Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trick z Alipay u mnie nie zadziałał... a uj - usunę zaraz to ;D I tak aplikuję -5$ u Goldway'a. 

Czy ktoś może mnie upewnić że wpisałem kod w odpowiednim miejscu ? (wiadomość dla sprzedawcy w czasie składania order'a, czekam na zniżkę ceny i zapłacę wtedy) 

GWESREDMI3

Zrzut ekranu 2016-02-11 o 14.04.45.png

Opublikowano

Która wersja wygląda w miarę dobrze? Różnią się czymś od koloru? Np. ta z czarnym przodem kapkę taniej wychodzi na xshow i fantacy, niż na goldway. Różnią się jakoś strasznie te sklepy?

Opublikowano

Wpisałeś w dobrym miejscu, aczkolwiek raczej nie dostaniesz 5$ rabatu tylko 3$, bo zniżają do ceny 129.99. Przynajmniej mi tak zrobili :) Wcześniej była cena 134,99 i stąd napisali że 5$ zniżki.

Opublikowano

Dobra, jest kwestia tego rodzaju. Chcę kupić telefon dla córki. Miał być Redmi 2 2/16GB, ale waham się i coraz bardziej skłaniam ku Redmi 3. Interesuje mnie jednak, czy w ROMie jest sklep Play? Domyślam się, że nie ma języka polskiego, bo MIUI Polska jeszcze nie ma dla tego modelu. Córa, jak każda nastolatka, często korzysta z Messengera, więc sklep Play jest obowiązkowy. Więc...?

No i druga kwestia. Córa używa obecnie HTC Desire 610. Odczuje różnicę in plus po zmianie telefonu?

Opublikowano
6 minut temu, mrosi napisał:

Dobra, jest kwestia tego rodzaju. Chcę kupić telefon dla córki. Miał być Redmi 2 2/16GB, ale waham się i coraz bardziej skłaniam ku Redmi 3. Interesuje mnie jednak, czy w ROMie jest sklep Play? Domyślam się, że nie ma języka polskiego, bo MIUI Polska jeszcze nie ma dla tego modelu. Córa, jak każda nastolatka, często korzysta z Messengera, więc sklep Play jest obowiązkowy. Więc...?

No i druga kwestia. Córa używa obecnie HTC Desire 610. Odczuje różnicę in plus po zmianie telefonu?

Sklep Play nie jest oryginalnie zainstalowany, ale doinstalujesz go w 3 minuty (z szukaniem). Nawet w sklepie xiaomi jest aplikacja google play, ale mi było łatwiej doinstalować go z pliku.

Co do tego co odczuje córka się nie wypowiem :)

Panowie w wątku "Statystyki użycia baterii" zamieściłem właśnie wynik Redmi3, który wytrzymał bez ładowania całe 9 dni. (oczywiście nie było to 9 dni siedzenia na facebooku :)

• Like 1
Opublikowano

Próbowałem swego czasu instalacji usług Google i Sklepu Play na Mi Note, po tym jak go "uwaliłem" ROMem na Androidzi 6.0 (wówczas nie było jeszcze MIUI Polska) i nie udało się. To znaczy .apk się zainstalowały, ale nie dały się uruchomić. Dlatego obawiam się, że na Redmi 3 może być tak samo. A jeszcze ten zablokowany bootloader...

Opublikowano
2 minuty temu, mrosi napisał:

Próbowałem swego czasu instalacji usług Google i Sklepu Play na Mi Note, po tym jak go "uwaliłem" ROMem na Androidzi 6.0 (wówczas nie było jeszcze MIUI Polska) i nie udało się. To znaczy .apk się zainstalowały, ale nie dały się uruchomić. Dlatego obawiam się, że na Redmi 3 może być tak samo. A jeszcze ten zablokowany bootloader...

No to się nie obawiaj. Otworzyłem paczkę z telefonem i 10 minut później miałem sklep play - nawet nie pamiętam jak to zrobiłem (pewnie napisałem w google zapytanie),  nie zwróciłem uwagi, bo poszło od razu.

Proszę oto link z instrukcją: http://en.miui.com/thread-27856-1-1.html

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, prz3m3k96 napisał:

Jaki jest kod rabatowy na Goldway? Gdzie się go wpisuje kupujac na aliexpres?

1.download aliexpress mobile app

2.Search Key word "Redmi 3"

3.Find out the items redmi 3 with BIG logo "G"
4.Please order with code"GWESREDMI3"
5.Wait for revise price then finish payment.

Promotion period(End:14th Feb)

Tylko wersja Gold

Opublikowano
20 godzin temu, mrosi napisał:

Sklep play nie ma problemu zainstalować jak już wyżej wspominali.
Co do HTC mam ten model w domu i jak dla mnie poza aparatem i baterią za bardzo różnicy nie ma jeśli ktoś używa tylko telefonu do sms/dzwonienie/messenger. Wiadomo ze przy bardziej wymagających aplikacjach różnica jest no i HTC jeśli mam pootwierane dużo apek i chce szybko przełączyć się miedzy nimi to lubi się czasem dłużej zastanowić, tu tego póki co nie zauważyłem. 

• Like 1
Opublikowano

Panie, Panowie

Spotkałem się z opinią że po konferencji Xiaomi, cena R3 może spaść. Pytanie: Czy takie myślenie, potwierdzone jest historycznie ?

Mi3, Mi4, Redmi2... Czy były ogłaszane ich obniżki w czasie prezentacji innych sprzętów? ; ) 

Opublikowano

Tak za grosze...
Cena systematycznie ale powoli będzie spadać jak to w przypadku każdego modelu, do tego okazyjne promocje, kody, kupony itp. W tej chwili cena redmi 3 jest już całkiem przyzwoita.

Opublikowano (edytowane)

Z tym się bardziej zgodzę, bo z tymi groszami to akurat trochę przesadziłeś. Chociaż spójrz ile trzyma cenę redmi 2 i redmi 2 pro. Więc za te 100 110 to pewnie nie tak szybko albo w dobrej promocji. Normalnie póki co myślę że cena w najbliższym czasie uklasuje się na jakieś 120 125$ i będzie tak się trzymać.

Teraz jest akcja w zbieraniu coinsów na ali w apce mobilnej i można wymienić później na kupony, najwyższy 10$, więc teoretycznie np. na ali 132-134$ od pewnych sprzedawców i można będzie obniżyć o 10$ cenę.

Edytowane przez fake4r
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie należy zapominać że zawsze dochodzi koszt wysyłki, który często jest wliczony w cenę telefonu. O ile pierdołki nierejestrowane wysyłają za darmochę to te cięższe i rejestrowane kosztują już kilka lub kilkanaście $ stąd też zawsze ceny będą wyższe niż nawet te sugerowane.

Edytowane przez fake4r
Opublikowano

A skąd bierzecie te sugerowane ceny? Jaką sugerowaną cenę ma np Redmi 2?

Przed chwilą, Eragon napisał:

u Goldway'a darmowa jest rejestrowana? :D

tak, za +30$ nikt ci nierejestrowaną nie wyśle... za duże ryzyko.

Opublikowano

Panowie, jak potwierdzić orginalność zarówno telefonu jak i softu? Tel kupiony z xiaomiforsale.com.

Telefon mogę prawdopodobnie potwierdzić appką lub:

http://order.mi.com/service/imei

Tylko nie wiem jak obejść captchę.

Co do softu:

1. Vol+ + Power - test menu

2. Vol- + Power - fastboot, obrazek się zgadza

3. Vol+ + Vol - + Power - obrazek z kabelkiem

4. Wersja softu 7.1.1.0(LHPCNCK), język angielski i chiński.

Wszystko to jest wystarczającym dowodem oryginalności?

Opublikowano

Ostrożności nigdy nie za wiele, zdziwiło mnie że mam sklep play ;) Ale widzę że ktoś chyba go doinstalował w pakiecie startowym, bo jeszcze apk zostało w pamięci.

Opublikowano
2 godziny temu, jqb napisał:

Panowie, jak potwierdzić orginalność zarówno telefonu jak i softu? Tel kupiony z xiaomiforsale.com.

Telefon mogę prawdopodobnie potwierdzić appką lub:

http://order.mi.com/service/imei

Tylko nie wiem jak obejść captchę.

Co do softu:

1. Vol+ + Power - test menu

2. Vol- + Power - fastboot, obrazek się zgadza

3. Vol+ + Vol - + Power - obrazek z kabelkiem

4. Wersja softu 7.1.1.0(LHPCNCK), język angielski i chiński.

Wszystko to jest wystarczającym dowodem oryginalności?

Mi udało się obejść chińską captchę za pomocą translatora google w telefonie. Przerysowywałem chińskie znaczki i wysyłałem sobie je mailem. Za 4 razem udało mi się to poprawnie zrobić :)

Opublikowano

Orientujecie się jak działa ta funkcja na ibuygou "daj znać nam gdzie jest taniej'?
Obecnie na ali można za 132$ znaleźć a na ibuygou ciągle jest kwota 169$.
Czy napisanie do nich gdzie jest taniej coś pomoże?
Nawet jak gdyby tylko wyrównali to razem z kuponami od Pirzu będzie już całkiem ciekawa cena ;)  

Opublikowano

Ile wam zostaje ramu wolnego jeżeli nie macie żadnej aplikacji uruchomionej? (Usługi googla zainstalowane)

Mi zostaje 800Mb, to nie mało? ;)

Opublikowano
2 godziny temu, domi.nos napisał:

W ogóle to miui jest super, bardzo ładne i dopracowane. Ale jakie ciężkie...

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka

Co masz na myśli pisząc że jest ciężkie?

Opublikowano
54 minuty temu, johnybiu napisał:

Co masz na myśli pisząc że jest ciężkie?

Mam na myśli to, że 2GB ramu to naprawdę dużo jak na czysty android. Ale na MIUI to mało, dużo ramu jest zapchane, a widać to w taki sposób, że mało aplikacji jest w pamięci po zamknięciu. Na moim tablecie z 2GB ramu, większość aplikacji siedzi twardo w tle. A tutaj niestety nie... Ale z drugiej strony, to telefon za 100$. Więc, zobaczymy jak będzie jakiś cyanogenmod czy blisspop.