożliwiło mi odblokowanie mojego (do 20.03.2025). Zabawa na innym koncie jak u wszystkich, 17:00 i zapomnij następny dzień. Ncunlock wieczorem poinformował mnie, że serwery są offline, rano już nie byly. Jakieś 15 minut i odblokowany z tym, że połączenie z pierwszym adresem nie pozwoliło na odblokowanie, dopiero drugi adres z którym sie połączył dał zamierzony wynik. $80 i święty spokój, zamiast klikadła i zabawy w voodoo z Community. Teraz tylko czekać na info od @Kacper Skrzypek o eu rom do 15 ultra. Konwersacja z Ncunlockiem bardzo prostym angielskim, prosił tylko o wyłącznie bocznych monitorów i zmianę rozdzielczości na fullHD. Edytowane 10 Marca 2025 przez alonsoharris 1 1
zagrobelny Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 (edytowane) Sprawdźcie moje podejrzenia bo nie mam na czym: Płatny serwis https://unlocktool.net/ może wykorzystywać starszą wersję miflash do odblokowania natychmiast nowych bootloaderów w wersji: MiFlash Unlock-en-6.5.810.9 która może zawierać bliżej nieokreśloną podatność na złamanie w połączeniu z serwerami Xiaomi. Logowanie zdalne na Twój komputer i przekierowania protokołu USB smartfona na IP w inne miejsce do typa podczas płatnego procesu odblokowania może nie mieć znaczenia. Wersja oficjalnie wycofana, ale znalazłem pod ukrytym linkiem http://miuirom.xiaomi.com/rom/u1106245679/6.5.810.9/miflash_unlock-en-6.5.810.9.zip . Zapytałem też na XDA o sprawdzenie tej możliwości. Edytowane 10 Marca 2025 przez zagrobelny
alonsoharris Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 Mam go w katalogu z plikami od Ncunlock. Nie pamiętam, który uruchamiał. Mam tam dwie wersje, ten co piszesz i miflash_unlock_en_7.6.727.43, do tego HMD, którym się łączył. Na pewno nie zmieniał miflasha po nieudanej próbie, drugi raz odpalił HMD i wpisał inny adres do połączenia. Wrzucam screena jakie miał apki może się komuś przydać.
zagrobelny Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 (edytowane) Żaden nie wpadł na pomysł ukrywania nagrania video ekranu podczas połączenia z procesu odblokowania? Panowie Edytowane 10 Marca 2025 przez zagrobelny
alonsoharris Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 Po cyrku z kombinowaniem z Community, nawet mi to do głowy nie przyszło aby odpalić nagrywanie (chyba jestem zbyt uczciwy). Zastanawia mnie inna rzecz, skoro byłoby to takie proste, to z Mi-Center nie kasowaliby 699 zł za odblokowanie, w korespondencji z nimi też padło hasło o aktywne serwery.
zagrobelny Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 (edytowane) @alonsoharris Poczytaj o zarabianiu na "Zero-day exploit" . Mi-Center, inne mogą ale i nie musza mieć wykupiony dostęp do "preorder" wykonują robotę bdb na naszą korzyść. Spakuj wszystko co zostało "po" użyciu do 1 katalogu i udostępnij. Możesz użyć szybkiego: https://wormhole.app/ Można je zidentyfikować po SHA-1, SHA-256, na filtrację IP już za późno czy szukania proxy. Przyczyń się do ubicia układów ze są równi i równiejsi spoza PL. Edytowane 10 Marca 2025 przez zagrobelny
arturcom Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 Ceny za odblokowanie BL już szaleją. Chyba szykuje się permanentne zakończenie odblokowywania przez pospólstwo.
alonsoharris Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 @zagrobelny pewnie, że udostępnie tylko muszę w firmie rzeczy ogarnąć i pewnie wieczorkiem wrzucę. Z tym, że to ogólnodostępne programy, które normalnie można ściągnąć. Jak to komuś coś pomoże niech korzysta.
zagrobelny Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 (edytowane) @alonsoharris Interesujące czy użyty HMD to Phoenix Service Tool aby fastboot-EDL, ominąć Xiaomi Auth Flash i użyć MiFlash Unlock-en-6.5.810.9 Edytowane 10 Marca 2025 przez zagrobelny
jordan87 Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 Ja nagrywalem dlugo ekran ale na moim komputerze nic takiego sie nie dzialo, miunlocka po mojej stronie uzywal tylko do sprawdzenia statusu blokady. Nie musial by czekac gdyby to faktycznie byla tylko zasluga odpowiedniej wersji miunlocka.
zagrobelny Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 (edytowane) @jordan87 Czy zauważyłeś aby zaznaczał i kopiował Twój IMEI, ID konta Xiaomi poza Twój komputer? Bootloader był natychmiast odblokowany? Pytanie czy to ma moc obalajacą?: 1. Instalacja https://phoenixservicetool.com/, założenie konta, doładowanie 10 kredytów (min. pakiet) poprzez https://gsmserver.com/en/phoenix-service-tool-credits/ ok. 40 PLN (1 kredyt = 1 dolar) 2. Fastboot do EDL (1 kredyt w Phoenix Service Tool), Xiaomi Auth Flash (5 kredytów) 3. MiFlash odblokowania bootloadera z przyznaną autoryzacją Edytowane 10 Marca 2025 przez zagrobelny
jordan87 Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 Nie, z IMEI nic nie widzialem, konto Xiaomi ani mojego ani swojego nie uzywal na moim komputerze. Po powrocie ze zdalnego USB od razu byl odblokowany, musialem tylko recznie wejsc do Bootloadera po tym (w trakcie uzycia zdalnego USB zniknal z mojego managera urzadzen bo obserwowalem).
Janwoj Opublikowano 10 Marca 2025 Opublikowano 10 Marca 2025 (edytowane) Ja na swoim RN13 Pro 5G mimo, że z MIUI14 Android 13 próbowałem odblokować BL metodą na bypass, ale i tym razem wyskakuje mi również końcowy napis "The system is being upgraded. Please try again later. (30003)", czyli taki sam jak przy próbie połaczenia konta z telefonem. Czyli tą metodą również nie da się. Edytowane 10 Marca 2025 przez Janwoj
Kubala94 Opublikowano 11 Marca 2025 Opublikowano 11 Marca 2025 23 godziny temu, zagrobelny napisał(a): @jordan87 Czy zauważyłeś aby zaznaczał i kopiował Twój IMEI, ID konta Xiaomi poza Twój komputer? Bootloader był natychmiast odblokowany? Pytanie czy to ma moc obalajacą?: 1. Instalacja https://phoenixservicetool.com/, założenie konta, doładowanie 10 kredytów (min. pakiet) poprzez https://gsmserver.com/en/phoenix-service-tool-credits/ ok. 40 PLN (1 kredyt = 1 dolar) 2. Fastboot do EDL (1 kredyt w Phoenix Service Tool), Xiaomi Auth Flash (5 kredytów) 3. MiFlash odblokowania bootloadera z przyznaną autoryzacją Sugerujesz, że ncunlock używa do odblokowania BL (znaczy Fastboot do EDL i Xiaomi Auth Flash) programu Phoenix Service Tool? A później MiUnlock/ MiFlash.Hmm gdybym wiedział o tym programie i jak to dokładnie zrobić aby nie uwalić tel. to sam bym sobie te odblokowanie ogarnął i może dużo taniej.. A szukałem właśnie takiego programu, żeby samemu odblokować BL, nawet płatnie ale taniej. Jednak nic nie znalazłem albo jak już to ściema jakaś. Zainstalowałem ten Phoenix Service Tool tak z ciekawości i założyłem konto bez doładowywania żadnych kredytów. Jednak widzę , że ten program nie wspiera mojego tel. Redmi Note 13 4G NFC , nie ma go na liście.. Czyli w moim przypadku musiał chyba użyć innego programu lub to nie ten.
alonsoharris Opublikowano 11 Marca 2025 Opublikowano 11 Marca 2025 @zagrobelny link do plików: https://wormhole.app/6YRJr8#QBVO2UkKsljyw2ulmFKkMg hasło: xiaomi2025 1
zagrobelny Opublikowano 11 Marca 2025 Opublikowano 11 Marca 2025 (edytowane) @Kubala94 Auth raczej cała rodzina tel. Nic nie widzisz, bo masz udostępniony port USB zdalnie i ADB. Typ wykorzystuje podatność np. któreś Miflash na manipulację zgodami lub swoje narzędzie lub zarejestrowane autoryzowane konto serwisowe Xiaomi (mało prawdop. CN nie dzielą się władzą!). @alonsoharris Dzięki zabrałem. Edytowane 11 Marca 2025 przez zagrobelny
Rekomendowane odpowiedzi