Artur Romańczyk Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Cm od Daniela oczywiście. Generalnie szukam jakiegos dobrego romu z pośród AOSP oraz CM takiego żeby działał stabilnie i nie był martwym projektem. Po Nexie4 mam zamilowanie do gołoandroidowego designu romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) 2 godziny temu, Artur Romańczyk napisał: Dobra wgrałem rom 1.1 i irda działa. Pytanie co do kernela underclock. Po wgraniu sklep play wywalał mi bład przy próbie pobrania aplikacji. Po ponownym Wipe i instalacji bez zmiany kernela wszystko hula normalnie. Czy już ktoś sie spotkał z taką sytuacją? Ale przecież 1.1 od Daniela ma wgrane gapsy więc nic nie wgrywaj Change log Fast and Explosive Build 1.1 (Latest) New libs faster and more fluid system handling Multi-Sim Toggle app added for battery saving if you only use one sim. Gapps installed This is the best build so far Pięknie nagrywa rozmowy, głośno i wyraźnie jak to było przed sierpniem 2014. Potestuję baterię i się wypowiem. Edited January 6, 2016 by KANAR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Czekam na info. Nie wykluczam powrotu do cm. Daj znać czy działa xposed proszę 😊 Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 32 minuty temu, Tygrys napisał: Czekam na info. Nie wykluczam powrotu do cm. Daj znać czy działa xposed proszę Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Działa xposed sdk22. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Xposed to juz duzy plus, teraz jak z baterią. Jeśli będzie okey to się przesiądę w ramach testu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 niestety nadal żre baterię w stresie, ehh. 20 min ustawiania NOVA i widgetów i już 83% Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 http://www.needrom.com/download/cyanogenmod-3/ Testowal ktos dzisiejszy build? Widze w changelogu, ze powinno dzialac slow motion. Czy dziala przelaczenie sieci 4g miedzy kartami sim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Romańczyk Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 No bateria hmm bez rewelacji. Ale da sie z nia żyć. Pobiera mi sie dzisiejszy build. Changelog zapowiada sie nieźle zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Dajcie znać jak ten nowy jak zainstalujecie u siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ta, mieć syf w sytemie i zrzucać winę na MIUI. U mnie tego wakelocka wgl nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Obrońca MIUI? Gdyby AOSP nie miało błędów już bym na nim siedział. Po prostu mój telefon może leżeć 10 godzin i zejdzie z 1-2% baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Eeee to kiepsko. U mnie jak leży bezczynnie to mu przybywa. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariza Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 (edited) Może jak leży to trzeba przytulić i sytuacja się rozwinie wracając do tematu - wersja 1.3 nawet pracuje poprawnie:) 4,5,h na ekranie , xposed działa , inne mody i wynalazki też - nowa kamera daję radę zapraszam do testów. jeden bubel to długo załącza wifi tak około 10 s . Change log Fast and Explosive Build 1.3 (Latest) Open camera instead of the boring camera m Thanks to @coremania for the info of this wonderful app New CM build New safety patch Thanks to @coremania for the info Kernel is underclocked by default Multi-Sim Toggle app added for battery saving if you only use one sim. It also fixes Skype from crashing. Thanks to xenon92 (xda) for this app! New dialer cause (Next dialer) Its easier for future updates of CM builds Some more updates of CM apps Edited January 8, 2016 by ariza dodanie opisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Witam, nie moge nigdzie znalezc instrukcji od poczatku do konca jak zainstalowac CM w Redmi Note 2, te wszystkie TWRP to wszystko.. teraz mam MIUI i chce przejsc na CM. Czy moze mi ktos pomoc, dac jakis link do instrukcji krok po kroku? bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Wrzucasz kolego plik zip z romem na kartę SD. Wchodzisz do twrp. Robisz sobie backup miui na początek. Nastanie full wipe i instalujesz plik zip z karty. Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketjow Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 9 godzin temu, ariza napisał: Może jak leży to trzeba przytulić i sytuacja się rozwinie wracając do tematu - wersja 1.3 nawet pracuje poprawnie:) 4,5,h na ekranie , xposed działa , inne mody i wynalazki też - nowa kamera daję radę zapraszam do testów. jeden bubel to długo załącza wifi tak około 10 s . Change log Fast and Explosive Build 1.3 (Latest) Open camera instead of the boring camera m Thanks to @coremania for the info of this wonderful app New CM build New safety patch Thanks to @coremania for the info Kernel is underclocked by default Multi-Sim Toggle app added for battery saving if you only use one sim. It also fixes Skype from crashing. Thanks to xenon92 (xda) for this app! New dialer cause (Next dialer) Its easier for future updates of CM builds Some more updates of CM apps A czy na tym nowym sofcie działa nagrywanie rozmów, jeśli tak to na jakiej aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Czy ten CM ma ClearMotion? AOSP ma, ale czy Cyan to nie wiem, a nie mogę znaleźć informacji. A jeśli nie ma, to można dograć ręcznie jak w MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Czy ten CM ma ClearMotion? AOSP ma, ale czy Cyan to nie wiem, a nie mogę znaleźć informacji. A jeśli nie ma, to można dograć ręcznie jak w MIUI? Na razie chyba żaden cyan nie ma. W cyanecch autorzy piszą że jest a nie ma Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Nagrywanie rozmów według tego co piszą w patch działa. Naciapcialem z Redmi Note 2 AOSP 1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 8 minut temu, JestemMortem napisał: Na razie chyba żaden cyan nie ma. W cyanecch autorzy piszą że jest a nie ma Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wyczytałem z wersji 1.2 - Prepared for clearmotion, but for safty reasons it's not activated. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 3 minuty temu, Lamcza napisał: a ja wycztalem ze juz kole snie bede rozwijal tej wersji bo innny typ zrobil podobno bardzo dobry rom z ota : o ale wszytko tma jest po ruskiemu xD Ogólnie to dziś wyszedł jakiś AICP - http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/rom-android-ice-cold-project-10-0-t3288971 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Nie ma tam języka angielskiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Na razie chyba żaden cyan nie ma. W cyanecch autorzy piszą że jest a nie ma Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wyczytałem z wersji 1.2 - Prepared for clearmotion, but for safty reasons it's not activated. To zmienili bo parę dni temu widniało supported ClearMotion Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 (edited) 5 minut temu, Lamcza napisał: nie no jest multi w tym polski tylko ruski dev i ruskie forum. Na razie zaintsalowalem rom i xposed przywracam aplikacje póki co dziala Ruscy są jednymi z pierwszym którzy łamią bootloadery itp więc mnie to nie martwi Jak już masz to poczekam, czy wszystko działa (ale kurde zależy mi na tym ClearMotion, AOSP to ma ale nie jest aktualizowany już chyba :/) Chyba spróbuję ten ROM - http://www.needrom.com/download/aosp-4/ Edited January 9, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 @Tygrys Czyli nie musze nic dodatkowego wgrywac na tel? zadnych kerneli itp? tylko tak jak miuipolska wrzucam na pamiec telefonu i wchodze do twrp vol+ i power i wybieram tam instalacje z zip i wszystko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 32 minuty temu, driller12 napisał: @Tygrys Czyli nie musze nic dodatkowego wgrywac na tel? zadnych kerneli itp? tylko tak jak miuipolska wrzucam na pamiec telefonu i wchodze do twrp vol+ i power i wybieram tam instalacje z zip i wszystko? Czytaj instrukcję dla każdego ROMu osobno, bo się różnią. Jedna mają gappsy, inne nie itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Widze że dużo tego na nota 2, tylko tak się zastawiam czy codzienna zmiana softu to choroba czy już zboczenie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Szukamy najlepszego ROMu, to nie zboczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 12 minut temu, Lamcza napisał: raczej przymus kiedy mialem note 4g to wystarczyla ew aktualizacja co tydzien poza drobnymi problemikami ale tutaj na rdn2 widac panowie z xiaomi sobie nie radza i wyspuszczaja bubla za bublem w dev i satble wiec z przymusu szukam czegoś lepszego :/ Daj znać czy ten ruski CM dobrze działa. Bo albo ten CM albo AOSP 1.26 wgram Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 A dziala przelaczanie 3g/lte pomiedzy kartami sim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Moze mi ktos powiedziec jak wejsc do TWRP? Jak to wgl wgrac na telefon i wgl.. gdy przy wlaczaniu przytrzymam Vol +, pokazuje mi sie MiRecovery. Co mam zrobic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz20465 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Zflashowałem właśnie Rom Fast And Explosive v1.3 Rom działa wyśmienicie, odblokowane są nawet apki Sony w Google Play Na razie żadnych problemów, bugów Bateria w miarę dobrze trzyma, wypowiem się więcej jak naładuje baterię do końca Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz20465 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Moze mi ktos powiedziec jak wejsc do TWRP? Jak to wgl wgrac na telefon i wgl.. gdy przy wlaczaniu przytrzymam Vol +, pokazuje mi sie MiRecovery. Co mam zrobic? http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/8575-Poradnik-dla-początkujących-[wgrywanie-TWRP-i-Miui-Polska] masz tu opisane Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Ok, dzieki wszystkim Jakos sobie poradziłem.. tylko teraz mam pytanie, na MIUI zrobiłem sobie backup wszystkich aplikacji, gier itp. czy moge teraz w jakikolwiek sposob przywrocic te wszystkie aplikacje? mam je w plikach, tzn na karcie pamieci rozne pliki np.AIMP.bak, bilkom.bak itp. Czy moge to jakos przywrocic? nie chce mi sie instalowac wszystkiego od nowa ;/ szukalem aplikacji w sklepie typu backup&restore i probowalem wyszukac te pliki ale na marne. Prosze o odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 to nie jest taki glupi pomysl w sumie haha zobaczymy.. dzis srednio z czasem stoje dam znac jak sprobuje przez helium Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts