galakty Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 18 minut temu, Barter napisał: Zainstalowałem. Brak problemów przy aktualizacji i po. Wydaje się, że telefon działa płynniej. Zawsze po aktualizacji działa płynniej. Za 2 dni wróci do normy. 2
_STRIGOI_ Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Pytanie, jak będzie teraz z baterią :V
preza Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 6.2.18Antutu 47795.płynność w menu wzrosła też mam takie odczucie. Wysłane z mojego Redmi Note 2
Marcin.M Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 potwierdzam że w 6.2.18 naprawiony jest bug mikrofonu przy nagrywaniu poziomym XRN2 by Tapatalk
Adreholt Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Mi antutu podskoczyło prawie do 49k także git poza tym wszystko działa jak w poprzedniej aktualizacji także ok ! no i naprawili ucinanie wyrazów. Zobaczymy jak z baterią jeżeli będzie tak samo lub lepiej to pewnie zostanę już na tej aktualizacji
_STRIGOI_ Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 58 minut temu, Adreholt napisał: Mi antutu podskoczyło prawie do 49k także git poza tym wszystko działa jak w poprzedniej aktualizacji także ok ! no i naprawili ucinanie wyrazów. Zobaczymy jak z baterią jeżeli będzie tak samo lub lepiej to pewnie zostanę już na tej aktualizacji Wynik antutu w żadnym stopniu nie przekłada się na rzeczywistą wydajność telefonu. Pobaw się z Geekbench.
Adreholt Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 W geekbench też lepiej ) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Waxy Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Wynik antutu w żadnym stopniu nie przekłada się na rzeczywistą wydajność telefonu. Pobaw się z Geekbench. W geekbench też lepiej ) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka A ile na miui wychodzi w tym teście? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
gwalberg Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zdecydowanie nowa aktualizacja trzyma lepiej na baterii. Wysłane z Redmi Note 2
grembi Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zdecydowanie nowa aktualizacja trzyma lepiej na baterii. Wysłane z Redmi Note 2 Więcej niż 5,5h sot będzie?? Wysłane z mojego Redmi Note 2
gwalberg Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Narazie mogę tylko powiedzieć że lepiej trzyma na czuwaniu. Wysłane z Redmi Note 2
grembi Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Narazie mogę tylko powiedzieć że lepiej trzyma na czuwaniu. Wysłane z Redmi Note 2 Jasne, dzięki będę obserwował Wasze testy i może się skuszę Wysłane z mojego Redmi Note 2
UltiMet Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 W testach lekko podskoczyła wydajność. Ale napisałem 6 smsów i baterii -4% co jest ? Spada strasznie szybko
gwalberg Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 W testach lekko podskoczyła wydajność. Ale napisałem 6 smsów i baterii -4% co jest ? Spada strasznie szybko U mnie bateria lepiej trzyma, nie chce mi się sprawdzać na GSam Battery, ale z tego co widzę to jest lepiej. Od jakiegoś czasu nie nadpisuje rom tylko robię wipe, system, cache i cache dalvik i wtedy instalacja. Wysłane z Redmi Note 2
Accro Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Czemu w nowej kompilacji (6.2.18) zmienili wygląd belki powiadomień... Kiedyś było jednolite rozmycie, a teraz jest podzielone na powiadomienia (ciemniejsze) oraz godzinę+szukajkę (jaśniejsze). No i czasem animacje się bugują przy wpisywaniu kodu na ekranie blokady - brakuje animacji. Będę testował baterię, bo na wersji sprzed 2 tygodni było średniawo.
Postkoala Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Faktycznie ta belka dziwna, chętnie bym ją wyłączył. Za to odnoszę wrażenie, że BT nie rwie się tak jak w poprzedniej wersji. 1
Accro Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 No i animacje otwierania folderów jest dłuższa, to mnie irytuje :v
matt_s Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 31 minut temu, Accro napisał: No i animacje otwierania folderów jest dłuższa, to mnie irytuje :v W opcjach programistycznych można pozmieniać długości trwania animacji.
UltiMet Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Ta belka jest kiepska. PS. wszystko działa zrobiłem wipe cache, dalvik, usunąłem pliki śmieci (600MB) i wszystko git 1
Waxy Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Nawet znosnie xposed działa na tym nowym romie '6.2.18 miui polska' Nie wszystkie moduły i ich funkcje da się wykorzystać ale i tak jest świetnie. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Accro Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Proszę, zmieńcie (lub dajcie wybór) wyglądu tej belki, bo wygląda kiepsko Ogólnie wydaje mi się, że telefon działał żwawiej na wersji sprzed 2 tygodni :/ Szczególnie irytuje mnie otwieranie folderów na stronie głównej xD Tak samo galeria, otwiera się sekundę-dwie, wcześniej natychmiast. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Accro
PolskaWTF Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 3 godziny temu, UltiMet napisał: Ta belka jest kiepska. PS. wszystko działa zrobiłem wipe cache, dalvik, usunąłem pliki śmieci (600MB) i wszystko git Możesz podlinkować xposed :)?
Kyrtap Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Czy sterowanie odtwarzaczem zostało całkowicie usunięte z obszaru powiadomień czy da się to ręcznie włączyć? Nie wgrałem jeszcze aktualizacji, stąd pytanie. Xiaomi Redmi Note 2 - Tapatalk.
Waxy Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) 43 minuty temu, PolskaWTF napisał: Możesz podlinkować xposed ? http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=229274&extra=page%3D1&mobile=2 Edytowane 21 Lutego 2016 przez Waxy 1
mara44 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 I jak bateria trzyma na tej najnowszej i czy coś poprawili z aparatem?
matt_s Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Przed chwilą, mara44 napisał: I jak bateria trzyma na tej najnowszej i czy coś poprawili z aparatem? Wczoraj jakoś przed południem aktualizowałem z 5.12.10. Bez Wipe. Dziś rano ( ok.7) odłączony od ładowarki, na chwilę obecną 75 %. Ekran 1,5h, rozmowy 30 min, praca wifi 13h, dwie karty sim. Jak narazie jestem dość zaskoczony, na 5.12.10 w najlepszym wypadku było ok. 50-55%. Miejmy nadzieje, że tak zostanie. Co ciekawe, nie widzę *wakelock* - Jest Adroid OS i System Android. Ok. godzine po aktualizacji miałem zwieche - musiałem wyciągać baterie- czarny ekran, brak reakcji na cokolwiek. Ale to jeden taki incydent. Aparatu nie testowałem, pewnie i tak nie zauważyłbym różnicy. No i najważniejsze w moim przypadku - nie ma problemu z przygasającym ekranem co jakiś czas, jaki miałem na 5.12.10 Osobiście jestem zadowolony z przesiadki.
gwalberg Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Nawet znosnie xposed działa na tym nowym romie '6.2.18 miui polska' Nie wszystkie moduły i ich funkcje da się wykorzystać ale i tak jest świetnie. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Od kiedy na rozwojowej działa xposed. To było zarezerwowane tylko dla stable i nie dla wszystkich wersji. Jeśli faktycznie działa to jakie moduły działają, jakie masz zainstalowane? Wysłane z Redmi Note 2
KANAR Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, Waxy napisał: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=229274&extra=page%3D1&mobile=2 Jako że pierwszy to odkryłeś proponuję żebyś założył nowy temat w dziale Modyfikacje i podał linki. Edit. Trzeba doinstalowywać moduły ręcznie ale to nie szkodzi, działa Amplify :) Edytowane 21 Lutego 2016 przez KANAR
_STRIGOI_ Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Próbował to ktoś instalować na 6.1.21?
d3tr0 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 41 minut temu, matt_s napisał: No i najważniejsze w moim przypadku - nie ma problemu z przygasającym ekranem co jakiś czas, jaki miałem na 5.12.10 Długo siedzialem na tej wersji i takiego problemu nigdy nie zaobserwowałem, może auto jasność ona kuleje prawie w każdej wersji bardziej lub mniej.
mara44 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 47 minut temu, matt_s napisał: Wczoraj jakoś przed południem aktualizowałem z 5.12.10. Bez Wipe. Dziś rano ( ok.7) odłączony od ładowarki, na chwilę obecną 75 %. Ekran 1,5h, rozmowy 30 min, praca wifi 13h, dwie karty sim. Jak narazie jestem dość zaskoczony, na 5.12.10 w najlepszym wypadku było ok. 50-55%. Miejmy nadzieje, że tak zostanie. Co ciekawe, nie widzę *wakelock* - Jest Adroid OS i System Android. Ok. godzine po aktualizacji miałem zwieche - musiałem wyciągać baterie- czarny ekran, brak reakcji na cokolwiek. Ale to jeden taki incydent. Aparatu nie testowałem, pewnie i tak nie zauważyłbym różnicy. No i najważniejsze w moim przypadku - nie ma problemu z przygasającym ekranem co jakiś czas, jaki miałem na 5.12.10 Osobiście jestem zadowolony z przesiadki. Dzięki za szybką odpowiedź ja teraz jestem na 6.1.21 i w sumie jestem zadowolony tak że poczekam na wypowiedzi innych kolegów i może się skuszę
UltiMet Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Zdaje mi się że na 6.1.21 była najlepsza pod względem baterii, ale nie wiem potestuje jutro Bateria trzyma dobrze, zarówno na czuwaniu jak i na użytkowaniu jestem zadowolony. Edytowane 22 Lutego 2016 przez UltiMet
Mazurak7 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Jak dla mnie opcja szukania na pasku powiadomień całkowicie nieprzydatna, zniknęło sterowanie muzyką, ale za to w końcu zrobili tak, że jeśli telefon jest przychylony poziomo to od razy widać pasek jasności a nie jak wcześniej że trzeba było przesunąć przełączniki
Acid Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Jest sterowanie muzyką tylko musisz coś puścić. Wysłano z Mi4c
Mazurak7 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 3 godziny temu, Acid napisał: Jest sterowanie muzyką tylko musisz coś puścić. Wysłano z Mi4c Jeśli chodzi Ci o sterowanie w obszarze powiadomień przy odpaleniu muzyki to jest. Niestety zniknęło sterowanie w togglach, a było przydatne bo przy korzystaniu z innej aplikacji można było bezpośrednio odpalić muzykę, no ale co zrobisz? Nic nie zrobisz
Rekomendowane odpowiedzi