Daniu Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Cześć, czy wszyscy postępowaliście tak jak jest napisane na pierwszej stronie? Aż osiągnęliście podany status? Czy Xiaomi może już idzie na rękę i odblokowuje jak się do nich napisze? Tym bardziej teraz kiedy Polska stała się krajem w którym pojawią się na rynku. Pozdrawiam D.
latet Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 48 minut temu, Daniu napisał: czy wszyscy postępowaliście tak jak jest napisane na pierwszej stronie? Aż osiągnęliście podany status? Czy Xiaomi może już idzie na rękę i odblokowuje jak się do nich napisze? Tym bardziej teraz kiedy Polska stała się krajem w którym pojawią się na rynku. Xiaomi nie ma możliwości odblokować Ci telefonu na odległość. Procedurę musisz przeprowadzić sam, ale bez ich zgody - nie przejdzie. Kraj tu nie ma nic do rzeczy. 1
Daniu Posted October 5, 2016 Posted October 5, 2016 7 godzin temu, latet napisał: Xiaomi nie ma możliwości odblokować Ci telefonu na odległość. Procedurę musisz przeprowadzić sam, ale bez ich zgody - nie przejdzie. Kraj tu nie ma nic do rzeczy. Podziękował za info;-)
Daniu Posted October 5, 2016 Posted October 5, 2016 (edited) Super, znalazłem odpowiedź. Fakt trzeba poczytać Edited October 5, 2016 by Daniu 1
tekem Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 (edited) Witam dostalem dzis sms-a o mozliwosci odblokowania bootloadera i w zwiazku z tym mam pytanie ktory rom wgrac xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.6.30_v8-5.0 czy moze xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.9.29_v8-5.0 Edited October 10, 2016 by tekem
situ Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 9 godzin temu, tekem napisał: Witam dostalem dzis sms-a o mozliwosci odblokowania bootloadera i w zwiazku z tym mam pytanie ktory rom wgrac xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.6.30_v8-5.0 czy moze xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.9.29_v8-5.0 Jak dostałeś smsa to wgraj jaki chcesz.Najlepiej win10.
szyma1116 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Mi wyskakuje błąd podczas zdejmowania blokady przy 50%, wyskakuje komunikat mówiący, że konto na którym jestem zalogowany na kompie nie zgadza się z tym na telefonie (pomimo tego, że na obu urządzeniach widnieje ten sam numer). Jest jakiś sposób na obejście tego?
latet Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 13 minut temu, szyma1116 napisał: Mi wyskakuje błąd podczas zdejmowania blokady przy 50%, wyskakuje komunikat mówiący, że konto na którym jestem zalogowany na kompie nie zgadza się z tym na telefonie (pomimo tego, że na obu urządzeniach widnieje ten sam numer). Jest jakiś sposób na obejście tego? Jaki login zastosowałeś tu i tu?
szyma1116 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 To telefon koleżanki. Nie wiem jak się logowała. A jest jakaś różnica gdy na jednym się loguję nr telefonu a na drugim mailem?
latet Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 (edited) 1 godzinę temu, szyma1116 napisał: To telefon koleżanki. Nie wiem jak się logowała. A jest jakaś różnica gdy na jednym się loguję nr telefonu a na drugim mailem? Ponoć najmniej problemów jest wtedy, gdy zalogujesz się i tu i tu swoim numerem użytkownika Xiaomi (a więc ani nie mailem, ani nie numerem telefonu). Edited October 13, 2016 by latet
noski Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Witam Czy ktoś mógłby mi powiedziec co mam zrobic, jak komputer nie widzi mojego telefonu w trybie fastboota ?
latet Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 (edited) 23 minuty temu, noski napisał: Czy ktoś mógłby mi powiedziec co mam zrobic, jak komputer nie widzi mojego telefonu w trybie fastboota ? Prawdopodobnie najlepsze co możesz zrobić, to spróbować z innego komputera (zakładam, że zrobiłeś wszystko do tej pory zgodnie z poradnikami, a nadal nie działa). Niestety, zdarza się że tego typu problemy są (na danym pececie) dramatycznie trudne do rozwiązania i szkoda na to czasu i nerwów. Edited October 13, 2016 by latet
szyma1116 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 1 godzinę temu, latet napisał: Ponoć najmniej problemów jest wtedy, gdy zalogujesz się i tu i tu swoim numerem użytkownika Xiaomi (a więc ani nie mailem, ani nie numerem telefonu). Logowałem się wszelakimi sposobami, lecz nic z tego. Krzaczy się na 50%. Przywrócenie ustawień też nic nie dało.
noski Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Mi też się zatrzymuje na 50% i nie wiem co juz mam zrobic ...
szyma1116 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Udało mi się ściągnąć bootloader. Najpierw wgrałem rom z tego tematu (#13) za pomocą flash toola. Potem bezproblemowo odblokowałem bootloader
noski Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 (edited) Ma ktoś jakieś pomysły co można zrobić jak odblokowywanie zatrzymuje sie na 50%, telefon redmi not 3 pro prime international , 7,5.2 wersja stabilna miui ? Edit: wgranie dev romu nie pomoglo... Edited October 13, 2016 by noski
latet Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 2 godziny temu, noski napisał: Ma ktoś jakieś pomysły co można zrobić jak odblokowywanie zatrzymuje sie na 50%, telefon redmi not 3 pro prime international , 7,5.2 wersja stabilna miui ? Edit: wgranie dev romu nie pomoglo... To jest "Kate". A "Kate" póki co nie daje się odblokować w normalny, legalny sposób. Zresztą po co, skoro nie ma dla niego MIUI EU? Czytaj: https://miuipolska.pl/miuipolska-dla-redmi-note-3-se-kate/
noski Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Dzieki , za odpowiedz Narazie posmigam na najnowszym Dev Miui 8 , dopoki nie wkurzy mnie zżeranie baterii
Klops Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Jak długo czekaliście na odblokowanie bootloadera? U mnie minęły już 3 tygodnie od otrzymania SMS i nadal nie przekracza 50%
majkel123 Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Przeczytaj temat od początku, odpowiedz jest kilkanaście razy umieszczona w tym temacie.
Klops Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Niepoważny jesteś? Myślisz, że nie mam do roboty nic lepszego od czytania 63 stron wątku?
zielonyBB Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Niepoważny jesteś? Myślisz, że nie mam do roboty nic lepszego od czytania 63 stron wątku?Od 2 dni do nieskończoności. Zadowolony ?Wysłane z MI5
Klops Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 5 minut temu, zielonyBB napisał: Od 2 dni do nieskończoności. Zadowolony ? Wysłane z MI5 Nie. Bardziej interesuje mnie przybliżony średni czas oczekiwania. Swoją drogą to wszystkich nowych użytkowników witacie tutaj w tak nieprzyjemny sposób?
zielonyBB Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Nie. Bardziej interesuje mnie przybliżony średni czas oczekiwania. Swoją drogą to wszystkich nowych użytkowników witacie tutaj w tak nieprzyjemny sposób?Tak, wszystkich bez wyjątku, którzy wykazują kompletny brak wiedzy w zakresie elementarnych tematów wałkowanych na forum tysiące razy. Wiedzy, którą można znaleźć na forum w 10 sekund. Ale ok. Niech ci będzie. Od 2 dni do 2 tygodni. A jak nie ma sms'a po tym czasie to trzeba napisać mejla. Na jaki adres, nie pamiętam, trzeba poszukać.Wysłane z MI5
Klops Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 16 minut temu, zielonyBB napisał: Tak, wszystkich bez wyjątku, którzy wykazują kompletny brak wiedzy w zakresie elementarnych tematów wałkowanych na forum tysiące razy. Przejrzałem wszystkie wątki na ten temat nie tylko tutaj, ale także na oficjalnym forum i kilku innych większych. Próbowałem metod ze wszystkich możliwych poradników. Poświęciłem na to łącznie kilka godzin, a nie 10 sekund jak piszesz. Pisząc w ten sposób marnujesz nie tylko swój czas, ale i mój. Już lepiej byłoby się wstrzymać od takich odpowiedzi... SMS dostałem po jednym dniu, jednak jak pisałem, czekam już 3 tygodnie i nadal mam błąd weryfikacji urządzenia.
fred Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Jak próbowałeś wszystkich i nie działa, to masz pecha. Nic nowego nie ma. A jeśli nie sprawdziłeś wszystkich, to sprawdź pozostałe. A po wszystkim napisz co robiłeś i jakie były efekty. Fusy są nieświeże i nic nie widać. Skończ też z postawą że wszystko ci się należy. Każdy jest tu dobrowolnie i robi to co uważa za stosowne. Jak żądasz pomocy to od tego są serwisy, płatne serwisy. Pozdrawiam. 1
situ Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 8 godzin temu, Klops napisał: Przejrzałem wszystkie wątki na ten temat nie tylko tutaj, ale także na oficjalnym forum i kilku innych większych. Próbowałem metod ze wszystkich możliwych poradników. Poświęciłem na to łącznie kilka godzin, a nie 10 sekund jak piszesz. Pisząc w ten sposób marnujesz nie tylko swój czas, ale i mój. Już lepiej byłoby się wstrzymać od takich odpowiedzi... SMS dostałem po jednym dniu, jednak jak pisałem, czekam już 3 tygodnie i nadal mam błąd weryfikacji urządzenia. Tylko nawet nie wspominasz jaki masz rom. Błąd weryfikacji często występuje przy nie odpowiednim romie. Po drugie jak masz RN3 pro to piszesz w nie odpowiednim dziale.
Klops Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 A czy zastanowiliście się kiedyś, że zamiast pisania kilkunastu nic nie wnoszących postów moglibyście skorzystać z paru innych opcji? Oto one: 1. nie wiem jak pomóc - nie piszę nic, nie zaśmiecam forum 2. wiem jak pomóc - pomagam Gdyby każdy stosował się do tych reguł to znalezienie odpowiedzi na interesujące nas pytanie w internecie byłoby o wiele szybsze - nie trzeba przekopywać się przez dziesiątki czy setki stron bezsensownej dyskusji i postów typu "użyj wyszukiwarki", "przeczytaj cały wątek" itd. Jednocześnie gdyby znalezienie odpowiedzi było łatwiejsze to byłoby mniej pytań Dodatkowo każdy z nas odzyskałby sporo wolnego czasu. Zanim następnym razem zaczniecie zbędnie męczyć klawiaturę polecam się nad tym zastanowić.
ahr Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 3. Używam wyszukiwarki, czytam cały wątek. Nie trzeba byłoby się przekopywać przez setki stron bezsensownych pytań o to samo. Jak trzeba setki stron śmiecia na fejsie przejrzeć to jakoś dajecie radę i nie szkoda tego cennego czasu...Jak widzisz działa to dokładnie w obie strony. 4
latet Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 12 godzin temu, Klops napisał: A czy zastanowiliście się kiedyś, że zamiast pisania kilkunastu nic nie wnoszących postów moglibyście skorzystać z paru innych opcji? Oto one: 1. nie wiem jak pomóc - nie piszę nic, nie zaśmiecam forum 2. wiem jak pomóc - pomagam Gdyby każdy stosował się do tych reguł to znalezienie odpowiedzi na interesujące nas pytanie w internecie byłoby o wiele szybsze - nie trzeba przekopywać się przez dziesiątki czy setki stron bezsensownej dyskusji i postów typu "użyj wyszukiwarki", "przeczytaj cały wątek" itd. Jednocześnie gdyby znalezienie odpowiedzi było łatwiejsze to byłoby mniej pytań Dodatkowo każdy z nas odzyskałby sporo wolnego czasu. Zanim następnym razem zaczniecie zbędnie męczyć klawiaturę polecam się nad tym zastanowić. Święte słowa. Ale to, niestety, myślenie życzeniowe.
moth Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 redmi note 3 pro miui 8 stable, android 5.1. chcę odblokować bootloadera i wgrać miuipolska, no ale jak wiadomo na stable nie przejdzie 50% przy odblokowywaniu bo nie weryfikuje cos tam no to chciałem wgrać wersje dev z .zip ale dostaje wiadomość że nie mozna zweryfikować. co zrobić?
ahr Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 56 minut temu, moth napisał: co zrobić? Przyjąć do wiadomości, że trzeba się z poradnikiem o flashowaniu romu i twrp zapoznać. Nie da się inaczej.
moth Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 2 godziny temu, ahr napisał: Przyjąć do wiadomości, że trzeba się z poradnikiem o flashowaniu romu i twrp zapoznać. Nie da się inaczej. może jestem dzisiaj juz zbyt znietrzeźwiony ale nie widzę tam nic co by pomogło w moim problemie wiec prosiłbym o jakieś konkrety
Guest PanOrzech Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 (edited) Siema Mam problem z odblokowaniem bootloadera w moim RN3P 3/32. Robię wszystko tak jak w poradniku z miuipolska, ale za każdym razem wywala mi błąd "couldn't verify device". Jestem zalogowany na to samo konto xiaomi na kompie i na telefonie. W opcjach konta xiaomi mam ustawione "znajdź telefon", używam TunnelBeara żeby podłączyć się pod serwer z Hong Kongu i nadal ten sam problem, macie może jakieś pomysły co z tym zaradzić ?PS: Mam jeszcze pytanie jak telefon jest w fastbocie to po podłączeniu do kompa pojawia wam się urządzenie ? Bo u mnie nic nie widać żeby telefon był podłączony PS2 Rom Miui 8 Global 6.9.9 Beta Edited November 6, 2016 by PanOrzech
Recommended Posts