romsed Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 Jest szansa w najbliższej przyszłości na HYPEROS dla 12x bo nie ma go na listach, czy nie łudzić się?
Master Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 4 minuty temu, romsed napisał(a): Jest szansa w najbliższej przyszłości na HYPEROS dla 12x bo nie ma go na listach, czy nie łudzić się? na listach był ... czy nadal jest trudno powiedzieć ... to wie tylko Xiaomi ... uderzaj do nich z pytaniem jak dasz radę ... 🙃 myślę że zostaje po prostu cierpliwie czekać ... na mi 11 też ma być więc chyba tym bardziej dostaną to i 12tki ... https://www.gizchina.com/2023/12/23/official-confirmation-hyperos-second-batch-eligible-devices-list-revealed/
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Lutego 2024 Opublikowano 15 Lutego 2024 45 minut temu, romsed napisał(a): Jest szansa w najbliższej przyszłości na HYPEROS dla 12x bo nie ma go na listach, czy nie łudzić się? W Chinach wyszedł, ale z tego co wiem Xiaomi.eu nie zamierza robić HyperOSa opartego na Androidzie 13. Nie mamy telefonu do testów tych poprawek + Igor Eisberg musiałby je stworzyć.
saimon Opublikowano 18 Lutego 2024 Opublikowano 18 Lutego 2024 (edytowane) cześć , trochę czasu minęło od mojego ostatniego flashowania i mam parę pytań, na które może ktoś z was będzie mi w stanie odpowiedzieć. czy flashując ROM przez fastboota będzie OTA? czy warto instalować twrp? czy xiaomi.eu/miuipolska ma dialera z nagrywaniem rozmów? (dialer i apka do wiadomości od google jest tragiczna) czy powinienem zaktualizować telefon przed flashowaniem? (na ten moment jest miui 13.0.14.0 i android 12) kupiłem niedawno, czekałem tydzień na odblokowanie bootloadera. dawno tego nie robiłem i teraz mam obawy i zastanawiam się czy jest mi ten stres potrzebny. z góry dzięki za rozwianie wątpliwości OTA przez fastboota utrudniona, ale widzę że TWRP mogę doinstalować w każdym momencie, ale po prostu instalacja przez kompa. Edytowane 18 Lutego 2024 przez saimon doczytałem co trzeba
grzegorz.lki Opublikowano 19 Lutego 2024 Opublikowano 19 Lutego 2024 11 godzin temu, saimon napisał(a): czy flashując ROM przez fastboota będzie OTA Na xiaomi.eu będzie informacje o aktualizacji i pobierze ROM do pamięci telefonu 11 godzin temu, saimon napisał(a): czy warto instalować twrp? Tak. Łatwiej zainstalować pobraną aktualizację. Nie będziesz potrzebował kompa 11 godzin temu, saimon napisał(a): czy xiaomi.eu/miuipolska ma dialera z nagrywaniem rozmów? Tak. Ma stare dobre aplikacje Xiaomi i Telefon z nagrywaniem i SMS 11 godzin temu, saimon napisał(a): czy powinienem zaktualizować telefon przed flashowaniem? Możesz najpierw zrobić flash oryginalnym ROM na swój telefon bez blokowania bootloader za pomocą MiFlash, a potem wgraj TWRP i ROM Xiaomi.eu z format data. Przynajmniej ja tak robię. 1
Radek M Opublikowano 22 Lutego 2024 Opublikowano 22 Lutego 2024 Kupiłem sobie nowy Xiaomi 12 jakiś tydzień temu, i od razu zaktualizowałem do hyper os, ale nie do końca jestem pewien czy bateria trzyma na tym romie tak jak należy, ma ktoś moze porównanie w tym względzie do ostatnich Romów miui 14? Po aktualizacji robiłem factory reset, mam wrażenie trochę zbyt dużo ucieka gdy telefon leży nie używany, gdy do mnie dotarł miał dosłownie 0% baterii, musiałem go potrzymać okolo10 minut na ładowarce żeby się w ogóle uruchomił, narazie zainstalowałem accubattery i będę monitorował sytuację
dudijack Opublikowano 25 Lutego 2024 Opublikowano 25 Lutego 2024 Witam.Panowie przechodził już ktoś z Miui na HyperOS w Xiaomi 12x? Oczywiście mówię o wersji stabilnej z forum. Wysłane z mojego 2112123AG przy użyciu Tapatalka
s17 Opublikowano 26 Lutego 2024 Opublikowano 26 Lutego 2024 Przeszedłem, różnice w porównaniu z miui znikome.
romsed Opublikowano 26 Lutego 2024 Opublikowano 26 Lutego 2024 (edytowane) Czy w 12x przejście z Miui eu stabilnego na stabilny HyperOS 1.0.3.0.TLDCNXM, ładnie bez zmian twrp i bez utraty danych? Edytowane 26 Lutego 2024 przez romsed
s17 Opublikowano 26 Lutego 2024 Opublikowano 26 Lutego 2024 U mnie przejście, przez TWRP, odbyło się bezproblemowo, bez utraty danych 1
abc00 Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 18 godzin temu, s17 napisał(a): Przeszedłem, różnice w porównaniu z miui znikome. A Galeria działa normalnie na stable od xiaomi.eu (12X) czy się losowo zamyka?
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 59 minut temu, abc00 napisał(a): A Galeria działa normalnie na stable od xiaomi.eu (12X) czy się losowo zamyka? Problemy z zamykaniem się Galerii dotyczyły tylko telefonów ze Snapem 8 Gen 2, na 12X nie powinno się to dziać. 1
dudijack Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 Powiedz proszę co wnoszą wczorajsze rebulidy stable?
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 1 godzinę temu, dudijack napisał(a): Powiedz proszę co wnoszą wczorajsze rebulidy stable? Poprawka zamykających się Motywów przy próbie pobrania widżetu.
s17 Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 14 godzin temu, abc00 napisał(a): A Galeria działa normalnie na stable od xiaomi.eu (12X) czy się losowo zamyka? U mnie galeria działa bezproblemowo.
Radek M Opublikowano 4 Marca 2024 Opublikowano 4 Marca 2024 W dniu 22.02.2024 o 22:09, Radek M napisał(a): Kupiłem sobie nowy Xiaomi 12 jakiś tydzień temu, i od razu zaktualizowałem do hyper os, ale nie do końca jestem pewien czy bateria trzyma na tym romie tak jak należy, ma ktoś moze porównanie w tym względzie do ostatnich Romów miui 14? Po aktualizacji robiłem factory reset, mam wrażenie trochę zbyt dużo ucieka gdy telefon leży nie używany, gdy do mnie dotarł miał dosłownie 0% baterii, musiałem go potrzymać okolo10 minut na ładowarce żeby się w ogóle uruchomił, narazie zainstalowałem accubattery i będę monitorował sytuację Jestem po downgrade do miui 14.0.15 jakieś 2 dni i już mogę powiedzieć że to był strzał w dziesiątkę, mniejszy drenaż baterii na uśpieniu i na danych komórkowych 3g/LTE
kozseb Opublikowano 11 Marca 2024 Opublikowano 11 Marca 2024 (edytowane) Hej, do 12 Lite miesiąc temu wgrałem aktualizację i działał MTP w komputerze z W11. Od kilku dni próbuję podłączyć tel. do komp. i W11 go widzi, ale MTP nie wyświetla się w Mój komputer, na fastboot wszystko działa. Usunąłem również sterowniki i wgrał na nowo, ale MTP dalej się nie wyświetla, co zrobić? Edytowane 11 Marca 2024 przez kozseb
wornock Opublikowano 15 Listopada 2024 Opublikowano 15 Listopada 2024 Czy mógłby ktoś polecić sprawdzoną, oryginalną baterię do 12X ? Nie chciałbym natrafić na jakąś podróbkę dlatego pomyślałem, że może ktoś ma tutaj doświadczenie.
Master Opublikowano 15 Listopada 2024 Opublikowano 15 Listopada 2024 4 minuty temu, wornock napisał(a): Czy mógłby ktoś polecić sprawdzoną, oryginalną baterię do 12X ? Nie chciałbym natrafić na jakąś podróbkę dlatego pomyślałem, że może ktoś ma tutaj doświadczenie. uderz do @Acid to fachowiec od takich spraw - najlepiej i najszybciej doradzi ...
akm97 Opublikowano 28 Listopada 2024 Opublikowano 28 Listopada 2024 (edytowane) Witam. Chcę kupić Xiaomi 12 jako nowy. Priorytetem jest nagrywanie rozmów i działanie wszelkich aplikacji bankowych, więc skłaniam się ku wersji Global Proszę o pomoc. 1. Czy instalacja softu Global zamiast Xiaomi.eu jest w jakiś sposób łatwiejsza? 1. Skąd i jaki soft pobrać (pewnie indonezyjski lub tajwański), aby nie było problemów ze spolszczeniem, klawiaturą, itp. 3. Czy jest jakiś powód dla którego warto pozostać przy MIUI zamiast HyperOS? 4. Jaką wersję flashowania preferujecie, może być przez PC. Ps. Czy warto zachować funkcję OTA, dla tego już niemłodego telefonu? 5. Wiem, że pytania są lakoniczne, robiłem to już na innych telefonach, ale dość dawno. Edytowane 28 Listopada 2024 przez akm97
mikidar Opublikowano 29 Listopada 2024 Opublikowano 29 Listopada 2024 Kup nowy i nie aktualizuj.dodaj konto do odblokowania .po odblokowaniu zainstaluj Xiaomi eu hyper os.wszystko jest ty na forum.szukaj.najwazniejsze to kupić nowy i nie aktualizować,dopiero po odblokowaniu
PrezesASR2 Opublikowano 29 Listopada 2024 Opublikowano 29 Listopada 2024 jak chcesz żeby telefon ci się nie przegrzewał podczas nawigacji w aucie w ciepły dzień, lub podczas ładowania indukcyjnego, a do tego żeby bateria nie rozładowywała się w ekspresowym tempie nawet gdy leży bezczynnie w nocy to polecam wybrać inny model ja żałuję tego wyboru 1
akm97 Opublikowano 29 Listopada 2024 Opublikowano 29 Listopada 2024 W zasadzie mogę go oddać, bo jeszcze nie rozpakowany, ale priorytetami było jak najmniejszy ekran + nagrywanie rozmów, na w miarę mocnych podzespołach więc w zasadzie konkurencji brak. Doradźcie proszę, czy wybrać Indonesia, czy Tajwan, jeśli ktoś posiada taką konfigurację. Czy po upgrade do HyoerOS wszystko nadal u Was działa (nagrywanie rozmów, płatności, AA, spolszczenie, itp). Bo planuję najpierw upgrade do np. Tajwan Miui i po testach dopiero ew. aktualizację przez OTA. Nie chciałbym też od razu przy flashowaniu zamykać BL, ale to chyba najbezpieczniejsze...
mikidar Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Bardzo dobrze działa na Xiaomi eu od początku gdy go mam.nin mi się nie przegrzewa i używam tomtom i w aucie i motocyklu.jedyny minus jak dla mnie to zakrzywiony ekran,do dziś nie mogę się przyzwyczaić bo trzeba łapać go inaczej trochę.ja z czystym sumieniem polecam temu model zwłaszcza że nowy można kupić już za 300 euro 1
akm97 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 (edytowane) 12 godzin temu, mikidar napisał(a): Kup nowy i nie aktualizuj.dodaj konto do odblokowania .po odblokowaniu zainstaluj Xiaomi eu hyper os.wszystko jest ty na forum.szukaj.najwazniejsze to kupić nowy i nie aktualizować,dopiero po odblokowaniu Sprawdziłem już i mam MIUI 14👍. Czy wystarczy wyłączenie wszystkich opcji aktualizacji "pod wersją MIUI"? Edytowane 30 Listopada 2024 przez akm97
mikidar Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Nic nie wylaczaj.poprostu ignoruj.nie aktualizuj.odblokuj bootloader.potem zainstaluj najnowsze hyper os od Xiaomi eu. Tu na forum jest opisane co z czym się je
akm97 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Ok. Nie wiem, czy ma to sens, ale planuję: 1. Wgrać najnowszy Taiwan z MIUI (wydaje mi się mniej problematyczny, chociaż większość ma Indonesia) 2. Zablokować BL od razu albo po krótkich testsch. 3. Zaktualizować do HyoerOS przez OTA.
Netoper Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Sprawdziłem już i mam MIUI 14. Czy wystarczy wyłączenie wszystkich opcji aktualizacji "pod wersją MIUI"?Wyłączyć automatyczne aktualizacje i jakby co w opcjach programistycznych też jest jedna opcja od aktualizacji.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
mikidar Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 22 minuty temu, akm97 napisał(a): Ok. Nie wiem, czy ma to sens, ale planuję: 1. Wgrać najnowszy Taiwan z MIUI (wydaje mi się mniej problematyczny, chociaż większość ma Indonesia) 2. Zablokować BL od razu albo po krótkich testsch. 3. Zaktualizować do HyoerOS przez OTA. Po co chcesz zablokować? płatności będą działać z miuipolska/Xiaomi eu.jest tu na to lekarstwo.xiaomi eu to przede wszystkim nagrywanie rozmów/aplikacja SMS od Xiaomi/ i co bardzo ważne dla mnie to reklamy z aplikacji prawie zniknęły,co w oficjalnych romach global było ich nadal dużo mimo adguard
abc00 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 I jeszcze normalne, zwykłe aplikacje Telefon, Wiadomości czy Kalendarz - w porównaniu do tych od Google jest przepaść i więcej przydanych opcji personalizacji pod siebie. Tak jak patrzyłem ostatnio, samo to że z pulpitu nie da się usunąć kreski na dole to już jest żenada.
akm97 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 26 minut temu, mikidar napisał(a): Po co chcesz zablokować? płatności będą działać z miuipolska/Xiaomi eu.jest tu na to lekarstwo. Ok. Ale jest sporo postów, że były przerwy w działaniu albo, że jedna aplikacja bankowa działa, a inna nie.
PrezesASR2 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Opublikowano 2 Grudnia 2024 W dniu 30.11.2024 o 10:34, abc00 napisał(a): I jeszcze normalne, zwykłe aplikacje Telefon, Wiadomości czy Kalendarz - w porównaniu do tych od Google jest przepaść i więcej przydanych opcji personalizacji pod siebie. Tak jak patrzyłem ostatnio, samo to że z pulpitu nie da się usunąć kreski na dole to już jest żenada. w globalu? oczywiście że się da
akm97 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 A jeżeli odblokuję BL, wgram MiFlashem ROM MIUI Indonezja, po czym potestuję, a następnie ROM z HyoerOS i okaże się, że coś jest nie tak, to będę mógł (przy wciąż odblokowanym BL) zrobić MiFlashem downgrade z powrotem do MIUI? I drugie pytanie. Czy na romie globalnym przy odblokowanym BL działa OTA?
Master Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) 23 minuty temu, akm97 napisał(a): A jeżeli odblokuję BL, wgram MiFlashem ROM MIUI Indonezja, po czym potestuję, a następnie ROM z HyoerOS i okaże się, że coś jest nie tak, to będę mógł (przy wciąż odblokowanym BL) zrobić MiFlashem downgrade z powrotem do MIUI? I drugie pytanie. Czy na romie globalnym przy odblokowanym BL działa OTA? no ale jak wgrasz indonezje i bedziesz mial unlocka to te testowanie slabo troche bedzie ... bo wszystko co uczulone na zabezpieczenia bedzie sypalo komunikatami i bledami roznego rodzaju ... chyba ze chcesz tylko sam system obadac co do funkcji wygladu itp ... to ok - mozna tak zrobic ... jak wgrasz miflashem globala i nie zrobisz locka to bez problemu mozesz wrzucic xiaomi eu - tyle ze jako czysta instalke z wipe data ... bootloader zostanie otwarty wiec znowu masz pole do manewru z globalem - i jak zdecydujesz sie na nim zostac to zrob juz flasha z lockiem wtedy ... z OTA to nie wiem ... ogolnie i tak przechodzac na globala warto zrobic locka zeby pozbyc sie wszystkich problemow ... a jesli chcesz jednak go zostawic otwartego to zostaje juz chyba tylko zabawa w roota i magiska - no i kombinacje z modulami zeby jakos ukrywac tego unlocka przed apkami i systemem ... Edytowane 3 Grudnia 2024 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi