Problemy techniczne
194 topics in this forum
-
- 0 replies
- 114 views
Dopiero jest powiadomienie, gdy otwieram aplikację. Mam zaznaczone wyświetlanie powiadomień.
Last reply by Łukasz Batek, -
-
- 15 replies
- 8.7k views
Redmi Note 8T uzytkuje od 2 tygodni. Wszystko dzialalo poprawnie. Az do wczoraj. Po naładowaniu wyłączyłem urządzenie na 2 godziny. Następnie po włączeniu nie mogłem skorzystać z żadnej aplikacji - kontakty, brak możliwości wykonywania połączeń, odbioru sms. NIe można nawet przywrócić ustawień fabrycznych. Za każdym razem jak uruchamiam np kontakty pojawia się komunikat "Przed otwarciem aplikacji poczekaj, aż urządzenie w pełni się uruchomi ponownie". Teraz telefon tylko odbiera połączeniu, ale nie można z niego zadzwonić. Działa tylko kalendarz, który przestawił się na chińską ikonkę. Czy ktoś z Was miał już taki problem? Co należy zrobić, aby przywrócić p…
Last reply by Xan666, -
- 2 replies
- 270 views
Pytanie. Teściowej w/w telefon działał słabo, wolno, a to z powodu zapchania pamięci. Coś tam usunąłem, ale patrzę sklep nie działa, bo nie można się zalogować do konta Google. No to się loguje, a tu "Coś poszło nie tak, dawaj raz jeszcze" Niestety nie udało się zalogować na jej konto, ani na żadne inne konto Google na tym telefonie. Co może być przyczyną i jaki kroki podjąć? Wipe telefonu to ostateczność, bo nie mogę zgrać zdjęć, ani zrobić buckup Whatsuppa. Jej konto normalnie działą, czyli coś jest po stronie telefonu. Zainstalowałem najnowszy soft jaki sam pobrał. Dziękuję za pomoc.
Last reply by QbaPL, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam, drodzy użytkownicy, mam taki problem z moim redmi note 8t, podczas rozmów, bez względu na to czy dzwonię czy odbieram połączenie, mikrofon czasami działa , czasami nie działa a czasami działa np. dopiero po 10 sekundach. Gdy przełączę na głośnik to od razu mnie słychać. Co to może być ? Czy uszkodzenie sprzętowe ? Mikrofon do normalnych rozmów i do rozmów głośnomówiących to inne mikrofony ? Na dyktafonie normalnie nagrywa bez żadnych przerw. Były przywracane ustawienia fabryczne i nic nie pomogło, mikrofon raz działa raz nie działa. Czy nowy ROM może tu coś pomoc czy to raczej problem ze sprzętem ? EDIT: Dodam jeszcze, że chodzi generalnie o początek rozmowy, …
Last reply by norbert8097, -
- 0 replies
- 99 views
Witam. Wymieniłem mikrofon w redmi note 8t ale w dalszym ciągu raz działa a raz nie. Co może być przyczyną na pewno mikrofon jest ok bardziej raczej jest problem z oprogramowaniem czy ktoś miał taki przypadek?
Last reply by norbert8097, -
- 1 follower
- 0 replies
- 168 views
20240811_105142_edited.mp4 Witam, posiadam redmi note 8 T od kilku lat, dopiero oststnio mój telefon zaczął odrzucać połączenie wifi od mojej domowej sieci przy użyciu MAC urządzenia. Losowy MAC działa poprawnie. Filtrów MAC na routerze nie ma, więc to nie ich wina. próbowałem wiele razy robić reboot, włączyć i wyłączyć wifi, tryb samolotowy, reset ustawień sieci, zapominanie. nic nie działa. proszę o pomoc jeśli ktoś wie co się dzieje🤷♂️
Last reply by ZBYCH XD, -
- 12 replies
- 45.7k views
Dzień dobry, wie ktoś może jak wyłączyć w systemie kontakty od operatora? Piszę to tutaj ponieważ próbowałem od strony operatora (ustawienia karty SIM) ale nigdzie nie było tego ustawienia (Z 10 usunąłem ale i tak po ponownym włączeniu się pojawia)
-
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Cześć. Flashowaniem bawiłem się 5-10 lat temu i obecnie jestem w tyle. Od wczoraj mam bootloop'a na Redmi Note 8T, który pojawił się samoczynnie podczas klasycznego ładowania telefonu. Szukając rozwiązania poszedłem w stronę pobrania firmware EEA i wgranie przez XiaoMiTool V2. Problem pojawił się z samym fastbootem. Gdy przerywam bootloopa przytrzymując volume down + power to wyskakuje mi pomarańczowy FASTBOOT. XMTV2 wykrywa go ale po jakiś 5s telefon znowu się restartuje i wywala fastboota przerywając jakiekolwiek dalsze działanie. Spotkaliście się z podobnymi objawami? Jak się do niego dobrać? Pozdrawiam, L
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 373 views
Witam Nigdy nie miałem żadnych problemów z RN8T. Od kilku tygodni (może od ostatniej aktualizacji) mam problem przy nawiązywaniu połączenia. Wybieram kontakt do którego chcę zadzwonić i muszę czekać ponad minutę, żeby telefon zaproponował mi którą kartę sim wybrać do realizacji tego połączenia. Proszę o pomoc.
