Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, cukru napisał:

Szkoda, bo ogólnie to jak na razie MIUI 8 sprawuje się bardzo dobrze. Mi nie zmieniło klawiatury, bo żadnej oprócz SwiftKey nie mam.

Poza tym ten rom i nowe Miui8 też mi się podoba i działa dobrze, chyba lepiej od tego ostatniego 6.5.26 z Miui7. Mi zmieniło bo zainstalowałem dodatki w sumie tylko dla blokowania reklam, ale nie chciało mi się reszty z zipa wywalać, a tam gratisem jest klawiatura Xperia (w sumie nie wiem dlaczego akurat taka, chyba jakaś zaszłość, może sentyment).

Opublikowano
1 minutę temu, cukru napisał:

@[email protected] Najłatwiej jest to zrobić przez aplikację AdAway https://f-droid.org/repository/browse/?fdid=org.adaway kwestia jednego kliknięcia, druga opcja to zainstalować dodatki MIUIPolska, które mają dołączoną blokadę reklam, ale do tego potrzeba TWRP.

Dzięki za info, jak tylko będę miał więcej czasu, wtedy pobawię się.

Jeszcze raz dzięki ;-)

Opublikowano

czy ktoś może być taki miły i sprawdzi z jaką jakością nagrywa redmi3 na nowym miui8? chodzi mi o kbps bo w stable xiaomi eu popsuli nagrywanie i jest 16kbps tylko.

Opublikowano
55 minut temu, mesjasz22 napisał:

czy ktoś może być taki miły i sprawdzi z jaką jakością nagrywa redmi3 na nowym miui8? chodzi mi o kbps bo w stable xiaomi eu popsuli nagrywanie i jest 16kbps tylko.

W 6.6.23 jest 75, 100 i 192 kbps. Rozumiem że chodzi ci o nagrywanie w dyktafonie. 

Opublikowano

Zainstalowałem to najnowsze miuipolska 6.6.2.3 

rozumiem, że teraz wszystkie aktualizacje jakie będą wychodziły ze strony miuipolska będą już na tym miui8?

Ogółem jak wg. Was się ta najnowsza wersja 6.6.2.3 sprawuje? Jest sens na tym przysiadać na dłużej, czy lepiej zostać na czymś innym? 

Zależy mi, żeby było stabilnie i nie było jajec z gpsem. :D

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, xbaker napisał:

Zainstalowałem to najnowsze miuipolska 6.6.2.3 

rozumiem, że teraz wszystkie aktualizacje jakie będą wychodziły ze strony miuipolska będą już na tym miui8?

Ogółem jak wg. Was się ta najnowsza wersja 6.6.2.3 sprawuje? Jest sens na tym przysiadać na dłużej, czy lepiej zostać na czymś innym? 

Zależy mi, żeby było stabilnie i nie było jajec z gpsem. :D

Nie ma żadnych jajec, wszystko działa GPS również. To niezły rom, być może najlepszy z dotychczasowych. Tak, wszystkie nowsze będą już z Miui8. 

Edytowane przez FromWP
  • Like 1
Opublikowano

Ja dzisiaj miałem na trochę dłuższej trasie przetestować GPSa na najnowszym miui i trochę dziwnie to działało. 

Na GPS Test fix łapał od zaraz, a na nawigacji  było już gorzej. Fakt, jak złapał to nawet po dziurach widział i było stabilnie, ale na początku musiałem chwile poczekać (z jakieś 15-30 sekund...). 

Opublikowano

Mam już swojego redmi od 4 miesięcy i zauważyłem z nim pewien problem. Otóż kiedy wjadę na jakieś wypizdowie, gdzie nie ma zasięgu sieci to nie wraca później, mimo dojazdu do mojej miejscowości, gdzie powinienem mieć full zasięg, normalnie jakby karty nie wykrywało. Dopiero restart telefonu pomaga. Cały czas włączone 3g i posiadam rom na zablokowany bootloader. Jakieś porady?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, kredzion napisał:

Mam już swojego redmi od 4 miesięcy i zauważyłem z nim pewien problem. Otóż kiedy wjadę na jakieś wypizdowie, gdzie nie ma zasięgu sieci to nie wraca później, mimo dojazdu do mojej miejscowości, gdzie powinienem mieć full zasięg, normalnie jakby karty nie wykrywało. Dopiero restart telefonu pomaga. Cały czas włączone 3g i posiadam rom na zablokowany bootloader. Jakieś porady?

Ja w domu nie mam zasięgu i mam i tak w koło, więc chyba problem po stronie aparatu... Też mam rom 7.1.3.0 na zablokowany bootloader. Może do końca  jasno nie napisałem... tzn że u mnie jest ok.

Edytowane przez [email protected]
Dodanie tekstu.
Opublikowano
5 minut temu, kredzion napisał:

Tak, zmienić rom, rozumiem że masz 7.1.3 na zabytkowy BL, najmniej zużywający baterię bo nic nie robi, ewentualnie operatora bo prawdopodobnie po jego stronie leży problem.

Opublikowano
12 minut temu, FromWP napisał:

Tak, zmienić rom, rozumiem że masz 7.1.3 na zabytkowy BL, najmniej zużywający baterię bo nic nie robi, ewentualnie operatora bo prawdopodobnie po jego stronie leży problem.

tak posiadam 7.1.3, a jestem ciągle na nim mimo zgody na odblokowanie BL, bo jakoś nie czuję się na siłach, że odblokuje i zainstaluje inne romy.

Opublikowano
1 minutę temu, kredzion napisał:

tak posiadam 7.1.3, a jestem ciągle na nim mimo zgody na odblokowanie BL, bo jakoś nie czuję się na siłach, że odblokuje i zainstaluje inne romy.

Ja mam ten sam rom i dwie karty SIM w ciągłym użytkowaniu i jest tak jak ma być. Operator Orange na obydwu kartach.

Opublikowano

no też mam kartę z orange i dziwne, że dopiero ostatnio ten problem zaczął występować. Tak teraz się zastanawiam, że przyczyną może być to, że mam ręcznie wycinaną przeze mnie kartę.

Opublikowano
1 minutę temu, kredzion napisał:

no też mam kartę z orange i dziwne, że dopiero ostatnio ten problem zaczął występować. Tak teraz się zastanawiam, że przyczyną może być to, że mam ręcznie wycinaną przeze mnie kartę.

Ja mam jedną oryginalną a druga też sam docinałem i hula. Zasięg też mam 3g.

Najlepiej potestuj oby dwa gniazda, wtedy będziesz mógł coś wyeliminować.

Opublikowano
Przed chwilą, FromWP napisał:

Czyli wina operatora, przynajmniej z tym problemem. Orange już dawno ma u mnie czerwoną kartkę.

No nie wiem... najprościej to włóż kartę do innego telefonu i zobacz, czy też tak będzie działo się .

Opublikowano
14 godzin temu, FromWP napisał:

Czyli wina operatora, przynajmniej z tym problemem. Orange już dawno ma u mnie czerwoną kartkę.

Niekoniecznie jest to wina operatora. Jak miałem rom na zablokowany bootloader to telefon czasami nie mógł złapać 3G lub LTE. Mogłem dzwonić i smsować ale z internetu nici. Działo się to zarówno na karcie z Play jak i T-Mobile. Pomagał tylko restart.

Po odblokowaniu problem ustąpił ale wykres zasięgu dziwnie się zachowuje. Potrafi skakać o 1 do 5 kresek. Nawet teraz po przejściu na MIUI 8 jest to samo. Wydaje mi się, że to jakiś bug bo nie wpływa to na jakość rozmów ani na prędkość transmisji danych.

Opublikowano

Wejdź w informacje o telefonie,kliknj 5 razy w info o pamięci wew. Przeniesiesz się w trysb serwisowy. Tam Zmień na chwilę na only LTE. Zobaczysz czy masz zasięg.

Opublikowano

Niczego takiego u siebie nie zaobserwowałem na 6.6.23. Tego romu 7.1.3 na zablokowany używałem tylko chwilę i poza dobrze trzymającą baterią to był taki sobie. 

Opublikowano
Dnia 25.06.2016 o 13:47, FromWP napisał:

A skąd taki rom wynalazłeś skoro najnowszy eu to 6.6.23 dopiero od niecałych dwu dni. Na tym najnowszym bateria wygląda bardzo dobrze, ale potrzeba kilku dni żeby to dokładnie ocenić. Ocenianie zaraz po wgraniu nigdy nie jest miarodajne.

Przepraszam, codziennie pisze czerwiec jako 6 miesiąc i na szybko tak napisałem, a chodziło mi o maj czy rom 6.5.23. Tak jak mówiłem na lbl 7.1.3 eu miałem koło 8-9h sot, na innych pomimu koło 2tyg na każdym nie mogłem takiego czasu wyciągnąć. Na 7.1.3 nie chce wracać bo na nim mam problem z nagrywaniem video a bardziej z dzwiękiem z filmów, dzwięk jak z puszki, harczy itp. na innych jest okej, ale bardziej drenują baterie.. Poleca ktoś jakiś inny rom, na którym bateria trzyma jak na 7.1.3 eu? Pozdrawiam.

Opublikowano
1 godzinę temu, wisniapl napisał:

Przepraszam, codziennie pisze czerwiec jako 6 miesiąc i na szybko tak napisałem, a chodziło mi o maj czy rom 6.5.23. Tak jak mówiłem na lbl 7.1.3 eu miałem koło 8-9h sot, na innych pomimu koło 2tyg na każdym nie mogłem takiego czasu wyciągnąć. Na 7.1.3 nie chce wracać bo na nim mam problem z nagrywaniem video a bardziej z dzwiękiem z filmów, dzwięk jak z puszki, harczy itp. na innych jest okej, ale bardziej drenują baterie.. Poleca ktoś jakiś inny rom, na którym bateria trzyma jak na 7.1.3 eu? Pozdrawiam.

Nie wiem kiedy aktualizowałeś ale podejrzewam że jak większość, czyli wtedy kiedy update się pjawił. Zaczekaj ze zmianą aż bateria się " ułoży" po nowy ROM. Od aktualizacji minęło zaledwie kilka dni i nie ma co oczekiwać iż po jednym czy dwóch ładowaniach jeżeli dużo korzystasz z telefonu nagle bateria zacznie dłużej trzymać. Może po testuj z tydzień i wtedy zobaczysz. Ja na baterię nie narzekam, ładowałem w piątek i przy średnim korzystaniu z włączonym non stop BT, kilkanaście SMS dziś albo jutro przyjdzie pora na dokarmienie.

Opublikowano
Przed chwilą, Vergiliusz napisał:

Nie wiem kiedy aktualizowałeś ale podejrzewam że jak większość, czyli wtedy kiedy update się pjawił. Zaczekaj ze zmianą aż bateria się " ułoży" po nowy ROM. Od aktualizacji minęło zaledwie kilka dni i nie ma co oczekiwać iż po jednym czy dwóch ładowaniach jeżeli dużo korzystasz z telefonu nagle bateria zacznie dłużej trzymać. Może po testuj z tydzień i wtedy zobaczysz. Ja na baterię nie narzekam, ładowałem w piątek i przy średnim korzystaniu z włączonym non stop BT, kilkanaście SMS dziś albo jutro przyjdzie pora na dokarmienie.

Napisałem właśnie wyżej, że na większości romach stabilnych czy rozwojowych siedzę 2tyg potem instaluje innego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, wisniapl napisał:

Napisałem właśnie wyżej, że na większości romach stabilnych czy rozwojowych siedzę 2tyg potem instaluje innego. 

Ostatni z Miui8 jest dobry, czyli 6.6.23. Na pewno lepszy od 6.5.26 i wszystkich stabilnych, poza 7.1.3 pod względem baterii. 

Opublikowano

Witam

Czy w jest w Polsce sklep, w którym można kupić Redmi 3 Pro z wgranym językiem polskim, najnowszymi aktualizacjami?

Opublikowano
6 minut temu, Fugeo napisał:

Witam

Czy w jest w Polsce sklep, w którym można kupić Redmi 3 Pro z wgranym językiem polskim, najnowszymi aktualizacjami?

Nie, wszystkie nowe mają zablokowany BL i sam musisz to odblokować. Niektórzy sprzedawcy wgrywają romy z polskim, ale na taki nie wgrasz żadnych aktualizacji. 

Opublikowano

Najlepiej gdzieś napisać (w internecie), że jeśli chcesz kupić Redmi 3/Pro to nie oczekuj od niego gotowości do dobrej pracy odrazu po wyciągnięciu z pudełka. Żeby porządnie chodził trzeba mieć trochę czasu i chęci do pracy, wtedy będzie działał wyśmienicie :P. Tyle ode mnie :D

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy pytam w dobrym dziale, ale zaryzykuję: czy po odblokowaniu Redmi 3s będą działały romy dostępne dla Redmi 3?

Edytowane przez crabtree