misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 to pojawia się na komputerze, natomiast to drugie po kliknięciu w link w smsie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 No to masz unlockloopa Sorry, no ale chyba bez maila do xiaomi się tego nie rozwiąże Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ktoś? Coś? Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebra22 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ktoś wie co może być przyczyną tego iż aplikacja Flashify nie wykrywa pliku recovery IMG? gdy chcę go załadować to aplikacja zwyczajnie się zacina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Posiadam 3 telefony redmi note 3, na kazdy dostalem sms. 3 rozne konta, wszystkie zalozone 31 grudnia. Dwa poszly bez problemu. Jeden mimo tego ze mam sms telefon sie nie odblokowal. Dalo sie ponownie wypełnić formularz. Teraz znowu czekam na sms Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
misssiek95 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Cóż mi pozostało.... Spróbuję tego samego Taaaa. U mnie nie da się ponownie wypełnić formularza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciel21 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 26 minut temu, zebra22 napisał: Ktoś wie co może być przyczyną tego iż aplikacja Flashify nie wykrywa pliku recovery IMG? gdy chcę go załadować to aplikacja zwyczajnie się zacina Spróbuj zmienić nazwę pliku na twrp.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebra22 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 3 minuty temu, maciel21 napisał: Spróbuj zmienić nazwę pliku na twrp.img nic to nie daje, aplikacja się zacina z informacją "Flashify isnt responding" Link to comment Share on other sites More sharing options...
defrex13121 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ja podczas aktywacji dostaje qr cod i po skanowaniu otrzymałem taki tekst : otpauth://totp/XiaomiID:55xxxxxx7?secret=MTAUNNOTU32RGMHP&phone= 48******415 I co teraz z tym zrobić ?? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablolite Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 4 godziny temu, zehell napisał: informacja dla spekulantów na temat ceglenia i problemu z 50% w toolu ja ucegliłem mój notes z 3 razy do tego miałem sphinxa i nie miałem problemów z odblokowaniem na sterownikach z tematu jak wgrać stable. więc nie ma to związku co zrobiłeś kiedyś z mojego punktu widzenia. Jeżeli miałeś gówno miui i nie zflashowałes spflashem tylko updatem no to może, ale i tak to jest tylko gdybanuie. Specjalnie zainstalowałem Windows 7 64bit na czysto, zainstalowałem sterowniki z instrukcji, wgrałem najnowszą wersję DEV i dalej to samo. Wydaje mi się, że ma to jednak związek z wykasowaniem informacji z NVRAM... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monra Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 14 minut temu, pablolite napisał: Specjalnie zainstalowałem Windows 7 64bit na czysto, zainstalowałem sterowniki z instrukcji, wgrałem najnowszą wersję DEV i dalej to samo. Wydaje mi się, że ma to jednak związek z wykasowaniem informacji z NVRAM... W jaki sposób do tego stopnia ucegliłeś telefon co zrobiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablolite Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Próbowałem wgrać oficjalną wersję stable za pomocą najnowszej wersji SP-Flash-Tool pod Windows 10. Gdy wgrałem przez wersję v5.1516.00 to IMEI, MAC i SN już nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buczo Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 " teraz włączamy tryb fastboot, podłączamy USB " - to bez instalacji sterowników wystarczy tylko podłączyć i będzie hulało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 4 godziny temu, buczo napisał: to bez instalacji sterowników wystarczy tylko podłączyć i będzie hulało? Musisz mieć sterowniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotkao2 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Witam, Dostałem smsa, ściągnąłem to co trzeba było ściągnać, rozpakowałem na telefonie i... i nie mam pojęcią jak uruchomić dalej. W instrukcji jest napisane " wpisujemy ID konta(koniecznie numerami nie mailem), hasło, a zaraz wyskoczy kolejny textbox gdzie wpisujemy sześciocyfrowy kod z aplikacji Authenticator. " Gdzie mam wpisać ID konta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) W unlocktool zaraz po uruchomieniu o ile dobrze pamiętam jest jeden guzik do przejścia dalej, później dwa pola do wypełniania. Pierwsze to id konta mi a drugie hasło. Po wpisaniu wciskasz dalej i jeśli masz podpieta autoryzacje to pojawi się ten ten sam ekran tylko ze z trzecim polem, w którym wpisujesz kod z aplikacji. Jeśli nie masz ten funkcji uruchomionej to Cie to nie interesuje i po zalogowaniu przechodzisz od razu dalej. Edit: Zapomniałem. Poczytaj jakieś 2-3 ostatnie strony. Była mowa o angielskiej wersji tool'a. Pewnie wiele by to ułatwiło Edited January 13, 2016 by pull1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Dnia 11.01.2016o00:11, djrufi napisał: Co racja to racja to niestety nie sterowniki sprawdzilem to na dwóch kompach i nie daje rezultatu. Zauwazyjem że ta większość ma problem z "50%" w momencie kiedy wcześniej tel był uceglony bądź miał problem z imei lub wi fi wydaje mi się że przez ROM sphinX jest usuwany jakiś klucz autoryzacji. To są tylko moje przemyślenia z przeczytanych tu problemów siedze nad tym problemem sporo. Mam dwa konta które maja uprawnienia do odblokowania i na obu jest ten sam problem 50% Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Mi się wydaje, że to problem weryfikacji nie konta czy może odblokować bo tool przechodzi do tego ale urządzenia czy (przypuszczam) urządzenie jest podpięte do konta i na koncie widoczne. Możliwe również, że fastboot po cichu wysyła zapytanie o klucz a np antywirus go blokuje i tym samym skutkuje błędem....macie powyłączane systemowe zapory i antywirusy ? Jeśli ktoś ma Bitdefendera to miałem przypadek, że nawet po jego wyłączeniu dalej blokował mi program a po de instalacji było OK. Jeśli chodzi o sterowniki zawsze instaluje te "samsungowskie" z Kiesa i nigdy nie miałem problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Witam. Jestem świeży w temacie X ale... po tym chaosie co tutaj czytam, odpuszczę chyba w pełni zakup Redmi Note 3 To jest jakaś tragedia żeby kombinować, siedzieć na szpilkach czy dostanie się sms, potem nie działa, korzystać nie można... jakaś paranoja Co z tego że tanio i fajnie bo metal, cienka obudowa jak musisz kombinować aby użyć... Sam już nie wiem... Poza tym oferta na ten tydzień na Aliexpress jest bardzooo dobra... 160$ za RN3 Ale te powyższe problemy zniechęcają... Edited January 13, 2016 by ChudyCFC Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Te problemy też w jakimś stopniu ludzie wyolbrzymiaja. Wcale nie jest tak źle. Sprawa dość prosta: wypelniasz formularz (jakieś 5-10 minut), instalujesz rom dev(kolejne 5 minut + samo pobieranie w zależności od prędkości internetu), oczekiwanie na SMSa z powiedzeniem możliwości odblokowania bl (czasy są różne ale załóżmy że 10 dni), samo odblokowanie (jakieś 15-20 minut) i ostatnie - wgranie miuipolska (10 minut). Myślę że wszystko jest do zrobienia bez większych problemów i zachodu niema aż tyle co ludzie mówią. W większości wszystko idzie gładko a z tego co obserwuje to większość problemów mają ludzie którzy mieli syfiaste Romy. Jeśli masz oficjalny soft to cały proces trwa powiedzmy o połowe mniej i masz o 80-90% mniej problemów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Nie wiem jaki ROM dostanę z Chin w telefonie... Pisze że MIUI 7, Custom ROM (multi, chińskie apki out, brak wsparcia dla OTA itd.) Edited January 13, 2016 by ChudyCFC Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Czyli napewno nie oficjalny. Można pytać sprzedawców jaki jest rom albo nawet prosić o oryginał. Wg mnie zaoszczędzi się przy tym sporo zachodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Spróbuję tak jak mówisz... napiszę aby mi wysłano telefon nie kombinowany, z oryginalnym oprogramowaniem, jeśli to mozliwe ale... do czasu otrzymania sms'a i usunięcia blokady, będę tylko na niego patrzył... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Można przecież normalnie używać, wgrać dev. Na jego podstawie jest zrobiony miuipolska więc bez problemu można używać. Z wersji stable oficjalnej do dev przechodzi się za pomocą aplikacji updater. Operacja bezproblemowa i szybka. W takim stanie spokojnie można oczekiwać smsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 u mnie niestety to nie działa. Wg kazdego poradnika próbuje i nie może zweryfikować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ok, chyba mnie przekonałeś... Czyli jak będzie ORIGINAL u mnie w telefonie a tak mi obiecano już w ramach zapytania do ewentualnego zamówienia... dość szybka odpowiedź, swoją drogą to mogę działać wg. tutoriala? Odezwę się jak bede miał telefon w ręku... Tak na marginesie... jest już info o Redmi Mini czyli Redmi 3... Snapdragon 616 itd. ooo... i już plama od nowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Działaj wg tutoriala. Ja tak robiłem i wszystko poszło jak z platka. Redmi 3 wyszło chyba wczoraj. Jaka plama? Ten sam problem z bl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 14 minut temu, pull1990 napisał: Działaj wg tutoriala. Ja tak robiłem i wszystko poszło jak z platka. Redmi 3 wyszło chyba wczoraj. Jaka plama? Ten sam problem z bl? Plama kolejna u kolegi wyżej... a technicznie nie wiem co z Redmi 3... oby spokojniej bo może bym wziął żonie jak będę zadowolony z RN3 Można już kupić w przedsprzedaży... http://www.giztop.com/xiaomi-redmi-3.html Cena kosmos w porównaniu do RN3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 wg tutoriala. Proszę bardzo mogę wgrać jedynie wersję stable. Kazdy dev nie przechodzi weryfikacji. telefon od królika, kupiony 23 listopada 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Wyczyść dane i cache w aplikacji updater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciel21 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) Your unlock request has been approved. Go to https://unlock.update.miui.com to download the unlock tool. Dziś po 3 w nocy dostałem. Doczekalem się po 10 dniach. Po południu będę to ogarniał. Życzcie mi powodzenia Edited January 13, 2016 by maciel21 Blad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChudyCFC Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Życzymy bo... telefon intryguje nawet mnie, Samsungowca... Bardzo bym chciał z niego pokorzystać w spokoju i poradzić sobie z tym bez problemów w chwili wgrywania i następne miesiące Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 1 minutę temu, Peran7 napisał: Wyczyść dane i cache w aplikacji updater. Nie pomaga:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Wyczyść dane i cache w aplikacji updater. Nie pomaga:) U mnie takie coś wywałało na ori romie. Wgrałem przez Flashtoola oryginalny Rom chiński v7.0.19.0 po rozpakowaniu zajmował ok 3 giga. Później odrazu dodałem deva i poszło od strzała teraz nawet OTA dziala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 24 minuty temu, downtown69 napisał: Nie pomaga:) Czy dobrze kojarzę ? to ty miałeś "wywalony" imei i inne dane telefonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaczi Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 1. Nadal okresy czekania po 10-12 dni ? 2. Czy jakikolwiek inny rom da sie zainstalowac bez odblokowanego boot'a ? Denerwuje mnie sporo obecnego chinskiego (ledwo przypadkiem trafilem w wybieranie mp3 jako budzika z chinskimi krzakami) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts