Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

czy wszyscy postępowaliście tak jak jest napisane na pierwszej stronie? Aż osiągnęliście podany status? Czy Xiaomi może już idzie na rękę i odblokowuje jak się do nich napisze? Tym bardziej teraz kiedy Polska stała się krajem w którym pojawią się na rynku.

Pozdrawiam

D.

Posted
48 minut temu, Daniu napisał:

czy wszyscy postępowaliście tak jak jest napisane na pierwszej stronie? Aż osiągnęliście podany status? Czy Xiaomi może już idzie na rękę i odblokowuje jak się do nich napisze? Tym bardziej teraz kiedy Polska stała się krajem w którym pojawią się na rynku.

Xiaomi nie ma możliwości odblokować Ci telefonu na odległość. Procedurę musisz przeprowadzić sam, ale bez ich zgody - nie przejdzie. Kraj tu nie ma nic do rzeczy.

• Like 1
Posted
7 godzin temu, latet napisał:

Xiaomi nie ma możliwości odblokować Ci telefonu na odległość. Procedurę musisz przeprowadzić sam, ale bez ich zgody - nie przejdzie. Kraj tu nie ma nic do rzeczy.

Podziękował za info;-) 

Posted (edited)

Witam dostalem dzis sms-a o mozliwosci odblokowania  bootloadera i w zwiazku z tym mam pytanie ktory rom wgrac   xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.6.30_v8-5.0

czy moze 

xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.9.29_v8-5.0

Edited by tekem
Posted
9 godzin temu, tekem napisał:

Witam dostalem dzis sms-a o mozliwosci odblokowania  bootloadera i w zwiazku z tym mam pytanie ktory rom wgrac   xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.6.30_v8-5.0

czy moze 

xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.9.29_v8-5.0

Jak dostałeś smsa to wgraj jaki chcesz.Najlepiej win10.

Posted

Mi wyskakuje błąd podczas zdejmowania blokady przy 50%, wyskakuje komunikat mówiący, że konto na którym jestem zalogowany na kompie nie zgadza się z tym na telefonie (pomimo tego, że na obu urządzeniach widnieje ten sam numer). Jest jakiś sposób na obejście tego?

Posted
13 minut temu, szyma1116 napisał:

Mi wyskakuje błąd podczas zdejmowania blokady przy 50%, wyskakuje komunikat mówiący, że konto na którym jestem zalogowany na kompie nie zgadza się z tym na telefonie (pomimo tego, że na obu urządzeniach widnieje ten sam numer). Jest jakiś sposób na obejście tego?

Jaki login zastosowałeś tu i tu?

Posted (edited)
1 godzinę temu, szyma1116 napisał:

To telefon koleżanki. Nie wiem jak się logowała. A jest jakaś różnica gdy na jednym się loguję nr telefonu a na drugim mailem?

Ponoć najmniej problemów jest wtedy, gdy zalogujesz się i tu i tu swoim numerem użytkownika Xiaomi (a więc ani nie mailem, ani nie numerem telefonu).

Edited by latet
Posted

Witam

Czy ktoś mógłby mi powiedziec co mam zrobic, jak komputer nie widzi mojego telefonu w trybie fastboota ?

Posted (edited)
23 minuty temu, noski napisał:

Czy ktoś mógłby mi powiedziec co mam zrobic, jak komputer nie widzi mojego telefonu w trybie fastboota ?

Prawdopodobnie najlepsze co możesz zrobić, to spróbować z innego komputera (zakładam, że zrobiłeś  wszystko do tej pory zgodnie z poradnikami, a nadal nie działa).

Niestety, zdarza się że tego typu problemy są (na danym pececie) dramatycznie trudne do rozwiązania i szkoda na to czasu i nerwów.

Edited by latet
Posted
1 godzinę temu, latet napisał:

Ponoć najmniej problemów jest wtedy, gdy zalogujesz się i tu i tu swoim numerem użytkownika Xiaomi (a więc ani nie mailem, ani nie numerem telefonu).

Logowałem się wszelakimi sposobami, lecz nic z tego. Krzaczy się na 50%. Przywrócenie ustawień też nic nie dało. 

Posted

Udało mi się ściągnąć bootloader. Najpierw wgrałem rom z tego tematu (#13) za pomocą flash toola. Potem bezproblemowo odblokowałem bootloader

Posted (edited)

Ma ktoś jakieś pomysły co można zrobić jak odblokowywanie zatrzymuje sie na 50%, telefon redmi not 3 pro prime international , 7,5.2 wersja stabilna miui ?

Edit: wgranie dev romu nie pomoglo...

Edited by noski
Posted
2 godziny temu, noski napisał:

Ma ktoś jakieś pomysły co można zrobić jak odblokowywanie zatrzymuje sie na 50%, telefon redmi not 3 pro prime international , 7,5.2 wersja stabilna miui ?

Edit: wgranie dev romu nie pomoglo...

To jest "Kate". A "Kate" póki co nie daje się odblokować w normalny, legalny sposób. Zresztą po co, skoro nie ma dla niego MIUI EU?

Czytaj: https://miuipolska.pl/miuipolska-dla-redmi-note-3-se-kate/

Posted

Dzieki , za odpowiedz :)

Narazie posmigam na najnowszym Dev Miui 8 , dopoki nie wkurzy mnie zżeranie baterii :)

Posted

Jak długo czekaliście na odblokowanie bootloadera? U mnie minęły już 3 tygodnie od otrzymania SMS i nadal nie przekracza 50% :(

Posted
Niepoważny jesteś? Myślisz, że nie mam do roboty nic lepszego od czytania 63 stron wątku?

Od 2 dni do nieskończoności. Zadowolony ?

Wysłane z MI5

Posted
5 minut temu, zielonyBB napisał:

Od 2 dni do nieskończoności. Zadowolony ?

Wysłane z MI5

Nie. Bardziej interesuje mnie przybliżony średni czas oczekiwania. 

Swoją drogą to wszystkich nowych użytkowników witacie tutaj w tak nieprzyjemny sposób?

Posted
Nie. Bardziej interesuje mnie przybliżony średni czas oczekiwania. 
Swoją drogą to wszystkich nowych użytkowników witacie tutaj w tak nieprzyjemny sposób?

Tak, wszystkich bez wyjątku, którzy wykazują kompletny brak wiedzy w zakresie elementarnych tematów wałkowanych na forum tysiące razy. Wiedzy, którą można znaleźć na forum w 10 sekund. Ale ok. Niech ci będzie. Od 2 dni do 2 tygodni. A jak nie ma sms'a po tym czasie to trzeba napisać mejla. Na jaki adres, nie pamiętam, trzeba poszukać.

Wysłane z MI5

Posted
16 minut temu, zielonyBB napisał:

Tak, wszystkich bez wyjątku, którzy wykazują kompletny brak wiedzy w zakresie elementarnych tematów wałkowanych na forum tysiące razy.

Przejrzałem wszystkie wątki na ten temat nie tylko tutaj, ale także na oficjalnym forum i kilku innych większych. Próbowałem metod ze wszystkich możliwych poradników. Poświęciłem na to łącznie kilka godzin, a nie 10 sekund jak piszesz. Pisząc w ten sposób marnujesz nie tylko swój czas, ale i mój. Już lepiej byłoby się wstrzymać od takich odpowiedzi...

SMS dostałem po jednym dniu, jednak jak pisałem, czekam już 3 tygodnie i nadal mam błąd weryfikacji urządzenia. 

Posted

Jak próbowałeś wszystkich i nie działa, to masz pecha. Nic nowego nie ma. A jeśli nie sprawdziłeś wszystkich, to sprawdź pozostałe. A po wszystkim napisz co robiłeś i jakie były efekty. Fusy są nieświeże i nic nie widać.

Skończ też z postawą że wszystko ci się należy. Każdy jest tu dobrowolnie i robi to co uważa za stosowne. Jak żądasz pomocy to od tego są serwisy, płatne serwisy.

Pozdrawiam.

• Like 1
Posted
8 godzin temu, Klops napisał:

Przejrzałem wszystkie wątki na ten temat nie tylko tutaj, ale także na oficjalnym forum i kilku innych większych. Próbowałem metod ze wszystkich możliwych poradników. Poświęciłem na to łącznie kilka godzin, a nie 10 sekund jak piszesz. Pisząc w ten sposób marnujesz nie tylko swój czas, ale i mój. Już lepiej byłoby się wstrzymać od takich odpowiedzi...

SMS dostałem po jednym dniu, jednak jak pisałem, czekam już 3 tygodnie i nadal mam błąd weryfikacji urządzenia. 

Tylko nawet nie wspominasz jaki masz rom.

Błąd weryfikacji często występuje przy nie odpowiednim romie.

Po drugie jak masz RN3 pro to piszesz w nie odpowiednim dziale.

Posted

A czy zastanowiliście się kiedyś, że zamiast pisania kilkunastu nic nie wnoszących postów moglibyście skorzystać z paru innych opcji? Oto one:
1. nie wiem jak pomóc - nie piszę nic, nie zaśmiecam forum

2. wiem jak pomóc - pomagam

Gdyby każdy stosował się do tych reguł to znalezienie odpowiedzi na interesujące nas pytanie w internecie byłoby o wiele szybsze - nie trzeba przekopywać się przez dziesiątki czy setki stron bezsensownej dyskusji i postów typu "użyj wyszukiwarki", "przeczytaj cały wątek" itd. Jednocześnie gdyby znalezienie odpowiedzi było łatwiejsze to byłoby mniej pytań :) Dodatkowo każdy z nas odzyskałby sporo wolnego czasu. Zanim następnym razem zaczniecie zbędnie męczyć klawiaturę polecam się nad tym zastanowić.

Posted

3. Używam wyszukiwarki, czytam cały wątek. Nie trzeba byłoby się przekopywać przez setki stron bezsensownych pytań o to samo. Jak trzeba setki stron śmiecia na fejsie przejrzeć to jakoś dajecie radę i nie szkoda tego cennego czasu...
Jak widzisz działa to dokładnie w obie strony.

• Like 4
Posted
12 godzin temu, Klops napisał:

A czy zastanowiliście się kiedyś, że zamiast pisania kilkunastu nic nie wnoszących postów moglibyście skorzystać z paru innych opcji? Oto one:
1. nie wiem jak pomóc - nie piszę nic, nie zaśmiecam forum

2. wiem jak pomóc - pomagam

Gdyby każdy stosował się do tych reguł to znalezienie odpowiedzi na interesujące nas pytanie w internecie byłoby o wiele szybsze - nie trzeba przekopywać się przez dziesiątki czy setki stron bezsensownej dyskusji i postów typu "użyj wyszukiwarki", "przeczytaj cały wątek" itd. Jednocześnie gdyby znalezienie odpowiedzi było łatwiejsze to byłoby mniej pytań :) Dodatkowo każdy z nas odzyskałby sporo wolnego czasu. Zanim następnym razem zaczniecie zbędnie męczyć klawiaturę polecam się nad tym zastanowić.

Święte słowa. Ale to, niestety, myślenie życzeniowe.

Posted

redmi note 3 pro

miui 8 stable, android 5.1. chcę odblokować bootloadera i wgrać miuipolska, no ale jak wiadomo na stable nie przejdzie 50% przy odblokowywaniu bo nie weryfikuje cos tam

no to chciałem wgrać wersje dev z .zip ale dostaje wiadomość że nie mozna zweryfikować.

co zrobić?

Posted
56 minut temu, moth napisał:

co zrobić?

Przyjąć do wiadomości, że trzeba się z poradnikiem o flashowaniu romu i twrp zapoznać. Nie da się inaczej.

Posted
2 godziny temu, ahr napisał:

Przyjąć do wiadomości, że trzeba się z poradnikiem o flashowaniu romu i twrp zapoznać. Nie da się inaczej.

może jestem dzisiaj juz zbyt znietrzeźwiony ale nie widzę tam nic co by pomogło w moim problemie wiec prosiłbym o jakieś konkrety

• 2 weeks later...
Guest PanOrzech
Posted (edited)

Siema

Mam problem z odblokowaniem bootloadera w moim RN3P 3/32. Robię wszystko tak jak w poradniku z miuipolska, ale za każdym razem wywala mi błąd "couldn't verify device". Jestem zalogowany na to samo konto xiaomi na kompie i na telefonie. W opcjach konta xiaomi mam ustawione "znajdź telefon", używam TunnelBeara żeby podłączyć się pod serwer z Hong Kongu i nadal ten sam problem, macie może jakieś pomysły co z tym zaradzić ?

PS: Mam jeszcze pytanie jak telefon jest w fastbocie to po podłączeniu do kompa pojawia wam się urządzenie ? Bo u mnie nic nie widać żeby telefon był podłączony

PS2 Rom 
Miui 8 Global 6.9.9 Beta

Edited by PanOrzech