gwalberg Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Na AOSP nie przejdę bo tam nie ma opcji usunięcia nazw pod ikonami, ale może znowu zabawię się z CM tylko musi wyjść jakaś wersja mega oszczędna dla baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Mort a powiedz mi czy używales greenify do oszczędzania baterii. On jest domyślnie zainstalowany na AOSP a nie wiem czy w ogóle ma sens używanie go z amplify. Naciapcialem z Fermi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketjow Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Jak funkcja w Gravitybox odpowiada z wybudzanie ekrany po wciśnięciu włącznika zasilania - coś wcisnąłem i nie wybudza mi ekranu i nie mogę odblokować ekranu - pomaga tylko wyjęcie baterii a po zablokowaniu znów to samo ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Mort a powiedz mi czy używales greenify do oszczędzania baterii. On jest domyślnie zainstalowany na AOSP a nie wiem czy w ogóle ma sens używanie go z amplify. Naciapcialem z Fermi Note 2 AOSP 1.2 Używałem Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Jak funkcja w Gravitybox odpowiada z wybudzanie ekrany po wciśnięciu włącznika zasilania - coś wcisnąłem i nie wybudza mi ekranu i nie mogę odblokować ekranu - pomaga tylko wyjęcie baterii a po zablokowaniu znów to samo ... Nie mam pojęcia co mogłeś narobić tam. Ale może wywal gravity i wrzuć od nowa. Mort a ustawiales je jakoś czy na default leciałes? Naciapcialem z Fermi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketjow Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Już sobie przywróciłem, nie ma przycisku "ustawienia domyślne" ale w setings/app można wyczyścić ustawienia aplikacji, oczywiście trzeba zresetować telefon ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketjow Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Pod Aosp 1.2 zainstalowałem apk Camera z softu HybriD i działa na niej slowmotion, i apka posiada duużo ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ja zacząłem używać camera fv-5. Mort go też chyba używa. Naprawdę działa ok. Choć przyznaje ze aparat dla mnie nie ma żadnego znaczenia. Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Pod Aosp 1.2 zainstalowałem apk Camera z softu HybriD i działa na niej slowmotion, i apka posiada duużo ustawień Ta camera jest do niczego. Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Używał ktoś lucky patcher na aosp 1.2, niestety u mnie po lucky ekran się nie włączał to znaczy dźwięk odblokowania i inne słychać ale obrazu nie było wróciłem do najnowszego cm v99 tylko nie wiem jak zainstalować xposed jakieś podpowiedzi Wysłane z mojego DOOGEE-DG310 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Używał ktoś lucky patcher na aosp 1.2, niestety u mnie po lucky ekran się nie włączał to znaczy dźwięk odblokowania i inne słychać ale obrazu nie było wróciłem do najnowszego cm v99 tylko nie wiem jak zainstalować xposed jakieś podpowiedzi Wysłane z mojego DOOGEE-DG310 przy użyciu Tapatalka U mnie ok. Co to cm v99 Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 CM_12.1_rdmn2_fastandexxplosive99 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 To nowy rom od Daniela. Ten co fixbattery wypuścił. Co do instalacji xposed nie wiem bo nie instalowałem tej wersji. Ale obawiam się że może się nie dać. Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 CM_12.1_rdmn2_fastandexxplosive99 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Zrób tak: 1. Backup (najważniejszy punkt) 2. Flashnij to 3. Zainstaluj tą wersję xposed Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Error przy fladhowaniu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Wyłącz weryfikację przy flashowaniu i spróbuj, czasem pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz20465 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Zflashowałem ROM xperia Przy robieniu screna wyskakuje informacja "Nie udało się wykonać zrzutu ekranu Nie można wykonać zrzutu bla bla bla" Jak to naprawić Wysłane z mojego Redmi Note 2 Prime przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Error przy fladhowaniu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Jaki error. Twrp? Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Tak w twrp na czerwono error i coś tam Wysłane z mojego DOOGEE-DG310 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Korzystam z najnowszego CM i nadal jest problem z wysuwaniem paska zadań. Jedynie na ekranie blokady działa bezbłędnie. Ktoś wie czy w jakimś romie działa on normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Z tego co czytałem to AOSP'y mają dużo mniej błędów od CM'ów .. Tu nawet diody nie chcą poprawnie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Z tego co czytałem to AOSP'y mają dużo mniej błędów od CM'ów .. Tu nawet diody nie chcą poprawnie działać. Maja równie sporo. Te większe to mruganie jasności ekranu i brak możliwości przycinania procka. (przytniesz to 1300 a i tak będzie skakał do 2100) Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Czytałem że siemens c-35 nie ma 😉 Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Z tego co czytałem to AOSP'y mają dużo mniej błędów od CM'ów .. Tu nawet diody nie chcą poprawnie działać. Mi dioda dobrze chodzi na najn owszym cm 12.1 v 99 Wysłane z mojego DOOGEE-DG310 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 12 godzin temu, JestemMortem napisał: Maja równie sporo. Te większe to mruganie jasności ekranu i brak możliwości przycinania procka. (przytniesz to 1300 a i tak będzie skakał do 2100) Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Po co przycicnać procek do 1300 ????? Ja na każdym sprzęcie kręcę procesory i karty graficzne a tu uważają za wadę że nie można go obniżyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Nie dopisałem. Np na miui przy nieprzykręcanym 2100 to jest jakieś +/- 10% czasu. Na aosp 80%. Nieważne czy przeglądasz kontakty czy grasz. Przy byle dotknięciu ekranu od razu skacze na maksymalny. Żadne governony nie pomagają. Pomaga tylko przecięcie z init.d Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piti Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Witam, chciałbym się podzielić bugami jakie zauważyłem w ciągu 3 godzinnego testu najnowszego bulidu. Otóż przy xposed i modzie youtube background dźwięk bardzo się ścinał, podobnie z video w innych miejsach. Na koniec przy wejściu w konfigurację przycisków w pasku powiadomień od razu następował crash ustawień. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 5 godzin temu, JestemMortem napisał: Nie dopisałem. Np na miui przy nieprzykręcanym 2100 to jest jakieś +/- 10% czasu. Na aosp 80%. Nieważne czy przeglądasz kontakty czy grasz. Przy byle dotknięciu ekranu od razu skacze na maksymalny. Żadne governony nie pomagają. Pomaga tylko przecięcie z init.d Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Podobno AOSP z twekami ma downgrade do 1300. Ten z ClearMotion wbudowanym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Nie dopisałem. Np na miui przy nieprzykręcanym 2100 to jest jakieś +/- 10% czasu. Na aosp 80%. Nieważne czy przeglądasz kontakty czy grasz. Przy byle dotknięciu ekranu od razu skacze na maksymalny. Żadne governony nie pomagają. Pomaga tylko przecięcie z init.d Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Podobno AOSP z twekami ma downgrade do 1300. Ten z ClearMotion wbudowanym. Mam go. Ale jak wywale to downgrade to znowu nie panuje i szaleje cały czas na 2100. Wszystkie aosp. Wyslano z RN2 AOSP v1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Romańczyk Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Panowie czy na najnowszych buildach działa już IR? Był moment że nie działał pilot. Ostatni build jaki miałem zainstalowany i na którym działał IR to Bateryfix. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Niestety i ja ostatni który używałem to batteryfix, także nie podpowiem. Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Build 8 - działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 8 godzin temu, Artur Romańczyk napisał: Panowie czy na najnowszych buildach działa już IR? Był moment że nie działał pilot. Ostatni build jaki miałem zainstalowany i na którym działał IR to Bateryfix. Miałem nowszą wersję ale tylko przez chwilę, tam bateria strasznie leciała. Nie używam takich rzeczy wiem nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Romańczyk Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Dobra wgrałem rom 1.1 i irda działa. Pytanie co do kernela underclock. Po wgraniu sklep play wywalał mi bład przy próbie pobrania aplikacji. Po ponownym Wipe i instalacji bez zmiany kernela wszystko hula normalnie. Czy już ktoś sie spotkał z taką sytuacją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ale 1.1 to mówimy o AOSP czy o cm? Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts