Hertz___ Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 6.3.11 na duży plus względem np baterii. Wysłane z mojego Redmi Note 2 O gustach sie nie dyskutuje ale od tej czcionki krwawia oczy 2
Vassilij Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) U mnie strasznie dużo zabiera jakiś system wakelock o co tu może chodzić? Jakiś audiomix się odpala (mam vipera zainstalowanego) @Edit dodam że wszystkie dzwięki (blokowania, klawiszy itp) mam wyciszone... Edytowane 14 Marca 2016 przez Vassilij
Marcin.M Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Ktoś tu narzekał na słabe prędkości napisu na SD XRN2 by Tapatalk
GarryMoveOut Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Ktoś tu narzekał na słabe prędkości napisu na SD XRN2 by Tapatalk Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Vassilij Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 wystarczy sd benchmark wpisac w sklepie BTW na najnowszej wersjii ciągle jak w poprzednich brak powiadomień np. OLX . 1
Szami81 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 U mnie zapis i odczyt 5mb/s tylko a karta ma odczytu 40.Powoli mam dosc tego softu i mysle nad instalacja global 7.1.3. Czy wystarczy zrobic full wipe wgrac soft do pamieci telefonu i w twrp zainstalowac czy procedura przechodzenia z miui polska na global jest inna?ps. Moje usterki lista: Wolna karta pamieci W chrome nie dziala pobieranie Na stronie telewizjady po odpaleniu full screen przegladarka sie zawiesza (kazda) Nie mam dymkow mesengera na pulpicie W antutu spadek do 45000 bylo 51000 Nie moge zamienic systemowego playera wideo na vlc, mx player :/ Jak widzicie sporo tego. Zastanawia mnie czemu niektorym wszystko dziala a u mnie nie. Full wipe byl i przed i po instalacji. Rece opadaja bo wszystko na 7.0.6.0.0 dzialalo pieknie:/
GarryMoveOut Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 19 minut temu, Szami81 napisał: U mnie zapis i odczyt 5mb/s tylko a karta ma odczytu 40.Powoli mam dosc tego softu i mysle nad instalacja global 7.1.3. Czy wystarczy zrobic full wipe wgrac soft do pamieci telefonu i w twrp zainstalowac czy procedura przechodzenia z miui polska na global jest inna?ps. Moje usterki lista: Wolna karta pamieci W chrome nie dziala pobieranie Na stronie telewizjady po odpaleniu full screen przegladarka sie zawiesza (kazda) Nie mam dymkow mesengera na pulpicie W antutu spadek do 45000 bylo 51000 Nie moge zamienic systemowego playera wideo na vlc, mx player :/ Jak widzicie sporo tego. Zastanawia mnie czemu niektorym wszystko dziala a u mnie nie. Full wipe byl i przed i po instalacji. Rece opadaja bo wszystko na 7.0.6.0.0 dzialalo pieknie:/ Co do wolnej karty to zależy jaką masz kartę. Jakiej klasy prędkości, jaki ma system plików, jak bardzo jest zapełniona. Dymki można włączyć, poszukaj na forum jest poradnik. Atutu to nie wyznacznik wydajności, tylko suchy wynik o niczym nie świadczy. A co do domyślnych aplikacji to możesz je zmienić w ustawieniach>aplikacje>domyślne
szuineg Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 4 godziny temu, Vassilij napisał: U mnie strasznie dużo zabiera jakiś system wakelock o co tu może chodzić? Jakiś audiomix się odpala (mam vipera zainstalowanego) @Edit dodam że wszystkie dzwięki (blokowania, klawiszy itp) mam wyciszone... opcje programistyczne i wyłącz "używaj nuPlayera"
Vassilij Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 @szuineg Dzięki, już wyłączyłem, dam znać czy pomogło
Marcin.M Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 U mnie zapis i odczyt 5mb/s tylko a karta ma odczytu 40.Powoli mam dosc tego softu i mysle nad instalacja global 7.1.3. Czy wystarczy zrobic full wipe wgrac soft do pamieci telefonu i w twrp zainstalowac czy procedura przechodzenia z miui polska na global jest inna?ps. Moje usterki lista: Wolna karta pamieci W chrome nie dziala pobieranie Na stronie telewizjady po odpaleniu full screen przegladarka sie zawiesza (kazda) Nie mam dymkow mesengera na pulpicie W antutu spadek do 45000 bylo 51000 Nie moge zamienic systemowego playera wideo na vlc, mx player :/ Jak widzicie sporo tego. Zastanawia mnie czemu niektorym wszystko dziala a u mnie nie. Full wipe byl i przed i po instalacji. Rece opadaja bo wszystko na 7.0.6.0.0 dzialalo pieknie:/ Telewizjada u mnie ma telefonie też nie działa. nie trzeba robić wipe po instalacji jeśli zrobiłeś full wipe przed nią. To że na karcie SD pisze ze ma być szybką nie znaczy że taka jest. XRN2 by Tapatalk
Szami81 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) 13 godzin temu, Marcin.M napisał: To że na karcie SD pisze ze ma być szybką nie znaczy że taka jest. Wczesniej mialem ja w lg g3 dzialala jak nalezy Minimum Read Speed 10MB/s Minimum Write Speed 10MB/s Maximum Read Speed 48MB/s Maximum Write Speed 48MB/s A teraz ledwie 5mb na sek zapis i odczyt wiec uwazam ze cos jest nie tak.Karte czyscilem w opcjach telefonu Edytowane 15 Marca 2016 przez Szami81
Acian24 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Mi niestety po aktualizacji bateria zauważalnie szybciej schodzi w nocy. Do tej pory było to 1-2% proc., teraz nawet 13! Zżera to proces android os. Ehh...a na 6.1.29 było wszystko super. Ciekawość jednak wzięła górę
Frty Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 No zbyt dobrze nie jest. Wczesniejszy rom był bardziej stabilny. Bateria też leci pomimo nowych 'usprawnień'.
Majster90 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Jaki rom polecacie teraz zainstalować 6.3.11 czy jakiś poprzedni a może stable xiaomi.eu ? To mój pierwszy telefon od xiaomi i w ogóle z miui.
Hubal Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 7.1.3.0 stable Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
tosshi2 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 7.1.3.0 stable Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Najnowszy stable testowales?
Karoleq121 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Oplaca sie instalowac update czy czekac do piątku na nowy?
galakty Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 4 godziny temu, tosshi2 napisał: Najnowszy stable testowales? 7.1.3 jest na tyle dobre, że nie widzę sensu pogoni za numerem. 1
xbaker Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Mógłby ktoś mi przypomnieć jak się ustawialo te pływające okna w messengerze? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
GarryMoveOut Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Prawy górny róg opcja "Szukaj" Nie musisz dziękować A przepraszam nie zauważyłem że to z tapatalka. To klikasz na plusa a potem na lupę i wpisujesz tutorial pływające okna Edytowane 17 Marca 2016 przez GarryMoveOut 1
Karoleq121 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 coś się chyba zepsuło xd przed update miałem 76% po 44 i było ok az nagle podskoczylo 20%, WTF?
galakty Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 4 minuty temu, Karoleq121 napisał: coś się chyba zepsuło xd przed update miałem 76% po 44 i było ok az nagle podskoczylo 20%, WTF? Xiaomi Też raz tak miałem. Wyłączyłem telefon przy 50%, włączyłem, a tam 80%.
Frty Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Powiadomienia nie chcą się wyłączyć w nowym (. 11) dev. w niektórych aplikacjach Ale najgorsze jest to iz bywa że ni z tego ni z owego włącza się aplikacja uruchomiona wcześniej i nie widoczna już w ostatnich
Karoleq121 Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 po update bateria klękła totalnie, 1% na minutę, max 2,5h sot...
Mazurak7 Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Ja wczoraj na najnowszym wyciągnąłem prawie 5 godzin, więc nie wiem co u Was jest nie tak. Wifi, twitch, youtube, aplikacje typu messenger, facebook itp. Nie zrobiłem niestety screenshota
rysib Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Opublikowano 18 Marca 2016 Po jakimś czasie przeszedłem z legendarnego już 5.10.29 na nowsze (różne aktualizacje) i za każdym razem bateria trzymała sporo krócej. Jakiś tydzień temu wróciłem do 5.10.29... i bateria dalej trzyma miernie. A możeto wina samej baterii? Może jakość używanych przez Xiaomi ogniw jest słaba? Choć moje narzekania na czas pracy na jednym ładowaniu zaczęły się po aktualizacji. Czy istnieć może związek między żywotnością ogniw a procesami związanymi z aktualizacją? Bezpośrednio po każdej aktualizacji stan baterii spadał o kilka-kilkanaście %. Może ktoś bardziej obeznany z tym tematem się wypowie?
Hertz___ Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Po jakimś czasie przeszedłem z legendarnego już 5.10.29 na nowsze (różne aktualizacje) i za każdym razem bateria trzymała sporo krócej. Jakiś tydzień temu wróciłem do 5.10.29... i bateria dalej trzyma miernie. A możeto wina samej baterii? Może jakość używanych przez Xiaomi ogniw jest słaba? Choć moje narzekania na czas pracy na jednym ładowaniu zaczęły się po aktualizacji. Czy istnieć może związek między żywotnością ogniw a procesami związanymi z aktualizacją? Bezpośrednio po każdej aktualizacji stan baterii spadał o kilka-kilkanaście %. Może ktoś bardziej obeznany z tym tematem się wypowie? Ze spada bezposrednio po aktualizacji to akurat normalne, nie przjmujcie sie tak ta bateria , zauwazylem ze po kilku dniach od aktualizacji ona dziala bardziej wydajne. Mam dwa RN 2 jeden 32 Gb drugi 16 i w obu przypadkach jest jednakowo.
Mundi Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 W dzisiejszej aktualizacji 6.3.17 nie ma aplikacji Mifit! Jest ona osobno do pobrania. W związku z tym mam może głupie pytanie. Jak zainstalować tą alikację? Z pliku APK czy cały zip zainstalować przez recovery?
fredek Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 2 minuty temu, Mundi napisał: W dzisiejszej aktualizacji 6.3.17 nie ma aplikacji Mifit! Jest ona osobno do pobrania. W związku z tym mam może głupie pytanie. Jak zainstalować tą alikację? Z pliku APK czy cały zip zainstalować przez recovery? Jak sobie zrobisz zipa to będziesz instalował w recovery a na razie to ściągnij apk i zainstaluj.
galakty Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Jak masz plik apk to jak apk, jak masz zip to jako zip przez recovery. Za dużo mieszacie tymi romami i potem tak jest z baterią.. Wgl aktualizowanie co tydzień to moim zdaniem głupota. Jak kupowałem RN2 to się zajarałem, ooo co tydzień aktualizacja, ale ten telefon ma wsparcie deweloperskie ! Kupa a nie wsparcie. Dodadzą jakieś nowe ikonki, motyw pogody, kilka tapet a przy okazji zepsują dziesięć rzeczy, które działały. Nie potrafią naprawić banalnych błędów, dopiero po pół roku / roku im się udaje. Przejdźcie na Stable i dajcie żyć baterii oraz systemowi. To nie Windows Phone czy iOS.
fullrespect Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 2 godziny temu, rysib napisał: Po jakimś czasie przeszedłem z legendarnego już 5.10.29 na nowsze (różne aktualizacje) i za każdym razem bateria trzymała sporo krócej. Jakiś tydzień temu wróciłem do 5.10.29... i bateria dalej trzyma miernie. A możeto wina samej baterii? Może jakość używanych przez Xiaomi ogniw jest słaba? Choć moje narzekania na czas pracy na jednym ładowaniu zaczęły się po aktualizacji. Czy istnieć może związek między żywotnością ogniw a procesami związanymi z aktualizacją? Bezpośrednio po każdej aktualizacji stan baterii spadał o kilka-kilkanaście %. Może ktoś bardziej obeznany z tym tematem się wypowie? 17 minut temu, Hertz___ napisał: Ze spada bezposrednio po aktualizacji to akurat normalne, nie przjmujcie sie tak ta bateria , zauwazylem ze po kilku dniach od aktualizacji ona dziala bardziej wydajne. Mam dwa RN 2 jeden 32 Gb drugi 16 i w obu przypadkach jest jednakowo. Kupcie sobie takie male urzadzenie to chociaz bedziecie wiedzieli ile wladowaliscie mAh w ta baterie: http://www.gearbest.com/usb-gadgets/pp_181170.html Na czuja to mozna kury macac....
Mundi Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) 20 minut temu, fredek napisał: Jak sobie zrobisz zipa to będziesz instalował w recovery a na razie to ściągnij apk i zainstaluj. Nie trzeba robić zipa bo na stronie miuipolska jest już w tej formie. Dzięki za info! P.S. No niestety nie można zainstalować tego zipa ze strony przez recovery! Edytowane 18 Marca 2016 przez Mundi
Hertz___ Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Kupcie sobie takie male urzadzenie to chociaz bedziecie wiedzieli ile wladowaliscie mAh w ta baterie: http://www.gearbest.com/usb-gadgets/pp_181170.html Na czuja to mozna kury macac.... Ale mi to wisi ile laduje najwazniejsze ze tel spokojnie przy moich potrzebach laduje co 2 dni .
Rekomendowane odpowiedzi