CFM Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 5 godzin temu, basina94 napisał: Wgrałem Deva . Odblokowałem btl no i według instrukcji (Instalacja MIUI) -Sposób przez TWRP instaluje Recovery niby wszytsko ok ,ale po uruchomieniu RECOvery wyswietla mi sie Czarne tło na nim telefon z podłączonym kablem . (Przez flashify nie widzi pliku .IMG) Co robić ? Jak Flashify sam nie widzi pliku *.img, wchodzisz do File Explorer na telefonie, klikasz plik *.img i podajesz Flashify jako aplikacje ktora ma go otworzyc. Jak w Windowsie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ehhh sorry, że tak męczę, ale póki co wszystko przebiega zupełnie inaczej niż w poradniku na pierwszej stronie pobrałem miflashunloc. Zalogowałem się, teraz każe mi podać security token. Tylko nie wiem skąd mam go wziąć, ponieważ po włączeniu aplikacji authenticator chce ona skanować QR kod, którego nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Jak chce skanować kod QR to musisz się zalogować na stronie account.xiaomi.com i kliknąć na dole, że nie masz możliwości logowania z kodem QR, to przyśle Ci SMS-a na numer połączony z kontem Xiaomi jeśli takowy posiadasz. Wtedy wchodzisz w ustawienia profilu i edytujesz weryfikację Authenticatora tak samo jak przy logowaniu, że nie masz kodu z Authenticatora i dostajesz kolejny SMS i możesz zeskanować kod QR. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkalb Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Dostałem kod smsem! 3 tygodnie.. W weekend będę działał, na spokojnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 "Your Mi Account has no unlocking permission." ?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Mam to samo :/ przedwczoraj dostałem smsa że mogę odblokować bootloader dzisiaj się za to zabrałem wgrałem dev, loguje się normalnie w miflash i wyskakuje mi: your mi account Has no unlocking permission. Zaraz mnie rozniesie Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Nie masz uprawnień do odblokowania. Podanie na unlock.miui.com złożone według poradnika z tego tematu? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Tak, wszystko zgodnie z poradnikiem i tak jak mówię przedwczoraj dostałem smsa ze zgodą na odblokowanie Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Dokładnie. Jakieś swa tygodnie temu. Sms dzisiaj rano przyszedł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebra22 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 dobra, w końcu udało mi się odblokować bootloader i własnie wgrywam MiUI Polska Co do problemu z 50% trzeba upewnić się czy mamy zainstalowaną wersję DEV , na stable nie pójdzie, oraz włączyć debugowanie usb, powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablolite Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 1 godzinę temu, zehell napisał: informacja dla spekulantów na temat ceglenia i problemu z 50% w toolu ja ucegliłem mój notes z 3 razy do tego miałem sphinxa i nie miałem problemów z odblokowaniem na sterownikach z tematu jak wgrać stable. więc nie ma to związku co zrobiłeś kiedyś z mojego punktu widzenia. Jeżeli miałeś gówno miui i nie zflashowałes spflashem tylko updatem no to może, ale i tak to jest tylko gdybanuie. Ucegliłeś swój telefon tak, że straciłeś IMEI, WIFI i SN?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 14 minut temu, semespinha napisał: Tak, wszystko zgodnie z poradnikiem i tak jak mówię przedwczoraj dostałem smsa ze zgodą na odblokowanie Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Zaloguj się na swój numer konta miaccount Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Wszędzie gdzie się da loguję się przez to. Może mamy złą wersję MiFlash Unlock Tool. Skąd wy macie swoją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ja brałem z en.Miui i próbowałem zarówno na wersji chińskiej jak i angielskiej Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Czyli tak jak ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacekkonto Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ja dostałem dzisiaj sms ze zgodą, a telefon jeszcze fizycznie nie dotarł do mnie Wygląda na to, że można składać podanie wcześniej. Ja to zrobiłem razem z zamówieniem telefonu. Nie do końca rozumiem tylko skąd wziąć ten 6 cyfrowy kod z Authenticator'a ? Może jak podłączę telefon to się wyjaśni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 (edited) 9 minut temu, Jacekkonto napisał: Edited January 12, 2016 by downtown69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Po całym dniu tracę już do tego cierpliwość. Mógłbym odezwać się proszę ktoś kto ma lepszy pomysł, niż wskazanie mi poradnika będącego w pierwszym poście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 To może opisz dokładnie problem. Bo piszesz dość chaotycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Smsa otrzymałem dziś rano. Po kliknięciu w link w nim zawarty wyświetla się to: http://www.miui.com/unlock/ Niebieski ekran z monitorem, dokładnie ten sam jaki pojawiał się przed dostaniem SMSa. Zgodnie z radą jednego z forumowiczów pobrałem aplikację MiFlash Unlock tool. Niestety po zalogowaniu się do niej pojawia się napis: "Your Mi Account has no unlocking permission." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ale w czym problem. Najpierw trzeba wgrać deva wg jednego poradnika. Potem zgodnie z poradnikiem odblokować BLa. Potem z ostatnim od acida wgrać miui pl. Wszystko z linków działa bez problemu, robiąc krok po kroku wszystko działa. Temat z Authentikiem też był wałkowany tu. Musi działać. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Mam Deva Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ja mam dev 6.1.11 i nie działa. Ale dev i tak nie ma tu chyba nic do tego bo telefon podłącza się później a mnie zaraz po logowaniu wyskakuje że nie mam uprawnień do odblokowania telefonu... A mam skoro dostałem smsa Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaprycho Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Dziś po 10 dniach czekania o godzinie 05.02 dostałęm sms "Your unlock request has been approved..." Mój RN3 działa na MIUI Polska 6.1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablolite Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Masz konto powiazane i aktywowane z telefonem? (Konto Xiaomi w moje urządzenia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Tak, dodatkowo posiadam "trusted device" Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Czyli logujesz się do miflasunlock (masz zangielszczoną wersję?) i otrzymujesz komunikat, że twój tel nie może zostać odblokowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Mam zangielszczoną wersję i jest dokładnie tak jak mówisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Dokładnie. Wpisuje id, hasło, kod z authenticatora i w następnym oknie wyskakuje komunikat że nie mam uprawnień do odblokowania bootloadera Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 No to potem powinno kierować cię do wypełnienia formularza, a jak klikniesz na link, to powinieneś dostać info, że już wysłałeś zgłoszenie i masz czekać na SMS (zakładając, że faktycznie nie masz zgody na unlock), tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Jak mamy czekać na SMS który już dostaliśmy? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 (edited) No to jest ewidentnie jakiś "bób" z bazą danych... A na angielskojęzycznych forach nie opisują takich przypadków? Powinno być ich więcej, skoro i u nas się dwa pojawiły w krótkim odstępie czasu. Edited January 12, 2016 by wkamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Nie jestem zbytnio obeznany w środowisku MIUI, ale z tego co szukałem, nikt inny poza naszą dwójką nie ma takiego problemu. Podejrzewam, że po prosto robimy coś źle, sęk w tym, iż nie mam bladego pojęcia co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Zrób screena z tym błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts