nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Teraz kwestia autoryzacji xiaomi , powiedz jak z tym u ciebie było .PS Jestem na 6.1.11 multilanguage wgranym przez sp flash tool Na 7.0.11 (tym syfiastym , miałem sim aktywowaną pod zakładką devices teraz jest klops, jest jakiś sposób żeby aktywować to urządzenie i czy nie przepadnie moja zgoda na unlock ? Edited January 13, 2016 by nitrospider Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ja mam obecnie 6.1.11 beta i nadal zatrzymuje się na 50%. I nie mogę włączyć Find device, a ktoś na angielskim forum pisał, że włączenie tego jest wymagane do odblokowania bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrufi Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ja mam tak samo na zadnym dev nie da się włączyć Fine device Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) 5 minut temu, Agnieszka napisał: Ja mam obecnie 6.1.11 beta i nadal zatrzymuje się na 50%. I nie mogę włączyć Find device, a ktoś na angielskim forum pisał, że włączenie tego jest wymagane do odblokowania bootloadera. Mam dokładnie ten sam soft , lecz nie mam aktywowanego urządzenia (które wcześniej było normalnie) PS Find device mam włączone Mały update miałęm....już nie mam ? Edited January 13, 2016 by nitrospider Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Też nie miałem aktywnej opcji find device. W moim wypadku pomógł Rom developerski i 2stopniowa weryfikacja konta. Bez tego można zapomnieć o unlocku niestety Edited January 13, 2016 by downtown69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 1 minutę temu, downtown69 napisał: Też nie miałem aktywnej opcji find device. W moim wypadku pomógł Rom developerski i 2stopniowa weryfikacja konta. Bez tego można zapomnieć o unlocku niestety DAwaj coś więcej bo spotkałem się z tym chyba authenticator coś tam coś , ale nie jestem powien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) 2 minuty temu, downtown69 napisał: Też nie miałem aktywnej opcji find device. W moim wypadku pomógł Rom developerski i 2stopniowa weryfikacja konta. Bez tego można zapomnieć o unlocku niestety 2stopniowa weryfikacja konta to znaczy co dokładnie? Edited January 13, 2016 by Agnieszka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrufi Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 3 minuty temu, downtown69 napisał: Też nie miałem aktywnej opcji find device. W moim wypadku pomógł Rom developerski i 2stopniowa weryfikacja konta. Bez tego można zapomnieć o unlocku niestety napisz po kolei co instalowałeś spróbuje może pójdzie i jakie stery masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpivo Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ja sobie czekam na SMSa... i tak w międzyczasie trafiłem na stronkę: http://www.mi.com/verify/ Czy mieliście taki hologram ze zdrapką zwłaszcza na urządzeniach które udało się odblokować? U mnie nie ma po nim nawet śladu Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrufi Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 2 minuty temu, mpivo napisał: Ja sobie czekam na SMSa... i tak w międzyczasie trafiłem na stronkę: http://www.mi.com/verify/ Czy mieliście taki hologram ze zdrapką zwłaszcza na urządzeniach które udało się odblokować? U mnie nie ma po nim nawet śladu Tego hologramu już nie stosuje w redmi note 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Dokładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 @IVO76 - dzięki, ale to to ja wiedziałem, tylko zamiast FastBoota włączał mi się normalnie telefon. Ale w końcu udało się wstrzelić z timingiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) 14 minut temu, Agnieszka napisał: 2stopniowa weryfikacja konta to znaczy co dokładnie? A dokładnie to: Zaloguj się na konto Xiaomi i w pasku adresu przeglądarki wpisz https://account.xiaomi.com/pass/2StepLogin/status?userId=xxxxx I w miejscu xxxxx wpisz swój id konta Xiaomi. Edited January 13, 2016 by downtown69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Wszystko ok dostałem status zaufanego urządzenia dzięki downtown69 Teraz odblokowanie bootloadera które nadal kończy się na 50 % Może przez wersje 6.1.11 beta Edited January 13, 2016 by nitrospider Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) sprawdz czy masz włączone debugowanie usb a wersja systemu ok. Wgrywaj przez Ota tj updater Edited January 13, 2016 by downtown69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ale odblokowywać z fastboota ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 bootloadera? tak, pobierz sobie angielska wersje unlocka, bo krzaczasta mocno wkurvia Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) debugowanie włączone , bootloader wisi 50% .Może za mało baterii (5%) bo już nie wiem Na jakiej wersji systemu odblokowywałeś ? Edited January 13, 2016 by nitrospider Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) baterii musi być co najmniej 60%... przynajmniej wg xiaomi. Na 6.1.11 instalowanej przez OTA Edited January 13, 2016 by downtown69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Sprawdze jutro , swoją drogą teraz widze że nr seryjny w zakładce status urządzenia ni jak ma sie do tego z pudełka.... 6.1.11 instalowałem przez sp flash tool Edited January 13, 2016 by nitrospider Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Nie chcę Cie martwić, ale może nie być ciekawie. Jest aplikacja do sprawdzania autentyczności produktów xiaomi. Poszukaj w necie. A poza tym S/N i Imei to 2 różne rzeczy,bo nie wiem o które chodzi Edited January 13, 2016 by downtown69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Nadal zatrzymuje się na 50%. Bateria pełna, debugowanie włączone, trusted device też... Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 A soft? musi być Dev.. masz na pewno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 A więc tak , wydaje mi się że razem z agnieszką mamy zainstalowaną swojego rodzaju wersję stable , dlatego wisi na 50%.Musimy powrócić do 7.19 stable przez sp flash tool , następnie wruzcić przez OTA wersję 6.1.11 dev i może pójdzie . Zaraz sprawdze tą aplikację do autentyczności Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Dokładnie. Sam jak przez flasha wrzuciłem stało na 50. Dopiero instalka OTA pomogła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Mógłbyś podać link do tej instalki OTA? nie mam pojęcia co to jest Wersję stable wrzucałam przez SPflash tool, a poźniej ROM dev 6.1.11 przez updater (musiałam wrzucić .zip na tel) Edited January 13, 2016 by Agnieszka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Zdam relacje jutro , bo siedzę nad tym od 6 rano i zaraz puszcze pawia.Pozdrawiam i dziękuję szanownym panom i pani Agnieszce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Ja też już się męczę z tym telefonem od poniedziałku i mam dość... ;/ Edited January 13, 2016 by Agnieszka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrospider Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Damy rade , spójrz na to z takiej strony , coraz więcej wiemy i ruszamy do przodu - to najważniejsze.Dobranoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) 12 minut temu, Agnieszka napisał: Mógłbyś podać link do tej instalki OTA? nie mam pojęcia co to jest Wersję stable wrzucałam przez SPflash tool, a poźniej ROM dev 6.1.11 przez updater (musiałam wrzucić .zip na tel) http://www.miui.com/download-308.html sciągnij tą niższą wersję, bo to jest dev i wrzuc to przez update a nie flasha Edited January 13, 2016 by downtown69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Czy w procedurze opisanej w tym temacie będzie mi mógł ktoś pomóc? Jestem z okolic Łodzi, z Konstantynowa Łódzkiego... Byłbym wdzięczny gdyż mam lepszą pamięć wzrokową do takich spraw niż kombinować samemu... Nie chcę 1-wszy raz czegoś spaprać... a zamówiłem dzisiaj zarówno Redmi Note 3 w kolorze czarno-szarym jak i 2 w kolorze czarnym... coś na pewno wybiorę a oba będą z oryginalnym softem CHI/ENG Przynajmniej tak mi obiecano... Pzdr. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 5 minut temu, ChudyCFC napisał: Czy w procedurze opisanej w tym temacie będzie mi mógł ktoś pomóc? Jestem z okolic Łodzi, z Konstantynowa Łódzkiego... Byłbym wdzięczny gdyż mam lepszą pamięć wzrokową do takich spraw niż kombinować samemu... Nie chcę 1-wszy raz czegoś spaprać... a zamówiłem dzisiaj zarówno Redmi Note 3 w kolorze czarno-szarym jak i 2 w kolorze czarnym... coś na pewno wybiorę a oba będą z oryginalnym softem CHI/ENG Przynajmniej tak mi obiecano... Pzdr. ale co tam pomagać, robić trzeba krok po kroku. wg opisu, wszystko wskazane co gdzie i skąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Lubię ryzyko ale... tu byłoby to po raz 1-wszy Nigdy nie modyfikowałem telefonów... Spróbujemy na tańszym... chyba że się ktoś chętny do pomocy znajdzie do tego czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Czy w procedurze opisanej w tym temacie będzie mi mógł ktoś pomóc? Jestem z okolic Łodzi, z Konstantynowa Łódzkiego... Byłbym wdzięczny gdyż mam lepszą pamięć wzrokową do takich spraw niż kombinować samemu... Nie chcę 1-wszy raz czegoś spaprać... a zamówiłem dzisiaj zarówno Redmi Note 3 w kolorze czarno-szarym jak i 2 w kolorze czarnym... coś na pewno wybiorę a oba będą z oryginalnym softem CHI/ENG Przynajmniej tak mi obiecano... Pzdr. Nie ma czarnego, jest srebrny, szary i złoty. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Teraz się zacznie, ta sama zabawa z bootloaderem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts