Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj przyszedl mi telefon 16gb, od razu wgralem najnowsze miui PL. Po paru chwilach zabawy stwierdzam, ze telefon jest bardzo dobry. Na razie nic mi nie trzeszczy z glosnika. Gdzies czytalem (na telchina lub tutaj), ze komus nie zgrywa sie lampa z migawka, u mnie taki pronlem nie wystepuje, zdjecia sa bardzo dobrze oswietlone.

Edytowane przez tepek
Opublikowano

A dużo stracę robiąc downgrade?

z tego co zauważyliśmy na telchina w tej wersji poprawiono doświetlanie aparatu w ciemnych pomieszczeniach, w poprzednich wersjach softu migawka nie była idealnie zsynchronizowana z lampą błyskową co powodowało niedoświetlenia. Tak poza tym ja innych różnic nie widzę

Opublikowano (edytowane)

Czy to prawda, że telefon ma tendencję do zginania? Może jest gdzieś taki test?

Prędzej polamie się niż wygnie. To nie cienki iPhone w aluminiowej obudowie

Ją mogę polecić oryginalny pokrowiec xiaomi. Idealnie przylega sztywny gumowany plastik bardzo cienki. Praktycznie telefonu nie pogrubia

Edytowane przez tosshi2
Opublikowano (edytowane)

Ludzie przecież ceny są wszędzie takie same.

Gdzie niby w oppomacie jest tanio ?

169$ tyle samo co goldway fantacy i reszta na Aliexpresie.

JEDYNIE GDZIE BYŁO TANIEJ TO :

aliex przedwczoraj? 

153$ za 16GB

Za prime najtaniej było na geekbuing do 7.09.2015r 173$ Bez limitu.

http://promotion.geekbuying.com/promotion/email_direct_weekend_preview?jbeid=231240&utm_source=newsletter&utm_medium=EDM&utm_content=&utm_campaign=DMSPD_2015-09-05

I 30 szt - 25$ 2 3 dni temu ?

Oppomat z EU + 40$ więc nie pisz głupot. Powoli mam wrażenie że reklamujesz ten sklep bo pytasz już z 5 raz. A tam nawet by dostać śledzenie musisz dopłacić 3$.

A kolega pytał o  wideo rozmowy. A te działają tylko w noki i samsungu na niczym innym.

Shipping & Handling

1. We ship all over the world. Just buy and enjoy our service, we ship it to your door.

2. Total Delivery Times is Processing Time + Shipping time, tracking number will be provided . Shipping fees depends on the weight of your items. We charge very low shipping fees for our customers to save your money.

3. We offer Shipping Insurance to protect your package against any lost or damaged shipments. Any missing issues reported, we will help to resolve your problems immediately.

DHL Express Shipping (5 - 7 days worldwide)

We can ship phones by Express shipping: DHL, TNT, Fedex, or EMS with tracking number, the shipping option is depending on your location, please select Express as your option when you place order.

EU Expedited Shipping (8 - 12 days Europe)

We can ship phones by Europe Expedited shipping: this special expedited shipping with tracking number, the shipping option is depending on your location, we recommend this shipping option for Europe buyers, it's a smooth shipping process, there is no customs tax and VAT fees.

* For Europe buyers, this is best shipping option to avoid customs importing tax and save VAT on the goods.

Registered Post Air Mail (8 - 45 days worldwide)

We ship all accessories by post Registered Post Air Mail ($2.99, with tracking number, 8-15 days) / Express service (5-7 days) to most countries in the world.

Here is Registered Air Mail shipping time:

(1). for USA, Canada, Australia customers, it takes about 8 to 15 business days.
(2). For United Kingdom, France, Germany, Italy, Spain, and most other Europe Countries, it may take 10 to 18 business days.
(3). For customers in South America, it may take 20 to 45 business days.
(4). For other countries, it may take 12 to 30 business days.

Edytowane przez homman
Opublikowano

Ludzie przecież ceny są wszędzie takie same.

Gdzie niby w oppomacie jest tanio ?

169$ tyle samo co goldway fantacy i reszta na Aliexpresie.

JEDYNIE GDZIE BYŁO TANIEJ TO :

aliex przedwczoraj? 

153$ za 16GB

Za prime najtaniej było na geekbuing do 7.09.2015r 173$ Bez limitu.

http://promotion.geekbuying.com/promotion/email_direct_weekend_preview?jbeid=231240&utm_source=newsletter&utm_medium=EDM&utm_content=&utm_campaign=DMSPD_2015-09-05

I 30 szt - 25$ 2 3 dni temu ?

Oppomat z EU + 40$ więc nie pisz głupot. Powoli mam wrażenie że reklamujesz ten sklep bo pytasz już z 5 raz. A tam nawet by dostać śledzenie musisz dopłacić 3$.

A kolega pytał o  wideo rozmowy. A te działają tylko w noki i samsungu na niczym innym.

Zobacz w dolarach australijskich ;)

Opublikowano (edytowane)

Boże ale cebula...

Rób jak chcesz.

Kupuj gdzie chcesz itd. I poza tym powinno to być nie tu.

Wątpię byś przebił ceny z geekbuinga które były na początku jak sie pytałeś.

Pewność geekbuing czy fantacy.

Tylko potem nie płacz. Że bank ci policzył przewalutowanie po 10gr więcej za dolary australijskie. A telefon żółknie i nie chcą ci go przyjąć itd.

Poza tym w Au$ możesz kupić i na aliex wiec w czym problem?

Edytowane przez homman
Opublikowano (edytowane)

Boże ale cebula...

Rób jak chcesz.

Kupuj gdzie chcesz itd. I poza tym powinno to być nie tu.

Wątpię byś przebił ceny z geekbuinga które były na początku jak sie pytałeś.

Pewność geekbuing czy fantacy.

Tylko potem nie płacz. Że bank ci policzył przewalutowanie po 10gr więcej za dolary australijskie. A telefon żółknie i nie chcą ci go przyjąć itd.

Poza tym w Au$ możesz kupić i na aliex wiec w czym problem?

Kupuję stąd

http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32436852859.html?spm=2114.01020208.3.2.VESZyk&ws_ab_test=201407_0,201444_0,201409_0

;)

Edytowane przez JestemMortem
Opublikowano

Dla ciekawskich, tak wygląda telefon w silikonowym etui i naklejonym szkłem Mocolo

A jesteś pewien ze masz mocolo bo u mnie nie ma wycięcia na kamerkę a wiem ze kupiłem od oficjalnego sprzedawcy na Ali

Dostałeś w takim plastikowo- kartonowym pudelku z ściereczką i plastikową kartą z napisem mocolo?

Opublikowano

Świetna polska firma produkującą folie i giętkie szkła na telefon to 3mk. Szczerze polecam. Jakby ktoś chciał to na pw mogę dać kod 30% zniżki.

nie widzę u nich w sklepie żeby oferowali zabezpieczenie na Redmi Note 2...  :-|

Opublikowano

Ja na dniach będę miał kilka szkieł mocolo do redmi nota 2

Ja też, teraz mam inne szkło ochronne. Moje doświadczenie pokazuje, że wszystkie są podobne (identyczne?), byle miały zaokrąglone rogi :).

Opublikowano

A jesteś pewien ze masz mocolo bo u mnie nie ma wycięcia na kamerkę a wiem ze kupiłem od oficjalnego sprzedawcy na Ali

Dostałeś w takim plastikowo- kartonowym pudelku z ściereczką i plastikową kartą z napisem mocolo?

Tak, mam cały taki zestaw
Opublikowano

Czy komus zdarzyla sie taka sytuacja, ze wyswietlacz w ogole nie reagowal na odblokowanie telefonu? Dolne klawisze sie podswietlaly, mozna bylo nawet odblokowac (klawisze caly czas sie swiecily), ale ekran caly czas byl czarny i niepodswietlony. Juz myslalem, ze mi wyswietlacz padl, ale po wyjeciu baterii problem zniknal. Najnowsze miui PL.

Opublikowano

Czy komus zdarzyla sie taka sytuacja, ze wyswietlacz w ogole nie reagowal na odblokowanie telefonu? Dolne klawisze sie podswietlaly, mozna bylo nawet odblokowac (klawisze caly czas sie swiecily), ale ekran caly czas byl czarny i niepodswietlony. Juz myslalem, ze mi wyswietlacz padl, ale po wyjeciu baterii problem zniknal. Najnowsze miui PL.

Mi to się zdarzyło. Ogólnie telefon ma kilka małych problemów jeszcze ale to normalne na początku z czasem to powinni poprawić. Ja na chwilę obecna miałem z dwa razy że nie zareagował, głośnik który przy przewijaniu na youtube na początku tak głośniej trzasnie i na najnowszej wersji cos z kontrastem się dzieje na wyświetlaczu, tak dziwnie rozjaśnia i przyciemnia. Jednak z czasem powinni to poprawic.
Opublikowano

też miałem taką akcję na poprzednim romie, kilka razy nie mogłem go wybudzić, pomógł reset (długo przycisk power)

od dwóch dni mam 5.9.9 i jeszcze nie miałem (odpukać) tej przygody

Opublikowano

też miałem taką akcję na poprzednim romie, kilka razy nie mogłem go wybudzić, pomógł reset (długo przycisk power)

od dwóch dni mam 5.9.9 i jeszcze nie miałem (odpukać) tej przygody

Skad sciagnac 5.9.9 ? Jest polski jezyk?

Opublikowano (edytowane)

Osobiście zaznaczyłem u goldwaya folie + silikonowy case za 3$ i wrazenia z niej mam mieszane. Folia nie jest matowa, a jednak daje takie uczucie pod palcem, na plus także, że się nie palcuje, jednak w 2 dni jest już cała porysowana zwłaszcza po prawej stronie (od palca?), kilka głębszych rys też jest. Chyba przetrwa okres czekania na szkło.

Ps. Mowa tu o folii, dopiero później zauważyłem, że kolega w linku podał szkło :roll:

Edytowane przez Cichq
Opublikowano (edytowane)

No przeciez pisalem, ze mam najnowsze miui Polska... i wlasnie na tej wersji problem z wyswietlaczem wystapil.

Edytowane przez tepek
Opublikowano

No przeciez pisalem, ze mam najnowsze miui Polska... i wlasnie na tej wersji problem z wyswietlaczem wystapil.

a kto cię wie jaki to jest wg. ciebie "najnowszy"?

a co do 5.9.9, to google.com nie boli, polecam na przyszłość, a tym razem, pomogę:

http://gdurl.com/Ww2J/download

i żeby uprzedzić dziwne pytania: tak, ma język polski