pull1990 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Z tej wersji 77 napewno nie zainstalujesz żadnego dev. To są smieciowe Romy o których było już dziesiątki razy tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Z tej wersji 77 napewno nie zainstalujesz żadnego dev. To są smieciowe Romy o których było już dziesiątki razy tutaj Pocieszające pytałem już w wątku o BL, ale nie otrzymałem do końca takiej odpowiedzi jak oczekiwałem, więc może ktoś tutaj mi odpowie: czy miuipolska ma zainstalowane gappsy? Google Play? Działająca synchronizację kontaktów, itd? Bo na tym cudzie co mam musiałem trochę poszperac po necie czemu nie synchronizuje kontaktów i dopiero ręczne dorzucenie apki frameworka rozwiązało problem. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Na miui polska 5.12.31 wszystko działa miód Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn.f Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Ma wszystko zainstalowane, synchronizacja działa. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 3 godziny temu, zehell napisał: Myślę że nie chcesz jej instalować a co do wersji to pewnie 5.12.31. Zawsze możesz ręcznie pobrać i wepchać sobie przez choose update package A dlaczego nie? U mnie się zainstalowała i o dziwo, tfu tfu, czytnik przestał się krzaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 40 minut temu, kubapl66 napisał: Czy w takim razie będę miał 100% po polsku Napewno nie wszystko. 40 minut temu, kubapl66 napisał: Naprawdę nie wymaga to odblokowanego bootloadera? Tak mozna go wgrać z zablokowanym BL. 41 minut temu, kubapl66 napisał: wszystko będzie prawidłowo działać? Tego nik ci nie zagwarantuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slother Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Sphinx jest pozbawiony tego bloatware od xiaomi na rynek chiński czy nie? I co tam jest ciekawego, czego nie ma w zwykłym dev romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Ten rom niema języka polskiego, zresztą niema prawie żadnego europejskiego języka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 5 minut temu, Bomirr napisał: Ten rom niema języka polskiego Już ma chociaż tłumaczenie pozostawia wiele do życznenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slother Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Jesli dziala jak nalezy i lepiej od deva, a ma przyzwoity angielski to mi starczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 MIUI Polska na Redmi Note 3 gra i świszcze. Dotacja poszła, well done, boys! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Może mi ktoś napisać jaki bitrate ma film w slow motion? Przy rozdzielczości HD Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 1 godzinę temu, JoHnNy08PL napisał: Może mi ktoś napisać jaki bitrate ma film w slow motion? Przy rozdzielczości HD Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dla 720p jak poniżej z przykładowego filmu: Format pliku: .mp4 (MPEG-4) Rozmiar pliku: 2.54 MB (2 661 184 bytes) Czas trwania: 10s 333ms Bitrate (wszystkie strumienie): 2 060 Kbps Typ strumienia: Wideo Czas trwania: 00:00:10 Kodek: AVC Kodek/Info: Advanced Video Codec Kodek/Profil: [email protected] Kodek/ID: avc1 Kodek/CABAC: Yes Kodek/ReFrames: 1 frame Rozmiary wideo: 1280 x 720 (16:9) Częstotliwość klatek: 30.000 fps Częstotliwość klatek/tryb: Variable Rozmiar strumienia: 2.54 MiB (100%) Bitrate: 2 058 Kbps Przestrzeń kolorów: YUV Typ skanowania: Progressive Kolorymetria: 4:2:0 Głębia bitowa: 8 bits 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenek_wiaderko Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Szybkie dwa pytanka o telefon. 1. Czy LTE działa bez problemu w Polsce (ponoć w USA są problemy)? Na obu slotach? 2. Czy kupienie telefonu ze śmieciowym softem znacznie utrudni mi wgranie Miui Polska w porównaniu do czystego chińskiego romu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 1. W Polsce działa bez problemu. 2. Lepiej dostać z oryginalnym chińskim od Xiaomi. A tak, to zawsze można wgrać z użyciem komputera przez flashtool oryginalny, tak w razie co, gdybyś już dostał śmieciowy... Na śmieciowy nie można wgrać bezpośrednio oprogramowania w wersji dev, które potrzebne jest do odblokowania bootloadera. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Tak jak wcześniej ktoś napisał, LTE bez problemu, a soft proś o czysty, z syfiastego będzie więcej roboty aby przejść na MIUIPolska Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 11 godzin temu, szpuntoo napisał: 1. W Polsce działa bez problemu. 2. Lepiej dostać z oryginalnym chińskim od Xiaomi. A tak, to zawsze można wgrać z użyciem komputera przez flashtool oryginalny, tak w razie co, gdybyś już dostał śmieciowy... Na śmieciowy nie można wgrać bezpośrednio oprogramowania w wersji dev, które potrzebne jest do odblokowania bootloadera. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Ja kupiłem z wgranym Sphinxem 1c i nie było problemu z przejściem na dev. Poszedł przez updater - z pliku zip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaczi Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Jestem nowicjuszem w tym temacie wiec pozwole sobie zapytac - czy moge wgrac MIUI Polska bez odblokowywania bootloader'a ? wyslalem juz request ale wszyscy wiedza ile sie czeka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 1 godzinę temu, mariaczi napisał: Jestem nowicjuszem w tym temacie wiec pozwole sobie zapytac - czy moge wgrac MIUI Polska bez odblokowywania bootloader'a ? wyslalem juz request ale wszyscy wiedza ile sie czeka Jak się jest "nowym" to zanim się zada pytanie, to na początek czyta sie forum ! o tym o co pytasz było 1000 razy ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaczi Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 1 hour ago, leonov said: Jak się jest "nowym" to zanim się zada pytanie, to na początek czyta sie forum ! o tym o co pytasz było 1000 razy ! przegladalem watki dosc mocno i nic nie namierzylem na ten temat... ale jest tyle postow ze latwo cos pominac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 14 minut temu, mariaczi napisał: przegladalem watki dosc mocno i nic nie namierzylem na ten temat... ale jest tyle postow ze latwo cos pominac... A wystarczyło zajrzeć do oficjalnej instrukcji: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 http://forum.xda-developers.com/redmi-3 tak FYI Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaczi Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 2 minutes ago, zehell said: http://forum.xda-developers.com/redmi-3 tak FYI Trochę nie na temat bo forum jest o Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 dzieki za czujność, chciałem skasować posta ale się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskies10 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Panowie proszę powiedzcie mi jak włączyć żeby było widać u góry transmisję danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Ustawienia --> Powiadomienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Może wkrótce będą smartfony http://www.komputerswiat.pl/nowosci/wydarzenia/2016/03/xiaomi-oficjalnie-w-polsce-na-razie-kamerki.aspx#fp=ks Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Nie będą. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 😥 Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebra22 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Panowie mam problem z widgetem zegaru xpierii czy jakiegokolwiek innego, a mianowicie godzina się nie aktualizuje z tą systemową, pomaga jedynie restart telefonu, co może być przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 13 godzin temu, Smigoll napisał: Może wkrótce będą smartfony http://www.komputerswiat.pl/nowosci/wydarzenia/2016/03/xiaomi-oficjalnie-w-polsce-na-razie-kamerki.aspx#fp=ks Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Nie będą, problemy z prawem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Odblokowalem wczoraj BL i wgrałem miui polska 5.12.31 bez najmniejszych problemów. Generalnie wszytko spoko działa ale rano chciałem wrzuci 6.1.7 przez aktualizacje i nie było możliwości bo sama apka się wyłącza po wskazaniu pliku z aktualizacją. Ktoś może miał to samo? Ofc wrzuciłem przez recovery ale później musiałem jeszcze raz instalować super su żeby mieć roota co wydaje mi się może być problem który mniej lotnym użytkownikom może przeszkadzać w aktualizacji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Jakby ci mniej lotni czytali co jest napisane na stronie to by wiedzieli że nie używamy systemowej aplikacji aktualizacja systemu tylko recovery do wgrywanie nowych zipów Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 @JoHnNy08PL, ja tam nie chcę nic mówić, ale w oficjalnym poradniku (https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/) widzimy: Następne aktualizacje wykonujemy już przez aplikację Aktualizacje Więc nie ma co pisać o bardziej/mniej lotnych, skoro najwyraźniej poradnik wprowadza w błąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 2 godziny temu, JoHnNy08PL napisał: Jakby ci mniej lotni czytali co jest napisane na stronie to by wiedzieli że nie używamy systemowej aplikacji aktualizacja systemu tylko recovery do wgrywanie nowych zipów Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka No chyba jednak w poradniku nie jest tak napisane. Wręcz przeciwnie, właśnie jest mowa o menu aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts