Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Barter napisał:

Zainstalowałem. Brak problemów przy aktualizacji i po. Wydaje się, że telefon działa płynniej.

Zawsze po aktualizacji działa płynniej. Za 2 dni wróci do normy.

• Like 2
Opublikowano

Mi antutu podskoczyło prawie do 49k także git poza tym wszystko działa jak w poprzedniej aktualizacji także ok ! no i naprawili ucinanie wyrazów. Zobaczymy jak z baterią jeżeli będzie tak samo lub lepiej to pewnie zostanę już na tej aktualizacji 

Opublikowano
58 minut temu, Adreholt napisał:

Mi antutu podskoczyło prawie do 49k także git poza tym wszystko działa jak w poprzedniej aktualizacji także ok ! no i naprawili ucinanie wyrazów. Zobaczymy jak z baterią jeżeli będzie tak samo lub lepiej to pewnie zostanę już na tej aktualizacji 

Wynik antutu w żadnym stopniu nie przekłada się na rzeczywistą wydajność telefonu. Pobaw się z Geekbench.

Opublikowano
Wynik antutu w żadnym stopniu nie przekłada się na rzeczywistą wydajność telefonu. Pobaw się z Geekbench.

W geekbench też lepiej )

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

A ile na miui wychodzi w tym teście?

Opublikowano
Zdecydowanie nowa aktualizacja trzyma lepiej na baterii.

Wysłane z Redmi Note 2

Więcej niż 5,5h sot będzie??

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano
Narazie mogę tylko powiedzieć że lepiej trzyma na czuwaniu.

Wysłane z Redmi Note 2

Jasne, dzięki będę obserwował Wasze testy i może się skuszę

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano
W testach lekko podskoczyła wydajność.

Ale napisałem 6 smsów i baterii -4% co jest ? Spada strasznie szybko

U mnie bateria lepiej trzyma, nie chce mi się sprawdzać na GSam Battery, ale z tego co widzę to jest lepiej. Od jakiegoś czasu nie nadpisuje rom tylko robię wipe, system, cache i cache dalvik i wtedy instalacja.

Wysłane z Redmi Note 2

Opublikowano

Czemu w nowej kompilacji (6.2.18) zmienili wygląd belki powiadomień... Kiedyś było jednolite rozmycie, a teraz jest podzielone na powiadomienia (ciemniejsze) oraz godzinę+szukajkę (jaśniejsze). No i czasem animacje się bugują przy wpisywaniu kodu na ekranie blokady - brakuje animacji. Będę testował baterię, bo na wersji sprzed 2 tygodni było średniawo. :P

Opublikowano
31 minut temu, Accro napisał:

No i animacje otwierania folderów jest dłuższa, to mnie irytuje :v

W opcjach programistycznych można pozmieniać długości trwania animacji.

Opublikowano

Nawet znosnie xposed działa na tym nowym romie '6.2.18 miui polska' Nie wszystkie moduły i ich funkcje da się wykorzystać ale i tak jest świetnie.

Opublikowano (edytowane)

Proszę, zmieńcie (lub dajcie wybór) wyglądu tej belki, bo wygląda kiepsko 

Ogólnie wydaje mi się, że telefon działał żwawiej na wersji sprzed 2 tygodni :/ Szczególnie irytuje mnie otwieranie folderów na stronie głównej xD Tak samo galeria, otwiera się sekundę-dwie, wcześniej natychmiast.

Edytowane przez Accro
Opublikowano
3 godziny temu, UltiMet napisał:

Ta belka jest kiepska.

PS. wszystko działa zrobiłem wipe cache, dalvik, usunąłem pliki śmieci (600MB) i wszystko git

Możesz podlinkować xposed :)?

Opublikowano

Czy sterowanie odtwarzaczem zostało całkowicie usunięte z obszaru powiadomień czy da się to ręcznie włączyć?

Nie wgrałem jeszcze aktualizacji, stąd pytanie.

Xiaomi Redmi Note 2 - Tapatalk.

Opublikowano
Przed chwilą, mara44 napisał:

I jak bateria trzyma na tej najnowszej i czy coś poprawili z aparatem? 

Wczoraj jakoś przed południem aktualizowałem z 5.12.10. Bez Wipe. 

Dziś rano ( ok.7) odłączony od ładowarki, na chwilę obecną 75 %. Ekran 1,5h, rozmowy 30 min, praca wifi 13h, dwie karty sim. Jak narazie jestem dość zaskoczony, na 5.12.10 w najlepszym wypadku było ok. 50-55%. Miejmy nadzieje, że tak zostanie. Co ciekawe, nie widzę  *wakelock* - Jest Adroid OS i System Android.

Ok. godzine po aktualizacji miałem zwieche - musiałem wyciągać baterie- czarny ekran, brak reakcji na cokolwiek. Ale to jeden taki incydent. 

Aparatu nie testowałem, pewnie i tak nie zauważyłbym różnicy.

No i najważniejsze w moim przypadku  - nie ma problemu z przygasającym ekranem co jakiś czas, jaki miałem na 5.12.10 :)

Osobiście jestem zadowolony z przesiadki.

Opublikowano

Nawet znosnie xposed działa na tym nowym romie '6.2.18 miui polska' Nie wszystkie moduły i ich funkcje da się wykorzystać ale i tak jest świetnie.

Od kiedy na rozwojowej działa xposed. To było zarezerwowane tylko dla stable i nie dla wszystkich wersji.

Jeśli faktycznie działa to jakie moduły działają, jakie masz zainstalowane?

Wysłane z Redmi Note 2

Opublikowano
41 minut temu, matt_s napisał:

No i najważniejsze w moim przypadku  - nie ma problemu z przygasającym ekranem co jakiś czas, jaki miałem na 5.12.10 :)

Długo siedzialem na tej wersji i takiego problemu nigdy nie zaobserwowałem, może auto jasność ona kuleje prawie w każdej wersji bardziej lub mniej.

Opublikowano
47 minut temu, matt_s napisał:

Wczoraj jakoś przed południem aktualizowałem z 5.12.10. Bez Wipe. 

Dziś rano ( ok.7) odłączony od ładowarki, na chwilę obecną 75 %. Ekran 1,5h, rozmowy 30 min, praca wifi 13h, dwie karty sim. Jak narazie jestem dość zaskoczony, na 5.12.10 w najlepszym wypadku było ok. 50-55%. Miejmy nadzieje, że tak zostanie. Co ciekawe, nie widzę  *wakelock* - Jest Adroid OS i System Android.

Ok. godzine po aktualizacji miałem zwieche - musiałem wyciągać baterie- czarny ekran, brak reakcji na cokolwiek. Ale to jeden taki incydent. 

Aparatu nie testowałem, pewnie i tak nie zauważyłbym różnicy.

Osobiście jestem zadowolony z przesiadki.

Dzięki za szybką odpowiedź ja teraz jestem na 6.1.21 i w sumie jestem zadowolony tak że poczekam na wypowiedzi innych kolegów i może się skuszę :-) 

Opublikowano (edytowane)

Zdaje mi się że na 6.1.21 była najlepsza pod względem baterii, ale nie wiem potestuje jutro 

Bateria trzyma dobrze, zarówno na czuwaniu jak i na użytkowaniu jestem zadowolony.

Edytowane przez UltiMet
Opublikowano

Jak dla mnie opcja szukania na pasku powiadomień całkowicie nieprzydatna, zniknęło sterowanie muzyką, ale za to w końcu zrobili tak, że jeśli telefon jest przychylony poziomo to od razy widać pasek jasności a nie jak wcześniej że trzeba było przesunąć przełączniki 

Opublikowano
3 godziny temu, Acid napisał:

Jest sterowanie muzyką tylko musisz coś puścić.

Wysłano z Mi4c

Jeśli chodzi Ci o sterowanie w obszarze powiadomień przy odpaleniu muzyki to jest. Niestety zniknęło sterowanie w togglach, a było przydatne bo przy korzystaniu z innej aplikacji można było bezpośrednio odpalić muzykę, no ale co zrobisz? Nic nie zrobisz