Jump to content

CyanogenMod dla Redmi Note 2

kriegaffe

Recommended Posts

2 godziny temu, Artur Romańczyk napisał:

Dobra wgrałem rom 1.1 i irda działa. Pytanie co do kernela underclock. Po wgraniu sklep play wywalał mi bład przy próbie pobrania aplikacji. Po ponownym Wipe i instalacji bez zmiany kernela wszystko hula normalnie. Czy już ktoś sie spotkał z taką sytuacją?

Ale przecież 1.1 od Daniela ma wgrane gapsy więc nic nie wgrywaj

Change log Fast and Explosive Build 1.1 (Latest)

New libs

faster and more fluid system handling

Multi-Sim Toggle app added for battery saving if you only use one sim.

Gapps installed

This is the best build so far ;)

Pięknie nagrywa rozmowy, głośno i wyraźnie jak to było przed sierpniem 2014. Potestuję baterię i się wypowiem.

Edited by KANAR

Może jak leży to trzeba przytulić i sytuacja się rozwinie :) wracając do tematu - wersja 1.3 nawet pracuje poprawnie:)

4,5,h na ekranie , xposed działa , inne mody i wynalazki też - nowa kamera daję radę :)  zapraszam do testów.

jeden bubel to długo załącza wifi  tak około 10 s .

Change log Fast and Explosive Build 1.3 (Latest)

Open camera instead of the boring camera m Thanks to @coremania for the info of this wonderful app

New CM build

New safety patch Thanks to @coremania for the info

Kernel is underclocked by default

Multi-Sim Toggle app added for battery saving if you only use one sim. It also fixes Skype from crashing. Thanks to xenon92 (xda) for this app!

New dialer cause (Next dialer) Its easier for future updates of CM builds

Some more updates of CM apps

Edited by ariza
dodanie opisu

Witam, nie moge nigdzie znalezc instrukcji od poczatku do konca jak zainstalowac CM w Redmi Note 2, te wszystkie TWRP to wszystko.. teraz mam MIUI i chce przejsc na CM. Czy moze mi ktos pomoc, dac jakis link do instrukcji krok po kroku? bede bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam

9 godzin temu, ariza napisał:

Może jak leży to trzeba przytulić i sytuacja się rozwinie :) wracając do tematu - wersja 1.3 nawet pracuje poprawnie:)

4,5,h na ekranie , xposed działa , inne mody i wynalazki też - nowa kamera daję radę :)  zapraszam do testów.

jeden bubel to długo załącza wifi  tak około 10 s .

Change log Fast and Explosive Build 1.3 (Latest)

Open camera instead of the boring camera m Thanks to @coremania for the info of this wonderful app

New CM build

New safety patch Thanks to @coremania for the info

Kernel is underclocked by default

Multi-Sim Toggle app added for battery saving if you only use one sim. It also fixes Skype from crashing. Thanks to xenon92 (xda) for this app!

New dialer cause (Next dialer) Its easier for future updates of CM builds

Some more updates of CM apps

A czy na tym nowym sofcie działa nagrywanie rozmów, jeśli tak to na jakiej aplikacji?

Czy ten CM ma ClearMotion? AOSP ma, ale czy Cyan to nie wiem, a nie mogę znaleźć informacji. A jeśli nie ma, to można dograć ręcznie jak w MIUI?

Na razie chyba żaden cyan nie ma.

W cyanecch autorzy piszą że jest a nie ma

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

8 minut temu, JestemMortem napisał:

W cyanecch autorzy piszą że jest a nie ma emoji1.png

Wyczytałem z wersji 1.2 -  Prepared for clearmotion, but for safty reasons it's not activated.

W cyanecch autorzy piszą że jest a nie ma

Wyczytałem z wersji 1.2 -  Prepared for clearmotion, but for safty reasons it's not activated.

To zmienili bo parę dni temu widniało supported ClearMotion

5 minut temu, Lamcza napisał:

nie no jest multi w tym polski tylko ruski dev :D i ruskie forum. Na razie zaintsalowalem rom i xposed przywracam aplikacje póki co dziala :P 

Ruscy są jednymi z pierwszym którzy łamią bootloadery itp więc mnie to nie martwi :P Jak już masz to poczekam, czy wszystko działa (ale kurde zależy mi na tym ClearMotion, AOSP to ma ale nie jest aktualizowany już chyba :/)

Chyba spróbuję ten ROM - http://www.needrom.com/download/aosp-4/

Edited by galakty

32 minuty temu, driller12 napisał:

@Tygrys Czyli nie musze nic dodatkowego wgrywac na tel? zadnych kerneli itp? tylko tak jak miuipolska wrzucam na pamiec telefonu i wchodze do twrp vol+ i power i wybieram tam instalacje z zip i wszystko?

Czytaj instrukcję dla każdego ROMu osobno, bo się różnią. Jedna mają gappsy, inne nie itp.

12 minut temu, Lamcza napisał:

raczej przymus kiedy mialem note 4g to wystarczyla ew aktualizacja co tydzien :P poza drobnymi problemikami ale tutaj na rdn2 widac panowie z xiaomi sobie nie radza i wyspuszczaja bubla za bublem w dev i satble wiec z przymusu szukam czegoś lepszego  :/

Daj znać czy ten ruski CM dobrze działa. Bo albo ten CM albo AOSP 1.26 wgram 

Zflashowałem właśnie Rom Fast And Explosive v1.3

Rom działa wyśmienicie, odblokowane są nawet apki Sony w Google Play :D

Na razie żadnych problemów, bugów

Bateria w miarę dobrze trzyma, wypowiem się więcej jak naładuje baterię do końca

Moze mi ktos powiedziec jak wejsc do TWRP? Jak to wgl wgrac na telefon i wgl.. gdy przy wlaczaniu przytrzymam Vol +, pokazuje mi sie MiRecovery. Co mam zrobic?

http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/8575-Poradnik-dla-początkujących-[wgrywanie-TWRP-i-Miui-Polska] masz tu opisane

Ok, dzieki wszystkim :) Jakos sobie poradziłem.. tylko teraz mam pytanie, na MIUI zrobiłem sobie backup wszystkich aplikacji, gier itp. czy moge teraz w jakikolwiek sposob przywrocic te wszystkie aplikacje? mam je w plikach, tzn na karcie pamieci rozne pliki np.AIMP.bak, bilkom.bak itp. Czy moge to jakos przywrocic? nie chce mi sie instalowac wszystkiego od nowa ;/ szukalem aplikacji w sklepie typu backup&restore i probowalem wyszukac te pliki ale na marne. Prosze o odpowiedz