Last reply by Krzysztof Hałupka, -
- 5 replies
- 663 views
Dzień dobry, wczoraj żonie telefon się wyłączył, myślała że bateria wróciła do domu podłączyła do ładowarki i naładował się. Jednak próba włączenia kończy się na logu Redmi i to wszystko. Czy miał ktoś taki problem i udało się go rozwiązać samemu ? Najbardziej zależy nam na zdjęciach
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 307 views
Witam. Jak w temacie mam problem z poprawnym działaniem pobranych usług ułatwień dostępu... Zaraz po nich uruchomieniu (np usługi od Yanosika) wszystko działa poprawnie przez chwilę (być może jednorazowo) po czym przestają działać i wywala taki oto komunikat... Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Last reply by ukaszek2nd, -
- 0 replies
- 346 views
Cześć, tak jak w tytule, nie mogę wysyłać mmsów przez aplikację wiadomości, ale też przez textrę, którą zainstalowałem jako alternatywę domyślnej aplikacji. Operator play, smsy konfiguracyjne nic nie pomogły, uprawnienia aplikacji pełne, wyczyszczona pamięć podręczna, nawet wszystkie dane aplikacji. Telefon uruchomiony ponownie. Podczas próby wysłania zdjęcia pojawia się komunikat "nie wysłano, dotknij aby spróbować ponownie" Proszę o pomoc, sugestie co mogę jeszcze zrobić aby to naprawić.
Last reply by dani168, -
- 0 replies
- 389 views
Cześć wszystkim, Powiedzcie jak w note 8t przenieść aplikacje na pamięć zewnętrzna. Podpowiedzi wujka Google są do niczego
Last reply by nikita330, -
- 1 reply
- 303 views
Witam Serdecznie. Mam pytanko, na które BYĆ MOŻE ktoś z Was mi będzie potrafił odpowiedzieć, lub chociaż podpowiedzieć. Do rzeczy. W ubiegłym roku w lipcu bylem na rybkach, i wpadł mi do rzeki w miejscu w którym był mocny nurt, i 4 razy wchodziłem, nogami macałem aż po 1,5h go znalazłem i wyciągnąłem z wody. Miałem do domu jakieś 2km, więc od razu pojechałem wrzuciłem z ryż. No ale młody, głupi podkusiło mnie coś włączyć go po 2h... Zapalił się wyświetlacz i od razu zgasł. Dzwięki natomaist słychać normalnie, jak go naładowałem to budzik mi się przez 2 tygodnie włączał i do dziś jak go naładuje to normalnie dzwięki słychać, ale ekran czarny, żadnych wibracji n…
Last reply by marcin19883, -
- 0 replies
- 869 views
Mam problem z moim xiaomi redmi note 8, mianowicie gdy włączam jakąś aplikację która odtwarza filmy (youtube, etc) po jakimś czasie telefon sam zaczyna zwiększać głośność, jeśli są podłączone do niego słuchawki, a w tym momencie zostaną odłączone problem występuje tak samo, tylko że zwiększa się głośność głośnika. W tym czasie nie działa przycisk zasilania a gdy próbuję zmniejszyć głośność, problem nastaje po raz kolejny jakby z podwójną siłą. Nie mogę zaaktualizowac systemu, ponieważ nie ma dostępnych nowych aktualizacji (miui 12.5.15). Zrestartowanie telefonu nie pomaga.
Last reply by Marian., -
- 1 reply
- 536 views
Witam, telefon ciągle mi się ścisza(redmi note 8T), nawet gdy próbuje go podgłosnić to tylko czasami nie zostaje ściszony. Jestem pewien, że to przez samoistnie wciśnięty przycisk ściszania. Gdy telefon straci calą baterie zostaje włączony fastboot. Czy jest jakaś możliwosć naprawienia przycisku bez oddawania do naprawy? Może da się jakoś wyłączyć całkowicie ten przycisk, jeżeli tak to proszę o odpowiedź i pomoc.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 367 views
Witam. Nie aktualizowałem mojego xiaomi redmi note 8 od od kupna (2021 grudzień) i po aktualizacji na najnowszą telefon nie działa poprawnie. Aplikacjie otwierają się po 3 sekundach ale tylko pokazuje się ich ikonka i dalej nic więcej. W telefonie jedyna co sięda to otworzyć ustawienia. Co mam zrobić???
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 3.5k views
Witam serdecznie! Potrzebuję pomocy. Korzystam z Xiaomi Redmi Note 8T od początku 2020 roku. Około pół (?) roku temu, zdecydowałam się przepuścić aktualizację i to był mój błąd. Od tamtego czasu widzę, że MIUI nie zgrywa się z innymi aplikacjami. Wersja Global 12.5.5. Przechodząc do sedna sprawy, uciskają mnie głównie 2 problemy. 1. Mam problem z aplikacją... Połączenia. Wchodzę w aplikacje, klikam "ostatnie" i super - jest historia połączeń. Wychodzę z aplikacji, wchodzę znów i brakuje kontaktów. Po prostu biała strona. Okej. Wychodzę, czyszczę pamięć podręczną i numery wracają. Jest to o tyle denerwujące, że często nie mogę się rozłączyć, bo podczas połączen…
Last reply by SzczufFun, -
- 0 replies
- 316 views
Po zainstalowaniu TWRP v3.7.0_12-0 i v3.7.0_12-1, przy następnym uruchomieniu witają mnie wyskakujące okienka z napisem „Bluetooth przestał działać” i bluetooth nie daje się włączyć. TWRP v3.6.1_9-0 nie powoduje takich problemów, ale nie potrafi tworzyć\przywracać kopii zapasowych systemu. Macie jakiś pomysł?
Last reply by s3rv, -
- 0 replies
- 433 views
Witam zrobiłem Twardy reset ustawień telefonu i został on zablokowany wpisuję poprawne hasło do konta Xiaomi jednak wyskakuję komunikat że hasło Nie udało się zweryfikować ID Konta Xiaomi. Nie można połączyć z siecią. Jest połączony z siecią wifi . Ktoś może pomóc bo nie wiem co robić
Last reply by mateusz94, -
- 5 replies
- 2.7k views
Mam dość bolesny problem, próbowałem zainstalować na redmi note 8t rom miuipolska, oczywiście jako iż jestem debilem to próbowałem w twrp zainstalować wersję dla ginkgo a note 8t to willow. TWRP wyrzuciło komunikat o błędzie, zorientowałem się co jest nie tak, nagle telefon wyłączył się i zaczął mrugać ekranem i wibrować w odstępie co kilka sekund. Próbowałem włączyć fastboota ale telefon tylko mruga ekranem i wibruje, tak samo przy próbie wejścia do recovery. Czy da się to jakoś uratować czy trzeba bawić się w rozbieranie telefonu i odpinanie baterii itp? Teraz jak to piszę to telefon się uspokoił i leży wyłączony ale przy próbie zrobienia czegokolwiek znowu dostaje atak…
Last reply by popik, -
- 1 reply
- 1.3k views
Nie działa przesyłanie plików przez usb na komputer i usb otg na Miui 12 (Android 11), telefon jest poprawnie wykrywany, podczas przesyłania plików proces przerywa się, na telefonie wyświetla się komunikat, nie można przesłać plików. Na custom romach działa, problem występuje tylko na Miui. Na miui 12 opartym na androidzie 10 usb działa prawidłowo, tylko na Androidzie 11 są problemy (testowałem różne wersje)
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 340 views
Cześć, mam problem z moim telefonem, że niektóre rzeczy wyświetla na kolor biały zamiast czarnego i odwrotnie. Mam to od kiedy zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych około dwa tygodnie temu.
Last reply by milosz777, -
- 3 replies
- 496 views
Czy miał ktoś może problem z podłączeniem telefonu w trybie bootloader, na różnych komputerach z różnymi sterownikami pokazuje mi android z wykrzyknikiem w menadzerze urządzeń. Sprawdzałem na różnych kablach różne wejścia usb. Obecniem mam MIUI Global 12,5,2 Stabilna 12,5,2,0 RCOMIXM. Chciałbym wgrać wersję Europejska. Ma ktoś może jakąś radę jak podłączyć telefon aby wgrać nowy ROM. Problem jest jeszcze z Certyfikatem Google Protect wyskakuje że urządzenie jest nie certyfikowane próbowałem zarejstrować ale n iestety nic się nie zmieniło.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 341 views
Witam Mam problem z połączeniem Redmi Note 8t z amazfit gtr2 sport. Zrywa połączenie z telefonem. Takiego problemu nie ma Oppo Reno 4 lite. Może zna ktoś rozwiązanie problemu?
Last reply by Andrzej Krasowski,