homman Posted September 9, 2015 Share Posted September 9, 2015 jak uwazasz goldway jest dosc wiarygodny jednak mimo wszytko bym poczekal az komus ta gsm przyjdzie pamietaj tylko ze poczta tez jak masz pecha to trafisz na vat Jutro mnie chyba tu zbanują. Ale co druga osoba tutaj mówi źle... DHL płacisz po to by ominąć wat i przesłać przez UK np. Osobiście polecam FANTACY ponieważ przeważnie ma najtaniej. Wysyła z Holandii ok 4 5 dni albo z chin przez Holandie ok 24 dni. W zależności od modelu telefonu. ZAWSZE BEZ vatu. Goldway np nie zawsze uznaje ci gwarancje. I jak można być takim kimś kto tu poleca a sam sie przyznaje że płacił vat od 2/3 paczek.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Ech zacząłem pisać wątek o lądowaniu mi się odechciało ale jak się czyta takie głupoty.. Używa się 2A ładowarek ale ŻADEN TELEFON nie ładuje 2A. Samsungi zwykle 1,78A. Rzadko kiedy dałbyś radę wykrzesać nawet 2A z ładowarki na której jest tak napisane. TO TELEFON OGRANICZA MAX PRĄD! Lub kabel jeśli jest złej jakości wówczas telefon ogranicza do 0,5A. Jeśli ktoś chce używać SUPER ładowania musi kupić zgodną ładowarkę czyli 7 i 9V. Analogicznie w qualkolmach. Wówczas prąd ma też "tylko" 1,67A ale ładuje się w 30 min na 80% http://es.aliexpress.com/store/product/Qualcomm-Certified-Aukey-Quick-Charge-2-0-18W-USB-Turbo-Wall-Charger-Fast-Charger-For-Nexus/1125053_32352104854.html?spm=2114.04020208.3.21.NT6WWz&ws_ab_test=201407_3,201444_6,201409_1 Tak, telefon jest człowiekiem i wie, że kabel jest słabej jakości, to sobie akurat do 0,5 ograniczy... Po drugie, im szybsze ładowanie tym bateria bardziej cierpi, więc nie ma też co w drugą stronę przesadzać. Po trzecie 80% w pół godziny... Tu już opowiadasz bajki, chyba że mówisz o baterii 500 mAh Najszybciej ładujący się procentowo tel na rynku (z popularnych) to Zenfone 2 (http://pclab.pl/news65521.html) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 sorki ale ja ostatnio miałem paczkę z chin przez Holandię i nie pisz że nie dostaje się vatu bo akurat mi zatrzymali i doliczyli pewnie miałem pecha jak to babka w urzędzie celnym powiedziała 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 (edited) Widzisz wwalałeś się w mój temat o ładowarkach teraz też błyszczysz... Po 1 tak telefon ogranicza do 0,5A. Masz przykłady w wątku który zacząłem Technologie qualcolma i innych niczym się nie różnią. Napięcia i ładowarki są zamiennie. Jedyna różnica to intel. Z napięciem 12V lub 9V 2A. Test który pokazujesz o czym mówi? O ILOŚCI % bateri. Ale nie mówi o mAh tych że. Jeśli porównasz czas końcowy, technologię itd to wychodzi na jedno. Ale pewnie za dużo myślenia co ? Więc ci wytłumaczę dlaczego tak się stało. ASUS posiada ładowanie 12V w modelach z intelem. I ładuje szybko baterię. W innych asusach jest już max 9V Porównaj według procesorów może co? Droid turbo qualm 805 Nexus 6 qualm 805 Asus Atom Lg g4 qualm 808 One plus two qualm 810 I NIEZALEŻNIE CO JEST PRZED PROCEM ŁADUJE SIĘ TAK SAMO SZYBKO. Jedynie kwestia mAh. Najszybsze ładowanie ma intel (9V i 2A) Potem Mediateki nowe 9 i 7V ostatnie 12% podtrzymanie 5V Potem Qualm także od najmocniejszego do najstarszego 9 i 5V Asus Boost master daje 60% w 39 min (9V normalne nie intel) Qualcolm jest to od 0% do 60% z szybkiego ładowania 2,0 (9 V / 1,67 amp) od 0 do 30% z szybkiego ładowania 1,0 (5 V / 2 A) od 0% do 12% w konwencjonalnych ładowarki (5 V / 1 amp) Mediatek ma identycznie jak qualm. KAŻDY z powyższych ma się naładować na full w ok 1,5h. I jak masz w teście tak się dzieje. Oszczędność czasu? Max 1h. A tutaj masz zestawienie że to nic innego jak tylko nazwa. Prędkości są te same: http://blog.gsmarena.com/mediatek-introduces-pump-express-plus-fast-charging-duel-qualcomm/ =========================== Jakim prawem naliczyli ci Vat? I od czego? Vat masz za zakupy z poza UE. Mają dowód na to że przesyłka jest z poza UE ? Wiec dałeś się naciągnąć tak jak kolega. Na 20 30 pln DHL bo sobie tak powiedzieli. ------------------------------------------ Sprawdziłem temat i jeśli komuś wysyłali bezpośrednio z chin. I było Orign CHINA I miał straszneeeego pecha to wzięli na cło. Podobnie z DHL przez Anglie. Jeśli mu przy przepakowywaniu nie zerwali etykiety z chin. Ale to człowiek musi chyba pechowcem być. Naprawdę. Google wypluło aż jeden taki temat. A tu ciekawostka same ciuchy i inne rzeczy do cła wynik: http://www.wykop.pl/wpis/8183724/aliexpress-polecam-nl-post-oraz-swedenpost-male-ze/ Osobiście na ok 20szt drogiej elektroniki HK Singapure itd. Cło miałem 2 razy. sweeden i NL bezpośrednio z chin nigdy bo tam prawdopodobieństwo jest promilowe. Edited September 10, 2015 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Czytanie twoich postów to jakaś udręka to ci wytłumaczę czemu naliczyli bo leciało NL post z chin polega to na tym że chińczyk nadaje w chinach i leci tylko przez holandie czyli nadal z poza UE, co innego jak robią niektórzy sprzedawcy wysyłają do UK dhl i potem przepakowują i wysyłają dalej. Stary we wszystkich postach starasz się być najmądrzejszy wyluzuj trochę wszędzie jest chaos jak zaczynasz coś pisać 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Jutro mnie chyba tu zbanują. Ale co druga osoba tutaj mówi źle... DHL płacisz po to by ominąć wat i przesłać przez UK np. Osobiście polecam FANTACY ponieważ przeważnie ma najtaniej. Wysyła z Holandii ok 4 5 dni albo z chin przez Holandie ok 24 dni. W zależności od modelu telefonu. ZAWSZE BEZ vatu. Goldway np nie zawsze uznaje ci gwarancje. I jak można być takim kimś kto tu poleca a sam sie przyznaje że płacił vat od 2/3 paczek.... Przez Holandię w sumie na 3 telefony rok temu płaciłem 3 razy VAT.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Ja tez placilem vat przez nl post ale i tak homman zaraz napisze madrosci na pol strony a4 ze to nie jest tak to jest tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepek Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Ja tez przed wczoraj wyslalem dane i na razie cisza, mam nadzieje, ze jutro przyjdzie bo jak nie to dopiero w poniedzialek :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Ma ktoś już fizycznie u siebie wersje TD? Może ktoś potwierdzić "z autopsji",że częstotliwości w wersji TD działają u nas? Co innego teoria jaką piszą w Chinach, a co innego praktyka u nas Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Jutro mnie chyba tu zbanują. Ale co druga osoba tutaj mówi źle... DHL płacisz po to by ominąć wat i przesłać przez UK np. Osobiście polecam FANTACY ponieważ przeważnie ma najtaniej. Wysyła z Holandii ok 4 5 dni albo z chin przez Holandie ok 24 dni. W zależności od modelu telefonu. ZAWSZE BEZ vatu. Goldway np nie zawsze uznaje ci gwarancje. I jak można być takim kimś kto tu poleca a sam sie przyznaje że płacił vat od 2/3 paczek.... Jaką opcję dostawy wybrać u FANTACY żeby nie było VATu i te 4, 5 dni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 (edited) Musisz spytać czy ma w Holandii telefony. Redmi note 2 na 999% nie ma. Bo się rozeszły. Może ci wysłać sweeden postem holand postem itd z chin. Prawdopodobieństwo cła małe czas ok 24dni. Jak chcesz mieć w 5 dni i bez vat. To top no 1 ma za coś koło 15$ DHL przez UK. http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32436852859.html?spm=2114.01020208.3.21.AhYhnO&ws_ab_test=201407_3,201444_6,201409_1 Edited September 10, 2015 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 (edited) Celnik ma prawo zatrzymać KAŻDĄ paczkę zagraniczną do kontroli, nawet taką z Unii europejskiej i może wezwać do okazania dokumentów lub stwierdzenia że jest to prezent. Jeżeli okaże się dokumenty że jest to zakup z Państwa unii to Vatu nie naliczą i puszczą paczkę dalej, ale jeżeli pokażesz dokumenty że jest to zakup z chin to nic tutaj nie pomoże że paczka z Holandii czy UK. A kłamać celnikom to nie radzę bo to przestępstwo. Edited September 10, 2015 by Winiu89 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 (edited) Chyba jednak kupie zwyczajnie przez ibg z insurance Co sądzicie o stronie honormi.com? Bo znalazłem 32 gb rom razem z import duty insurance za 200 dolców Xiaomi Redmi Note 2 16 GB ROM 5.5"FHD MediaTek Helio X10 MT6795 4G LTE Android 5.0 Lollipop MIUI 7 2GB RAM 13.0MP Phone SKU : H204 Color : White, Free Gift : Flip Leather Case + Screen Protector, ROM : 32GB, Import Duty Insurance : Yes, Tempered Glass Screen Protector : 1 (+$5), Extra Parts : None, Memory Card : None Edited September 10, 2015 by JestemMortem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Tam jest jakis bląd bo zauważ, że jak wejdziesz w zakladke redmi note 2 to prime jest za 219 $ a 16 gb za te 175$ i tam mimo ze wybierasz opcje 32 to jest pisane jako 16gb i na pewno tej wersji dotyczy. Wtedy prime bez vat wyjdzie cie 239.99 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 HongKong_Goldway potwirdził na telchina.pl że wersja td lte działa w polsce 1. Xiaomi Redmi Note 2 - Testowaliśmy ten ROM i śmiga http://91.205.75.29/miui-V7/5.9.2/MIUIP ... v7-5.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 A propos ROMów... Wersje TD i FDD mają te same ROMy? Pytam pod kątem przyszłego wsparcia z miuipolska (bo np. jeśli TD będzie działać w Polsce, a nie będzie wspierane przez miuipolska to słabo ) Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajnos Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Widzę, że mnóstwo osób chce przyoszczędzić te parę dolarów i kupić wersję TD. Z jednej strony to rozumiem bo po co płacić więcej za dokładnie to samo (o ile tak jest), natomiast z drugiej strony, przy wersji FDD masz pewność, że wszystko będzie działać. Nawet za parę tygodni/miesięcy. Przecieki potwierdzają, że wszystko jest okey więc pozostaje zastosować się do rady Dosii z reklamy proszku do prania - "Jak nie widać różnicy, to po co przepłacać?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 jeśli chodzi o mnie to problem nie tkwi w chęci zaoszczędzenia paru $ tylko że aukcje lub oferty nie są dokładnie opisane i do końca nie wiesz co przyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajnos Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 (edited) jeśli chodzi o mnie to problem nie tkwi w chęci zaoszczędzenia paru $ tylko że aukcje lub oferty nie są dokładnie opisane i do końca nie wiesz co przyjdzie. Też racja. Na pewno za parę dni się wszystko wyjaśni. Musisz spytać czy ma w Holandii telefony. Redmi note 2 na 999% nie ma. Bo się rozeszły. 999% > 100% gdzie 100% to już pewność. Powinieneś napisać 99.9% jeżeli nie jesteś pewny. Jak jesteś to 100% wystarczy. Sorry za czepianie się ale mam uraz po wszelkich komentarzach sportowych gdzie mówią, że zawodnik "zmarnował 100% sytuację" Edited September 11, 2015 by dajnos Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 99,9% Kilku osobom tutaj udało się dostać cło. Jak ktoś napisał że celnik może sie przypierdzielic do normlanego zakupu w ue i żądać faktury. Najtaniej pisałem że ma fancy wysyłka sweeden lub holand. Lub z holandi ale modelu redmi note 2 nie ma na razie. Cena chyba 195$ Malo kto te telefony ma w magazynie wogole. Bo w 1 dzień poszło 800 tyś szt. Po drugie jak tak na mus chce ominąć wat ma top no 1 za jakieś 205 + 15$dhl przez UK. I nie znajdzie taniej. A szuka jak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 99,9% jeśli już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Czy tylko u mnie.jest takie "stukniecie" przy włączeniu muzyki z Open fm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 (edited) Co do kupna PRIME to polecam Ibuygou ze względu na cene. Telefon + dostawa DHL + insurance od vatu itp = ok 830 zl (koniecznie wybrac paypal i dolary australijskie) Edited September 11, 2015 by JestemMortem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Czy tylko u mnie.jest takie "stukniecie" przy włączeniu muzyki z Open fm? U mnie tak samo przy włączaniu jakichkolwiek dźwięków, nawet przy przewijaniu na yt. Zwłaszcza w nocy może to człowieka wystraszyć 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 a maja prima wersje?? 10 dni temu mialem juz w koszyku ale zapytalem czy maja chcoiaz pisali ze "in stock" to powiedzieli ze bedzie 16 nastepna dostawa a zamowien maja w brud... ogolnie lepiej sie upewnijcie czy sie zaplacicie i nie bedziecie czekac miesiac az bedzie towar w magazynie Wcześniej, jak nie było to był pod spodem taki druczek, że nie jest jeszcze dostępny. Teraz go nie ma. No nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 U mnie tak samo przy włączaniu jakichkolwiek dźwięków, nawet przy przewijaniu na yt. Zwłaszcza w nocy może to człowieka wystraszyć Myślisz, że to wina systemu czy telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
army12 Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 (edited) Czesc, ostatnio zostalem posiadaczem xiaomi redmi note 2 i mam problem z połączeniem sie do kamery xiaomiyi. Z innego tel wszystko dziala jak nalezy. Wie ktos w czym problem i jak go rozwiazac? Edited September 11, 2015 by army12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 nie bylo :/ duzo wczesniej było że preorder a potem chociaz mieli juz wszytko wyprzedane dalej zbierali zamowienia -.- ktos tu na forum chociaz oplacil to czekal ze 2 tygodnie na wysylke A oppomart? In stock, bez vatu bo wysyłka z ue. Wersja prime łącznie 816zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arucard Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Witam, ja zamówiłem na ali wersje prime dhl'em. Jak to z tym vat/cło i dopiskiem gift. Goldway napisał: ' .. dhl not allowed write gift or sample , we usually declare 30$ +1$ phablet as gift.. '. Czy z takim dopiskiem tym bardziej nie dopłacę vat'u? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Jeżeli urząd celny zatrzyma paczkę to nie ma znaczenia co jest napisane na paczce ponieważ i tak musisz okazać dokumenty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Myślisz, że to wina systemu czy telefonu? W innym temacie też już o tym ludzie pisali, mam nadzieję, że to wina systemu. Niedługo zainstaluję 5.9.10 i zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 http://www.oppomart.com/xiaomi-redmi-note-2.html Sprawdźcie. Coś podejrzanie tanio .. :/ I ta wysyłka z UE .. ? :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 W innym temacie też już o tym ludzie pisali, mam nadzieję, że to wina systemu. Niedługo zainstaluję 5.9.10 i zobaczymy. Ja mam 5.9.11 i problem dalej występuje. Zastanawiam się czy próbować walczyć o trochę grosza z dispute Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Ja mam 5.9.11 i problem dalej występuje. Zastanawiam się czy próbować walczyć o trochę grosza z dispute to jeszcze tu napiszę na 5.8.27 problem nie występuje - przynajmniej u mnie, pojawił się na dwóch następnych wersjach 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 to jeszcze tu napiszę na 5.8.27 problem nie występuje - przynajmniej u mnie, pojawił się na dwóch następnych wersjach A dużo stracę robiąc downgrade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts