Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas rozmowy bardzo często zdarza się, że rozmówca przestaje mnie słyszeć, trzeba wtedy zadzwonić ponownie. I drugi problem też często się zdarzający-po zakończonej rozmowie mam wygaszony ekran, nie mogę kliknąć na czerwoną słuchawke.

Jakieś pomysły?

Screenshot_2020-08-08-08-08-57-855_com.android.settings.jpg

Opublikowano

Heja, dzięki za podpowiedzi. Dzisiaj wyłączam VoLTE i zobaczę czy będzie poprawa. Dam znać jakie rezultaty, chyba, że zapomnę (żart) Salut Panowie.

Opublikowano

Heja ponownie. Jakość rozmów bez problemów, czyli wyłączenie VoLTE pomogło. Natomiast dalej jest problem z wygaszonym ekranem po zakończeniu rozmowy i brakiem możliwości kliknięcia czerwonej słuchawki. Jakieś wskazówki, pomysły?

Opublikowano
Dnia 19.08.2020 o 16:07, wues67 napisał:

Natomiast dalej jest problem z wygaszonym ekranem po zakończeniu rozmowy i brakiem możliwości kliknięcia czerwonej słuchawki. Jakieś wskazówki, pomysły?

Mam identyczny problem na 8T.
Reset do ustawień fabrycznych nie pomaga, a żadna z dotychczasowych aktualizacji tego nie poprawia.
Nie wiem czy czujnik jest tak badziewny w tym telefonie czy to problem z oprogramowaniem.
Nawet przy próbie kalibracji czujnika zbliżeniowego wyskakuje u mnie "Calibration fail".
Dodatkowo przy próbie kalibracji akcelerometru nie ma przycisku "Calibrate" gdzie w RN7 takich problemów nie ma :P

Mógłbyś sprawdzić u siebie czy możesz skalibrować czujnik zbliżeniowy?

Opublikowano

Ja chyba poczekam na nowe MIUI, potem jeśli problem będzie się pojawiał to daje do serwisu...po to jest gwarancja. No chyba, że ktoś podpowie jak zrobić to bezserwisowo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Brak szkła, etui, to samo. Czujnik zbliżeniowy działa poprawnie po restarcie przez jakiś czas. Potem zawiesza się i pozostaje w stanie włączony - 0.0 cm. Najnowszy stock ROM. Wg mnie to wada fabryczna, bubel.

Kalibracja czujnika też zawsze fail.

Edytowane przez Davlar
Opublikowano
5 godzin temu, Davlar napisał:

Brak szkła, etui, to samo. Czujnik zbliżeniowy działa poprawnie po restarcie przez jakiś czas. Potem zawiesza się i pozostaje w stanie włączony - 0.0 cm. Najnowszy stock ROM. Wg mnie to wada fabryczna, bubel.

Kalibracja czujnika też zawsze fail.y

Myślisz, że nowe MIUI nie naprawi tego błędu?

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Davlar napisał:

Wg mnie to wada fabryczna, bubel.

Kalibracja czujnika też zawsze fail.

Mam nadzieję, że mimo wszystko jest to problem z oprogramowaniem.
Chyba nie wypuściliby takiego bubla z walniętym czujnikiem?
Jeszcze jakby trafiały się pojedyncze sztuki, ale wychodzi na to, że cała seria 8T ma ten problem.

Problem zgłosiłem przez ich aplikację "Usługi i opinie" jakieś 2-3 miesiące temu.
Do dziś żądnej odpowiedzi nie otrzymałem i raczej już nie otrzymam :P

Można im jakoś inaczej zgłosić ten błąd?

Edytowane przez RymQo
Opublikowano (edytowane)

To że działa jakiś czas po restarcie prawidłowo daje nadzieję, że to jednak po stronie programowej. Ale czy Chińczycy to kiedyś naprawią, kto wie.... Ten model jakoś po macoszemu traktują. Ale problemy z czujnikami w Xiaomi to takie neverending story.... W note 7 np. z kolei nigdy nie chciał  wygaszać ekranu podczas rozmowy.

Edytowane przez Davlar
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Miałem kiedyś podobne problemy z wybudzaniem (choć na innym modelu) i pomogła wymiana karty pamięci (choć nie wiem jakim cudem) Wyjmijcie karty pamięci i zobaczcie czy coś to zmienia, jeśli tak, to kupcie szybszą kartę pamięci.

Edytowane przez wenazyr
Opublikowano

Niestety po aktualizacji nowego MIUI 12 nadal nie można skalibrować czujnika zbliżeniowego. Pozostaje pewnie tylko serwis, chyba, że ktoś ma jakiś pomysł?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jakoś po 3 miesiącach po zakupie telefonu też pojawił się podobny problem. Po odebraniu połączeń nie jestem słyszalny przez 3-5 sekund. Myślałem że nowszy android załatwi sprawę ... myliłem się :)

Ile się czeka na serwis gdybym oddał go na gwarancję?