Peran7 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Przed chwilą udało mi się ukończyć proces odblokowania bootloadera i zobaczyłem 3 zielone ptaszki, później reset fona. Jak z poziomu telefonu sprawdzić czy bootloader został odblokowany? Pytam ponieważ mam problem z wgraniem MiuiPolska przez Updater. Wyskakuje mi komunikat Can't Verify update. Nie wiem czy to wina dev 6.1.14 na którym aktualnie pracuje czy coś poszło nie tak z odblokowaniem. Clear Data w Updater nie pomogło :/ Zainstaluj recovery. Dopiero później mini polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 17 minut temu, MadMessier napisał: Pytam ponieważ mam problem z wgraniem MiuiPolska przez Updater Miui Polska wgrywacz przez TWRP, tu masz cały opis instalacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 56 minut temu, leonov napisał: Miui Polska wgrywacz przez TWRP, tu masz cały opis instalacji. Udało się dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 2 minuty temu, MadMessier napisał: Udało się dzięki! Nie ma problemu, po to jest forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Przed chwilą otrzymałem wyczekiwanego sms'a Moje pytanie brzmi: jaka jest procedura instalacji MiuiPolska w przypadku gdy na moim RN3 zainstalowany jest rom w wersji: 77.0.11.0 ? Z tego co wyczytałem, potrzebuje działające flashify, a te potrzebuje root'a, zaś root'a posiada chiński dev rom. Zatem bez żadnego odblokowywania nawet bootloadera mogę zainstalować chińskiego dev'a? (którego?) po czym - nim flashify, którym instaluje twrp, a tym z koleji miuipolska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_Staszek Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) Też miałem wersję 77.0.11.0 i dostalem smsa 2-3 dni temu, wgrałem najnowszą wersję stable 7.0.22.0, potem china DEV i gdy chciałem odblokować bootloader musiałem od nowa wypełnić formularz i czekać na smsa. Ktoś z Was tak miał?? Edited January 15, 2016 by Paweł_Staszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Wrzucenie najpierw najnowszego stable a dopiero potem dev'a jest niezbędne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 4 minuty temu, Charvel napisał: Wrzucenie najpierw najnowszego stable a dopiero potem dev'a jest niezbędne? Tak, taka jest procedura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuku1985 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Witam... Tak się zastanawiam, czy ktoś już sprawdził te sposoby? Update 1:by @bartl, let's thank his! NO CODE needed!Only use unlock tools from xioami 1. Login to unlock tools (MiFlashaUnlock_last.zip)via XIOAMI ID 2. Conect phone to PC and start phone in fastboot 3. Click on the ONLY ONE button which is in thetools 4. Wait for 7 second 5. DONE But only works for me ON DEV ROM, on stable proces failed on 50% Oraz Update 2:by @t.h.ag:super thanks.... using second link... after install my computer and run join with my computer after that ph(power off, power+volume down for fastboot) connect withusb cablesign in mi accand one click for bootloader unlock apply.after 7mins Done Open your device, go to security app> allow root access>choose download.downloading finished reboot your device automatic.loading around 15 mins.Your device alread root access in security app. Czy ktoś to może napisać po naszemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 23 minuty temu, Kuku1985 napisał: Tak się zastanawiam, czy ktoś już sprawdził te sposoby? Tak i to nie jeden, to nie działa 24 minuty temu, Kuku1985 napisał: NO CODE needed! Żadnych kodów xiaomi nie wysyła, tylko informację że konto dostało uprawnienia do unlocka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuku1985 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Tylko wkleiłem to co znalazłem, nie chcę linkować bo to moje pierwsze posty, ale na stronie z której to skopiowałem sporo ludzi (26) jest zadowolonych. Dlatego zapytałem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Tych 26 (na cały świat), pewnie konta mieli od początku i z "automatu" dostali zgodę na unlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuku1985 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) Ok to ją nie kombinuje, tylko zrobię jak w tutku... Edited February 2, 2016 by Kuku1985 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 No dobra... to jak kupić Redmi Note 3 lub 2 z ROM'em oryginalnym? Moich na razie nie wysłano po tej prośbie lecz to na razie doba minęła ale konsultowałem takie zapotrzebowanie w Goldway'u... Zobaczymy... co przyślą w obu przypadkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuku1985 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Chyba jednak też poczekam bo przyszedł jakiś drugi SMS i po wpisaniu kodu pojawiła się strona z jednym ptaszkiem i napisem że Wniosek został przesłany i że po zatwierdzeniu zostanę poinformowany za pomocą wiadomości SMS Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wensz Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 ILE mozna czekac na tego SMS!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaczi Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 16 minutes ago, wensz said: ILE mozna czekac na tego SMS!!!!!!!!!! popieram.. tez juz mnie nosi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Drugi SMS przyszedł dziś w nocy. Czekałem w sumie 16 dni. Miui Polska już siedzi i muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak ten telefon działa. Już na zwykłym devie śmigał aż miło, ale to co dzieje się teraz to po prostu poezja. Warto czekać Panowie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonekjonek71 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 to na rn3 nie będzie aktualizacji do 6.1.14? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 43 minuty temu, misssiek95 napisał: Drugi SMS przyszedł dziś w nocy. Czekałem w sumie 16 dni. Miui Polska już siedzi i muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak ten telefon działa. Już na zwykłym devie śmigał aż miło, ale to co dzieje się teraz to po prostu poezja. Warto czekać Panowie! W końcu zasłużyłeś na tego buziaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawryl Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Jonekjonek ja mam na swoim rn3 dev 6.1.14 ... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonekjonek71 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 17 minut temu, Hawryl napisał: Jonekjonek ja mam na swoim rn3 dev 6.1.14 ... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk ale mi chodzi o miui polska 6.1.14, coś czytałem że blokuje bootloadera na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawryl Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 No na pewno mi4 i mi note ma byc zablokowany po tej aktualizacji... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Mi4c i Mi Note Pro dla dokładnej informacji. Bo te modele co wymieniłeś, to zupełnie co innego i blokada ich nie dotyczy. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawryl Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Moj blad myslalem wlasnie o tych dwóch modelach ale pisalem na szybko... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qub Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Wiem, że nie w temacie, ale nie mogę znaleźć info. Czy cotygodniowe aktualizacje romu MIUI Polska nadal są praktykowane? Z tego co pamiętam dawniej były zawsze w piątek. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonekjonek71 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 55 minut temu, Qub napisał: Wiem, że nie w temacie, ale nie mogę znaleźć info. Czy cotygodniowe aktualizacje romu MIUI Polska nadal są praktykowane? Z tego co pamiętam dawniej były zawsze w piątek. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka są aktualizacje, tylko nie do wszystkich modeli, podobno 6.1.14 blokuje bootloader w niektórych modelach Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkalb Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Dnia 14.01.2016o14:56, nitrospider napisał: Dajcie znać czy przeskoczyliście te 50% przy odblokowywaniu? , mi tylko jeszcze przyszedł do głowy blokujący NOD32(antywir) i może stery nie takie , bo jak się nie uda zostaję na 6.1.11 custom , albo po zbrickowaniu nie da się po prostu odblokować... Dałem rade!!!!!!!!!!!! Jest metoda na 50%.. przynajmniej u mnie. Walczyłem długo. Dwa wieczory.. Dostałem SMS po 14 dniach. Potem udało mi się wgrać DEV 6.14 - potem Fastboot ..i sławne 50%.. wielokrotnie. Ja mam Windows 10... W Device Manager urządzenie Redmi z żółtym trójkątem. Klasyka. Sterowniki USB ADB i całe czary-mary nic nie dawały. Aż dotarłem tutaj: http://en.miui.com/thread-199580-1-1.html i po prostu.. zalogowałem się na telefonie na konto MI.. okazało sie, że w trakcie weryfikacji urządzenia przez Fastboot , MI zbiera informacje o lokalizacji naszej słuchawki - więc trzeba mieć a) zalogowane i aktywne konto na telefonie, i właczonego GPS Zapuściłem Zajączka / Fastboota w wersji angielskiej ..I POSZŁO!!! HIP HIP Hura. Jestem mr. ROOT. )) Teraz przedemną TWRP i Miui PL... Antywirusy, stery, i firewalle nie miały żadnego znaczenia - przynajmniej u mnie. Zrobiłem to na 40 procentach baterii - wiec te sławne 60 baterii też jest chyba wzięte z palca.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 No i tu jest pies pogrzebany... :-/ Kupujesz sobie fajny telefon w super cenie oferujący bardzooo wieleee... a tu walka z oprogramowaniem, blokadami, czy Xiaomi sie poczuło Apple'em ze stosuje dziwne praktyki utrudniające życie? Mam nadzieję że ja dam radę jak dostanę telefon... Już sie boję tej walki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 2 godziny temu, ChudyCFC napisał: No i tu jest pies pogrzebany... :-/ Kupujesz sobie fajny telefon w super cenie oferujący bardzooo wieleee... a tu walka z oprogramowaniem, blokadami, czy Xiaomi sie poczuło Apple'em ze stosuje dziwne praktyki utrudniające życie? Mam nadzieję że ja dam radę jak dostanę telefon... Już sie boję tej walki... Z jednej strony może głupio zrobili, ale dla nich tak czy siak Chiński rynek jest docelowym targetem, a tam raczej blokada bootloadera w imię bezpieczeństwa raczej nikomu nie przeszkadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 10 godzin temu, piotrkalb napisał: Sterowniki USB ADB i całe czary-mary nic nie dawały. Aż dotarłem tutaj: http://en.miui.com/thread-199580-1-1.html i po prostu.. zalogowałem się na telefonie na konto MI.. okazało sie, że w trakcie weryfikacji urządzenia przez Fastboot , MI zbiera informacje o lokalizacji naszej słuchawki - więc trzeba mieć a) zalogowane i aktywne konto na telefonie, i właczonego GPS GPS? Dziwne, bo przecież większość osób wykonuje te czynności w pomieszczeniach, więc pewnie u większości GPS nie ustali lokaliazcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkalb Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 1 godzinę temu, latet napisał: GPS? Dziwne, bo przecież większość osób wykonuje te czynności w pomieszczeniach, więc pewnie u większości GPS nie ustali lokaliazcji. może źle się wyrazilłem - chodziło o włączoną usługę lokalizacji . Anyway - to pomogło i dzisiaj się cieszę już z Miui PL! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gladiq Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 U mnie odinstalowanie bitdefendera pozwoliło cieszyć się miui Polska plus poradnik @acida jak zainstalować twrp i recovery. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtz Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Szybkie pytanie: czy jest możliwość zwiększenie systemowej głośności bez roota ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 1. Czy fakt że konto MIUI zakładem wraz z weryfikacją numeru (przyszedł sms z kodem), daje mi jakieś bonusy przy odblokowywaniu bootloadera ? 2. Czy jest coś co mogę zrobić zanim tel przyjdzie do mnie, by przyspieszyć odblokowywanie go? (zmniejszenie tych 16 dni...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts