Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 - Dyskusja ogólna

Pytka

Recommended Posts

Z tej wersji 77 napewno nie zainstalujesz żadnego dev. To są smieciowe Romy o których było już dziesiątki razy tutaj 

Pocieszające ;) pytałem już w wątku o BL, ale nie otrzymałem do końca takiej odpowiedzi jak oczekiwałem, więc może ktoś tutaj mi odpowie: czy miuipolska ma zainstalowane gappsy? Google Play? Działająca synchronizację kontaktów, itd? Bo na tym cudzie co mam musiałem trochę poszperac po necie czemu nie synchronizuje kontaktów i dopiero ręczne dorzucenie apki frameworka rozwiązało problem.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, zehell napisał:

Myślę że nie chcesz jej instalować :) a co do wersji to pewnie 5.12.31.

Zawsze możesz ręcznie pobrać i wepchać sobie przez choose update package

A dlaczego nie? U mnie się zainstalowała i o dziwo, tfu tfu, czytnik przestał się krzaczyć.

40 minut temu, kubapl66 napisał:

Czy w takim razie będę miał 100% po polsku

Napewno nie wszystko. 

40 minut temu, kubapl66 napisał:

Naprawdę nie wymaga to odblokowanego bootloadera?

Tak mozna go wgrać z zablokowanym BL.

41 minut temu, kubapl66 napisał:

wszystko będzie prawidłowo działać?

Tego nik ci nie zagwarantuje ;-) 

• Like 1

1 godzinę temu, JoHnNy08PL napisał:

Może mi ktoś napisać jaki bitrate ma film w slow motion? Przy rozdzielczości HD

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Dla 720p jak poniżej z przykładowego filmu:

Format pliku: .mp4 (MPEG-4)
Rozmiar pliku: 2.54 MB (2 661 184 bytes)
Czas trwania: 10s 333ms
Bitrate (wszystkie strumienie): 2 060 Kbps

Typ strumienia: Wideo
Czas trwania: 00:00:10
Kodek: AVC
Kodek/Info: Advanced Video Codec
Kodek/Profil: [email protected]
Kodek/ID: avc1
Kodek/CABAC: Yes
Kodek/ReFrames: 1 frame
Rozmiary wideo: 1280 x 720 (16:9)
Częstotliwość klatek: 30.000 fps
Częstotliwość klatek/tryb: Variable
Rozmiar strumienia: 2.54 MiB (100%)
Bitrate: 2 058 Kbps
Przestrzeń kolorów: YUV
Typ skanowania: Progressive
Kolorymetria: 4:2:0
Głębia bitowa: 8 bits

• Like 2

1. W Polsce działa bez problemu.

2. Lepiej dostać z oryginalnym chińskim od Xiaomi. A tak, to zawsze można wgrać z użyciem komputera przez flashtool oryginalny, tak w razie co, gdybyś już dostał śmieciowy... Na śmieciowy nie można wgrać bezpośrednio oprogramowania w wersji dev, które potrzebne jest do odblokowania bootloadera.

11 godzin temu, szpuntoo napisał:

1. W Polsce działa bez problemu.

2. Lepiej dostać z oryginalnym chińskim od Xiaomi. A tak, to zawsze można wgrać z użyciem komputera przez flashtool oryginalny, tak w razie co, gdybyś już dostał śmieciowy... Na śmieciowy nie można wgrać bezpośrednio oprogramowania w wersji dev, które potrzebne jest do odblokowania bootloadera.

Ja kupiłem z wgranym Sphinxem 1c i nie było problemu z przejściem na dev. Poszedł przez updater - z pliku zip.

1 godzinę temu, mariaczi napisał:

Jestem nowicjuszem w tym temacie wiec pozwole sobie zapytac - czy moge wgrac MIUI Polska bez odblokowywania bootloader'a ? wyslalem juz request ale wszyscy wiedza ile sie czeka

Jak się jest "nowym" to zanim się zada pytanie, to na początek czyta sie forum ! o tym o co pytasz było 1000 razy ! 

1 hour ago, leonov said:

Jak się jest "nowym" to zanim się zada pytanie, to na początek czyta sie forum ! o tym o co pytasz było 1000 razy ! 

przegladalem watki dosc mocno i nic nie namierzylem na ten temat... ale jest tyle postow ze latwo cos pominac...

Odblokowalem wczoraj BL i wgrałem miui polska 5.12.31 bez najmniejszych problemów. Generalnie wszytko spoko działa ale rano chciałem wrzuci 6.1.7 przez aktualizacje i nie było możliwości bo sama apka się wyłącza po wskazaniu pliku z aktualizacją. Ktoś może miał to samo? Ofc wrzuciłem przez recovery ale później musiałem jeszcze raz instalować super su żeby mieć roota co wydaje mi się może być problem który mniej lotnym użytkownikom może przeszkadzać w aktualizacji.

Wysłane z mojego Redmi Note 3

2 godziny temu, JoHnNy08PL napisał:

Jakby ci mniej lotni czytali co jest napisane na stronie to by wiedzieli że nie używamy systemowej aplikacji aktualizacja systemu tylko recovery do wgrywanie nowych zipów

No chyba jednak w poradniku nie jest tak napisane. Wręcz przeciwnie, właśnie jest mowa o menu aktualizacja.