fullrespect Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Witam, jak u Was z rozmowami Skype. Mi ciągle albo rozłącza albo całkowicie wywala Skype. Może nie wiem a jest jakieś lekarstwo na niego ?
hancock Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 37 minut temu, grembi napisał: No proszę to kolega po sąsiedzku mieszka ja jestem z Jeleniej Zgadza się. JG znam bardzo dobrze
fullrespect Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Witam, jak u Was z rozmowami Skype. Mi ciągle albo rozłącza albo całkowicie wywala Skype. Może nie wiem a jest jakieś lekarstwo na niego ?
marianoo Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Dnia 14.02.2016o20:51, d3tr0 napisał: Ktoś używa virgin mobile na rn2 ? Jak oceniacie zasięg ? często widzę tylko alarmowe i po chwili spowrotem wskakuje pełny zasięg (Roaming) W większych miastach problemu nie ma, ale mniejsze widzę nie jest tak kolorowo. Np. Orange mi trzyma full bez problemów tu coś skacze i bateria też cierpi. Również jestem w sieci Virgin Mobile w Leżajsku mam Play 4G wszystkie kreski, wybór sieci automatyczny. Dnia 14.02.2016o20:13, galakty napisał: Albo Endomondo jest badziewne albo RN2, pokazało mi że szedłem przez budynki, a mocy jezusowych raczej nie mam. Może zmień aplikacje na Sports Tracker, kilku innych telefonach miałem problem z Endomondo, skoki prędkości, gubił ślad GPS. Zmieniłem na Sports Tracker i po problemie.
galakty Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 30 minut temu, marianoo napisał: Może zmień aplikacje na Sports Tracker, kilku innych telefonach miałem problem z Endomondo, skoki prędkości, gubił ślad GPS. Zmieniłem na Sports Tracker i po problemie. Według tej również chodzę po budynkach.
mara44 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Mam pytanie mam dwie karty w telefonie i wczoraj bawiłem się trochę telefonem i chciałem wyłączyć pierwsza kartę i nie mogłem druga kartę bez problemu można włączać i wyłączać a za Cholere nie mogłem wyłączyć 1karty. Też tak macie?
mara44 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Żeby wyłączyć kartę 1 musze włączyć połączenia i net na kartę 2 inaczej nie mogę wyłączyć karty drugiej. Czy to tak powinno być?
Kyrtap Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Ze Skype nie mam problemu - czasem ubije apkę w czasie rozmowy jeśli otwieram sporo innych rzeczy w tle. Z Virgin Mobile to samo - zero problemów. Nie widzę momentu zmiany pomiędzy Play a T-Mobile, nie ma problemów z brakiem zasięgu. A nie mieszkam w jakiejś ogromnej miejscowości - LTE jest cały czas. Xiaomi Redmi Note 2 - Tapatalk.
mat01 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 ma ktos rozwiazanie problemu z niepasujacymi ikonami sklepu play i yt? czy tylko ja nie mam animacji crt off?
Acid Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 W 5.0 nie ma animacji CRT off. To dodawałem do 4.4. Wysłano z Mi4c
mat01 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 2 godziny temu, Acid napisał: W 5.0 nie ma animacji CRT off. To dodawałem do 4.4. Wysłano z Mi4c A wiesz w czym moze byc problem jesli chodzi o ikony?
Acid Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Te obcięte? Wiem, gdzieś w jarach siedzi. I tak lepiej jak przedtem. Note 2 ma to zwalone niestety. Wysłano z Mi4c
mat01 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 17 minut temu, Acid napisał: Te obcięte? Wiem, gdzieś w jarach siedzi. I tak lepiej jak przedtem. Note 2 ma to zwalone niestety. Wysłano z Mi4c Sa one takie w ogole nie w stylu miui, tak jakby je wyjac z hmm, cyana albo aosp
Acid Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Użyj sobie innych ikon z motywów. Wysłano z Mi4c
mat01 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 25 minut temu, Acid napisał: Użyj sobie innych ikon z motywów. Wysłano z Mi4c Wrzucilem te Rzezni. Zawsze bylo ok na note lte, a tutaj mnie spotkala niespodzianka. Mozna jakos pojedyncze ikony recznie podmienic?
galakty Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Jakby ktoś się zastanawiał nad mocą Helio X10: 21MP 30FPS - tyle może nagrywać.
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Jakby ktoś się zastanawiał nad mocą Helio X10: 21MP 30FPS - tyle może nagrywać. Nagrywać 30 fps w rozdzielczości 5616 x 3744? :v
endeesik Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Panowie, wczoraj coś dziwnego zaczęło się dziać. Gdy podłączam słuchawki do telefonu i potem odepne je to ikona słuchawek na pasku zostaje i telefon funkcjonuje jakby były one podłączone cały czas. Pomaga restart telefonu tylko. W czym może być problem? Telefon jest dość nowy, może jakiś miesiąc go używam i tylko parę razy słuchawki były podłączone. We internecie żodyn niy wiy iże jeżech psym. Redmi Note 2
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Panowie, wczoraj coś dziwnego zaczęło się dziać. Gdy podłączam słuchawki do telefonu i potem odepne je to ikona słuchawek na pasku zostaje i telefon funkcjonuje jakby były one podłączone cały czas. Pomaga restart telefonu tylko. W czym może być problem? Telefon jest dość nowy, może jakiś miesiąc go używam i tylko parę razy słuchawki były podłączone. We internecie żodyn niy wiy iże jeżech psym. Redmi Note 2 Miuipolska? (Pierwsze pytanie na wszystko :v)
endeesik Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Miuipolska? (Pierwsze pytanie na wszystko :v) Tak, wersja 6.1.21. Od samego początku ja mam i dopiero teraz taki problem się pojawił. We internecie żodyn niy wiy iże jeżech psym. Redmi Note 2
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Tak, wersja 6.1.21. Od samego początku ja mam i dopiero teraz taki problem się pojawił. We internecie żodyn niy wiy iże jeżech psym. Redmi Note 2 Daj screena z Ustawienia>informacje o telefonie Majstrowałeś coś z dźwiękiem? Cokolwiek, jakieś equalizery itp
endeesik Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Nic nie majstrowalem, zmieniłem tylko ten profil grania na Rock i to tyle. W sumie błąd się pojawił tak z nikąd po podłączeniu słuchawek. We internecie żodyn niy wiy iże jeżech psym. Redmi Note 2
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Nic nie majstrowalem, zmieniłem tylko ten profil grania na Rock i to tyle. W sumie błąd się pojawił tak z nikąd po podłączeniu słuchawek. We internecie żodyn niy wiy iże jeżech psym. Redmi Note 2 Spróbuj na początek najpewniejszy sposób. Potrzebne Ci TWRP. 1. Robisz pełny backup 2. Myk wszystko wipe i instalujesz czyste Miuipolska 3. Sprawdzasz czy problem dalej występuje. 4. Jak chcesz wracasz do backupu Wszystko jakieś 15-20 minut a sprawdzasz czy to nie problem z hardware
Cichq Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Kilka osób już tak miało, jednym po przeczyszczenia wejścia od słuchawek problem zniknął, drudzy mają go nadal lub załatwili sami jakoś problem.
galakty Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: Nagrywać 30 fps w rozdzielczości 5616 x 3744? :v Producent tak podaje
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Producent tak podaje No wiesz wspominał też o 480fps w 1080p :v
krecikmp Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 51 minut temu, endeesik napisał: Panowie, wczoraj coś dziwnego zaczęło się dziać. Gdy podłączam słuchawki do telefonu i potem odepne je to ikona słuchawek na pasku zostaje i telefon funkcjonuje jakby były one podłączone cały czas. Pomaga restart telefonu tylko. W czym może być problem? Telefon jest dość nowy, może jakiś miesiąc go używam i tylko parę razy słuchawki były podłączone. We internecie żodyn niy wiy iże jeżech psym. Redmi Note 2 Miałem identyczny problem tyle, że z MiKey wkładanym do gniazda słuchawek. Udało mi się tylko wyczaić, że po wyjęciu MiKey trzeba przywrócić domyślną głośność (Ustawienia -Dzwięk i wibracje -Głośność) i problem znika. Tyle, że jak się okazało tymczasowo (po jakimś czasie po ponownym włożeniu MiKeya dzwięk był znowu kierowany na MiKeya). Ostatecznie zmieniłem rom na wersję stabilną od Jo-Sana (7.1.3.0 ze zmodyfikowanym DPI, rewelka) i tu problem nie występuje. Być może jest to więc błąd w wersjach developerskich.
galakty Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) 6 minut temu, JestemMortem napisał: No wiesz wspominał też o 480fps w 1080p :v I? Helio X10 to potrafi, a że Xiaomi dało badziewny sensor to inna sprawa. (Albo dali w porządku sensor ale nie ogarniają klatek, wolą usuwać kontakty). MiraVision to też atut Helio, w MIUI nie ma. ClearMotion, też. Także ten, nie winńmy Mediateka o wszystko, na AOSP to działa.. Edytowane 17 Lutego 2016 przez galakty 1
galakty Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 No i w końcu mi się udało. Program do nagrywania wideo z samochodu (na wypadek stłuczki itp) nagrywa FHD w 60 klatkach.
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 I? Helio X10 to potrafi, a że Xiaomi dało badziewny sensor to inna sprawa. (Albo dali w porządku sensor ale nie ogarniają klatek, wolą usuwać kontakty). MiraVision to też atut Helio, w MIUI nie ma. ClearMotion, też. Także ten, nie winńmy Mediateka o wszystko, na AOSP to działa.. Miravision na AOSP kuleje i się go po prostu od razu odinstalowuje. Clearmotion na miui to kwestia jednej flashnietej paczki. Mam ją na pokładzie. A co do aparatu. Trzeba czekać na źródła. Których nie będzie. Bez tego to mozemy najwyżej: Klatki w górę - ISO w dół Klatki w dół - ISO w górę...
galakty Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 1 minutę temu, JestemMortem napisał: Miravision na AOSP kuleje i się go po prostu od razu odinstalowuje. Clearmotion na miui to kwestia jednej flashnietej paczki. Mam ją na pokładzie. A co do aparatu. Trzeba czekać na źródła. Których nie będzie. Bez tego to mozemy najwyżej: Klatki w górę - ISO w dół Klatki w dół - ISO w górę... Brawo Janku, post wyżej masz 1080p 60FPS, bez źródeł. Tylko Xiaomi się nie chce tego zrobić. MiraVision kuleje na AOSP? Widocznie ślepy jestem bo tego nie widzę i nie zamieniłbym na to z MIUI..
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Brawo Janku, post wyżej masz 1080p 60FPS, bez źródeł. Tylko Xiaomi się nie chce tego zrobić. MiraVision kuleje na AOSP? Widocznie ślepy jestem bo tego nie widzę i nie zamieniłbym na to z MIUI.. Brawo Janku, nagraj tym w słabym świetle i zobacz jasność nagrania. Albo sprawdz czułość (ISO). Nie ma niczego za nic. Tak, kuleje. Mruganie jasności przy przyciemniony ekranie. Kolorow nie da się za bardzo ustabilizować, bazują na ilości czerni w wyświetlanym obrazie.
galakty Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 1 minutę temu, JestemMortem napisał: Brawo Janku, nagraj tym w słabym świetle i zobacz jasność nagrania. Albo sprawdz czułość (ISO). Nie ma niczego za nic. Tak, kuleje. Mruganie jasności przy przyciemniony ekranie. Kolorow nie da się za bardzo ustabilizować, bazują na ilości czerni w wyświetlanym obrazie. Nagraj w słabym świetle przy 60FPS - nie no argument idealny. Wiadomo, że 60FPS nagrywa się albo w studiu, albo w jasny pogodny dzień. Weź chiński skuter z 2 koniami mechanicznymi, idź na autostradę i rozpędź się do 140 km/h, to jest Twój poziom. Fakt taki, że w końcu wiemy, iż 60FPS w FHD jest możliwe, ale Xiaomi tego nie da bo osoby takie jak Ty kupią nowy model. Nie używam jasności poniżej 30%, więc nie mam tego problemu.
Grothgar Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Nagraj w słabym świetle przy 60FPS - nie no argument idealny. Wiadomo, że 60FPS nagrywa się albo w studiu, albo w jasny pogodny dzień. Weź chiński skuter z 2 koniami mechanicznymi, idź na autostradę i rozpędź się do 140 km/h, to jest Twój poziom. Fakt taki, że w końcu wiemy, iż 60FPS w FHD jest możliwe, ale Xiaomi tego nie da bo osoby takie jak Ty kupią nowy model. Nie używam jasności poniżej 30%, więc nie mam tego problemu. Przykład ze skuterem... Pozostawie bez komentarza. Ty chyba w ogole nie rozumiesz o co chodzi. No nic, doczekamy się źródeł to zrobię specjalnie dla Ciebie fhd@60 z normalnym ISO...
Rekomendowane odpowiedzi