Leszek Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 (edited) Jest JĘZYK POLSKI, nie wiem czy to ważne SuperSu działa, automatycznie instaluje Hangouts, Google Movie, Muzyka, Dysk, Wyszukiwanie głosowe, Mi Pilot, Google Drive. No i w ustawieniach pojawiła się opcja "Tryb Lite" Edited July 7, 2016 by Leszek
zonee Posted July 8, 2016 Author Posted July 8, 2016 (edited) 21 godzin temu, Leszek napisał: Jest JĘZYK POLSKI, nie wiem czy to ważne SuperSu działa, automatycznie instaluje Hangouts, Google Movie, Muzyka, Dysk, Wyszukiwanie głosowe, Mi Pilot, Google Drive. No i w ustawieniach pojawiła się opcja "Tryb Lite" I jak wrażenia dalej ? Zaraz chyba zainstaluję - xiaomi.eu Edited July 8, 2016 by zonee
Leszek Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 (edited) Nic kompletnie z telefonem się nie dzieje. Żadnych zawiech, crashów. Po Pokemonie GO widzę że GPS działa wyśmienicie, prowadzi, naśladuje identycznie. Co do baterii się nie wypowiadam. Ale z tego co widzę schodzi ona wolno, przy Pokemonach 15% w ciągu 30minut Zostaje 1.1 Gb ram. SuperSu działa. Żadnymi Xposed się nie bawię, tak samo Wake Detectorem. Ja po prostu telefon użytkuje a z tej wersji stabilne jest bardzo, bardzo zadowolony zwłaszcza że jest to Global od MIUI.EN. Edited July 8, 2016 by Leszek
zonee Posted July 8, 2016 Author Posted July 8, 2016 No ja zauważyłem że usunięcie ( nie zamrożenie - bo usługi dalej działają w tle ) jakichkolwiek "Usług Xiaomi - Xiaomi Assistant"" kończy się brakiem sygnału sieci - do wersji 7.1.3.0 można było pozbyć się tych chińskich natręctw bez problemu natomiast od wersji 7.2.1.0 już się zabezpieczyli przed tym co aby nic im z twego telefonu nie umknęło :P. Powrót na sMIUI 7.1.3.0
Tomaszek1999 Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 HMNote2 to Nasz Hermes? XRN2 by Tapatalk Tak Sent from Redmi Note 2 Prime
focusik09 Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 31 minut temu, Marcin.M napisał: HMNote2 to Nasz Hermes? XRN2 by Tapatalk Tak
gugsio Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Nieaktualne... Jak na razie wydaję się że udany ten globalek...
davoid Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Gdy przychodzę z "cotygodniowej wersji" MIUI Polska na wersję stabilną, to wystarczy tylko wipe cache i dalvik cache ?
Lionel Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Dnia 8.07.2016 o 15:12, Leszek napisał: Nic kompletnie z telefonem się nie dzieje. Żadnych zawiech, crashów. Po Pokemonie GO widzę że GPS działa wyśmienicie, prowadzi, naśladuje identycznie. Co do baterii się nie wypowiadam. Ale z tego co widzę schodzi ona wolno, przy Pokemonach 15% w ciągu 30minut Zostaje 1.1 Gb ram. SuperSu działa. Żadnymi Xposed się nie bawię, tak samo Wake Detectorem. Ja po prostu telefon użytkuje a z tej wersji stabilne jest bardzo, bardzo zadowolony zwłaszcza że jest to Global od MIUI.EN. Leszku mógłbyś podać linka do tego romu ? Rozumiem, że jest to rom full PL ? i posiada wsparcie do aktualizacji OTA ?
zonee Posted July 11, 2016 Author Posted July 11, 2016 Jak bateria ? PS. próbował ktoś uszczuplić tą wersję o usługi xiaomi i zbędny szajs od kolegów producentów ? Czy wszyscy siedzą na czyściochu tylko ?
Hubal Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 Mam obecnie 7.1.3.0 warto wrzucić tego globala ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
eRd Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Mi po wrzuceniu ostatniego stable na poprzedni dev wysypywała się usługa odpowiadającą za obsługę sim i nie było zasięgu. Czyszczenie cache i dalvik nie pomogło. Wgrałem nowszy dev i działa.
xxmati96xx Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 44 minuty temu, eRd napisał: Mi po wrzuceniu ostatniego stable na poprzedni dev wysypywała się usługa odpowiadającą za obsługę sim i nie było zasięgu. Czyszczenie cache i dalvik nie pomogło. Wgrałem nowszy dev i działa. Przecież jak wgrywa się stable na dev to z wipe data, cache, dalivik. Inaczej będzie sypał błędami
piotr469 Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Wypadłem już z obiegu od utraty note 2 i nie śledziłem newsów. Zweryfikowałby ktoś czy to co mam to oficjalny global czy syf od sprzedawcy, który się podszywa pod globala? Z góry dzięki Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Zycho Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 Dnia 8.07.2016 o 17:57, zonee napisał: No ja zauważyłem że usunięcie ( nie zamrożenie - bo usługi dalej działają w tle ) jakichkolwiek "Usług Xiaomi - Xiaomi Assistant"" kończy się brakiem sygnału sieci - do wersji 7.1.3.0 można było pozbyć się tych chińskich natręctw bez problemu natomiast od wersji 7.2.1.0 już się zabezpieczyli przed tym co aby nic im z twego telefonu nie umknęło :P. Powrót na sMIUI 7.1.3.0 Skąd można pobrać sMiui 7.1.3.0? Na stronie smiui są tylko najnowsze wersje dev.
zonee Posted July 14, 2016 Author Posted July 14, 2016 52 minuty temu, Zycho napisał: Skąd można pobrać sMiui 7.1.3.0? Na stronie smiui są tylko najnowsze wersje dev. Wywaliło im serwer i teraz widzę tylko DEV ! Pisałem tam o nowe STABLE ale cisza ! Ja mam pobrany dawno ten sMIUI 7.1.3.0 czysty - i pewnie dlatego moge pozbyć sie szajsu od skośnych ! (w miarę )
zonee Posted July 14, 2016 Author Posted July 14, 2016 Masz linka ! ROM niestety z ROOT-em z tamtego okresu więc po instalacji dograj najnowszy z .zip - GPS EUROPA - według mnie ostatni znośny ROM - nawet sMIUI w wersji 7.2 już nie dawał rady pozbyć sie usług Xiaomi https://mega.nz/#!KVhAHYbB Klucz: !a7RTaI6lpYQPDNqX0Aoa5H-CMER7pyOF2MoBvPlKXd0 1
Zycho Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 (edited) 11 godzin temu, zonee napisał: Masz linka ! ROM niestety z ROOT-em z tamtego okresu więc po instalacji dograj najnowszy z .zip - GPS EUROPA - według mnie ostatni znośny ROM - nawet sMIUI w wersji 7.2 już nie dawał rady pozbyć sie usług Xiaomi https://mega.nz/#!KVhAHYbB Klucz: !a7RTaI6lpYQPDNqX0Aoa5H-CMER7pyOF2MoBvPlKXd0 Dzięki wielkie... Czy mogę jeszcze prosić o info skąd pobrać najnowszy GPS dla Europy - tylko sam GPS fix, bo w dodatkach Miuipolska jest w paczce kilka innych dodatków. Edited July 15, 2016 by Zycho
Elvlanden Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 Nowe stable od .eu jest ok. Bateria trzyma przyzwoicie 3-4h SoT. GPS działa super. BT - nie mam jak sprawdzić.
Leszek Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 Nie wiem, ale zauważyłem na MIUI.en Global. Dziwne wahania baterii. Raz po naładowaniu z 100% potrafi zejść do 90% w 10minut. Raz np po godzinie. Ale powiem tak pierwszy Global z językiem polskim udany. Nic nie wiesz żadnych zwiech itp. Tylko ta bateria. Ale po testuję od jutra, przez tydzień Global od Xiaomi.eu. 1
Marcin.M Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 7.5.1.0 od xiaomi.eu jest bardzo w porządku. Nie widzę żadnych problemów z telefonem. O baterii się nie wypowiem bo Pokemon Go skutecznie ja uśmierca ☺ XRN2 by Tapatalk
gugsio Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 Tak samo mam, jakby coś czasem nie wyłączało jakiegoś procesu i żre baterie nawet jak nic nie robię, a nieraz jest ok, jak być powinno czyli bez dotykania telefonu nic nie schodzi... Wysłane z mojego Redmi Note 2
DominikRN2 Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 U mnie na najnowszym stable jest problem bo galeria ciągle działa mimo iż nie ma jej w ostatnich aplikacjach i utrzymuje aktywność WiFi.. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1
gwalberg Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Trochę już się zaczynam gubić. Jest już jakieś nowe stable z nowym MIUI w PL, z rootem i działającym xposed? 1
DominikRN2 Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 @gwalberg to jest MIUI by xiaomi.eu 7.5 (stabilna) 7.5.1.0 LHMCNDE . To nie jest MIUI8 , ma normalnie język polski i ROOTA- po instalacji systemu pyta czy zrotować . 2
gwalberg Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 To nie instaluje i czekam na MIUI8 Na poprzednim ROMie jak zacząłem usuwać syst apk to zaczęło mi walić błędami. Siedzę na 7.2.3 i jest okey.
Leszek Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Dnia 17.07.2016 o 01:28, gugsio napisał: Tak samo mam, jakby coś czasem nie wyłączało jakiegoś procesu i żre baterie nawet jak nic nie robię, a nieraz jest ok, jak być powinno czyli bez dotykania telefonu nic nie schodzi... Wysłane z mojego Redmi Note 2 Przeszedłem z MIUI.EN na Miui Xiaomi.Eu w Sobotę. I tu też zjazd baterii występuje. W Ciągu 15minut, po nocnym ładowaniu potrafi zejść z 100% do 90%. A system postawiony na pełnym Wipe(System, data itp) na telefonie brak apek takich jak Facebook, Messenger, Snapchat. Wątpię że bateria straciła jakąś tam pojemność. Nawet rok nie minął jeszcze od premiery telefonu.
Nezo Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Czyli najnowsze sMIUI 7.5 to klapa? Które lepiej zainstalować?
DominikRN2 Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 8 godzin temu, Nezo napisał: Czyli najnowsze sMIUI 7.5 to klapa? Które lepiej zainstalować? z czego to wnioskujesz? my mówimy o MIUI stable od xiaomi eu. Ja myśle ze sMIUI na pewno bedzie na plus jesli chodzi o baterie jak dal mnie wersje które testowałem zawsze trzymały dłużej niz MIUIPOLSKA czy Xiaomi eu Stable
Nezo Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 2 godziny temu, DominikRN2 napisał: z czego to wnioskujesz? Szczerze mówiąc miałem na myśli 7.5 stable od xiaomi.eu, wyżej chyba o nim negatywnie piszecie. A o jakim romie teraz wspominasz?
energyypl Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Brakuje mi dostosowania ekranu blokady...jakis kalendarz czy chociazby pogoda byloby fajnie
Recommended Posts