Rzeźnia Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) A tu tekst: http://en.miui.com/thread-94125-1-1.html Swoją drogą to pewnie nie będzie hot rebootów na WP Edytowane 18 Marca 2015 przez Rzeźnia
piotrekp Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Jeszcze rano jak zajrzałem na forum MIUI, to trochę nie chciałem wierzyć w to. Ale wygląda na to, że będzie można wybrać system na swój telefon. Chyba do tego dąży rynek - klient ma wybór odnośnie hardware, to dlaczego ma nie mieć wyboru jeśli chodzi o software. A z perspektywy MS to kolejny sposób na dotarcie do klientów i wyciągnięcie od nich trochę grosza. Jestem otwarty na takie oferty
Rzeźnia Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Opublikowano 18 Marca 2015 I tak 99% z nas (nie poparte żadnymi badaniami) kupuje telefony xiaomi głównie dla MIUI. Także ten windows to raczej ciekawostka 2
fyme Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 He he a jak miałem htc hd2 to wszyscy z windowsa na androida uciekali
Acid Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Ja będę miał wolnego Mi4 to sobie przetestuję. Szkoda, że z aplikacjami słabo. Ktoś wie coś więcej co na tym Windowsie będzie można zainstalować? Czy tam trzeba mieć jakieś głupie konto w Outlook by w ogóle korzystać z systemu jak w win 8? Wysłane z MI Note
shemagh Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Przeszedłem z 930 na mi4 a teraz będę miał możliwość instalacji win10 no jaja wielkie. Masz podobnie jak w androidzie konto mailowe i ono ci wszystko łączy, telefon z pc-tem.
Acid Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 No ok ale to musi być Outlook? Wysłane z MI Note
Radius Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Ja będę miał wolnego Mi4 to sobie przetestuję. Szkoda, że z aplikacjami słabo. Ktoś wie coś więcej co na tym Windowsie będzie można zainstalować? Czy tam trzeba mieć jakieś głupie konto w Outlook by w ogóle korzystać z systemu jak w win 8? Wysłane z MI Note Jest tak samo jak na Windows 8. Bez podpiętego konta nie pobierzesz aplikacji. Podstawowe funkcje oczywiście działają.
nosports Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 ciekawe czy mozna bedzie miec dwa systemy na fonie i sie przełączać między nimi, np. przy włączaniu wybierasz system na którym telefon ma sie uruchomić, to by było coś 1
Rzeźnia Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Opublikowano 18 Marca 2015 Biorąc pod uwagę dwie partycje system to jest możliwe. Albo podczas instalacji będzie następowało prze-partycjonowanie pamięci telefonu. Raczej wątpie żeby Xiaomi zgodziło się na zamiane domyślnego MIUI na WP. A kto wie, może robią to tylko po to żeby powiększyć zasięg testerów Windows 10? Pożyjemy zobaczymy ale dalej uważam to tylko za ciekawostkę. Przecież nie będzie MIUI na Windowsa ;P
Ari93 Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 No dual boot był by całkiem fajnym wyjściem. Ale tak... Raczej nawet na 5min tego nie będzie mi sie chciało instalować ;P 1
fred Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Znając M$ po uruchomieniu jego systemu narobi takiej kaszany na dyskach, że potem linux się załamie. Niestety M$ nie przyjmuje do wiadomości, że poza ich systemem istnieją inne.
fredek7 Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Jest to związane z zapowiedzią ze wszystkie piraty na PC dostaną oficjalną aktualizacje do 10. Jest to ruch MS w kierunku Chin gdzie najgorzej jest z oryginalnością systemu. Dlatego chętnie wchodzą w współpracę z producentami telefonów.
Acid Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Znając M$ po uruchomieniu jego systemu narobi takiej kaszany na dyskach, że potem linux się załamie. Niestety M$ nie przyjmuje do wiadomości, że poza ich systemem istnieją inne. Niekoniecznie. Taki htc Hd2 przyjmował wszystko. Raz Windows, raz Android. Wysłane z MI Note
Acid Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 A co ma być? Oficjalnie tylko Mi4 z Windows. Wysłane z MI Note
Marvinka Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Taki ciekawy artykuł w temacie: http://www.androidpolice.com/2015/03/18/editorial-no-microsoft-and-xiaomi-are-not-going-to-run-away-and-get-married-build-a-dual-boot-phone/ 1
Rzeźnia Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Opublikowano 19 Marca 2015 Taki ciekawy artykuł w temacie:http://www.androidpolice.com/2015/03/18/editorial-no-microsoft-and-xiaomi-are-not-going-to-run-away-and-get-married-build-a-dual-boot-phone/ I wcale się nie dziwię.
lg4xhd Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 ciekawe czy dałoby rade na mi3 to odpalić...niby MIUI ma jeden i ten sam rom cancro dla mi3/mi4.
Acid Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 To nie ma związku. To, że cancro ma dwa telefony to tylko myk w MIUI ale nie jest wyznacznikiem dla innych przypadków. Wysłane z MI Note
mat01 Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 No ok ale to musi być Outlook? Wysłane z MI Note Musi być konto Microsoft, możesz je założyć na dowolną skrzynkę z tego co kojarzę.
Acid Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Hm spoko. Bo moja ostatnia styczność z nowszymi windowsami to Windows 8... jak miałem okazję konfigurować laptop z tym systemem przy pierwszym uruchomieniu to była jakaś masakra. By korzystać z systemu trzeba maila sobie założyć ... i to w domenie outlook.com i chyba hotmail.
Radius Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Hm spoko. Bo moja ostatnia styczność z nowszymi windowsami to Windows 8... jak miałem okazję konfigurować laptop z tym systemem przy pierwszym uruchomieniu to była jakaś masakra. By korzystać z systemu trzeba maila sobie założyć ... i to w domenie outlook.com i chyba hotmail. Nie trzeba. Przy pierwszej konfiguracji systemu można stworzyć konto lokalne, jednak trochę ukryli tą opcje, więc zapewne nie widziałeś
lg4xhd Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Hm spoko. Bo moja ostatnia styczność z nowszymi windowsami to Windows 8... jak miałem okazję konfigurować laptop z tym systemem przy pierwszym uruchomieniu to była jakaś masakra. By korzystać z systemu trzeba maila sobie założyć ... i to w domenie outlook.com i chyba hotmail. Wystarczy odłączyć sieć na czas instalacji i będzie konto lokalne. Widnows 8.1 dużo przyjemniejszy - ósemka często się rypie przy aktualizacjach (instaluje, wycofuje itp.).
latet Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Hm spoko. Bo moja ostatnia styczność z nowszymi windowsami to Windows 8... jak miałem okazję konfigurować laptop z tym systemem przy pierwszym uruchomieniu to była jakaś masakra. By korzystać z systemu trzeba maila sobie założyć ... i to w domenie outlook.com i chyba hotmail. Nie.... Ja użyłem konta gmail - może być dowolne.
skarżyski Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 http://www.gsmmaniak.pl/402704/xiaomi-jestesmy-partnerami-firmy-microsoft/
m4ci3k_sz Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Nie.... Ja użyłem konta gmail - może być dowolne. Dokładnie, może być Gmail
Acid Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Niby tak ale pamiętam, że wtedy kiedy miałem tę "przygodę" to miałem znajomą, która do tej pory miała gmaila w tablecie Samsunga. Kupiła lapka Samsunga, to uruchomiłem chcąc go ogarnąć dla niej. A tu w którymś kroku: wpisz się na konto w domenie .outlook.com lub hotmail. Gmaila nie było. Aż wtedy odpaliłem telefon w poszukiwaniu alternatywy. Ale nie znalazłem na szybko nic więc musiałem założyć. To było rok temu ale naprawdę nie było wtedy żadnej opcji użycia gmaila - mówię o początkowych krokach przy pierwszym uruchomieniu systemu. Ponoć potem do Poczty dało się jakoś wcisnąć gmaila ale na początku nie było tej możliwości.
Renegade Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Androidowy-smartfon-z-systemem-Windows-wyglada-wlasnie-tak,wid,17419441,wiadomosc.html
awygo Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Szkoda, że z aplikacjami słabo. Ktoś wie coś więcej co na tym Windowsie będzie można zainstalować? Wczoraj w TVN Biznes i Świat na belce przemknęła informacja o googlowej aplikacji konwertującej *.apk na inne systemy. Takie rzeczy tylko w... google.
Acid Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Hm nie trzeba tak robić. Wystarczy, że system urządzenia umożliwia działanie aplikacji z Androida. Dobrym przykładem jest BlackBerry OS gdzie od bodaj 2 generacji urządzeń da się odpalić apk i chodzi to całkiem nieźle, a dodatkowo jest cały czas ulepszane. Wysłane z MI Note
skarżyski Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 http://www.gsmmaniak.pl/424960/znamy-date-premiery-romu-windows-10-xiaomi-mi4/
mrosi Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Na razie chyba są zapisy do testów. GSM Maniak chyba ma kiepskich tłumaczy newsów... Trochę więcej poniżej: http://en.miui.com/thread-118192-1-1.html
Torbielak Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 No ciekawe, jak to w praniu będzie wyglądać.
Rekomendowane odpowiedzi