galakty Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 U mnie przez noc teraz po instalowaniu śmieci schodzi 2%, na MIUI też tak było. Instaluj GsamBattery i puść na dzień .. Wieczorem wrzuć statystyki i tyle, po co mącić w głowie? Sprawdź i koniec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Zainstalowałem GsamBattery naładuje najpierw do pełna i się zobaczy dlaczego tak leci bateria. Macie może swoje sprawdzone apk do czyszczenia? Ze swojej strony mogę polecić SD MAID w wersji PRO jest jedną z najlepszych. Szukam jeszcze jednej, czegoś podobnego, co solidnie przeczyści fona. Są różne takie apk, więszkośc nie robi nic, część tylko powierzownie, druga część powierzchownie i wali zachwytami w komentarzach. Nie interesuje mnie na pewno najpopularniejsza Clean Master Phone Boost, lukrowana wodotryskami do wszystkiego. Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Bateria była naładowana 100% jak widać ekran miałem włączony niecałe 30minut w tym kilka minut byłem w necie i taki wynik po niecałych 4 godzinach: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 z dual sim i na danych stary niezly wynik tylko screeny to chyba przez kalke odrysowujesz xD Tapatalk chyba Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Tapatalka w tle i raczej normalny wynik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Wyszło 2.0. Ma ktoś i mógłby sprawdzić jak tam z ClearMotion? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Ja zainstaluje wieczorem to powiem jak. Muszę w sumie bo w 1.9 mam problem z BT - nic nie da się wysłać przez BT, Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Też będę instalował za parę godzin, pisze że najbardziej stabilny, może też coś lepiej będzie na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 5 godzin temu, JestemMortem napisał: Wyszło 2.0. Ma ktoś i mógłby sprawdzić jak tam z ClearMotion? Chyba jest, bo obraz ładniutki. Przed chwilą zainstalowałem, więc nic więcej nie mogę napisać, wszystko jak na razie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Czy na tym CM działa radio i mms? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 No to lipa... bez radia jak bez reki :< Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Jest dobrze. Bateria trzyma nieźle. Nie mogę zbyt wiele o niej powiedzieć bo sporo restartowalem ale na moje zdecydowanie lepiej trzyma. Poza tym bardzo stabilnie, żadnych błędów nie widzę. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 A ja widzę wciąż jeden błąd, czyli BT. Gwalberg spróbuj coś wysłać za pomocą BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Jest bodajże bluetooth fix na needrom. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 A ja widzę wciąż jeden błąd, czyli BT. Gwalberg spróbuj coś wysłać za pomocą BT. Nie mogę nic wysłać. Tylko że problem może być gdzieś indziej, mam sporo rzeczy zamrozonych, zahibernowanych, więc może coś jest zależne od bt. Mi to nie potrzebne więc dla mnie problem nie istnieje, chociaż lepiej jakby działało. Nie wiadomo kiedy może się przydać. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Nie mam nic zamrożone, nic wyłączone itd.. Nie da się wysłać. To samo miałem na 1.9. Waxy fix nic nie zmienił - na żadnej z wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Czy tylko ja mam takie wrażenie że Viper gorzej działa na CM? Zawsze jak instalowałem Vipera miałem wybór jakości dźwięku, teraz przy instalacji nie było takiego wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Bateria naładowana do 100% i poszedłem spać. Rano się budzę i 91% to na MIUI miałem przez noc 3% spadku. Czas chyba wracać do MIUI i to na jakąś stabilną wersję. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Bateria naładowana do 100% i poszedłem spać. Rano się budzę i 91% to na MIUI miałem przez noc 3% spadku. Czas chyba wracać do MIUI i to na jakąś stabilną wersję. Wysłane z Redmi Note 2 Greenify I przez noc spada 0% Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 I tak wszyscy wcześniej czy później wrócicie z podkulonymi ogonkami do nas i MIUI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Mam cm 1.9 warto instalowac 2.0? I jeszcze pytanie do Lamcza: czy na 1.9 tez w ustawienia-> przyciski masz zrzut ekranu?;> Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 To jak w końcu z tym ClearMotion w 2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Nie widzę specjalnych zmian. Tyle że używam od wczoraj wieczorem dopiero. Póki co jestem trochę zły na bt. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 9 godzin temu, JestemMortem napisał: Greenify I przez noc spada 0% Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Nie wiem, nie mam pojęcia dlaczego tak się działo. Co było można zamroziłem lub zahibernowałem, minimalna ilość apk, odciąłem niektórym dostęp do netu, wyłączyłem z autostartu, zostawiłem tylko niezbędne i tak bateria leciała. Wróciłem na MIUI, najnowsza rozwojowa jest całkiem, całkiem, jednak brakuje mi możliwości większej modyfikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 (edited) A autor romu wie o tym bledzie z bt? Edited January 25, 2016 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Widzę, że na CM próbowali z kamerą powalczyć - " Lenovo snap it camera app added cause it got other system libs so a little better quality, but video does not work " Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 AOSP 1.53, ale nie ma żadnych ciekawych zmian. Aktualizacja gapss + dodano ostrzeżenie o uszkodzeniu słuchu przy słuchawkach i poprawiono jasność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Nie wiem czy nie wskoczę na tego AOSP. Niestety ten BT mnie dosyć mocno irytuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papakruk Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 W jaki sposób działa nagrywanie rozmów w cm 12.1? Potrzebny jest jakiś moduł do xposed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Jak to sprawdzałem to faktycznie miałem zainstalowany moduł w xposed. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Nagrywanie rozmów jak sprawdzałem, ale to było chyba w 1.6 to miałem zainstalowane cm recording bodajże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 A tego nie wiem. Hehe Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazurak7 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Którą wersję najbardziej polecacie? Wszystko działające + nagrywanie w więcej niż w 30fpsach, działający dobrze Xposed? Denerwuje mnie już ta kamera na MIUI i postanowiłem przenieść się na CMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Nie wiem czy na CM pójdzie mod na 120 FPS. Możesz spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazurak7 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 1 godzinę temu, galakty napisał: Nie wiem czy na CM pójdzie mod na 120 FPS. Możesz spróbować. A ten mod jest na AOSP? Zależy mi na kamerze i Xposed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts