wues67 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Podczas rozmowy bardzo często zdarza się, że rozmówca przestaje mnie słyszeć, trzeba wtedy zadzwonić ponownie. I drugi problem też często się zdarzający-po zakończonej rozmowie mam wygaszony ekran, nie mogę kliknąć na czerwoną słuchawke. Jakieś pomysły?
radier Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Sprawdź na VoLTE zamiast wifi calling.
marcin19883 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Jak korzystasz z wifi calling, to sprawdz czy twój net ma niski ping i jitter, bo wtedy może dojść do opóźnień. Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez marcin19883
wues67 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Heja, dzięki za podpowiedzi. Dzisiaj wyłączam VoLTE i zobaczę czy będzie poprawa. Dam znać jakie rezultaty, chyba, że zapomnę (żart) Salut Panowie.
wues67 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Heja ponownie. Jakość rozmów bez problemów, czyli wyłączenie VoLTE pomogło. Natomiast dalej jest problem z wygaszonym ekranem po zakończeniu rozmowy i brakiem możliwości kliknięcia czerwonej słuchawki. Jakieś wskazówki, pomysły?
RymQo Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Dnia 19.08.2020 o 16:07, wues67 napisał: Natomiast dalej jest problem z wygaszonym ekranem po zakończeniu rozmowy i brakiem możliwości kliknięcia czerwonej słuchawki. Jakieś wskazówki, pomysły? Mam identyczny problem na 8T. Reset do ustawień fabrycznych nie pomaga, a żadna z dotychczasowych aktualizacji tego nie poprawia. Nie wiem czy czujnik jest tak badziewny w tym telefonie czy to problem z oprogramowaniem. Nawet przy próbie kalibracji czujnika zbliżeniowego wyskakuje u mnie "Calibration fail". Dodatkowo przy próbie kalibracji akcelerometru nie ma przycisku "Calibrate" gdzie w RN7 takich problemów nie ma Mógłbyś sprawdzić u siebie czy możesz skalibrować czujnik zbliżeniowy?
wues67 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Witam. Niestety u mnie też "calibration fail". Może nowe MIUI załatwi sprawę?
muzior Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 U mnie też występuje ten problem na MIUI Polska i u żony na Globalu to samo. Wydaje się to problemem z czujnikiem
wues67 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Ja chyba poczekam na nowe MIUI, potem jeśli problem będzie się pojawiał to daje do serwisu...po to jest gwarancja. No chyba, że ktoś podpowie jak zrobić to bezserwisowo.
Otho Sackville Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Winę szkła/etui wykluczyliscie?
Davlar Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Brak szkła, etui, to samo. Czujnik zbliżeniowy działa poprawnie po restarcie przez jakiś czas. Potem zawiesza się i pozostaje w stanie włączony - 0.0 cm. Najnowszy stock ROM. Wg mnie to wada fabryczna, bubel. Kalibracja czujnika też zawsze fail. Edytowane 21 Października 2020 przez Davlar
wues67 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Opublikowano 21 Października 2020 5 godzin temu, Davlar napisał: Brak szkła, etui, to samo. Czujnik zbliżeniowy działa poprawnie po restarcie przez jakiś czas. Potem zawiesza się i pozostaje w stanie włączony - 0.0 cm. Najnowszy stock ROM. Wg mnie to wada fabryczna, bubel. Kalibracja czujnika też zawsze fail.y Myślisz, że nowe MIUI nie naprawi tego błędu?
brawo Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Czy MIUI nie jest bardziej nakładką wizualną niż sprzętową?
RymQo Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) 16 godzin temu, Davlar napisał: Wg mnie to wada fabryczna, bubel. Kalibracja czujnika też zawsze fail. Mam nadzieję, że mimo wszystko jest to problem z oprogramowaniem. Chyba nie wypuściliby takiego bubla z walniętym czujnikiem? Jeszcze jakby trafiały się pojedyncze sztuki, ale wychodzi na to, że cała seria 8T ma ten problem. Problem zgłosiłem przez ich aplikację "Usługi i opinie" jakieś 2-3 miesiące temu. Do dziś żądnej odpowiedzi nie otrzymałem i raczej już nie otrzymam Można im jakoś inaczej zgłosić ten błąd? Edytowane 22 Października 2020 przez RymQo
Davlar Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) To że działa jakiś czas po restarcie prawidłowo daje nadzieję, że to jednak po stronie programowej. Ale czy Chińczycy to kiedyś naprawią, kto wie.... Ten model jakoś po macoszemu traktują. Ale problemy z czujnikami w Xiaomi to takie neverending story.... W note 7 np. z kolei nigdy nie chciał wygaszać ekranu podczas rozmowy. Edytowane 22 Października 2020 przez Davlar
wenazyr Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Miałem kiedyś podobne problemy z wybudzaniem (choć na innym modelu) i pomogła wymiana karty pamięci (choć nie wiem jakim cudem) Wyjmijcie karty pamięci i zobaczcie czy coś to zmienia, jeśli tak, to kupcie szybszą kartę pamięci. Edytowane 10 Listopada 2020 przez wenazyr
wues67 Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Opublikowano 12 Listopada 2020 Niestety po aktualizacji nowego MIUI 12 nadal nie można skalibrować czujnika zbliżeniowego. Pozostaje pewnie tylko serwis, chyba, że ktoś ma jakiś pomysł?
Davlar Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 A robiłeś wipe (przywracanie fabrycznych ustawień)?
pawel789 Opublikowano 23 Listopada 2020 Opublikowano 23 Listopada 2020 U mnie jakoś po 3 miesiącach po zakupie telefonu też pojawił się podobny problem. Po odebraniu połączeń nie jestem słyszalny przez 3-5 sekund. Myślałem że nowszy android załatwi sprawę ... myliłem się Ile się czeka na serwis gdybym oddał go na gwarancję?
Rekomendowane odpowiedzi