galakty Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Hahaha, 60fps aż się kurzy. Na XDA już ktoś pisze, że przekopiował prace od innego moddera Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Wyszła nowa wersja u Daniela, 1,9 co sądzicie po opisie? Warto instalować czy nie? Chciałem też dokładnie się dowiedzieć o aktualizacje. Co konkretnie zahaczyć przy wipe i co zachowam po takim wipe? Zaczynam sobie ustawiać różne rzeczy, niedługo zacznę instalować apk, więc jeśli miałbym to robić przy każdej aktualizacji to nie ma w ogóle co się bawić w aktualizacje. Jeszcze jedna sprawa, a mianowicie gravitybox. Zmieniłem sobie na pasku statusu kolor ikon sygnału i zegarka, jednak po restarcie zegarek się nie pojawia a kolor ikon jest domyślny. Dopiero po wejściu w gravitybox i ponowna aktywacja załącza moje ustawienia. Tak wygląda jakby nie startował ze systemem, sprawdziłem startuje, idzie to jakoś zrobić żeby działo, czy po prostu RN2 jest tak mało przyjazny dla gravitybox? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Sporo tego jak na aktualizację. Jeśli będę aktualizował to tylko wtedy gdy będzie aktualizacja sporo oszczędna dla baterii. 1.8 wydaje się bez błędów. Na razie nie mogą zbyt wiele powiedzieć. Jak naładuje baterię na full i będę miał wszystkie swoje apk to będę mógł ja ocenić pod kątem baterii. 1.9 była ale znikła, ciekawe czemu. może jakieś błędy były, opis został. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Nigdy nie robiłem tego na dev do wersji wzwyż, zawsze wszystko ładnie śmigało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Wróciłem na cm. Niestety na aosp trochę wariuje automatyczna jasność ekranu. Mam nadzieję że to poprawia w kolejnych wersjach. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Testuje 1,8 i jak dla mnie jest dobrze, na razie. Jakoś filmów to bajka, bateria też jest super. Trzeba wejść w prywatność lub w aplikacje i ręcznie powyłączać autostart i "nie wybudzaj". Zostawiłem tylko kilka niezbędnych apk i te systemowe o których nawet nie domyślałem się do czego służą. Jedyny problem to jak na razie mam z gravitybox, modyfikowałem pasek statusu i nie trzymają mi kolory. Po autostarcie ich nie ma, jeśli wejdę w apk i je aktywuje to po pewnym czasie kolor się zmienia na domyślny, tylko kolor poziomu baterii zostaje. To wygląda tak jakby coś ubijało gravityboxa i jakby nie startował ze systemem. Wszystko mam zahaczone, jeśli chodzi o autostart i o nie wybudzanie, po za tym jest kolor poziomu baterii, więc nie wiem jaka może być przyczyna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0j73k Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Instalował ktoś - CM_12.1_RDMN2_fastandexplosive1.9 ?? Bo instaluje ale nie mogę odpalić telefonu, zatrzymuje mi się na czarnym tle z literkami mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Gwalberg u mnie z kolorem to samo. Kiedyś było ok. Co do wersji 1.9 ja mam u siebie obecnie i działa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0j73k Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 4 minuty temu, Tygrys napisał: Co do wersji 1.9 ja mam u siebie obecnie i działa. hmm robiłes wipe itp ? bo ja jak zrobiłem, wgrałem go i zainstalowałem to włączał się telefon i stało na czarnym ekranie tym od razu na początku Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Moze mi ktos powiedziec co zrobic? Mam wersje 1.9 i jak dodam nowy kontakt, po chwili sie usuwa..;/ Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0j73k Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 poczekałem dłuzej i przy 1.9 telefon sie resetuje i przechodzi z automatu do twrp - jakis pomysl ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Robiłem wipe cash po instalacji. Instalowałem na wersję 1.8 Z tym kontaktem sprawdzę czy usuwa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Narazie problem z kontaktem usunelo utworzenie kontaktu na urzadzeniu a nie na koncie google.. Narazie ciagle istnieje.. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Czy jest xposed na aosp 1.48 i jak jest to prośba o linka Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Dzięki za szybką odpowiedź Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 @Lamcza Podsumowując warto się przesiadać? Zależy mi na xposed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 W aosp gravity działa moim zdaniem lepiej niż na cm. Czy warto musisz jednak sam ocenić. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 A jest w ogóle teraz jakiś oszczędny AOSP w miarę stabilny i bez bugów? Czytałem jakiś czas temu że były jakieś problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Witam, orientuje sie ktos jak na cm od daniela 1.9 zrobic screena? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 A Ty na czym siedzisz? Kiedyś miałem CM12, ale to było takie mało intuicyjne i przyjazne i się przesiadłem z powrotem na miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 1 minutę temu, driller12 napisał: Witam, orientuje sie ktos jak na cm od daniela 1.9 zrobic screena? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ale screena czego, jak działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 2 minuty temu, Lamcza napisał: jest ten ktorego tutaj ktos uzywa ale nikt sie nie kwapi zeby tlumaczyc chanel logu z ruskiego podobno bateria na nim nie zle trzyma jestem w stanire w to uwierzyc bo o ile sie nie myle znaczy google translator sie nie myli to kernel jest portowany z miui http://www.needrom.com/download/aosp-4/ Czyli cieszmy się z CM od Daniela Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 W ustawienia-> przyciski mam tylko konczenie polaczenia przysciskiem power.. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Dobrze chociaż że nie chce za niego opłat Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 No za ch*** nie ma tam nic innego.. Gdybym mogl zrobic screena to bym pokazal Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Już aosp 1.48? MAm 1.26 i błędów nie widzę większych, no ale skoro jest.. Jutro robię kopię systemu i będę testował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariza Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 4 godziny temu, Lamcza napisał: @driller12 vol- + power na raz chyba nie czytasz ze zrozumieniem ew moze wejdz najpierw w programistyczne i wlacz zawansowane menu zasiilania ale watpie zeby dopiero wtedy sie taka opcja pojawila I wszystko Kolego podaj linka do tego AOSP 5 godzin temu, Tygrys napisał: W aosp gravity działa moim zdaniem lepiej niż na cm. Czy warto musisz jednak sam ocenić. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Czemu tylko gravity do zmiany status -bara Jest zajebi... Flat Style Bar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) http://www.needrom.com/download/aosp-4/ Matko, wieczorem wgrałem 1.48, a rano jest już 1.52 .. Co oni robią XD Naprawa automatycznej jasności coś z selinux poprawa modemu init.d protokoły A2DP Nie wiem co to, ale tak podaje. Zaraz instaluję. Edited January 20, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 1 minutę temu, Lamcza napisał: @galakty testuj testuj nic tylko sie cieszyc ze jestesmy coraz mniej uzaleznieni od miui i lamiacego odtatnio na potege xiaomi u dnaiela chyba sie ostro tez na nowym update bateria poprawila wczoraj wieczorem mialem 50 % i 3h sot w tym kiedy szedlem spac Tylko wgrałem to na 1.26, mam nadzieję że nie trzeba było robić full wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Zrobiłem tylko cache i dalvik, bez system. Myślisz, że warto jeszcze raz wejść i wipnąć system? Danych aplikacji nie stracę nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 1 minutę temu, Lamcza napisał: zawsze wpuje system ale mysle ze przy flashowaniu i tak go wipuje jak dziala to zostaw dane stracisz tylko jak zwipujesz data a dane z karty i pamieci jak zwipujesz internal storage i external storage a ogolnie to zrob sobie bacup daty i zawsze bedzie mogl wrocic do 1.26 bez stresu Mam kopię z 1.26. A co do wipe system to nie wiem, pliki np. ten mod media profiles usuwało, ale roota nadal mam po aktualizacji. Na razie błędów żadnych nie wyrzuca. Auto jasność działa lepiej niż na MIUI, tzn reaguje prawie od razu, a nie po 5 minutach Na razie nie widzę powodu by wracać do MIUI, na prawdę.. NA MIUI co było fajne to czyszczenie apek, kłódki, itp. Reszta to porażka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Tzn ja żadnego xposed, greenify itp nie instalował.. Dobre to? Nigdy nie czułem potrzeby żeby to wgrywać i nie wiem czy jest sens. No i czy się da na AOSP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Na razie samo Greenify spróbuję, bo czytałem o xposed i mnóstwo ludzi bootlopy łapie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 U daniela na ostatniej wersji tj 1.9 nie mogę włączyć bluetooth. Chyba wskoczę na tego AOSP skoro naprawili problem z jasnością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Opłaca się z 1.8 na 1.9? Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts