Jump to content

POCO F3 / Redmi K40- MIUI Global Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • mrosi changed the title to POCO F3 / Redmi K40- MIUI Global Stable ROM
  • 1 month later...
1 godzinę temu, mydrek napisał:

Mam dwa telefony POCO F3,  8/256 i 6/128. Dwa dni temu 8/256 dostał już aktualizację 12.5.1 a na drugi jeszcze czekam, nie zmieniałem regionu.

W moim poprzednim poście masz linki do najnowszych ROMów. Ściągnij odpowiedni plik do Twojego telefonu i wgraj soft ręcznie przez systemowy updater.

• Thanks 1

U mnie też na 8/256GB wskoczyło 12.5 przedwczoraj bez zmiany regionu. Jak na razie apdejt na plus - animacje faktycznie szybsze/płynniejsze i wydaje mi się, że bateria delikatnie lepiej trzyma

U mnie aktualka weszła przez OTA dzisiaj w nocy. Może stan baterii ma na to wpływ?.. Przed naładowaniem sprawdzałem kilka razy. Po naładowaniu pokazało aktualkę. Wersja 6/128 bez kombinacji z regionami. Nie wiem jeszcze jak tam z baterią, ale w ciągu 8 godzin w nocy spadło z 3%,  a i w ciągu dnia nie wygląda to źle. Poza tym poza zmianą cyferek zauważyłem różnicę w sławnej zielonej poświacie... Tak jak podejrzewałem Xiaomi "naprawiło" problem poprzez podniesienia minimalnej jasności. Teraz w programiku do testowania wyświetlaczy zielony na 1% jasności jest zdecydowanie jaśniejszy niż przed aktualizacją (wtedy był niemalże czarny), i nie da się łatwo zauważyć nierównomierności. Teraz lepiej widać wadę na żółtym. Poza tym musiałem zmniejszyć gammę i kontrast, bo w całkowitych ciemnościach wyświetlacz na minimalnej jasności razi w oczy (podniesiona minimalna jasność w walce z zielona poświatą). Zmieniła się przez te kombinacje moim zdaniem temp bieli - mimo wybrania wariantu neutralnego u mnie biel była błękitnawa, a że dla mnie kolory w telefonie mają być ładnie, a nie naturalne, to pokombinowałem ze składowymi. 

Czyli w skrócie - ja nie widzę różnic po aktualce - było dobrze - jest nie gorzej. Zaskoczyło mnie tylko to, że poziom zabezpieczeń system nie wskoczył na maj - dalej jest z kwietnia...

Edited by janisz

A u mnie parę dni temu rano pojawiła się aktualizacja 12.5 ale przyszedłem z pracy i chciałem zaktualizować a tu nie ma :-o znikła próbowałem zmienić region na Szwajcarię i nic nie ma ,co robić? żeby powróciła aktualizacja 

Dnia 3.06.2021 o 14:57, pkonrad napisał:

W moim poprzednim poście masz linki do najnowszych ROMów. Ściągnij odpowiedni plik do Twojego telefonu i wgraj soft ręcznie przez systemowy updater.

W jaki sposób to zrobić nigdy tego nie robiłem,jakby można było krok po kroku

Dnia 1.06.2021 o 14:52, pkonrad napisał:

Witam, od 2 tygodni posiadam nowy tel Poco F3 przesiadka z Mix 2s po 2 latach wcześniej miałem Mi 4s czyli nadal Xiaomi. W 4s i 2s miałem wgrany soft Miui Polska rozwojowy i co tydzień byłem w gronie testerów do momentu wspierania. W planach jest również instalacja Miui Polska ale na razie mam Global Stable i coś tutaj nie gra po ściągnięciu aktualizacji i instalacji przez ota z linków powyżej. Miałem 12.0.5 i zaktualizowałem do 12.5.1 i z nowych opcji praktycznie nic nie zostało dodane. Tylko restarcie tel inną animacja plus info w zakładce  o tel. że to jest Miui 12.5.1 plus 2 super tapety i ikony głośności zmieniły się na nowe ale wszystko inne zostało bez zmian. Nie ma w galerii exportu do pdf, zmiany ikon wyłączenia tel. Na belke. Nie ma nowych  zakladek tapeta i personalizacja oraz dzięki (zwierzęta) wszystkich nowych dodatków. Co źle zrobiłem? Z góry dziękuję za odpowiedź.

IMG_20210611_091044.thumb.jpg.9f0cfc2b893ee41a332c2f4270e12ebc.jpg

Dzięki za odpowiedź czy żebym miał odblokowane nowe mogę ściągnąć global cn z https://miuipolska.pl/redmi-k40-poco-f3-stabilna/ i normalnie zainstalować przez wybierz paczkę aktualizacji czy musze wcześniej odblokować bootloader itd? Czy jest możliwość po ściągnięciu 3.5 GB zainstalować stabilna globala cn z nowymi opcjami bez odblokowywania bootloadera ?

13 minut temu, RRW napisał:

Dzięki za odpowiedź czy żebym miał odblokowane nowe mogę ściągnąć global cn z https://miuipolska.pl/redmi-k40-poco-f3-stabilna/ i normalnie zainstalować przez wybierz paczkę aktualizacji czy musze wcześniej odblokować bootloader itd? Czy jest możliwość po ściągnięciu 3.5 GB zainstalować stabilna globala cn z nowymi opcjami bez odblokowywania bootloadera ?

https://miuipolska.pl/forum/topic/29008-instalacja-xiaomieu-poradnik-małe-faq-dla-telefonów-2019-2021-i-nowszych/

Tutaj nasz informacje jak zainstalować softy MIUI Polska.

BTW: Ten temat dotyczy oficjalnych ROMów, od dyskusji odnośnie MIUI Polska są odpowiednie tematy w dziale modyfikacje systemowe.

• 4 weeks later...

POCO F3 – Global Stable ROM

MIUI V12.5.2.0.RKHMIXM

Recovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RKHMIXM/miui_ALIOTHGlobal_V12.5.2.0.RKHMIXM_7160bb12d3_11.0.zip

OTA z V12.5.1.0
https://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RKHMIXM/miui-blockota-alioth_global-V12.5.1.0.RKHMIXM-V12.5.2.0.RKHMIXM-04c3c998c3-11.0.zip

Changelog:

[system]
Updated Android Security Patch to May 2021. Increased system security.
[status bar, Notification shade]
Fix: Notifications flashed in some cases

• Like 1

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

POCO F3 - Global Stable ROM

MIUI V12.5.2.0.RHKMIXM

OTA z V12.5.2.0
https://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RKHMIXM/miui-blockota-alioth_global-V12.5.2.0.RKHMIXM-V12.5.3.0.RKHMIXM-e32f2037d6-11.0.zip

Recovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RKHMIXM/miui_ALIOTHGlobal_V12.5.3.0.RKHMIXM_b628b9f893_11.0.zip

Changelog:

[MIUI12.5 Enhanced]
Swift performance. More life between the charges.
Focused algorithms: Our new algorithms will dynamically allocate system resources based on specific scenes, ensuring smooth experience on all models.
Atomized memory: Ultra-fine memory management mechanism will make RAM usage more efficient.
Liquid storage: New sensitive storage mechanisms will keep your system vibrant and responsive as time goes by.
[Lock screen]
Fix: Using Face unlock and Fingerprint unlock simultaneously led to crashes in some cases
Fix: Lock screen notifications disappeared after an ended call
[status bar, Notification shade]
Fix: Cleaner animations weren't displayed correctly

• Like 1

Przy okazji polskim tłumaczom changeloga przydałoby się sprawdzenie, do czego odnosi się "Cleaner" w ostatnim punkcie... :)

Cytat

Ekran blokady
Naprawiono: Jednoczesne używanie rozpoznawania twarzy i odblokowywania odciskiem palca w niektórych przypadkach powodowało awarie
Naprawiono: Powiadomienia na ekranie blokady znikały po zakończonej rozmowie
Pasek powiadomień, Panel powiadomień
Naprawiono: Czystsze animacje nie były wyświetlane poprawnie

Raz, że chyba nie może być "czystszych" animacji, dwa, Cleaner w Xiaomi = aplikacja Czyszczenie.

• Like 1

2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Przy okazji polskim tłumaczom changeloga przydałoby się sprawdzenie, do czego odnosi się "Cleaner" w ostatnim punkcie... :)

Raz, że chyba nie może być "czystszych" animacji, dwa, Cleaner w Xiaomi = aplikacja Czyszczenie.

ROM ten został wycofany przez Xiaomi.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
16 godzin temu, pkonrad napisał:

POCO F3 - EEA Stable ROM

MIUI V12.5.6.0.RKHEUXM

Recovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V12.5.6.0.RKHEUXM/miui_ALIOTHEEAGlobal_V12.5.6.0.RKHEUXM_977a41fbb5_11.0.zip

Niestety pospieszyłem się i zapomniałem podejrzeć nazwy pliku OTA, więc narazie tylko link do Recovery ROM.

Gdzie ten link? W poście wyżej nie widzę. 🙂