Jump to content

Redmi Note 10/10Pro - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Cześć, brak drugiej przestrzeni w specjalnych funkcjach i nie działający equalizer na słuchawkach bluetooth pomimo działających suwaków a po ostatniej aktualizacji zniknęła optymalizacja MIUI w opcjach programistycznych dzięki której  po wyłączeniu ekran się nie gasił. Redmi note 10 nie pro. Czy mógłby ktoś potwierdzić/zaprzeczyć czy u Was też taki problem występuje?

Edited by fing

Dnia 11.04.2021 o 13:00, fing napisał:

Cześć, brak drugiej przestrzeni w specjalnych funkcjach i nie działający equalizer na słuchawkach bluetooth pomimo działających suwaków a po ostatniej aktualizacji zniknęła optymalizacja MIUI w opcjach programistycznych dzięki której  po wyłączeniu ekran się nie gasił. Redmi note 10 nie pro. Czy mógłby ktoś potwierdzić/zaprzeczyć czy u Was też taki problem występuje?

Jaka wersja softu? Jak mam dokładnie wszystko na odwrót jak napisałeś. 

2 godziny temu, majowy86 napisał:

Cześć! Czy wiecie może coś więcej o dostępności wersji 6/128 na Polske?

Przez to, że kontenerowiec Ever Given zablokował w marcu Kanał Sueski są spore opóżnienia w dostawach towarów. Musisz być cierpliwy i czekać :)

Dnia 17.04.2021 o 09:08, fing napisał:

12.0.3 Masz drugą przestrzeń w funkcjach specjalnych i optymalizację MIUI  w opcjach programistycznych?

Co ciekawe ja mam wersję 12.0.1 i nie mam aktualizacji. Mam opcję optymalizacja miui

Dnia 18.04.2021 o 19:13, Pietrii napisał:

Co ciekawe ja mam wersję 12.0.1 i nie mam aktualizacji. Mam opcję optymalizacja miui

Aby mieć najnowszą wersję Miui w ustawieniach telefonu zmień na region Szwajcarię i sprawdź aktualizację. Zainstaluj aktualizację i wróć na region Polski. Jak pamiętam powinno na OTA wrzucić MIUI V12.0.13.

Edited by Misiuu21
  • Thanks 1

Witam, zakupiłem redmi  note 10 global version na gshopper, telefon był dostarczany z Hiszpanii. Obawiam się że dostałem podróbkę ponieważ nie mam na opakowaniu naklejki z hologramem i kodem aby sprawdzić autentyczność. Dodatkowo wszedłem na jedną ze stron aby sprawdzić gwarancję podając imei i nie pokazało żadnych danych odnośnie gwarancji. Po 3 sprawdzając podzespoły przez aplikację AIDA64 w zakładce system pokazuje mi model sunny. Czy u was też tak pokazuje?

Screenshot_2021-04-21-17-32-32-188_com.finalwire.aida64.jpg

1 godzinę temu, MrMajki napisał:

Witam, zakupiłem redmi  note 10 global version na gshopper, telefon był dostarczany z Hiszpanii. Obawiam się że dostałem podróbkę ponieważ nie mam na opakowaniu naklejki z hologramem i kodem aby sprawdzić autentyczność. Dodatkowo wszedłem na jedną ze stron aby sprawdzić gwarancję podając imei i nie pokazało żadnych danych odnośnie gwarancji. Po 3 sprawdzając podzespoły przez aplikację AIDA64 w zakładce system pokazuje mi model sunny. Czy u was też tak pokazuje?

Screenshot_2021-04-21-17-32-32-188_com.finalwire.aida64.jpg

Tak, sunny to poprawna nazwa tego modelu. Nie sądzę aby ktoś podrabiał jedne z najtańszych telefonów. Hologramów tez nie naklejają. 

https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei

Edited by Pietrii

30 minut temu, Pietrii napisał:

Tak, sunny to poprawna nazwa tego modelu. Nie sądzę aby ktoś podrabiał jedne z najtańszych telefonów. Hologramów tez nie naklejają. 

https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei

Dzięki za szybką odpowiedź, na stronie pokazało że jest git. A co do gwarancji to trzeba ją aktywować czy jak to wygląda kupując za granicą?

Screenshot_2021-04-21-19-09-38-882_com.android.chrome.jpg

Cześć, mam pytanie czy redmi 10 pro nie obsługuje wificalling? W ustawieniach tam gdzie karta sim nie ma żadnych przełączników a na yt są filmiki gdzie te funkcje są. Jest na to jakiś prosty patent? Na czacie play twierdzą, że usługa z ich strony jest aktywowana. Z góry dziękuję za pomoc.

2 minuty temu, SZELMAN napisał:

coś trzeba będzie zrobić

Po wpisaniu kodów pojawią sie opcje w ustawieniach karty sim. Trzeba je włączyć. Jak nie ściemniają i rzeczywiście Ci uruchomili to będziesz miał znaczki VoLTE lub VoWiFi na pasku stanu przy aktywnej usłudze.

21 godzin temu, FromWP napisał:

Po wpisaniu kodów pojawią sie opcje w ustawieniach karty sim. Trzeba je włączyć. Jak nie ściemniają i rzeczywiście Ci uruchomili to będziesz miał znaczki VoLTE lub VoWiFi na pasku stanu przy aktywnej usłudze.

Ok wieczorem na spokojnie będę testował. Dam znać co i jak ;)

Test wykonany, po wpisaniu kodów wszystko działa. Dzięki kolego za pomoc

Edited by SZELMAN

Ja mam problem z widgetami kolor czcionki jest czarny w trybie ciemnym biały w trybie jasnym da się to jakoś naprawić bo już mi pomysłów brakuje
Na mi 9t pro wszystko działa na rn 10 bez pro nie działa

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Czesc. Dzis zakupilem w Orange bez abonamentu RN10 Pro. Ku mojemu zdziwieniu zauwazylem, ze zdazyli wgrac swoj wlasny soft i tak jak aplikacje pousuwalem, tak nie podoba mi sie to ze kupuje nowy telefon, ktory mial premiere w kwietniu, a ja mam wersje MiUi 12.0.3. Z tego co widze z innych tematow inni maja juz 12.0.14/15...  Da sie cos z tym zrobic nie tracac gwarancji? Ktos pisal o zmianie regionu na Szwajcarie, ale nie wyszukuje nowych aktualizacji.

No da się, odblokowanie bootloadera i wgranie czystego global. To nie Orange jest gwarantem a serwis , a serwisu nie interesi czy soft był brandowany czy czysty.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

35 minut temu, Netoper napisał:

No da się, odblokowanie bootloadera i wgranie czystego global. To nie Orange jest gwarantem a serwis , a serwisu nie interesi czy soft był brandowany czy czysty.

Dzięki za info. Jest gdzieś tutaj poradnik jak to zrobić?

Jest w dziale... poradników default_smile.png
A jakby co to googlem się wspomóż, dużo łatwiej się wyszukuje o odblokowaniu i o wgrywaniu romów, bo tutejsza szukajka często z czapy wyniki zwracaa i poradniki nie aktualizowane.

• rumot changed the title to Redmi Note 10 Pro ( 15 MARCA 2021roku Premiera w Polsce)