Jump to content

Odblokowywanie bootloadera

zehell

Recommended Posts

5 godzin temu, basina94 napisał:

Wgrałem Deva . Odblokowałem btl no i według instrukcji (Instalacja MIUI) -Sposób  przez TWRP instaluje Recovery niby wszytsko ok ,ale po uruchomieniu  RECOvery wyswietla mi sie  Czarne tło na  nim telefon z podłączonym kablem . (Przez flashify nie widzi pliku .IMG)

Co robić ? 

Jak Flashify sam nie widzi pliku *.img, wchodzisz do File Explorer na telefonie, klikasz plik *.img i podajesz Flashify jako aplikacje ktora ma go otworzyc. Jak w Windowsie...

Ehhh sorry, że tak męczę, ale póki co wszystko przebiega zupełnie inaczej niż w poradniku na pierwszej stronie pobrałem  miflashunloc. Zalogowałem się, teraz każe mi podać security token. Tylko nie wiem skąd mam go wziąć, ponieważ po włączeniu aplikacji authenticator chce ona skanować QR kod, którego nie mam

Jak chce skanować kod QR to musisz się zalogować na stronie account.xiaomi.com i kliknąć na dole, że nie masz możliwości logowania z kodem QR, to przyśle Ci SMS-a na numer połączony z kontem Xiaomi jeśli takowy posiadasz. Wtedy wchodzisz w ustawienia profilu i edytujesz weryfikację Authenticatora tak samo jak przy logowaniu, że nie masz kodu z Authenticatora i dostajesz kolejny SMS i możesz zeskanować kod QR.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Mam to samo :/ przedwczoraj dostałem smsa że mogę odblokować bootloader dzisiaj się za to zabrałem wgrałem dev, loguje się normalnie w miflash i wyskakuje mi: your mi account Has no unlocking permission. Zaraz mnie rozniesie

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

dobra, w końcu udało mi się odblokować bootloader i własnie wgrywam MiUI Polska :) Co do problemu z 50% trzeba upewnić się czy mamy zainstalowaną wersję DEV , na stable nie pójdzie, oraz włączyć debugowanie usb, powodzenia! ;)

1 godzinę temu, zehell napisał:

informacja dla spekulantów na temat ceglenia i problemu z 50% w toolu 

ja ucegliłem mój notes z 3 razy do tego miałem sphinxa i nie miałem problemów z odblokowaniem na sterownikach z tematu jak wgrać stable. więc nie ma to związku co zrobiłeś kiedyś z mojego punktu widzenia. Jeżeli miałeś gówno miui i nie zflashowałes spflashem tylko updatem no to może, ale i tak to jest tylko gdybanuie.

Ucegliłeś swój telefon tak, że straciłeś IMEI, WIFI i SN??

14 minut temu, semespinha napisał:

Tak, wszystko zgodnie z poradnikiem i tak jak mówię przedwczoraj dostałem smsa ze zgodą na odblokowanie

Zaloguj się na swój numer konta miaccount

Ja dostałem dzisiaj sms ze zgodą, a telefon jeszcze fizycznie nie dotarł do mnie ;-)

Wygląda na to, że można składać podanie wcześniej. Ja to zrobiłem razem z zamówieniem telefonu.

Nie do końca rozumiem tylko skąd wziąć ten 6 cyfrowy kod z Authenticator'a ?

Może jak podłączę telefon to się wyjaśni.

Smsa otrzymałem dziś rano. Po kliknięciu w link w nim zawarty wyświetla się to: http://www.miui.com/unlock/ Niebieski ekran z monitorem, dokładnie ten sam jaki pojawiał się przed dostaniem SMSa. Zgodnie z radą jednego z forumowiczów pobrałem aplikację MiFlash Unlock tool. Niestety po zalogowaniu się do niej pojawia się napis: "Your Mi Account has no unlocking permission." 

• Like 1

Ale w czym problem. Najpierw trzeba wgrać deva wg jednego poradnika. Potem zgodnie z poradnikiem odblokować BLa. Potem z ostatnim od acida wgrać miui pl. Wszystko z linków działa bez problemu, robiąc krok po kroku wszystko działa. Temat z Authentikiem też był wałkowany tu. Musi działać.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ja mam dev 6.1.11 i nie działa. Ale dev i tak nie ma tu chyba nic do tego bo telefon podłącza się później a mnie zaraz po logowaniu wyskakuje że nie mam uprawnień do odblokowania telefonu... A mam skoro dostałem smsa

No to potem powinno kierować cię do wypełnienia formularza, a jak klikniesz na link, to powinieneś dostać info, że już wysłałeś zgłoszenie i masz czekać na SMS (zakładając, że faktycznie nie masz zgody na unlock), tak jest?

No to jest ewidentnie jakiś "bób" z bazą danych...

A na angielskojęzycznych forach nie opisują takich przypadków? Powinno być ich więcej, skoro i u nas się dwa pojawiły w krótkim odstępie czasu.

Edited by wkamil